17-06-17

4166

DAKVENSTER OP DE WERELD

 

*

Trump geeft inkijkje in financiën, trok zich terug uit meer dan 500 ondernemingen

*

Donald Trump heeft zich vooraleer hij Amerikaans president werd, teruggetrokken uit 565 ondernemingen. Dat blijkt uit een financieel document dat (gisteren) vrijdag werd gepubliceerd.

Het is wel degelijk over deze man waarover we het hier hebben

*

Het document, dat minder gegevens bevat dat een belastingaangifte, geeft een inkijk in de financiën van Trump in het fiscale jaar dat liep tot 15 april 2017.

Er valt onder meer uit af te leiden dat Trump voor hij president werd, heerste over een netwerk van maar liefst 565 ondernemingen. De dag voor hij de presidentiële eed aflegde, nam hij ontslag uit de meeste. Hij had zich eerder al teruggetrokken uit andere ondernemingen.

 

De Amerikaanse president had voor 1,4 miljard dollar activa en inkomsten van minstens 528,9 miljoen dollar. Zijn hotels brachten honderden miljoenen dollars op en zijn luxeresidentie Mar-a-Lago, ook wel "The Winter White House" genoemd, zorgde voor 37 miljoen dollar inkomsten. Ook zijn boek "The Art of the Deal" (1987) bracht meer op dan het jaar voordien. Aan de andere zijde heeft Trump voor honderden miljoenen dollars schulden, onder meer bij Deutsche Bank.

Trump diende het financiële document van 98 pagina's op 14 juni in. Het werd vrijdag gepubliceerd door het Amerikaanse bureau voor regeringsethiek. De president was niet verplicht het document bekend te maken.

Trump weigert tot nu toe om zijn belastingaangifte, die een veel gedetailleerder beeld zou geven van zijn financiën, vrij te geven. Dat deed hij zowel in de aanloop naar de verkiezingen als sinds hij president is. Naar eigen zeggen kan hij dat niet omdat er een belastingaudit naar hem loopt. Het is nochtans al decennialang een traditie dat presidentskandidaten en presidenten in de VS die informatie publiek maken

*

Bron: https://www.demorgen.be/buitenland/trump-geeft-inkijkje-i...

*

Ex-Digitaliaanse Bedenkingen

**

Die man moet hersenen hebben als een fabriekshal, al was het maar om die namen van al die bedrijven te onthouden. Wat meer is: hij moet een fantastisch oordeelsvermogen hebben om zich al die jaren te omringen met een staff van vele duizenden medewerkers. Het mag dus niemand verwonderen, dat hij het ‘clubje’ rond ‘the Clinton-wife’ dat aan elkaar hing van amateurisme en graaizucht, even te… grazen heeft genomen.,

Neen! Iemand die op die manier gewerkt heeft voor de dagelijkse bete brood, verdient ten minste het voordeel van de twijfel. En wie het anders zegt, staat zelf niet recht in zijn schoenen.

Verlà. De Leugenpers is nogmaals gequoteerd. Gewogen en e licht bevonden.

*

Ben het al gewoon geworden: mijn favoriete krant, sedert een volle week in exil bij de gevestigde ‘Krantenkoppen’: die is veel gemakkelijker te raadplegen via Google.

Da’s één.

Punt twee is het tandengeknars dat opwalmt (ja ja, de reuk is erbij!) boven de redactie-lokalen van de hele meute der traditionele Leugen-knabbelaars. Al moet ik toegeven dat ook DM nog niet staat te juichen om de slag die Trump binnenhaalt.

Heel de roddel-bende van over geheel de Westerser Wereld zat al bijna 4 maand o vinkenslag om Trump een mes in de rug te planten. Ze zouden luid-op zijn zijn beginnen schruwelen bij het minste vermoeden van ‘eigenbelang’ bij een of andere presidentiële beslissing. Het wachten was alleen op een vermeend zuchtje ‘eigen belang’ bij al wat Trump zei of deed. Die man kon gewoon niet goed zijn: dat was hun uitgangspunt. Want ‘democratie is alleen goed, als die in hun voordeel uitdraait. Anders komen ze op straat en slaan onsder de dekmantel van juridisch niet eens bestaande schaduw-organisates, alles kort en klein….

Waarij die dan verwonderd zijn, dat criminele ’jongeren’ spontaan hetzelfde doen uit verveling.

*

En nu zijn ze er aan voor de moeite. Eigen schuld, dikke bult. Die moeten zich nu voelen als de fiere mamzèl die opeens vaststelt dat de deur van het (lanndelijk) toilet dat ze zo maar gratis gebruikte, heel de tijd rekkewijd was blijven open staan Kortim: een bescheten commissie, zoals wij dat in W-Vlaanderen zeggen..

Van ‘naar Canossa’ gaan kan er dan ook geen sprake zijn: Cetrum-Slinxe gazetten immers betalen (of begaan moorden, zoals bij GVA) om overal gelijk te hebben.

Maar ik denk dat de meeste mensen dat nu wel doorhebben. En trouwens, van zodra er een nieuw en deze keer eerlijk Bestuur zal zijn, worden de subsidies, hun levensader, afgesneden en vallen de dominosteentjes een voor een.

Kijk, het voelt lijk René Declercq zich voelde, toen die dichtte ‘Er ligt een Staat op sterven. Ik zal op de begrafenis zijn’.

*

Post Scriptum

Tegen al de namen van de Leugenpers zal er na hun verdwijnen een weder gebruiksverbod in de Grondwet ingeschreven staan.

(Digitalia)

De commentaren zijn gesloten.