18-06-17

4167

 

DAKVENSTER OP DE WERELD

 

*

Weyts: "De EU brengt onze frietcultuur in gevaar"

*

Binnenkort zouden onze typische Belgische frietjes heel anders kunnen smaken. De Europese Unie heeft immers plannen om een bepaalde stof te weren uit ons voedsel, meldt De Zondag. Vlaams minister van Toerisme Ben Weyts (N-VA) heeft al een brief gestuurd naar de bevoegde commissaris om onze frietcultuur te verdedigen.

*

Concreet gaat het om de stof acrylamide, die ontstaat bij het verhitten van producten, zoals bij het bakken van frietjes. De stof zit daarnaast ook in koffie, aardappelchips, ontbijtkoeken en kan voorkomen in brood en gebakken vlees. Uit onderzoek is gebleken dat de organische verbinding kanker kan veroorzaken. De EU wil de stof dan ook zo veel mogelijk uit ons voedsel weren.

"Ik steun die strijd volledig", schrijft Weyts in de brief naar de Litouwse eurocommissaris Vytenis Andriukaitis, die bevoegd is voor voedselveiligheid. Maar hij ijvert daarnaast ook voor onze typische frietjes. "Het is belangrijk om bedachtzaam te werk te gaan en geen maatregelen te nemen die onbedoelde en verregaande gevolgen hebben voor onze rijke gastronomische traditie."

Als er minder acrylamide mag zijn, zouden alle frietjes op voorhand geblancheerd moeten worden voor ze naar de frituren gaan. Met andere woorden: het ritueel van twee keer bakken zal niet meer kunnen. "Onze frietjes danken hun smaak aan het vakmanschap van onze frituristen die de frietjes rauw bakken en vervolgens nog eens afbakken. Ik begrijp dat men buiten ons land een andere cultuur kent, met voorgebakken, geblancheerde en/of diepvriesfrieten. Maar wij hebben een eigen culinaire traditie. Het zou zonde zijn als de Europese Unie die zou verbieden."

Bron: http://www.standaard.be/cnt/dmf20170618_02929644

*

Ex-Digitaliaanse Bedenkingen

Na in de jaren ’60 ‘de pil’ voor de kinderbeperking, straks de ruimtepil voor de maag?

*

Wordt dit, uiteraard met het oog op onze gezondheid, een zoveelste hongerkuur? Alles wat goed is en het leven aangenaam maakt, is slecht: de morgenkoffie met broodje-met-kaas en over de muddag de biefstuk-friet. De ‘goê’ boter was vroeger al verboden….

Ook gehoord of gelezen, dat er zelfs een drankje op de markt komt die ons traditioneel pintje schuimend blond moet vervangen? Honderd procent bier en nul procent alcohol. Waar zit die mensen hun verstand?

De ‘Wetenschap’ staat dus niet sil. Om voldoende progressief te zijn, ofwel om de Islam tegemoet te komen, wordt er door de EU in alle stilte hard gewerkt aan de menselijke genitaliën. Om het onderscheid man-vrow uit de wereld te helpen. Wat inderdaad zal meebrengen dat er op latere leeftijd geen transgenders meer zullen moeten bijgemaakt worden. Wat een hele slok op de borrel scheelt op de gelden van de ziekenkassen die deze ‘middelen’ inderdaad hard nodig hebben om luizen, schurft en andere tropische ziekten die opnieuw de kop opsteken, de baas te kunnen.

Het wordt dus hoog tijd, dat de man en de vrouw in de straat eindelijk voor zichzelf beginnen in te zien, dat we allemaal, zonder de goede zorgen van het eengemaakte Europa, hopeloos ouderwets zouden blijven. Zo erg, dat zelfs nog lijk bij de beesten, hun eigen kindjes willen kopen, in plaats van die kant en klaar via de E-commerce te bestellen op het Internet. Daar immers wordt er, mits een kleine vergoeding, aan huis geleverd binnen de 24 uur. En indien niet tevreden: geld terug.

Tot er op een zekere morgen, niet één ooievaar nog het luchtverkeer zal hinderen. Zodat iedereen 365/365 zijn of haar gebeente zal kunnen laten bleken onder de tropische zon.

*

Het is des duivels. Die acrylamide, waarvan haast niemand wist dat die al was uitgevonden ZOU (zeer voorwaardelijk en dus helemaal uit de lucht gegrepen) kankerverwekkend zijn. Ha ja, want kanker is de ziekte van onze tijd. Dat woord is ‘in’, net zoals de liedjes-kwelers die nu allemaal moeten ‘rappen’ om primitief succes te rapen. En hoe zou dat komen, denkte?

Van de wieg tot het graf wordt de mens tegenwoordig volgepropt met kunstmatige zaken. De kloeke gezonde landbouw van bij ons bestaat niet meer. De boerenstand, die ons in het zweet huns aanschijns allemaal in leven hield met gezonde producten, is gewurgd. Want de havens draaien op volle toeren om de vreemde aaneenhoudende sliert schepen te lossen. Met overzeese producten uit gebieden zonder God of Gebod, waar alleen de geldduivel heerst. Er is een tijd geweest in het Verne Ambachtse, waar de melk van de avond tevoren door vissersbootjes overgebracht, als boter de volgende morgen op de ontbijttafel kwam van de Londense ael. Dat maakte onze arme keuterboertjes rijk. Iedereen leefde gezond. De mensen stierven alleen van ouderdom.

Het zou nuttig zijn, moesen onze kostelijke ‘onderzoeks-hoernalisten’ eens nagaan aan wie al dat misdaadgeld ten goede komt. Toch weer niet aan de vele honderden, ‘mandaat-dragers’ van de Socialisten?!

Één goede raad. Leef gezond en stop gerust af en toe eens aan zo’n nachtelijk frietkot. Misschien ontmoeten we elkaar dan daar…..

*

Mensen lieve deugd! Wat zouden we doen zonder de EU!!!!! En geloof me: dat circus mag ons heel wat kosten, want anders waas de wereld al lang om zeep.

*

(Digitalia)

De commentaren zijn gesloten.