16-06-17

4162

 

DAKVENSTER OP DE WERELD

 

*

'Er klopt iets niet aan Russisch verhaal over al-Baghdadi'

Over deze Blauwbaard breekt het hondje De Schndaard zijn pootjes

*

Rusland bekijkt of zijn luchtmacht eind mei Abu Bakr al-Baghdadi, de 'kalief' van Islamitische Staat (IS), heeft gedood bij een bombardement op een topoverleg van de terreurgroep. Dat heeft het Russische ministerie van Defensie (verleden week) vrijdag meegedeeld. Midden-Oosten-correspondent Jorn De Cock (1) is sceptisch: 'Wat zou zo'n man gaan doen op een massabijeenkomst van IS?'

(1)                Het is dus niet De Schandaard die “sceptisch” is, maar een eerder een nader bekend gemaakte ‘correspondent’….

Op 28 mei voerde de Russische luchtmacht een raid uit op de zuidelijke omgeving van het IS-bolwerk in het Syrische Raqqa. De aanval was gericht tegen een commandopost waar jihadistische leiders overlegden over een exit voor de terroristen uit Raqqa via de zogenaamde zuidelijke corridor.(*2)

(*2) Toch raar dat De Schandaard dat nu en zonder rood te worden, allemaal uitbrengt.

Op die vergadering zou ook IS-leider Abu Bakr al-Baghdadi aanwezig zijn geweest. Hij zou de aanval niet hebben overleefd, aldus het ministerie. Tot 330 andere IS-strijders zouden bij dezelfde aanval omgekomen zijn.

Bron http://www.standaard.be/cnt/dmf20170616_02927948

*

Ex-Digitaliaanse Bedenkingen

**

Bij HLN verscheen er vandaag eveneens een veel objectiever artikel over deze ‘bijna vergeten’ bombardementen. We lezen daar heel wat meer bijzonderheden, telkens met naam en toenaam. U kunt dit nalezen op http://www.hln.be/hln/nl/39522/Oorlog-in-Syrie/article/de...

*

Zelfs de VRT, die natuurlijk nu niet meer weet van welk hout pijlen maken, brengt er een kort verslagje over. Met vooral zeer weinig woorden.

*

De Morgen brengt het objectiefste verslag, niet na even te hebben herinnerd dat de USA al vele jaren een enorme beloning voorziet voor al wie die Blauwbaard zou verlinken. Maar telkens als ze die dood verklaarden, verscheen die even later in het openbaar. Levend en wel.

En o ja, bij deze gelukte raket-aanval velen er verschillende honderden doden onder de kopstukken van de terroristenploeg. En curieus, hé! Niet allen het tijdstip dat dit uitkomt, maar eveneens het feit dat ‘de Kalief’ deze keer effectief vqn de aardbodem schujnt verdween zijn. En zonde ‘Kalief’, geen ‘Kalifaat’ meer….

De Vrede (die verschrikkelijk zal zijn?) hangt dus in de lucht. Hoe, wat en wanneer, dat zien we morgen dan wel weer.

*

Op 28 mei

Die datum is bijna een maand geleden. Meer dan genoeg tijd dus om de violen gelijk te stellen door ondertussen de aandacht af te leiden naar de vele Slinxe, Schots-en Scheef graaiende politieke kopstukken vab alle slag, en de trouwplannen van och arme een arme Jiihadist in gevangenschap. Met daartussen al eens een verloren gelopen reportageke over (heeel zeker) geen opzettelijke torenbranden.

Het is maar de dag dat Donald Trump en Qatar zelf gisteren de kat de bel hebben aangebonden, dat er ter zake enige opheldering komt. En wat meer is: de volgende dagen zal de circustent helemaal opengaan….

Verwacht U dus aan van alles inbegrepen protestmarsen, betogingen met veel vuurwerk, moord, zelfmoord, doodslag, terreuraanslagen als wanhoopspogingen om de Islamisering vooralsnog toch nog te doen lukken.

Wabt als Trump slaagt in zijn opzet, zullen er veel ‘Heilige Huisjes’ moeten sneuvelen. En zullen er veel pluimen van hoed moeten verwisselen…

*

(Digitalia)

De commentaren zijn gesloten.