19-06-17

4169

DAKVENSTER OP DE WERELD

 

*

Italië: Bankencrisis breidt zich uit

*

Twee Venetiaanse banken staan voor de financiële instorting. Nu grijpt de Italiaanse staat hen onder de armen.

Contra magazine

Rome heeft de termijn voor de terugbetaling van minder belangrijke leningen van de enorm aangeslagen bank Veneto Banco verlengd. Het gaat om papieren met een volume van € 86 miljoen. Weliswaar slechts een geringe som, maar deze beslissing heeft symbolische waarde. De Italiaanse regering geeft daarmee te kennen dat zij de aangeslagen banken van het land zal ondersteunen.

Alleen al de beide zieke Venetiaanse geldhuizen Veneto Banco en Popolare di Vicenza hebben in totaal € 6,4 miljard vers kapitaal nodig. Om aan (eigenlijk door de Europese Unie verboden) staatshulp te komen, moeten de beide banken in totaal € 1,2 miljard aan privékapitaal verzamelen.

Maar nauwelijks iemand wil in de zieke kredietinstellingen investeren – de angst voor een totaal verlies is te groot. In zijn totaliteit staat het Italiaanse bankenlandschap er vanwege wanbeheer, corruptie, maffiacontacten enzovoort extreem slecht voor.

Een instorting van de Italiaanse banken zou de hele financiële industrie van de EU mee de afgrond in sleuren, omdat veel andere banken (vooral Franse en Duitse) grote aandelen in de Italiaanse banken bezitten.

Bron:
www.contra-magazin.com
Door: Marco Maier

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

*

Ex-Digitaliaanse Bedenkingen

*

Met na vandaag, Macroni als succesvol (nu al, een paar uur na het sluiten der stembureau’s) Franse President, kan Cristine De Champetter er nu niet meer naast kijken. Ze moet alleen een nieuw kleedje – Merk Dior - aantrekken en de handen uit de mouwen steken om over de brug te komen…. Jawel, deze keer gaat het niet om Venetië, de oude ‘Dogenstad’ die in de late Middeleeuwen ooit de Bosphorus, de ‘Poort naar het Oosten’ in haar macht had. Maar dat lukt die Lagarde wel.

Tenware dat de Kas ondertussen leeg zou zijn en de persen te versleten om nog nieuwe miljarden Euro’s te draaien. De ECB zit gelukkig dicht onder de vleugels van Moederkip Merkel. Het na-oorlogse Duitsland zwemt immers weer in de welstand.

Het kan dus proberen voor de vierde keer (1870 –’14-’18- ’40-45) om Europa te domineren. Iets dat de overige Europeanen nooit hebben aanvaard. En dus ook deze keer niet.

Dat de Italiaanse oorlogsmarine een geregelde gratis overzetdienst verzekert tussen Zwart Afrika er hun eigen land, dankt het Italiaanse volk niet de koekoek maar Merkel. Hitler luisde er Mussolini in, en nu herhaalt zich gewoon de Geschiedenis. Misschien doet Mekel wel de suggestie dat de schatrijke Arabische pietrol-bazn ineens de Italiaanse Staat overnemen? Om het te bevolken met Emirs, Kaliefen, Sultans en andere rokkenjagers.

In een handomdraai is het Sint Pietersplein in Rome, dank zij de medewerking van deze Paus, omgevormd tot Nieuw Tahir en kunnen de poppetjes in de vuurhaarden beginnen dansen.

Neem van mij aan, dat ik mij begin zorgen te maken. Mijn lieve wederhelft is nu eenmaal per ongeluk in dat land weerhouden. Ze danst wel heel graag, maar liefst niet dat soort dansen dat de Jihadisten graag horen.

Vraag: verwondet het U ook, dat onze ‘Media’ Oost-Indisch stoof en dom blijven over deze dreiging? Zij zouden ‘de mesen’ immers kunnen aan het nadenken zetten, e dat is nefast voor de verkoopcijfers….

 

 

(Digitalia)

De commentaren zijn gesloten.