21-02-15

2411

*

.

Een olympische discipline waar Kris Peeters sterk zou in staan

.

Zij gevoeg in de kerk doen, en de heiligen de schuld geven….

*

INLEIDING

 

Sta me toe even uit m’n nek te kletsen. Want dat vriend Guvaal bij Grobbendonk hoort, of bij Kasterlee, bij Bauwel of Herenthout: het zal mij een zorg zijn.  Want zijn – kort maar krachtig - werkstukje van vandaag, klinkt in mijn oren als Griegs ‘Morgenstimmung’, vol jeugd en optimisme.

U krijgt het hieronder doorgeschoven, met de stille bedoeling voortaan geen dag meer te beginnen zonder bij hem te zijn langs geweest.

*

 

MIDDENSTUK

Onder voorname dankzegging

overgenomen door Digitalia bij

http://blog.seniorennet.be/guvaal/  

*

Slechte verliezers

   Het consumentenvertrouwen stijgt nu reeds drie maanden na elkaar. Wie zijn geld op de Brusselse beurs gezet heeft, haalde dit jaar al een winst van 10%. Een recente peiling vond dat driekwart van de Vlamingen thuis niet over geld praten, omdat ze er geen problemen mee hebben. Deze krokusvakantie trok een nieuw recordaantal mensen van hieruit weer op vakantie. Waar maken we ons nog zorgen over?

   Wel, als men het nieuws bij onze media hoort en leest, zou men eerder de indruk krijgen dat het hier alleen maar kommer en kwel is. Elk nieuwtje dat uitkomt wordt vergroot en in een slecht daglicht gesteld, of het nu gaat om de woonbonus, de indexering van de huurprijzen, de mantelzorg voor bepaalde categorieën en ga zo maar door (vergeet vooral de indexsprong niet!). En het is allemaal de schuld van de centrumrechtse regeringen, de federale en de Vlaamse wel te verstaan.

   M.i. is de voornaamste reden van dit defaitisme het feit dat de linkse oppositie zich na driekwart jaar nog steeds niet kan neerleggen bij de verkiezingsnederlaag van 25 mei 2014. Zelfs de twee vakbonden die het loonakkoord met de federale regering sloten, waren tegen diezelfde regering al weer aan het ageren nog vóór de inkt van dat akkoord droog was.

   Een tweede reden is dat onze media meer dan ooit linksgezind zijn, alle faits divers uitvergroten en aan heel dat negatieve verhaal hun steentje bijdragen. Vlaanderen heeft meer dan ooit nood aan een minstens neutrale pers, geen zgz progressieve die haar politieke gezindheid niet kan verbergen en het nog steeds niet kan verkroppen dat de socialisten uit de federale en Vlaamse regering zijn verdreven.

*

UITLEIDING

 

Waar de Tsjeven, die halvelings Slinxen zijn, samen met de Heel-Slinxen van de SPA-Groenen, niet alleen slechte verliezers in zijn, is in het camoufleren van de waarheid. Moge thans blijken uit de stilaan openvallende archieven van de Spaanse Fascistische Dictator Franco en zijn verhouding tot het Vorstenhuis der Coburgers. Niet alleen was de vader, Leopold III strontraper op de Obersalzberg, het zoontje, Baldewinus, was dat bij Franco. De daar populaire wurgpalen even buiten beschouwing gelaten.

Dit is geen fantasie, maar net gehoord op der Coburger Staatstelevisie. Helemaal geen reportage gedragen door Rechts-Extremisten, maar door ‘wetenschappers’ uit de politiek-correcte Slinxe stal. Amaai, en dat amper een paar weken na de dood van de Spaanse Furie.

Katholiek, tot daar aan toe, maar intens overal met het hoofd onder de beschermde hand van de ‘Regering’, in die jaren bijna homogeen Tsjeef zijnde, nee, Vader Eyskens, dat is een eiland te ver. Dat is niet eens ‘enerzijds’ of ‘anderzijds’, het zit gewoon dwars op alle pistes van zelfrespect.

*

Toch curieus dat de waarheid altijd jaren later wordt bloot gelegd. Als alles netjes is ‘verjaard’ en de meeste getuigen naar Pierenland zijn. Dat zoiets vroeger kon, toen berichten nog met paard en kar moesten rond gevoerd worden, is begrijpelijk. Maar nu er, in onze dagen, vanwege Het Beest instructies tot moord en doodslag binnen de minuut opgevolgd worden in Parijs, Verviers of elders, moet het toch mogelijk zijn om overal de mistgordijnen definitief open te trekken? ‘Privacy’ in zaken van Algemeen Belang, dat kan toch niet?

Welke instructies/akkoorden bestaan er, om het Avondland over te dragen aan Het Beest? Waarom zijn er nog altijd geen rijkdombrengende handelsakkoorden met Rusland? Wie krijgt er de daarvoor de uitgetrokken ‘pots de vin’? Waarom mogen we de Zwarte Dozen van Vlucht MH17 niet weten? Met welke geheime opdrachten is de Roodbonte Os uit Vilvoorde teruggekeerd na zijn schtobbeurt in de Washing Ton? Waarom überhaupt was juist hij naar daar uitgenodigd, en niet bijvoorbeeld de  ex-Vlaams Nationalist en Maneblusser met veel betere punten op zijn palmares… Staatsgeheim, natuurlijk, tegen dat man Ministerke kan worden. Wil er daarom op letten, dat hij op het podium zal pronken, naast de nieuwe SPA-drinkende nieuwe voorzitter….

Ach, allemaal vragen, waar wijlen Toon Hermans had kunnen op antwoorden met zijn oplossing, of dat de Goede Sint nu werkelijk bestond of niet. En waarom de Goedheilig Man meer snoep en mooiere geschenkjes bracht bij rijke kinderen? Waarop het  antwoord was, dat zulks een groot mysterie was, die ons wel zou veropenbaard worden naarmate we ouder werden.

Toon Hermans! Maar die is al vele jaren overleden, en wij, we leven nu! Dus, geen muilentrekkerij meer, maar klare wijn!

Voor mij een ‘Classico d’Orvieto’, dan zie ik in gedachten weer die vergane plaat marmer aan dat Franciscaner Kerkje op dat nederig pleintje, verscholen in de schaduw van d wereldberoemd Duomo. Daar staat de precieze datum gebeiteld van 1096, de datum waar vanop deze plaats Paus Urbanus II de Eerste Kruistocht uitriep, gezeten op een steigerend vurig wit paard. Net zoals het ooit, lang geleden, stond afgebeeld in onze boek van ‘Gewijde Geschiedenis’.  Orvieto is de stad in Latio waar we nu zeer prozaïsch onze boodschappen doen. En telkens parkeren we pal onder deze plaat. Om dan nog 10 of 20 meter verder per pedes apostolorum dat glas Classico te genieten. Met zicht op de klassieke eeuwige schoonheid van de Duomo.

Ach! A bella Italia! En toch zou ik dikwijls liever in Grobbendonk (of elders) onder vrienden zitten te genieten van een frisse pint.

*

Op een eeuwig zwijgen en nergens en door niemand verder te vertellen.

(Get) Digitalia

.

*

EINDE

*

 

 

 

 

Commentaren

j'apprecie votre site internet et je me permet de mettre un lien vers le mien . n hesitez pas a visiter !

Gepost door: serrurier paris | 21-02-15

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.