25-06-17

4182

*

Voor dit stukje was geen verrekijker nodig. Want we staan, zitten of liggen er midden in. In de shit, wel te verstaan.

Net als elk jaar komen de festiviteiten er weer aan. Eigenlijk een beetje ongepast, want ‘1302’ is net als de weggemoffelde ‘Boerenkrijg’ (1798, de Tijd der Spanbroeken) een verhaal waar de Zuiderburen maar magertjes uit komen. En dakannie. Da’s niet politiek-correct, want in de Europese Unie is het van ‘Alle Menschen werden Brüder’. Maar zoals ons de Geschiedenis leert, eenmaal in dit welvarend land, geïnstalleerd gedragen alle ‘Nieuwkomers’ zich als de Meesters.

Vroeger, toen er nog ‘Geschiedenis’ op school werd gegeven, ja zelfs daarnaast ook ‘Gewijde Geschiedneis’ vanaf de Schepping (dat was dus vòòr de evolutieleer was uitgevonden) leerdenwe over allerlei ‘Tijdperken’, over invallen, over opstanden en vrijjeidsstrijders, teveel om allemaal te onthouden. Net zoals de ‘Mechelse Catechismus’ zijn de meeste mensen dat al lang allemaal ergeten. Ze weten eelfs niet eens meer hoeveel Goden er zijn….

Het begon bij Julius César, al over de Fransen (1302) naar de Spanhaarden (Alva) en de Oostenrijkers. Dan weer de Fransen, Het Hollands Bewind om uiteindelijk in 1830 onder de ‘Belgen’ te belanden. De ‘Boerenkrijg’ was slechts een klein te verwaarlozen incident, want ‘O Kruise de Vlaming door Moeders hand, op ’t voorhoofd gedrukt en in ’t harte geplant’ klonk voor de vrijzinnigen bijlange niet progressief genoeg. Toen al.

Vuisten maken bij Vlamingen gebeurt in de broekzak. Maar vuisten dienen daar niet voor!

Achteraf, eenmaal het voorvaderlijk Christelijk Geloof zo goed als dood en begraven (of gecremeerd) was, werd de herinnering aan deze jongens, die vielen ‘Voor Ouer en Heerd’, zo goed als ‘verboten’ met daarbij net nog geen plakaatjes ‘Achtung. Minen’.

*

In plaats van ‘Helden’ werden deze ‘opsrandelinen’ stilaan ‘de Brigands’….

Want inderdaad, wie anders dan ’n lompe boer verzet er zich nu tegen de vooruitgang?! Tegen Vrijheid, Gelijkheid en Broederlijkheid?

Een beetje hetzelfde verhaal als we ons nu zouden verzetten tegen de Inval der Mohamedanen. Al is er in se een groot verschil. Sansculotten en Nazi’s waren tenminste nog min of meer ‘Beschaafde Lui’ (!!), in tegenstelling tot de primitieve armoezaaiers die we nu op onze nek geschoven krijgen.

Maar dat is allemaal van geen belang. Want door het ‘blenden’ van de twee culturen, zal er lijk bij whisky, koffie of wol, een betere kwaliteit bekomen worden.

*

Daarvan moet U toch niet overtuigd worden? Water bij de wijn komt de gezondheid ten goede! En wie liever geen waterige wijn heeft, is een vuile fascist, ’n haatzaaier e misschien wel ’n gevaarlijke Blokker.

Zelf willen die Mohamedanen in eigen land alleen de eigen zuivere wijn op tafel. Erdogan verbiedt in Turkije nu Darwin in het Middelbaar Onderwijs: het zou ze op verkeerde gedachten kunnen brengen.

Darwin heeft misschien een kapitale fout begaan: hij had zijn theorie moeten beginnen met te schrijven dat hij in een droom Mohammed had ontmoet, die hem vroeg om een ‘Addedum’ te breien aan diens Meesterwerk.

*

Maa om terug te komen op T.A.K, de ontwerper van de affiche hierboven. Dat zij volgens mij de Brignads van tegenwoordig die weten waarvoor vuisten dienen.

Een Volk dat zijn verleden vergeet, heeft geen andere toekomst dan de vergeteljheid. Precis alsof er van leeuwen ook apen kunnen gemaakt worden. En omgekeerd.

Want dat is waar de hedendaagse evolutieleer van de globalisatie ons wil naartoe brengen.

*

(Digitalia)

 

24-06-17

4181

 OP DE IJTKIJK

*

De inkt van mijn vorig stukje was nog niet droog, of De Morgen - weer De Morgen – was daar met een nieuw schandaal dat in Bruxellabad in de maak zou zijn. Het is ‘een betalend artikel’ dus krijgt U er via deze blog alleen maar de inleiding van. Meer kan Bruintje niet trekken.

Google zal binnenkort wel de rest voor het forum gooien. Hetzelfde voor

http://www.vlaanderenzingt.be/

waarvan ik, na 15 jaar leven in Italia, het bestaan niet eens vermoedde.

Of dat concurrentie betekent of als steun geldt voor het ‘Zangfeest’ weet ik dus niet. Ik weet alleen dat zingen een wezenlijk deel is van de Vlaamse ziel, en dat zingen bij ons Moeder thuis quasi van uit de wig een dagelijks verzet was voor ons allemaal. Zelf op gezegende leeftijd maakt zingen in essentie ’n wezenlijk bestanddeel uit van ons en mijn dagelijks leven.

Zelfs m’n hond is er aan gewend geraakt.

Tot zover deze wel zeer persoonlijke uitweiding….

*

Ik hoop maar dat ik als nieuwe buur ’n beetje hardhorige omwonden heb, want mijn repertoire is zo goed als onuitputtelijk en een Caruso ben ik nu ook niet….

Om kort te gaan: het leven is veel te mooi om de kop te laten hangen. Vooral nu, nu de Valse Meesters de grond onder de voeten weggetrokken voelen….

En voor wat betreft die mondiale lijsten waarop 16.000 ‘verkeerde’ ‘landgenoten’ zouden staan: ik zie uit naar de publicatie ervan. Niet zozee uit nieuwsgierigheid (am is Kennis altijd e Moeder van de Wijsheid) maar vooral om te weten wie er niet op staat. Ik vrees daarbij met grote vreze, vomop terecht te zijn gekomen in de dodenlijst der Mohamedanen die tot het bittere einde strijden voor hun ‘geloof’…. Zeer tot spijt van onze Media die er niet kunnen over zwijgen, is hun laatste bolwerk Mossul wel gevallen, maar de lont brandt onderhuids wel verder en verplaatst zich naar onze streken. Over dat laatste echter, gebaart de Pers van krommen aas….

Och, als ‘verkeerde’ burgers zich door de Overheid al zo gemakkelijk laten oplijsten, hoe moet het dan gesteld zijn bij al die ‘verrijkers’ die er op uit zijn onze samenleving naar hun hand te zetten?

Maak gewoon het verschil van de differentie tussen het aantal van onze politiemensen inclusief het Leger, en het aantal Jihadisten die verdoken in de samenleving, gewoon wachten op het signaal om lijk in Syrië of Irak, de ‘burgeroorlog’ in te zetten…

En dit is geen waarschuwing vor onze kleinkinderen, maar voor ons allemaal, de mensen die hier en nu leven.

May God bles us all….

*

(Digitalia

)

Toch weer extra postjes en zitpenningen in Brussel?

*

Geplande Brusselse instelling is 'enkel nodig voor nieuwe postjes'

*

Leegstand in Brussel. Sinds de aanslagen gingen veel winkels, cafés en restaurants failliet. Tekst: Sven Spoormakers. ©Jan Aelberts

Te veel mandaten en te hoge zitpenningen deden de Brusselse regering vallen, maar toch zou er nog een nieuwe instelling bijkomen: de openbare commerciële vastgoedmaatschappij. "Waar hebben we dat voor nodig? Juist, voor nieuwe postjes."

 

Op de agenda van de commissie economische zaken van het Brussels Parlement staat de oprichting van de openbare commerciële vastgoedmaatschappij (OCVM). Vier Parlementsleden hebben daartoe een resolutie ingediend. Het gaat om PS, cdH, DéFI en sp.a.

 

Dat schiet in het verkeerde keelgat bij Els Ampe (Open Vld), schepen van Stad Brussel, maar ook fractieleider van Open Vld in het Brussels Parlement. Op Facebook schrijft ze: "Terwijl Stad Brussel mandaten en structuren schrapt willen sp.a, cdH en DéFI er nieuwe invoeren. Waar hebben we dat voor nodig? Juist, om nieuwe postjes te creëren.

Dit is een betalend artikel.

https://www.demorgen.be/binnenland/toch-weer-extra-postje...

*

4180

.

OP DE IJTKIJK

*

Toevallig hoorde ik op TV het Antwerps Genie peroreren, dat ‘politek geen gemakkelijke stiel was’. Een uitspraak die regelrecht in tegenspraak was met zijn nieuwe ‘liil’: nors voorkomen, maar vooral papperige gezicht.

Hoe in Gods Naam heb ik die man een paar dagen geleden op deze blog kunnen beschrijven als de nieuwe Jan Breydel die in 1302 de vreemde Meesters met bezems het land uitranselde. Nu zou dat gene waar meer zijn, want die Robert d’Artois, kopman van de Lelieaerts, die op het Groeningjeveld de loodjes legde, was toch ook ’n Europeaan! In onze dagen zou die zelfs in aanmerking gekomen zijn, om Burgemeester van Broekzele te zijn.

De ‘Pers’ begint nu blijkbaar ineens de billen toe te nijpen van ’t verschot: ze dreigen meegesleurd te worden in de ondergang van hun Meesters, de Socialisten en, iets vroeger, de O zo Christelijke Bandieten. Wat niet mag verwonderen in ‘middens’: om zelf niet te verdrinken, gaan ze op de schouders staan van zij die al onder water naar de laatste adem snakken. Hoe zou het anders komen, dat er uitvoerig wordt bericht (vooral in De Schandaard) over de graaicultuur waarvan iedereen tot de baby’s in de wieg, al lang beseft had, dat het hoog tijd werd voor de definitieve grondige ‘Verandering’. Door ‘Bestuurders’ te kiezen die barsten van talent bvb die hun strepen meer dan verdiend hebben in de zakenwereld. Waarvan ‘leiding geven” hun tweede natuur is.

Er moet inderdaad en einde komen aan deze soort ‘Bestuurders’ met een hemelsbreed gat in elke hand. Die in de polletek gaan in de eerste plaats omdat ze zichzelf belangrijk achten, en tin de tweede plaats omdat ze er rijkelijk kunnen van leven. Ze kunnen zich (kosteloos) verplaatsen in dure zacht-lederen zetels, wantdie zelfrijdende sleeën horen nu eenmaal bij de job als de wind bij de zee. Er kan vooral met andermans geld gegooid worden lijk de olesjeiks hen dat voordoen. Helemaal normaal dat ze er zelf goed, beter, best van worden. The sky is the limit.

Nietsnut zijn, het goed kunnen verwoorden, de vaste wil hebben om op de voorgrond belangrijk te worden, meer hoeft niet om in Coburgia carrière te maken.

De (uiterst zeldzame) uitzonderingen bevestigen de algemene regel.

*

Via deze link

http://www.standaard.be/cnt/dmf20170623_02939347

kunt U mee genieten van de inkijk in de vaste geplogenheden die sedert 1830 heersen in dit on-land. Waarbij als voertaal het Fransoos beheersen wel degelijk recht geeft op absolute voorrang. Fransoos, de voertaal van Robert d’Artois, de Vreemde Meester in ’t Land, die quasi met de blote vuist e Vlamingen in 1302 eruit geklopt hebben…….

*

Er wordt heden ten dage druk ‘ge-congresseerd’ om er als drenkeling nog levend uit te komen. Wanhoopspoging, want de Verkiezingen komen er zo aan. Met so.a. open kansen om onze ‘Huizen van Bewaring’ te zuiveren van al dat crimineel vreemd gespuis en de cellen weer op te vullen met de gevallen Grootheden. In afwachting van hun berechting voor de Krijgsraad wegens landverraad.

Om, samen met de vijand, de wapens te hebben opgenomen, niet in verre goddeloze streken, maar tegen eigen Land en Volk.

*

(Digitalia)

1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende