31-01-17

4018

 

 

 VENSTER OP DE WERELD

*

Uw vroegste voorvader was vreemd en had een grote mond

Een reconstructie van Saccorhytus, de oudst gekende voorouder van de mens.

Vat dit niet verkeerd op, maar uw vroegste voorouder was niet bepaald een schoonheid. Een minuscuul schepseltje uit China, dat zo'n 540 miljoen jaar geleden rondkronkelde in de modder van de zeebodem, is volgens wetenschappers het oudste gekende dier op de lange evolutionaire weg die uiteindelijk leidde tot de mens. Het diertje wordt beschreven in vakblad Nature.

*

Samenloop van omstandigheden

.

En net nu, nu haar Gaston, haar vader, gestorven is

*

De mens, die ongeveer 200.000 jaar geleden opdook, heeft meer evolutionaire voorgangers dan de aap en de mensaap. Een daarvan, volgens onderzoekers van de universiteit van Cambridge, is een uniek uitziend wezen met de naam Saccorhytus, wat zoveel betekent als 'verfrommelde zak'. Die naam zegt veel over de aanblik van het vreemde beestje: het had een zakachtig lichaam met een gigantisch grote mond.

De Chinese Beschaving, dan toch de oudste ter wereld?

Saccorhytus, een diertje van amper 1 millimeter groot, blijkt het meest primitieve lid van de diergroep van de nieuwmondigen. Die bevat gewervelden - vissen, amfibieën, reptielen, vogels en zoogdieren - maar ook zogenaamde stekelhuidigen, zoals zeesterren, zee-egels en eikelwormen.

Het beest leefde tijdens het Cambrium, een periode van uitzonderlijke evolutionaire ontwikkeling. Zijn primitieve biologische kenmerken hielpen de weg te effenen voor de vele verschillende soorten nieuwmondigen. Vissen, die beschouwd worden als de 'vaders' van de gewervelden, verschenen pas zo'n 10 tot 15 miljoen jaar na Saccorhytus op het toneel.

Voorloper van kieuwen

De onderzoekers ontdekten de fossielen van 40 exemplaren in de provincie Shaanxi in centraal-China. Het vreemde beest moet de onderzoekers nieuwe inzichten verschaffen in de eerste fases van de evolutie binnen een groep die zich ontwikkelde tot vissen en uiteindelijk tot de mens.

Saccorhytus leefde vermoedelijk tussen de modderkorrels op de bodem van een ondiepe zee. Met zijn grote mond at hij wellicht door voedseldeeltjes of kleinere beestjes in hun geheel op te slokken. De onderzoekers vonden geen aanwijzingen dat hij een anus had, wat betekent dat afvalstoffen wellicht werden afgescheiden door de mond.

Het beest had ook kegelvormige structuren op zijn lijf, dat bedekt was met een dunne, flexibele huid. Mogelijk hielpen die structuren ingeslikt water af te scheiden, en waren ze met andere woorden de voorloper van kieuwen.

*

Digitaliaanse Bedenkingen

*

Waarschijnlijk dacht U, net als ik, bij de aanvang van dit artikel, aan Hollande, Onkelynx, Di Jeanetto of aan om het even welke andere socialist uit Uw omgeving. Maar dat denken we dus niet want wij zijn niet als zij, verslaafde volgelingen van Goebbels, de Chef Propaganda Ministerium van A.H. Dat zijn dingen die beter passen bij Charlie Hebdo die toch geen God noch Gebod kennen. En al zekerlijk geen manieren hebben.

Kijk, zeg ik dan: dat is nu de kleinheid der dingen, eenmaal de Mensheid heeft vastgesteld dat Het Scheppingsverhaal zowel als het Christendom zelf niets anders zijn dan een sprookje zoals Roodkapje en de Boze Wolf. Waarop ik dan repliceer dat ook bij sprookjes uit Grootmoeders tijd de boodschap voor iedereen duidelijk is. Maar moest dat sprookje heden ten dage ‘hertaald’ worden, zeker weten dat dit kleine mensje geen rokje meer zou dragen, maar een een kleine zo wijd mogelijke bourka… met rond het halsje en kleine Arafat-sjaal.

Net zoals de Gebrs. Grimm of Hans Andersen als moraalridders deze presentatie verkozen, zo gebruikt de Christelijke Leer de Genesis als draagmodel voor de Goddelijke Boodschap.

Bedenk daarbij dat onze bloedeigen groot-vaders en -moeders het bestaan van ‘smartphones’ ook zo maar niet op het zeggen van anderen zouden aanvaard hebben. Eerst zeiken en dan geloven, is inderdaad vooral des mensen.

Maar hoe dat allemaal precies in elkaar steekt, is een Goddelijke Wijsheid die niet voor mensenkinderen is bestemd. Tenzij wij allemaal, zoals Roland Horst - Van der Schalck ooit dichtte, ‘een Goed waren in het diepst van onze gedachten’…

Ha ja, nog waar ook. ’n Goeie Christenmens gelooft in Het Eeuwig Leven, waar wij allemaal deelachtig zullen worden aan de Goddelijke Wijsheid. Er blijft dus nog een hele weg te gaan….

++++

4017

 

 

VENSTER OP DE WERELD

*

Vermoedelijke dader schietpartij Québec in verdenking gesteld van zes moorden

Alexandre Bissonnette.

Een tweede idealist als Breivik?

Begrijpelijk, denkt Digitalia, maar totaal af te keuren.

*

Alexandre Bissonnette, de 27-jarige verdachte van de aanslag van zondag in een moskee in de Canadese stad Québec, is maandagavond in verdenking gesteld van zes gevallen van moord. Dat meldt de politie. Daarnaast zijn er vijf klachten van poging tot moord tegen hem, voor de vijf mensen die zwaargewond in het ziekenhuis liggen. Ondertussen raakte ook bekend dat de zes dodelijke slachtoffers Canadezen zijn met de dubbele nationaliteit.

'Er zijn huiszoekingen aan de gang en we hopen dat we bewijzen kunnen vinden' die zouden kunnen leiden tot een inverdenkingstelling voor 'terrorisme' en het ondermijnen van de nationale veiligheid, aldus de politie. De politie had eerst melding gemaakt van twee opgepakte verdachten, maar de tweede man die werd opgepakt wordt beschouwd als getuige.

Bissonette is een student politieke wetenschappen aan de universiteit van Laval, die vlakbij de moskee ligt. Volgens de organisatie stond de 27-jarige Canadees bekend als aanhanger van de extreemrechtse Franse politica Marine Le Pen, als pro-Israël, anti-immigratie en antifeministisch. Op screenshots van zijn profielen op de sociale media is ook te zien dat hij de Amerikaanse president Donald Trump volgt.

Volgens kennissen is hij een 'introverte, onpopulaire nerd', schrijft Le Journal de Québec. Bissonette had een half uur na de schietpartij zelf de politie gebeld en verklaard dat hij zich wilde overgeven.

Dubbele nationaliteit

Een en dezelfde persoon, twee (en meer) gezichten!

Bij de aanslag van zondagavond rond 19.30 uur Belgische tijd tijdens het avondgebed kwamen zes mensen om het leven. Volgens de vicevoorzitter van het Islamitisch Cultureel Centrum van Québec zijn die slachtoffers allemaal Canadezen met een dubbele nationaliteit. Het gaat om een Marokkaan, twee Algerijnen, een Tunesiër en twee Guineeërs. 'Het zijn allemaal Canadese burgers, allemaal Québécois, Canadezen', aldus Mohamed Labidi.

Bissonnette moet op 21 februari opnieuw voor de rechtbank verschijnen, waar de procureur hem officieel in verdenking zal stellen.

Terreuraanslag

De Canadese premier Justin Trudeau heeft de aanval op Twitter veroordeeld. Hij noemt het een terroristische aanval. ‘Vanavond rouwen de Canadezen voor zij die gedood werden bij een laffe aanval op de moskee in Québec City. Mijn gedachten zijn bij de slachtoffers en hun families.’

*

Digitaliaanse Bedenkingen

*

1° Stilaan komt er meer duidelijkheid in de verslaggeving. Neen, het drama gebeurde niet Vrijdag zoals de gewone wekelijkse bijeenkomst van Moslims in hun moskee, maar zondag bij het ‘avondgebed’. Tjonge, die gasten zitten veel in de kerk! Hebben die niets anders te doen, of zijn die ‘vergaderingen misschien meer politiek of militair-strategisch bedoeld?

2° De Nationale Veiligheid in gevaar gebracht: zoals François Mitterand (PS) het ooit stelde toen het bekend raakte dat hij jarenlang naast de pot had gepissest ‘Et alors?, want dat Nationaal Dinges wordt wel nooit in gevaar gebracht bij die vele duizenden wereldwijde terreuraanslagen door Islamisten… Maar de poco-jongens hebben weer eens een opstoot van selectieve verontwaardiging geroken en dus gaan ze aan ze met hun allen aan het mekkeren ten einde duidelijk de nodige accenten te kunnen leggen.….

3° De dader, volgens getuigen, was een 'introverte, onpopulaire nerd' die zelf de politie belde om zich aan te geven??? Ik meen dat die arme verblinde jongeman terecht eerder vreesde om zonder meer te worden afgeknald eenmaal men zou willen arresteren. Gewoon uit voorzorg zodat hij later, zoals Breivik, geen ‘verkeerde dingen’ zou kunnen verklaren die ze niet graag zouden horen. De Nationaal Socialisten van A.H. hadden daarvoor het begrip ‘Auf der Flucht erschossen’ en dat zal wel in het hoofd van die ‘nerd’ rondgespookt hebben…

4° Volgens het Islamitisch Cultureel Centrum (dat zal dan over een 1400 jaar oude ‘cultuur’ gaan zeker) waren die slachtoffers allemaal Canadezen met een dubbele nationaliteit. Een vaststelling die bewijst dat Quebec gonst van die soort. Bij deze verklaring zou ik even voor de fun willen verwijzen naar http://blog.seniorennet.be/guvaal die het vandaag had over het ‘leefloon’ voor elke hond met een hoed op, maar niet voor mensen met een dubbele nationaliteit. Die worden voor de keuze gesteld: ofwel de allochtone afkomst verzaken en levenslang geld krijgen om niets te doen, ofwel kiezen voor die vreemde afkomst maar er dan ook alle consequenties van dragen. Is een ideetje van Mr Benoît Hamont (PS), die als kansloze met de 32-uren week de presidentsverkiezingen in Frankrijk ingaat. Naast Fillon van Penelope (Les Republicains), al even kansloos, tegenover Marine La Plume van het FN….

*

Een mens zou op de lange duur nog spijtig zijn, dat de PS in Frankrijk er uit vliegt…

 

 

4015

 

 

*

VENSTER OP DE WERELD

*

Terroristische aanslag tijdens avondgebed in moskee in Quebec: "Zes doden"

Bij een schietpartij in een moskee in de Canadese stad Quebec zijn zes doden en acht gewonden gevallen. Dat zegt de politie. Twee mensen zijn opgepakt. De Canadese eerste minister Justin Trudeau heeft de schietpartij bestempeld als een terroristische aanslag op moslims.

Christine Coulombe, woordvoerster van de veiligheidsdienst in Quebec, meldde dat "zes mensen van 35 tot 70 jaar oud" zijn omgekomen. "Acht mensen raakten gewond", tijdens de aanval die ook door de politie als een "terreurdaad" wordt beschouwd.

 

Ku Kux Clan in opmars?

De aanval gebeurde omstreeks 19.30 uur lokale tijd, op het einde van het laatste gebed van de dag. Twee mannen vielen de moskee binnen en openden het vuur. Op dat ogenblik was een vijftigtal gelovigen aanwezig, aldus Christine Coulombe, woordvoerster van de veiligheidsdienst in Quebec. Ze zei nog dat de antiterreurpolitie is ingezet.

"Twee mensen zijn opgepakt" en in voorhechtenis gezet, aldus nog de woordvoerster. Een "in de nabijheid van de plaats (van de schietpartij)" en een andere verdachte op een twintigtal kilometer van waar de schietpartij plaatsvond. Volgens lokale media is de tweede verdachte opgepakt na een politieachtervolging. "Voor het ogenblik doet niets ons geloven dat er andere verdachten zouden zijn", aldus nog de woordvoerster.

Volgens een getuige zou een van de aanvallers "Allahu Akbar" geroepen hebben, aldus Radio Canada, maar dat nieuws werd nog niet bevestigd door de autoriteiten. In het hele land zijn strengere veiligheidsmaatregelen van kracht, aldus nog Radio Canada.

Vorig jaar werd er bij het gebedscentrum nog een varkenskop op de stoep gelegd.

*

Digitaliaanse Bedenkingen

*

Juist. Een moskee, om alle misverstanden te vermijden is voortaan een ‘gebedsruimte’ geworden in het jargon van de poco’s. Curieus hoe over zo’n nieuw woord van direct eensgezindheid kan ontstaan….. En dat waarschijnlijk om vooral geen misverstanden te laten ontstaan met die andere gebedsruimtes, die meestal ‘kerken’ worden genoemd…..

Dat domme lezerspubliek moet vooral ingestampt worden, dat alle religies vooral één pot nat moeten voorgesteld worden. Daardoor juist worden ’s werelds wreedaardigste excessen van de ‘Moslim-‘religie’ meteen als zoete broodjes verkocht.

Al kan het natuurlijk ook de bedoeling zijn, om beide ‘religies’, die van de Haat en die van de Liefde, op een en dezelfde voet van gelijkheid te plaatsen.

Dr. Goebbels, de Propagandachef van A.H. ligt zich te verkneukelen op een zacht vuurtje in de Hel, bij het zien van zoveel goede leerlingen.

Verder over dit artikel: de Canadese Flikkenmadam Christine Coulombe wordt nogal in de verf gezet. Volgens HLN zijn niet de feiten, noch de daders, noch de slachtoffers van belang

(zo wordt een mistgordijn opgetrokken dat de daders wel eens van een afwijkend moslim-richting zouden kunnen zijn, en geen… Christenen)

maar gaat de aandacht naar de gevolgen. Dus, naar de bekende Linxe gewoonte, nooit naar de oorzaken. Want eigenlijk, wie begot is bij ons geïnteresseerd in de naam van een Canadese Flikkenmadam.

We zijn, mij dunkt, meer geïnteresseerd in het vervolg van dit verhaal, namelijk wie waren die daders en wat was hun motief. Wedden dat we daar nooit ofte nimmer nog iets over zullen vernemen? Iedereen kan inderdaad ‘Allahu Akbar’ beginnen roepen, want dat was, vòòr Trump, net als normenvervaging, zedeloosheid, veldcross en voetbal, echt in de mode.

Ten slotte om af te ronden: de GifGroenen (de Islam) en onze Europese Rood-Groene ‘sociaal democratische vriendjes, zullen hemel en aarde, vooral de aarde, bewegen, om de indruk te wekken dat zij, sedert Trump, dreigen hetzelfde triestig lot als de Joden onder de Nazi’s te ondergaan. Och arme!

Maar: Mark my words.

Het zijn tenslotte dezelfde omgekeerde buitenste binnen gedraaide wetten als die van deze vriendjes ‘populisten’ voor Neo Nazi’s willen doen doorgaan.

Ach ja, alles wat ge zegt of denkt over mijn dat zijde gij zelf….

Het lief oud ding, Zusterke Angeliekse uit mijn kleuterschool van lang geleden leerde ons al dat kinderachtig gedoe af. Maar blijkbaar is de dag van vandaag. diezelfde les niet doorgedrongen tot deze dolgedraaide wereld.