18-06-17

4168

 

DAKVENSTER OP DE WERELD

 

*

Europol: “Let op voor vrouwelijke jihadisten”

**

*

Het voorbije jaar is Europa geconfronteerd met 142 aanslagen. De overgrote meerderheid faalde of kon worden verijdeld. Naast de aanslagen in Zaventem en Maalbeek werden in ons land nog twee pogingen verijdeld, leert het jaarrapport van Europol. Steeds vaker krijgen vrouwelijke jihadisten van IS een uitvoerende rol toebedeeld.

Notre-Damekathedraal, hartje Parijs, september vorig jaar. Drie gesluierde vrouwen proberen een terroristische aanslag te plegen door gasflessen te doen ontploffen. Het plan faalt en de vrouwen worden tijdig ingerekend. Een aanslag wordt vermeden. In de marge volgen nog meer arrestaties.

Nog andere teruggekeerde jihadisten dromen van een soortgelijke aanval in West-Europa. Een van hen is Molly B. (24) uit Wevelgem. Hoe concreet haar plannen waren, blijft tot op vandaag onduidelijk. Wel is duidelijk dat haar warrige discours op sociale media Belgische speurders verontrustte. Ze leek helemaal in de ban van de vrouwen in Parijs en had contact met hun entourage.

Ook een andere Belgische ‘jihadiste’, Candide H. (23) uit Baaigem, zit hier in de cel. Zij keerde onlangs terug met twee kinderen, verwekt aan het Syrische front.

Europol: “Let op voor vrouwelijke jihadisten”

In september vorig jaar probeerden drie gesluierde vrouwen met gasflessen een terroristische aanslag te plegen nabij de Notre-Dame in Parijs. Foto: AFP

Elkaar inspireren

Europol, de Europees overkoepelende politiedienst, belicht in haar jaarrapport het fenomeen van de terugkerende vrouwelijke jihadisten. Fungeerden ze in het door Islamitische Staat (IS) gedroomde kalifaat vooral als grootbrengers van nieuwe, jonge jihadisten, dan treden ze volgens het rapport almaar vaker uit de schaduw. Met ‘dank’ aan de implosie van het kalifaat in Syrië en Irak.

“Vrouwen, kinderen en jongvolwassenen krijgen almaar vaker een operationele rol toebedeeld in terreurnetwerken. De vrouwen staan niet langer alleen in voor de ondersteuning, maar ook voor (pogingen tot) uitvoering van aanslagen”, klinkt het. Volgens Europol ervaren vrouwelijke militante jihadisten in het Westen minder obstakels dan mannen. “Bovendien kunnen al dan niet verijdelde aanslagen waar vrouwen aan deelnemen, ook anderen inspireren.”62 arrestaties, 127 veroordelingen, 4 aanslagen

 

Het rapport leert dat 2016 een gitzwart jaar was voor ons land inzake terrorisme. Dat heeft met twee woorden te maken: Zaventem en Maalbeek. Daarnaast waren er nog twee concrete, maar verijdelde aanslagen. Gisteren was niemand bereid daarover meer uitleg te verschaffen.

 

In totaal voerde het gerecht 62 arrestaties uit voor jihadistisch geïnspireerd terrorisme. In Belgische rechtszalen liepen 127 personen een veroordeling op die te maken had met terreur. Acht procent van de beklaagden in een terreurzaak werd vrijgesproken. Over heel Europa gezien werden 718 ‘jihadisten’ opgepakt, een record. Onder hen dus een “fel gestegen”, maar niet in absolute cijfers uitgedrukt, aantal vrouwen.

Bron http://www.gva.be/cnt/dmf20170618_02929643/europol-let-op...

*

Ex-Digitaliaanse Bedenkingen

**

Vandaag heb ik, voorlopig, alleen levend met mijn herdershond Obelix, feest gevierd, samen met mijn kleine teen. Dat gebeurde dus zoals U ziet, in zeer beperkte kring. De reden voor deze feesteliojkheden? De officiële bevestiging uit onversneden waarheidsbron die Interpol toch moet zijn. Namelijk dat de Moslim-moordenaar, zelfs die vriendelijke buurjongen of dat lief snoetje van daarnaast kan zijn. En neen, de Duivel hale hen niet, want het zijn naar buiten uit brave burgers lijk iedereen.

Mijn kleine teen schreeuwt dat al jààààren van de daken. Niet omdat mijn kleine teen zo wijs is, maar omdat dat al 1400 jaar niet anders is: waar de Islam is of komt, vloeit er on-ondrbroken veel bloed.

En kijk, als een boer niet weet welke patat juist onder de pel aan het verrotten is, kiepert hij de hele zak op de mesthoop. Zo ook zal een moeder niet twijfelen als ze de melkfles voor baby klaarmaakt: bij het minste verdacht geurtje giett ze de hele fles in de pompbak.

Elementaire gezondheidsleer. Of zelfs burgerplicht.

Daar is moed voor nodig. En geen papzakkerij.

*

Maar ‘wereldverbeteraars’ kennen geen remmen als het erom gaat hun verborgen bedoelingen na te jagen. De miljoenen doden zijn dan, zoals Stalin ooit zei, slechts een cijfer voor de statistieken. Europol doet trouwens net hetzelfde.

Het enige verschil is, dat Stalin zelf de dader was, maar dat Europol slechts optreedt namens de ‘Bazen’….

*

Als een sekte verdwijnt, gaat dat altijd gepaard met gerommel. Hoorde ik dus ook bij het overlijden van Helmuth Kohl. Hij deed wel veel goed, maar eindige met gesjoemel. De USSR verging door hetzelfde virus als die die nu het Internationaal Socialisme teistert namelijk de graaizucht en het persoonlijk profijt. Wat in wezen hetzelfde is. Het is ook de ziekte waaraan alle Eurocraten lijden en altijd geleden hebben, te beginnen met Het Vogelkopppeke en het Gentse Liegebeest.

*

Na deze laatste woorden begint mijnen kleinen teen op te spelen. Zeker omdat ik teveel op de lange tenen van al die Hovaardigheidsbekleders aan het trappen ben? Och ja, ’t is vandaag zondag en dus rustens recht….

(Digitalia)

De commentaren zijn gesloten.