30-04-17

4120

 

DAKVENSTER OP DE WERELD

 

*

John Crombez: "Er is onrust bij sp.a. Dat geef ik toe"

In de buurlanden incasseren de klassieke socialisten stevige klappen, en zijn eigen partij zakt weg in de peilinge….,

--

Als schurftige honden, krijgen ze de overal de buitenwacht…

*

… maar aan de vooravond van 1 mei toont sp.a-voorzitter John Crombez zich strijdvaardig.

‘Geloof doet bergen verzetten’…

*

Sinds kort deelt John Crombez (43) met televisiekijkend Vlaanderen niet alleen zijn meningen maar ook zijn lijf.

Hij loot naar Slinx, de verkeerde kant op…

*

Dat was na vijftien jaar verwaarlozing minder dan perfect. Maar zie, op VIER werkt hij hard aan de renovatie van zijn kathedraal. Zware trainingen zweet hij uit, slechte gewoontes zweert hij af. "Ik ben pas weer beginnen te lopen en ik kan het al niet meer missen. Het is de bedoeling dat ik op 28 mei de 20 kilometer door Brussel loop. Dat kan lukken, voel ik. Maar ik kom van ver. Ik was 30 toen ik voor Johan Vande Lanotte ging werken. Ik woog toen 84 kilo. Vier jaar later woog ik er 104. Ooit heb ik gevoetbald, gefietst en gelopen, maar sinds 2003 heb ik niet meer bewogen. Letterlijk.

*

Tot u spreekt een mens die zich eind

elijk weer fit en gezond voelt. Nu zijn partij nog. "We hangen al veel te lang op dat lage peil", zegt hij. "Dat zorgt voor onrust, geef ik toe. Maar ik ben ervan overtuigd dat de koers die we volgen de juiste is. "1 mei wordt geen dag in mineur, zweert Crombez. "Hoe harder de rechtse regeringen inbeuken op de verworvenheden van het socialisme, hoe trotser we zijn die dag. Nee, het socialisme is niet dood. Integendeel. Afspraak in 2018 en 2019. Ge zult wel zien."

*

Ex-Digitaliaanse Bedenkingen

*

Het siert de man dat hij tot de laatste volhoudt. Als Schipper Naast Mathilde als laatste man aan boord blijft. Maar zoals Corneille schreef in Le Cid: ‘Le combat cassa faute de combattants’. Als de laatste man op het front gevallen is, moet de slag wel stoppen! Uit noodzakelijkheid des Gebods, zeg maar…

En Vande la la Liere, de Keizer van Oostende? Die verlustigt zich uitermate in de Langestraat, de rossen uitgangsbuur van ’t Stad…. Waar die incognito in ronddwaalt, nadat hij als Hollande in Parijs, zijn bodyguards verschalkt heeft. Een slechte gewoonte bij de Rode Kameraden, diez e niet gemakkelijk zullen afleren.

‘Djonneke’ zal zijn tisten wel afdraaien: de beste postjes zijn intussen bezet maar in de rangen der ‘uitkeringsgerechtigden’ is er altijd nog ‘h plaatsje voor ’n excentrieke enkeling. Leuven en Oostende zijn niet op één dag gebouwd, en Brugge nog minder, maar ze kunnen wel op één e,kel dag geschrapt worden uit het beeld der Slinxen.

En de Limburg dan Walter? Ja, inderdaad, daar is inderdaad Rok nog het Rest-Limburg van na de koolmijnen, meer Turks dan écht Kempisch geworden. Die zullen wat later ook volgen, want daar is men in alles wat langzamer… Zelfs in het praten. Maar toch laten ze het kaas niet pikken van tussen de boterham. De Claessen zijn opgekuist, nu nog de Bos- en Veldovens….

Rustig maar, Leopoldsburg zal wel vlug de vergissingen huns weegs inzien..

*

(Digitalia)

4118

o

 

DAKVENSTER OP DE WERELD

*

Marine Le Pen: "Geen Franse verantwoordelijkheid in razzia's tegen joden in WOII"

*

De Franse extreemrechtse presidentskandidaat Marine Le Pen heeft gisterenavond grote consternatie veroorzaakt. In een gesprek op de Franse zender RTL heeft ze ontkend dat de Franse staat verantwoordelijk is voor razzia's waarbij in 1942 meer dan 13.000 joden werden opgepakt.

"Frankrijk is volgens mij niet verantwoordelijk voor de razzia van de Vel d'Hiv", zegt Le Pen. In het wielerstadion van Vel d'Hiv werden duizenden joden samengebracht door Franse agenten alvorens ze werden overgebracht naar nazivernietigingskampen.

"Als er mensen verantwoordelijk zijn, dan zijn het zij die toen aan de macht waren, niet Frankrijk", vindt Le Pen. Het drama ligt in Frankrijk erg gevoelig, omwille van het groot aantal collaborateurs met de Duitse bezetting.

Kregen die na het uitbreken van de VVrede eind 1944 ook de Dood met de Kogel, of genoten die van een genzraal pardon?

Oud-president Chirac had in 1995 de verantwoordelijkheid van zijn land erkend. Ook huidig president Hollande heeft zich in het verleden al geëxcuseerd voor de rol van de politie.

"Grote fout"

De opmerkingen van Le Pen kregen vrijwel onmiddellijk kritiek, onder meer van de ‘centrumkandidaat’ Macron. "Sommigen waren vergeten dat Marine Le Pen de dochter van Jean-Marie Le Pen is", aldus Macron. Ze heeft volgens hem "een grote fout gemaakt" en "ze heeft nu haar vader vervoegd op de bank van het negationisme".

‘Negationsme wordt allen gebruikt tegenover de verliezende partij in WO II – SDe ‘verering’ voor Stalin, de tienmaal grotere crimineel daarentegen, is door Slinx nooit officieel opgeheven…. Slinx is dus zeer selectief in het veroordlen…

*

Jean-Marie Le Pen deed in het verleden verschillende vergelijkbare uitspraken over de jodenvervolgen tijdens de oorlog. De holocaust was volgens hem "een detail in de geschiedenis".

*

Ex-Digitaliaanse Bedenkingen

Hoe erg en onmenselijk ook, het Joodse drama toen meer en meer bleek dat Hitler de oorlog niet kon winnen,heeft niet één seconde de ‘Geallieerden’ geïnteresseerd toen die het meest onmenselijke sedert het Begin der Tijden nog hadden kunnen voorkomen. Of beperken. Door die crematoria plat te bombarderen, zoals ze wel deden met de Duitse steden. Die miljoenen doden hebben - nuchtere vaststelling – dan ook op geen enkele manier het verloop van de oorlog beïnvloed… Zowel ‘Rome’, ‘Londen’ als ‘Washington’ kenden vanaf 1942 het lot van het Joodse Volk. Maar dat te voorkomen was… een voetnoot in het verloop van de strijd. Een valse noot tussen het gedreun van kanonnen.

Natuurlijk pleit deze vaststelling de Duitse Socialisten van A.H. niet vrij. Het is een collectieve schuld die voor eeuwig kleeft aan de naam van dat zogezegd ‘cultuurland’. In die zin is de herinnering aan de slachtoffers een mes dat snijdt aan twee kanten. Omdat het in wezen de kiem draagt van het volgend conflict. Deze keer van de Kontheffers teen de rest van de Vrije Wereld.

Anders gezegd: heden ten dage de kant kiezen van Israël is, volgens Linx extreem-rechts en dus verkeerd, omdat de Islam tegen beter weten in, verplicht de gedroomde vrienden moeten zijn. En door de Familie Le Pen daarover aan te vallen, verhopen ze dat de mensen vergeten, dat zij, de Sossen Aller Landen, toendertijd de bloedbroefers van de Duitse Sossen zijn geweest. Weet U nog de hoofdlijnen van het programma van juni 1940 van het Hoofd der Belgische Socialistische Partij, de BSP. ‘Samen met de Duitse arbeider, terug aan het werk’. Plan Deman.

Het optreden van de Franse Gendarmen in de Parijse Wielerpiste heeft niet te maken met het Land Frankrijk, maar met het slecht geweten van Linx.

*

En als het regent in Parijs, druppelt het in Wallo/Bruxellabad. Al zou dat wel eens kunnen, dat eenmaal Marine La Plume het vertrouwen heeft gekregen van de modale Fransman en Fransvouw, het weer voor altijd zou kunnen omslaan.

Linx hagt wereldwijd verdoofd in de touwen, maar schijnt dat nog altijd niet te kunnen geloven… Blijft vooral te onthouden, dat het Kwaad dat ze hebben begaan, nog lang zal nazinderen…

*

(Digitalia)

 

29-04-17

4117

 

 

DAKVENSTER OP DE WERELD

 

*

Moslima's roepen fatwa uit over kindhuwelijk

Deze foto in het oorspronkelijke artikel verduidelijkt het probleem op een overtuigende wijze

*

Vrouwelijke geestelijken hebben vandaag een fatwa uitgevaardigd om een eind te maken aan kindhuwelijken in Indonesië, het land met de grootste moslimbevolking ter wereld. Het is daar heel gewoon dat meisjes voor hun achttiende trouwen en de school niet afmaken.

Dit is tenminste een veel duidelijker voorstelling van zaken….

*

De verordening, van wezenlijk belang in de islam maar niet wettelijk bindend, werd naar buiten gebracht na een driedaags congres van religieuze leidsters in het westen van Java. Het komt zelden voor dat Indonesische vrouwen op deze manier stelling nemen. Op de bijeenkomst waren ook vertegenwoordigsters uit Afghanistan, Pakistan en Maleisië.-

"Zwangerschaps-sterfte is een groot probleem in Indonesië. Wij kunnen als geestelijk leiders een rol spelen inzake het kindhuwelijk", zei organisator Ninik Rahayu. "Wij kennen de vraagstukken en obstakels waarmee vrouwen te maken krijgen. Wij kunnen dus actie ondernemen in plaats van af te wachten tot de regering iets doet om deze kinderen te beschermen".

In de nu gepubliceerde fatwa wordt het in de echt verbinden van minderjarigen 'schadelijk' genoemd. Het is een heilige verplichting dat voortaan te voorkomen, om kindbruidjes veel potentiële ellende te besparen.

*

Ex-Digitaliaanse Bedenkingen

Ze leefde (de H. Catharina van Soena, een vrouw, stel U even voor!) eind de jaren 1300 en bedreef in de Christelijke Wereld van toen een hoofdrol in de internationale politiek. De Pausen werden van het Paleis in Laterano (Rome), paleis dat even later door ‘onbekenden’ werd leeggeroofd en in brand gestoken, weggesleept naar Avignon door Filips de Schone. Toen de Paus naar Vaticano (Rome) terugkeerde, was dat via een ander Pauselijke Residentie in Montefiascone, dat heden ten dage gedeeltelijk wordt gerestaureerd. Op zekere dag waren wij daarbij, toen de Catharina-Zaal plechtig werd ingehuldigd.

Filips de Schone was de Franse Koning die in 1302 in Groeninge (Kortrijk) klop kreeg van de Vlaamse Poorters. Daar sneuvelde ook zijn neef en Opperbevelhebber, Robert D’Artois (Artesië) die door zijn inzet in de strijd, gehoopt had Graaf van Vlaanderen te kunnen worden. Slecht voor zijn ambities, maar goed voor ons dat hij in 1302 viel op het veld van eer, anders was Vlaanderen al meer dan 500 jaar eerder verfranst geweest….

*

Tja, over wat vrouwen daar uitspoken in Indonesië, wijs ik met een beschuldigende vinger naar de Engelse Koloniale Periode van toen. Die heeft nooit iets gedaan om de invasie plannen van de Islam te weren. Integendeel. De bloedige rivaliteit tussen de bestaande ‘sekten’ liet hen toe het lang te domineren.

*

De schuldigen zijn al lang dood en begraven. En ik verhoop da ze bij God hun gerichte straf hebben gekregen. Hun Engelse nakomelingen (ook alle Moslima’s ter wereld en ook wij) zitten odertussen wel met de gebakken peren….

**

(Digitalia)

1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende