08-02-13

1206 - DE DOOD IS EVEN OUD ALS DE MENS : HOE KAN DIE NU MODERN WILLEN MAKEN?

 

.

 

A.D. 8 februari 2013

 

***

 

Wetewatje :  ANTILOOP   = middel tegen diarree

 

***

 

1206 - DE DOOD IS EVEN OUD ALS DE MENS : HOE KAN DIE NU MODERN WILLEN MAKEN?

 

 

 

***

 

Die man is zijn  roeping gemist :

 

 

 

Had lijkbidder moeten worden.

 

***

 

 

Ha die Camps! De man heeft, om erbij te horen, effe het warm water her uitgevonden. Of is het eerder een pluim steken in het gat van zijn lievelings-polletiekers? In zijn op overdrive draaiende progressieve geest, is de kern  : hoe ethischer hoe mooier. Hangt ervan af natuurlijk wat je ethisch noemt.

Mag ik er op wijzen, dat reeds in de Wannsee-Conferentie (*) vastgelegd werd, dat de ‘Endlösung’ op een ethische manier diende te gebeuren?  ‘Vernichten ‘ en ‘cremeren’, ach het gaat allemaal zo gemakkelijk als men ’n goede socialist is! Het lost alle problemen op, ’t kost twee keer niks en vooral : het is zo gemakkelijk.

Hugo Camps! Hij is de verpersoonlijking van de intellectuele karper-sprong. Zijn schrijfsels zijn voor mijn part zelfs een primitieve poging tot wurggreep van een ratelslangtje  die als een veer opspringt uit het nieuws van elke dag.

En dan Di Jeanetto! Niet alleen is hij de ‘Primus inter pares’ van de Rode Regering, een beruchte homo-bar bezoeker die de rest van zijn landgenoten te schande maakt in heel de wereld. Hij wordt nu nog uitgenodigd veel verder te gaan in de ontmenselijking van de menselijke natuur. Na moord in de moederschoot, wettelijk omschreven met verhullend woordgebruik als ‘abortus’ en het homo-huwelijk, de wettelijke ‘sedatie’ of het laten  creperen van een geliefde, nu nog’ het opruimen van nutteloze eters’ (dixit Joeseh Goebbels) en het om zeep helpen  van demeterenden en van jongeren met adolescentie-problemen. Nog een geplogenheid uit Nazi-tijden….er zeep van maken.

Echt : die Wannsee-fanaten hadden bij Camps nog veel kunnen leren! Stel U voor dat die idiote ideologie van Camps, net als Hitler of Mussolini dat deden, weer aan de macht komt!

De publieke opinie moet nu al gekneed worden. De taal is zelfs al grondig aangepast, klant-vriendelijker geworden. Met opzet ver-waziged en omhuld met ‘omfloerst taalgebruik. Zelfmoord was al een eindje terug van ‘er een einde aan maken’ tot ‘uit het leven stappen’. Het is net als uit de trein uitstappen op het perron : van comfortabel zitten rijden tot op eigen benen gaan staan. Niets mis mee, toch!? Doet de mensen denken aan ‘uit bed stappen’. Is trouwens even simpel. Al even simpel ’n vooral even duidelijk) als uit een vliegtuig stappen op 10.000 meter hoogte. Even verstand op nul, de ogen toe, en alles is voorbij. Simpel en efficiënt, toch?! Doe dat boven de regenwouden van Zuid Amerika en de fauno beneden ruimt alles wel op. Twee vliegen in één klap!

De 10 Geboden Gods (**): het zijn er maar 10 maar ze zijn meteen het kortste en het duidelijkste Wetboek ter wereld. Een daarvan is het beschermen van de menselijke natuur en telt slechts 4 woorden die niet mis te verstaan zijn  :”Gij zult niet doden” Men moet niet eens gedoopt zijn om dat te begrijpen!

“Er de stekker uittrekken” : al is dat in wommige gevallen te begrijpen : het blijft, vooral op ethisch gebied : dura lex, sed lex.

 

 

 

(*) Wannsee-Conferentie : daar bestaan weinig of geen oorspronkelijke geschreven bronnen over. Hitler en zijn Nationaal Socialistische trawanten hadden liever (zegt men) geen geschreven bewijzen tegen hen. En, eigenaardig genoeg, blijken die ineens wel te bestaan. In die geheime bijeenkomst van Nazi-prominenten werd aldus besloten tot de ‘Endlösung’, nl de massale quasi industriële uitroeiing door vergassing van geheelhet Joodse volk, met aansluitende crematie + her-gebruik van de vrij gekomen ‘grondstoffen’. Deze conferentie vond plaats op 20 januari 1942, en was bedoeld om, gezien de steeds grotere aanvoer van slachtoffers, de zaken rationeel aan te pakken…..

 

(**) De Tien Geboden Gods : het is bijna een anachronisme om die in steen gekapte collectieve menselijke moraal nog verder ‘goddelijk’ te noemen. Misschien alleen al omdat ze de synthese zijn van wat goed is, en wat kwaad. Meestal maken mensen als Camps hier dezelfde denkfout : omdat ze niet passen in hun profilerings-drang, zijn ze dezzen liever kwijt dan rijk.

 


***

 

Ter zake :

 

Ook in de dood moet je met je tijd mee willen gaan"

 

OPINIE − 07/02/13, 07u10

 

***

 

CD&V-voorzitter Wouter Beke sprak laatst zijn bezorgdheid uit over het doorgeslagen aantal echtscheidingen. Hij had te doen met de kinderen uit gebroken huwelijken. Het klonk als een ethisch reveil.

 

Dat mag voor een evangelische activist.

 

Wat ook zou mogen is een ethische agenda voor de regering. In het economische en financiële crisisgeweld lijkt het ethische discours stilgevallen in de Wetstraat. Het is een ernstig verzuim, al helemaal van een kabinet dat voor het eerst in jaren onder leiding staat van een socialist. Elio Di Rupo zou er een erezaak van moeten maken dat hij de ethische worsteling van zijn lotgenoten verlicht, en waar mogelijk en nodig wettelijk begeleidt.

 

Uit onderzoek blijkt dat mensen steeds meer voor euthanasie kiezen. Ook omdat ze de grijze zone van sedatie niet helemaal vertrouwen. De huidige euthanasiewet is een verworvenheid om fier op te zijn. Een ijkpunt voor moderne landen. Maar er is nood aan verfijning en uitbreiding. Dementerenden en minderjarigen hebben ook recht op een 'goede dood'. En er is het psychisch lijden dat misschien nog de meest ondraaglijke beschavingsziekte is.

 

Terecht pleiten artsen en politici voor uiterste zorgvuldigheid. Maar ook in de dood moet je met je tijd mee willen gaan.

 

Elio Di Rupo zou een ethische signatuur kunnen achterlaten.

 

 

 

 

 

 

 

***

 

 

Kijk, met de 10 Geboden, al dan niet goddelijk, is het lijk met stelen. Men laat het ‘stelen en bedriegen’, niet omdat het eventueel zou kunnen uitkomen en bestraft worden, maar uit overtuiging. Eenmaal die overtuiging bediscussieerbaar is, wordt stelen, ’t zij groot ’t zij klein, een dagelijkse routine en zijn de grenzen opgeruimd. Het gaat altijd van kwaad naar erger. Elke dief is meteen (om bestraffing te vermijden,) bij definitie ook een potentiele moordenaar.

Naast ‘stelen en bedriegen’ zijn er nog 9 andere geboden, die beetje bij beetje afgevoerd zijn. Ik hoef hier niet verder te preken : lees de krant, luister naar Het Nieuws en ge leert ze dagelijks allemaal kennen.

Niet dat het anders allemaal zoveel beter zou zijn, maar het doet goed nu en dan eens vaste grond onder de voeten te krijgen. Mensen als Camps zouden we dus eerder dankbaar moeten zijn : ze zijn het clair-obscur schilderij die de dagelijkse contrasten beter doen uitkomen…..

Pssst : Camps zijn gebeden zijn verhoord, verneem ik in laatste instantie : de Vlinder-Regering heeft een Wet in de maak over het ‘recht’ van eenieder om een ‘Lijfkaatt’ aan te leggen. Weeral een nieuw Woord van het Jaar! Het is een soort testament, niet voor de Notaris, maar voor de Dokter aan Uw ziekbed. Op die ‘kaart’ staan (in code?) uw wensen voor geval dat. Geen be-adelingstoestel, geen sonde-voeding, enz. Zich aanbieden (of laten aanbieden) met Identiteitskaart, Sim-kaarf en Lijfkaart.

 

 

 

***

 

(Get) AA 3AB, strijder-schrijver op rust van blog-bubbels. Hij observeert de wriemelende mensenmassa’s en licht op klaarlichte dag het gebeuren bij met een stal-lantaarn. Want hij heeft niet graag dat Breedsmoel-kikkers in zijn zonlicht komen staan.

 

“Ut mien zunne, of ‘k straal joe, zei de bie”.

Commentaren

Geachte, graag had ik geweten waar je moet zijn voor een lijfkaart aan te vragen. Dit heb ik gezien bij Reyers laat op EEN met Chris Lomme en Tom Schoepe. Kan u mij hierover informatie sturen aub.

Met vriendelijke groeten van, Brigitte

Gepost door: Lefevre Brigitte | 11-02-13

Reageren op dit commentaar

Ook ik zou graag informatie willen waar ik die lijfkaart kan aanvragen. Sinds 1992 ben ik lid van RWS. Graag een bericht van u.
Wat is URL?

Gepost door: Pauwels Roger | 12-02-13

informatie over de lijfkaart

Gepost door: bruggeman | 24-02-13

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.