06-07-17

4102

OP DE IJTKIJK

 

*

Ook uniformen en ontstekingsmechanismen gevonden bij huiszoekingen Anderlecht

*

Ook in het noorden van Frankrijk vond er een grote anti-terreuroperatie plaats.

Bij zes huiszoekingen in de nacht van dinsdag op woensdag zijn in Anderlecht vier verdachten opgepakt. Twee onder hen zijn intussen aangehouden. In een garagebox werden naast een groot arsenaal aan wapens ook uniformen van veiligheidsdiensten en ontstekingsmechanismen gevonden.

In totaal werden er vier personen meegenomen voor verhoor. Twee zijn in verdenking gesteld voor terroristische activiteiten. Het betreft Akim Saouti (40) en en Khalid Saouti (38), beiden met de Belgische nationaliteit. De twee anderen werden vrijgelaten na grondig verhoor.

'Eén van de huiszoekingen werd uitgevoerd in een garagebox. Daar zijn onder meer kalasjnikovs teruggevonden, evenals een vijftiental laders voor kalasjnikovs, een riot gun, drie handvuurwapens met munitie, politieradio’s, twee kogelwerende vesten, een blauw zwaailicht, een uniform van een veiligheidsagentschap, twee politieuniformen, een uniform van de civiele bescherming en vier ontstekingsmechanismen', zegt Eric Van der Sijpt van het federaal parket.

Akim en Khalid zijn broers van Saïd Saouti, de Kamikaze Rider die in oktober 2016 veroordeeld werd voor terrorisme. De Kamikaze Riders zijn Belgische motorrijders verdacht van radicalisering. De rechtbank bevond Saouti en Mohamed­Kerai in 2016 schuldig aan deel­name aan de activiteiten van een terroristische groep en het ronselen van mensen voor een terreurgroep. Volgens de rechtbank was ­Saouti duidelijk een aanhanger van IS.

Frankrijk

In Frankrijk, te Wattignies, werd iemand van zijn vrijheid beroofd in het kader van hetzelfde onderzoek. De deur van een woning werd er ingebeukt, waarna een man vluchtte. Tegen 4 uur werd hij in de vlakbij gelegen rue Jean-Jaurès teruggevonden en opgepakt. Er is in de rue Clémenceau ook een auto doorzocht, maar dat zou niets hebben opgeleverd. De 42-jarige man die werd opgepakt, wordt verdacht van het plannen van een 'gewelddadige actie' in Frankrijk of België. Ook hij had banden met de Kamikaze Riders.

De huiszoekingen vonden plaats op vraag van een onderzoeksrechter gespecialiseerd in terrorisme. Het federaal parket benadrukt dat het dossier in Anderlecht volledig los staat van de onderzoeken naar de aanslagen van Parijs op 13 november 2015 en van Brussel op 22 maart 2016 en 21 juni 2017. De antiterreuroperaties in beide landen zouden overigens een samenwerking zijn tussen de Franse en Belgische veiligheidsdiensten.

Dreigingsniveau 3 blijft behouden

Er is na de huiszoekingen geen nieuwe evaluatie geweest van het dreigingsniveau in ons land. Dat zegt het federaal crisiscentrum. Het dreigingsniveau blijft dus op drie.

http://www.standaard.be/cnt/dmf20170705_02957912

*

NADER BEKEKEN

*

O, juist… Ergens in Vlaanderen, waar precies zullen we nooit te weten komen, is men ontsnapt aan lijfsgevaar, maar deze veldslag gaat dus niet door. Zal voor ’n andere keer zijn.

Minister Jan Achterhesp doet wat hij kan. Die man is dus een achtenswaardig Jan.

Die diet vooral niet wat hij kan, maar wat hij mag. Op voorwaarde met geen millimeter de Wet te overtreden. Nogal wiedes. Wij Vlamingen zijn een correct vlk.

Maar wat? als de tegenspelers tot in de toppen van hun tenen één en al onwettelijkheid zijn? De illegaliteit is hun natuurlijke habitat. Als die zefs luidkeels zonder daarbij gestoord te worden van de daken schreeuwen dat ze de Jihad, de Heilige Oorlog’ aan het voeren zijn… In hun ‘Gebedshuizen’ bidden ze tot 5x daags voor de goede afloop. Daarbij voorgegaan door hun ‘Geestelijke’ die als God in Frankrijk hier leeft op ons aller kosten. En neen, deze keer geen strijd op leven en dood onder elkaar. Maar tegen ons, hun gastland.

Wat als de vele honderdduizenden ‘Gematigde Moslims’ er ondertussen het zwijgen toe doen? Of als die in hun diepste binnenste al die aaslagen toejuichen?

De ‘Dar-al-Islam’, het ‘Land van de Islam’ is de enige reden van hun bestaan. En al wie dat anders ziet, doet dat gewoon uit medeplichtigheid. Na het Christendom zullen ze die andere ‘religie” er ook wel uitkrijgen.

De Islamisten, die eigenlijk op straffe van onthoofding de naäpers dienen te zijn van Mohammed de Woestijnrover, zijn van klein tot groot van in de wieg geslepen Meesters in het bedotten. Vandaar hun ‘gematigdheid’.

 

*

Wat er dan na zo’n gruwelijke ontdekking gebeurt? Wel dat zij die dergelijke dreiging durven aanklagen, als populisten en haatzaaiers aan de kant worden geschoven. Als politiek niet-correct. Want ze hinderen de nobele plannen van de vooruitgang zoals de als vrouwen geklede olie-pompers het willen.

*

PS

Naar verluidt zou de Politie bij monde van de twee grote syndicaten zeer bezorgd zijn over de ‘gestolen’ uniformen. Omdat daar, lijk in de Kalasjnikovs, geen serienummers in staan die de identificatie mogelijk maken. Zodat ze niet te traceren zijn. Alle punten voor dat soort slimmekens en een bank vooruit.

Of is het ’n hint naar de vriendjes toe, dat ze voortaan toch bij Allah geen ‘vingersporen’ of DNA-materiaal mogen achterlaten?

Maar na de verzekering dat het ‘dreigingsniveau’ op 3 blijft, is de kous af. Al onze aandacht kan dus gerust gevestigd blijven op de Tour…

*

(Digitalia)

De commentaren zijn gesloten.