06-07-17

4203

OP DE UITKIJK

 

*

Bizar: Franse president Macron zegt te gaan regeren als Romeinse god Jupiter

*

Franse president vertoont keizerlijke aspiraties en dreigt parlementariërs buitenspel te zetten

*

De gedachten van deze soms als een robot overkomende Franse president zouden ‘te complex’ zijn voor journalisten, reden waarom de traditionele Bastille Dag persconferentie werd afgelast.

Dat de Fransen een buitengewoon enge en arrogante narcist tot nieuwe president hebben gekozen, was de meeste mensen wel duidelijk. Desondanks overtreft hij nu zelfs de waarschuwingen van zijn grootste criticasters door te verklaren dat hij Frankrijk (en ongetwijfeld ook heel Europa, als het aan hem ligt) zal regeren als de Romeinse oppergod Jupiter. Kort daarvoor hadden officials van het Champs Elysées al gezegd dat Macrons gedachtegang ‘te complex’ is om door journalisten te kunnen worden begrepen.

**

*

Macron had al voor de nodige opzien gebaard door de meer dan 900 politici van beide Kamers van het parlement naar het paleis van Louis XIV –bijgenaamd de ‘zonnekoning’- te roepen, iets dat maar zelden voorkomt en alleen in een tijd van een grote crisis wordt gedaan.

Daar dreigde Macron de parlementariërs met een referendum buitenspel te zetten indien ze dwars gaan liggen bij het uitvoeren van zijn ‘hervormingen’ (die feitelijk neerkomen op het afwentelen van de enorme Franse overheidsschuld en astronomische kosten van het overeind houden van veel te royale sociale zekerheid op met name de Duitsers en Nederlanders).

‘Goddelijk’ regerende Macron heeft ‘te complexe gedachtegang’

De nieuwe president wil met zijn zichzelf toebedachte ‘goddelijke’ manier van regeren zich totaal anders profileren dan zijn immens impopulaire voorganger Francois Hollande, die zich zonder succes juist als een ‘man van het volk’ opstelde.

Macrons bizarre verklaringen volgden na het schrappen van de traditionele Bastille Dag persconferentie in het Champs Elysées. Volgens officials werd dat gedaan omdat de gedachtegang van de nieuwe president ‘te complex’ zou zijn om door journalisten te kunnen worden gevolgd. Macron –die hier volgens sommige Franse waarnemers ‘keizerlijke’ aspiraties ten dag legt- maakte hiermee opnieuw een statement dat de Franse nationaliteit , historie en cultuur wat hem betreft niet bestaan, of op zijn minst niet belangrijk (meer) zijn.

De eurofiele Franse leider probeerde al eerder tevergeefs zijn image als ‘watje’ met een moedercomplex –hij is immers getrouwd met zijn 25 jaar oudere voormalige lerares- te doorbreken door zich hard op te stellen tegenover de landen in Centraal Europa, omdat die weigeren om zich net als Frankrijk en Duitsland te laten overspoelen en islamiseren door enorme aantallen moslimmigranten.

‘Nieuw jochie moet zijn draai nog vinden’

De Hongaarse president zette Macron smalend weg als ‘een nieuw jochie dat zijn draai nog moet zien te vinden. Zijn entree was niet bepaald bemoedigend. Hij dacht dat hij het beste zijn vriendschap kon tonen door onmiddellijk de Centraal Europese landen een trap te verkopen. Zo gaan we hier niet met elkaar om.’

*

Bij het begin van de G20 top in Hamburg probeerde Macron de door hem zo verafschuwde Amerikaanse president Donald Trump te ontlopen. Die gaf hem echter een stevige handdruk, waar Macron zichtbaar door van slag was.

*

Kortom: met deze man, die volgens de prominent Italiaanse psychiater dr. Adriana Segatori een rasechte psychopaat is, gaan de Fransen en Europeanen ongetwijfeld nog veel beleven. Of dat veel goede zaken zullen zijn, wagen wij ten zeerste te betwijfelen.

Xander

Bron

(1) Breitbart

**

NADER BEKEKEN

**

Zi te zien krijgt die man nog iedere avond de borst van zijn echtgenote die wel zijn moeder kon zijn.. Aks we hem ub Hamburg zien me Trump, komt die inderdaad over als het jochie dat zopas in zijn broek heeft gedaan. Wat een wereld van verschil moeest daar Marine La Plume gezeten hebben. Dat zou pas vuurwerk opgeleverd hebben! Ik zie zó den Donald al knijpen om dan haastig weg te duiken om die ferme muilpeer van haar te vermijden.

Wedden dat daarna die TOP één groot succes had geweest?! Ik zie die twee, Trump en Marina, al arm-in-arù het podium betreden om de Polka in re zetten. Wedden dat Mutti was gebarsten van jalousue… En met Macroni tandenknarsend weggedoken in hoekje..

*

Of de vaudeville rond deze Macroni veel zal helpen om het faillissement van Frankrijk te vertragen, is net te zeggen, want met de dag marcheert hij houtiger. Bijna even wankelend als Flipke, het nu al afgejakkerd Coburger koningske.

Encore si jeune et déjà si corrompu..

Daar gaan we nog wat mee beleven. Ifwel worden die twee, Merkel en Macroni een koppel, maar als die alletwee in het midden van het EU-bed willen liggen, komt er gegarandeerd weer, zoals in 1870, een Fans-Duitse oorlog van. Tenzij, Schotland en Catalonië achterna, l’ Alsace weer de Elzas is geworden, en La Looraine weer Lotharingen… Kunnen die twee erfvijanden daarom elkaar weer in de haren vliegen…

*

(Digitalia)

 

De commentaren zijn gesloten.