19-05-13

1380 - DE HAAIEN ZWEMMEN IN DE FUIK

 

***

 

Donderdag 16 mei

 

Zon 5u52-21u27

 

H Simon Stock, patroon van de karmelieten

 

***

 

.

 

1380 - DE HAAIEN ZWEMMEN IN DE FUIK

 

°°°

 

Inspiratie van ‘TSCHELDT

 

 

 

Aalles kaat koet Hi Hi Hi…

 

Zwaién met die haandjes!S

 

°°°

 

De haaien zwemmen in de fuik? Is dat misschien een boodschap in geheime code? Maak U maar niet ongerust, het zijn maar roofvissen of hoereerders, of beiden in een en dezelfde persoon. U moogt kiezen.

Over wie ik het heb? Over de Premier van België natuurlijk, de weledele Heer Elio Di Jeanetto en zijn entourage, inclusief het broederpaar Di Rupo, vervolgd voor valsmunterij met briefjes van 50 Euro. Zijn ‘entrourage’? Wat zeg ik? Dat is maar bij manier van spreken, want het gaat in de Pers (l’Echo) over zijn rechterhand die besproken wordt in de Mexicaanse drughandel. Het gaat over Mr. X, Y, en Z, die de Vlinderregering hebben helpen in de steigers zetten. Operatie ‘Mani politi’ zogezegd, Operatie ‘Propere Handen. Op rekening van de domme Vlamingen. Die ne meneer laat U groeten van achter de tralies van zijn cel, en belooft van zodra hij weer vrij komt, zich opnieuw met volle overgave en met àlle middelen in te zetten voor de PS. En dit op de uitdrukkelijke vraag van La Cour/Het Hof.

Elders las ik bij het Vlaams Belang, dat deze regering zinnens is de Sire en zijn Madam voor de 20ste verjaardag van hun troonbestijging, in hardsteen en op doek te vereeuwigen. Op onze kosten. Anke Van der Meersch, mon amour-à-moi en senatrice, advocate zijnde, heeft besluiten neergelegd bij de Voorzitter, waarbij ze een kater een kater noemt. Albert Second kenende, of minstens voortgaande op zijn persoonlijke voorkeuren, zou ik ipv zijnde van de parlementsleden, geen hardsteen, geven, maar integendeel een zeer zacht gesteente. Met vooral de nodige handgrepen voor het volle genot.

Denk aan het schilderij ‘De Koning drinkt’. Albert Second zou best gekonterfeit worden in volle actie bij zijn lievelings bezigheid, het wijventoeken. Voor de welgevalligheid zou bvb zijn krootje het best geplaatst worden op zijn bloot achterwerk.

Zijn Madam zou hel daarbij kunnen bijlichten.

*

Elders las ik ook, nu de vrienden weer afgereisd zijn en ons met een leeg gevoel in de maag hebben achter gelaten, dat John F? Kennedy voor Dolf-met-de-Snor zelfs na ’45 de meest lovende woorden over had. En dat voor een ‘sociaal democraat’, ge moet maar durven! Of geeft hij zich daar als socialist niet een beetje te bloot?

Ik citeer uit De Morgen woorden van de man die zich zelve ooit ‘Ein Berliner’ noemde :

"Als de haat die hem nu omringt eenmaal verdwenen is, dan zal hij te voorschijn komen als een van de belangrijkste personen die ooit geleefd heeft." .

Zijn dat nu profetische woorden, of dient die man retroactief uit al zijn functies te worden ontzet? Verdient die het niet gebroodroofd te worden, veel meer dan een Vlaamse Wacht die als verzet tegen het Verzet, in de oorlogsjaren de oogsten op onze velden beschermde!

Dat Hitler niet de misdadiger is geweest die de Overwinnaars van hem hebben gemaakt, geeft De Morgen nog niet het recht om Kennedy aldus ten tonele te voeren. Als het boek straks verschijnt, zal er misschien opgeroepen worden om op bedevaart te gaan naar de Obersalzberg in een soort kaarskes processsie lijk in Verre Lourdes-op-de-Bergen?

*

Neen, beste mensen, de actualiteit volgen is beulenwerk. Al moet ik toegeven, dat dwaze stakingen breken (SwissCare Zaventem) via gerechterlijk dwangbevel, mij wel aanstaat. Staatssecretaris Wathelet, Melchior voor de vrienden, is een kalf die zelfs op de bewaarschool zou moeten gebuisd geweest zijn, maar deze keer verdient hij een herkansing.

*

Over de homo-ziekte en andere ongezonde volksverlakkerijj, wens ik niet uit te weiden. Slecht nieuws vliegt zò al snel genoeg, en wat meer is, de fuik waarin de Premier van België zwemt, zou wel eens kunnen begeven. En dat is de bedoeling niet. Wel integendeel.

Zelfs aan Rik Torfs, der Tsjeven Senator en gesjeesde partijvoorzitter, thans bij zijn tweede poging Rector van de KUL, wil ik geen woorden vuil maken. De hele zaak is zò al vuil genoeg.

Over de perikelen van de Middelkerkse Brulboei wil ik alleen kwijt, dat deze keer niet St Joris, maar de Draak heeft gewonnen. ‘Wie laatst lacht, best lacht’, JMDD is misschien een flauwe troost, maar Napoleon De Gucht zal, zoals de echte, ook een zijn Waterloo beleven.  Wat ik U wilde zeggen : in de polletiek moogt ge zelfs Uw eigen niet betrouwen!

*

Blijft over : een leeg gevoel in de maag, met krampen tot in het onderste ruggemerg, vaag-weg herkend als Het Licht van Vroeger Dagen.

 

http://www.vlaamsbelang.org/

 

http://www.pallieterke.info

 

°°°

 

 

 

Commentaren

mooie gedachte

Gepost door: belgisch hardsteen achterblad | 19-12-14

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.