13-05-17

4138

DAKVENSTER OP DE WERELD

*

DE PUNTJES OP DE i

*

Voor wie het nog niet vernomen heeft, Tom Boonen is met wielerpensioen. Dagen lang op TV. Zijn erelijst werd 234 geciteerd in de Regimepers.

Wat telkens vergeten werd in deze erelijst: drie keer betrapt op cocaïne en XTC (2007 en 2009), seks met een minderjarige (16-jarige Sophie van Vliet, efkes zijn vriendin), drie keer betrapt op een zware snelheidsovertreding 'onder invloed' (2008), wegens domicilief-raude (meneer woonde officieel in Monaco om geen belasting in den Belgiek te moeten betalen, doch zat er nooit) gedwongen tot een zware boete.

Wij bewonderen hem intens.

*

Ex-Digitaliaanse Bedenkingen

*

Dit stukje uit het steengoede Antwerps satirisch weekblad ‘tSCHELDT stenigt in bovenstaand artikel perfect de gezamenlijke ‘Vaderlansche Pers’. Kort en steengoed. ‘Lieg en blijf maar voort liegen. Er blijft altijd wel iets van hangen….

Juist ja! Diene lange slungel met gloeiende kooltjes in zijn broekje, wist inderdaad iets af van velo’s en van fietsen maar vooral van voordien combines te broeden. Of was het eerder in de eerste plaats de doortrapte vorm van diplomatie, om tijdens de sprint heel onverwacht de afspraak te laten vallen, om zelf als eerste de eindmeet te halen?

Het Limburgs fenomeen werd daarop opgehemeld tot in de sterren. Bij gebrek aan iets beters? Zoals in de voetbal: liefst ‘donkere’ Nieuwe Belgen met misschien wel drie of meer identiteiten…. Jonge kleurlingen die in de Afrikaanse jungle het lopen en met goochelen met hun vodden-bal genoegzaam hebben geoefend.

U moogt het mij niet kwalijk nemen, maar ik denk bij de naam Boonen spontaan aan ‘De Pot van Olen‘. Dedze lange smalle met drie oren…. Zoals die hieronder staat afgebeeld op een podium, in blijde verwachting voor de volgende bloemboekee..

*

Oer-degelijk en op en top Limbirgs… Als de beste uit het bronsgroen eikenwoud! Zekfs met 3 orden aan de bierpul was het Keizer Karel niet gegund om met eigen handen het schurend nat aan de lippen te brengen. Voordien immers moest die daarvoor i bijna met beide handen de uitstekende boezem van de dienster aanraken. De Oudenaardse kunstscilder-karikaturist Adriaan Brouwer had het niet beter kunnen uitbeelden: de welgevormde dienster met maar liefst ’n stuk of 5 van die bierpotten dicht tegen het hart aangedrukt…. Op en top iets voor de de boontjes van Tom Bonnen! Het is inderdaad geen geheim dat iemand die graag koekoeks gewijze, zijn bootjes te in andermans nest legt, moet gevierd en gefeest worden ….

Enne, zeer toevallig op gekomen: seks met minderjarigen, dat is toch tegen de Wet. Moet zwaar beboet worden met man den of jaren gevangenschap. Tenzij aan die Wet weer achterpoortjes werden voorzien. Zo ’n bloemenmeisje à la Sagan in de kont knijpen mag nog net. Wordt hoogstens belast met ’n mondelinge blaam.

Maar ermee tussen de lakens duikelen: ho ho! Damagnie.

Ist VERBOTEN!!!!

*

(Digitalia)

5137

 

DAKVENSTER OP DE WERELD

*

Van Quickenborne: "Ik begrijp Homans echt niet.

*

Hoe kan je dit nu uitleggen aan **moslims die het goed menen?"

Kortrijks burgemeester Vincent Van Quickenborne (Open Vld)…

*

… kan er niet bij dat Vlaams minister Liesbeth Homans (N-VA) geen moskeeën meer wil erkennen. En dat laat hij fors horen in De Zondag. "Als je niets erkent, zet je correcte moskeeën op dezelfde lijn als radicale moskeeën."

Vincent Van Quickenborne lijkt weer helemaal in the picture te staan sinds het pensioendebat vorige week. Ook in De Zondag laat hij in een interview van zich horen.    

"Ik begrijp Homans echt niet", zucht Van Quickenborne. "Die erkenning is een belangrijk instrument voor goede moskeeën. Ik zie dat in mijn stad. Het moskeebestuur hier is onlangs volledig vernieuwd. Dat zijn nu allemaal mensen die goed geïntegreerd zijn en Nederlands spreken. Ze hebben een prima erkenningsdossier klaar, maar krijgen nu te horen dat ze geen kans maken. Dat is problematisch. Als je niets erkent, zet je correcte moskeeën op dezelfde lijn als radicale moskeeën."

Hij merkt die ontmoediging ook in Kortrijk. "Hoe kan je dit nu uitleggen aan moslims die het goed menen? Homans kan een voorbeeld nemen aan Geert Bourgeois: hij geeft een sterk signaal door elk jaar een moskee te bezoeken op het Suikerfeest."

Ook het afgestofte communautaire profiel van de N-VA kan Van Quickenborne trouwens niet echt bekoren. "Ik vind het vreemd dat er weer naar de PS verwezen wordt alsof die alle realisaties zou terugschroeven. Mocht Vlaanderen nu het grote walhalla zijn, dan zou ik dat nog begrijpen. Maar Vlaanderen is vaak in hetzelfde bedje ziek als België, trage besluitvorming, ingewikkelde structuren, en hier is de PS niet aan de macht."

Hollandse bestelwagens

Als het aan Van Quickenborne ligt, gaat het over de economie. Over de pensioenen bijvoorbeeld, waarbij "werken altijd meer [moet] lonen dan niet werken". Of de wetgeving rond e-commerce: "Mensen bestellen vandaag van alles online, maar wie levert dat? Hollandse bestelwagens. Dagelijks zie ik er passeren. Dat maakt mij ook kwaad. Want zo zijn er net over de grens met Nederland dertigduizend jobs bijgekomen. Wij hadden die jobs moeten hebben.

*

Ex-Digitaliaanse Bedenkingen

*

Vandaag dus woordelijk dezelfde titels in zowat alle Krantenkoppen. Zou daar toch iets achter te zoeken zijn? Toch nooit geen complot om de totaliteit van alle krantenlezers een rad voor de ogen te draaien..

Wat Quickie hier doet, is gewoon, de ‘politiek politicienne’ à la Robbespiere/Voltaire. Het enige verschil is dat er (voorlopig ) nog geen guillotine aan te pas komt.

Het is toch voldoende gekend, dat

Samen kijken nar het vogeltje…

*

Liz-a-Beth handelt in eer en geweten, op basis van geschreven negatieve rapporten van de Belgische Geheime Politie. Die, van Hogerhand’ waarschijnlijk, op dat soort stommiteiten gewezen werden en dus rap-rap verklaarden ‘dat het maar om te lachen’ was geweest.

Laat het AUB voor iedereen duidelijk zijn: de ‘brave Moslim’ is, net als Hyacint Bouckèé alleen maar Schone Schijn. Met de brave kiezer in de rol van de deemoedige Richerd, de brave echtgenoot.

En als er dan al eens ’n Onslow tussen zit die durft een eigen mening te hebben, dan is ne vuile populist-Vlaams Belanger en volksmisleider

*

moslims die het goed menen

Ziu Digitalia eindelijk tot het juiste inzicht gekomen zijn? Als Quickie, ’n polletieker die geen verborgen bedoelingen kàn hebben, dat nu ook al zgt, dan zijn er slechts 2 mogelijkheden: ofwel liegt die dat de stukken er af vliegen, ofwel is er meer dan gewoonte van dat bruin vies ding aan de knikker is.

Elke Kotrijkzaan kan dat getuigen: deze vroegere inkoopstad loopt zwart van luierende venten (Nieuwe Belgen) in lange rokken met daarbij ingebusselde gestalten als donkere schimmen in hun schaduw. Ze zijn het best waarneembaar als ze lijk een leeglopend mierennest de vrijdagavond hun ‘Gebedshuis’ weer verlaten. Maar de nijvere Grote Markt van vroeger is zo leeg als een leeg kerkhof op het met middernachtelijk uur dr spoken. Net als de aanpalende winkelstraten. Kortrijk is een dode stad geworden. Waar groepjes ‘jongeren’ tot ver na middernacht de lege straten dweilen.. Het gaapt dus lijk de muil van een bakkersoven, dat de ‘Gevestigde Orde’ (in hoofdzaak Tsjeven) naar nieuwe kiezers zoekt. En daarbij wil de Quickie niet onder doen. Hij wil dus met alle middelen, in de zinoebackzoals bedoeld door den Toebazak Sr, zijn duur betaalde Burgemeester-sjerp niet kwijtspelen…

*

goed geïntegreerd zijn en Nederlands spreken

Maar of ze al-dan-niet willen werken, speelt dus geen enkele rol. Het volstaat dat ze met het geld van de belastingbetaler, eilandjes op hun eigen vormen. Met, als het even kan, ‘no gone’ zones. Waar de Sharia heerst, de zogezegd religieuze wetten die boven de Wet staat. De wet die gelijk is voor alle Coburg-onderdanen, maar niet voor de dragers van al die ‘dubbele paspoorten’. Die met behulp van hun rekenkunde (in Arabische ciijfers) binnen een paar jaar de meerderheid der kiezers zal uitmaken. Quickye handelt dus zoals in ’t Fransoos gezegd, als ‘Gouverner, c’est prévoir’

Ja Jan ook dàt is voor de Stad der Gulden Sporen, historisch gegroeid: de manie om zich te gedragen als Parijse Parvenu’s. Vandaar he gezegde als er een tocht (’n trekgat’) bedoeld wordt, dat de bourgeoisue spreekt van ‘un tire-trou’. Dat is de code-taal van de hautaine betere Couraisis. Geen wonder dat de Tsjeven er eeuwenlang de baas hebben kunnen speken…

En a propost, zou Quickie niet weten dat politici normaliter elkaars ruggen moeten wassen…

*

en hier is de PS niet aan de macht."

Goed gezien van den arbiter, die eens te meer appelen met citroenen vergelijkt. Dat het ‘Vlaamse Niveau’, dat weten we allemaal, gewoon een slechte kopie is van een al even slecht ‘Federaal Niveau’. Beide parlementen spelen gewoon ‘Haasje Over’ over elkaars ruggen. En dat zijn dan nog maar 2 van de 6 ‘Regeringen’ die ons landje arm houden. Een mini-staatje als coburgia zou best kunnen ‘geregeerd’ worden door max 6 ministers. En niet door 6 regeringen.

Komt daarbij, dat als het regent in Parijs, het nog dezelfde dag in Bruxellabad druppelt.

*

Hier en daar zie ik een lezer de wenkbrauwen fronsen : is er dan geen enkele polletieker die door de beugel kan?

Het antwoord is eenvoudig: die beugels worden gewoon door iedereen als… stijgbeugels gebruikt….

*

(Digitalia)

12-05-17

4136

 

Ja de ijsheiligen zijn er!! De boeren zijn er ieder jaar niet gerust in en de boerinnen liggen te woelen in hun alkoven. De nachtvorst kan veel schade veroorzaken aan de prille gewassen!

*

DAKVENSTER OP DE WERELD

*

Demir: “Geen reden om excuses aan te bieden”

Zuhal Demir Foto: BELGA

Staatssecretaris voor Armoedebestrijding en Gelijke Kansen (N-VA)

*

is niet van plan om haar excuses aan te bieden na de uitspraken die ze in een interview met De Zondag had gedaan. Dat heeft haar woordvoerder zondagavond meegedeeld aan Belga. Wel is ze bereid om in te gaan op de vraag van premier Charles Michel om de toon iets te milderen.

Demir had in het interview de CD&V ervan beschuldigd “moslims te zien als kiesvee”. Ze verwees daarbij onder meer naar uitspraken van CD&V-leden als

*

*

en de Genkse burgemeester Wim Dries en zijn schepen van Ali Caglar. CD&V-voorzitter Wouter Beke had daarop publieke excuses geëist.

Intussen is duidelijk dat Demir niet van plan is om daartoe over te gaan. “We weten niet waarom we excuses zouden moeten aanbieden”, zo zegt haar woordvoerder Luc Demullier. De woordvoerder erkent wel dat Demir een telefoontje van premier Charles Michel heeft gehad over de kwestie. “Hij heeft ons gevraagd om iets diplomatischer te zijn in onze formuleringen. En dat zullen we ook doen”, klinkt het.

Demullier benadrukt dat de uitspraken niet voor problemen binnen de regering vormen. “Dit is geen regeringszaak. Er is ook geen discussie over regeringsdossiers. Er is enkel een partijvoorzitter die zich aangesproken voelt over enkele vaststellingen die in het interview zijn gedaan.”

*

Ex-Digitaliaanse Bedenkingen

*

U kreeg hierboven een voorhistorisch verhaal opgediend van enkele weken terug, dat ondertussen zijn beslag heeft gekregen. De zoveelste kopstand van de Tsjeven heeft de positie van deze bevallige jonge dame met de import-naam alleen maar versterkt ten koste van Mieke Stroel, de CVP-Xantippe en levende schande van jet Katholiek Onderwijs.

En Beke? Die stroomt gewoon als gewoonlijk kalm en rustig verder, alleen wat ondergrondser. Om niet te zeggen geniepiger. Zoals men trouwens mag verwachten van een collectie CVP-carrière-planners die het alleen te doen is om de poen. En die trouwens de laatste 50 jaar hun eigen arbeider-partij om zeep hebben n gebracht. Met vooral speciale dank aan de ver-standbeelde Ouaarde Ouwielfriede en aan De Dikke van Diksia.

     

De CVP, noch mossel noch vis, is al lang niet meer ‘Christelijk’, dus mag die letter ‘C’ gerust geschrapt worden. Blijft over VP. Moest men daartussen de letter ‘I’ plaatsen, zou dat een beter beeld geven waarvoor die collectie graaiers staat: de VIP’s

Er werd in het verleden al ‘n naamsverandering geboekstaafd naar CD&V (CD ampersand V: het Corps Diplomatique der Vlamingen) met de letter ‘V’ van Vlaams om bij het opkomend nationalisme de kaas van tussen de boterham te pikken. Dat begrop ‘Vlaams’ voor de belgicistische Tsjeven staat als een tang op een varken. En daar helpt geen lieve moederen beekeren aan.

Hetzelfde is trouwens gebeurd met de oplichters van het ACW die na het uitbreken van het ARCO-abces met meer dan 800.000 slachtoffers die hun appeltje voor de dorst in rook zagen op gaan. Ineens kwamen die schurken io het lumineuze idee dat ze dringend op de trein van de digitalisering moesten springen. Het ding heette voortaan ‘beweging.net’ … Waarbij vooral gezorgd werd dat de Zware Kas gered moest worden. En dat de slachtoffers hun geld dan maar moesten zien te recupereren via de belastingbetaler. Wa, moest zoiets doorgaan, een nog grotere misdaad zou zijn boven op de eerste. Waarom verandert de CD&V van naam (en van gedachte) in Restitutie Partij? De RP, enerzijds die anderzijds met de letter ‘I’ weer middenin, nog dienst kan doen als opschrift op hun zerksteen: Hier rust de RIP…. Rust zacht op Uw buit.

zien dus dat de Tsjeven (de mandaat-dragers en niet de gewone kiezer) nog erger zijn dan de ‘socialisen-democraten’, de partij die aaneen hangt van de schandalen. Ofwel spelen die Sinterclaes met andermans geld, ofwel PSsen ze op de kop van de Vlamingen om de on-Staat Coburgia in een wurg-greep te houden om palloatierve sedatie toe te plegen.

Agge mo leut êt. En ‘zere voot doet’, zaols de Wielsbeekse Textielmagnaat Roger Declercq ooit liet optekenen. Zeer tot ongenoegen van dat andere Wielsbeekse clan, die stamboom spelen van Kawouter Beke die gelukkig voor de West-Vlamingen, resideert in het verre Limburg. Dat trouwens beter verdient en stilaan begint te lijken op… MolenBEEK en EtterBEEK…

*

(Digitalia)