09-07-17

4208

 

OP DE IJTKIJK

 

*

Zeventien ABVV’ers riskeren vervolging voor onvrijwillige doodslag

Zie eerst om het gejeugen op te frissen

http://www.hln.be/hln/nl/957/Binnenland/article/detail/25...

*

Het parket wil zeventien manifestanten en leiders van de socialistische vakbond ABVV voor de rechtbank brengen voor een staking op 19 oktober 2015. Toen kwam een toerist om, omdat die door een wegblokkade later dan gepland werd geopereerd.

Dat staat zaterdag in La Libre Belgique en La Dernière Heure. Naar aanleiding van de staking diende het ziekenhuis van Hermalle­-sous­-Argenteau een klacht in wegens onvrijwillige doodslag, nadat een Deense toerist was overleden tijdens een operatie. Die was door wegblokkades later dan gepland gestart.

*

Het Waals Gewest diende ook een klacht in tegen ‘onbekenden’ voor beschadigingen aan een autosnelweg en belemmering van het verkeer.

 

De onderzoeksrechter sloot het dossier enkele weken geleden af en stuurde het door naar het parket, zonder aanklacht. Maar het parket wil de personen die tijdens het onderzoek werden geïdentificeerd, voor de correctionele rechtbank van Luik brengen. Onder hen secretaris-generaal van het Waalse ABVV Thierry Bodson en Antoine Fanara, regionaal secretaris van de Waalse metaalarbeiderscentrale (FGTB-Métal).

Thierry Bodson

*

Bron http://www.standaard.be/cnt/dmf20170708_02963163

**

NADER BEKEKEN

*

Ook gezien dat DS ze allemaal over dezelfde kam scheert? Of zou het onvermijdelijke echt gebeurd zijn, dat het ABVV opgaat in het FGTB? Wordt gegarandeerd vervolgd. Ge moogt gerust zijn. Eendracht maakt macht!

 

Het water moet ondertussen wel hoog gestaan hebben bij DS, dat ze bijna als eersten (en enigen) onaanaangekondigd het einde van de Syndicale Almacht aankondigen. Later op de dag kwam het ook op het avondnieuws bij VTM, daar waar de BRT er het zwijgen toe deed. Wim Devilder, de Nieuwslezer van dienst, was er niet goed van. Die had de mond liever vol over ‘het klimaat’, het enig onderwerp waarover 18 van de G20, de Groten der Aarde allemaal graag spreken. De twee die daarover iets in stilte doen, hebben namelijk andere zorgen aan het hoofd…

 

Gelukkig voor ons allemaal.

 

Waren daar toch nooit die Hamburger Nachten geweest, die straks heel Europa in brand gaan zetten. Tot het zich overgeeft aan de slavernij? Toch niet aan Mohammed-de-Woestijnrover?

Zeg, deze al gehoord? Kennedy riep, beide armen in de lucht in Berlijn, dat hij ‘Ein Berliner’ was. Wetenog? Wat ‘n” chance dat die toen niet in Hamburg was….

Bloemen en kronen voor deze straatoude mop naar Ben Crabé van ‘Blokken’….

*

Maar allez, we blijven bij ons onderwerp, en dat is het wettelijk niet eens bestaande        ABVV/FGTTB waarvoor men dan maar ineens enkele privé personen op het bankje zet. Of er veel potten zullen gebroken worden, in de veronderstelling dat het spijts alles toch doorgaat, weten we niet. De ‘vakbonden’ beraden zich nog. Maar om het even het verloop en de uitslag: dit is het begin van het einde Zo gauw de wettelijkheid dreigt, gaan de poppetjes aan het dansen. Coburgia is hete enige land ter wereld waar pakbonden geen juridische verantwoordelikkheid kunnen dragen. Het zijn, in de letterlijke zin van het woord, vrijbuiter-clubs die ‘rücksichtlos’ hun eigen profijt nastreven. Zelfs ten koste van de algemene welvaart van hun leden.

Zij zijn, zoals Coburgia is opgebouwd op machtswellust en daarom zijn die twee steunpilaren voor elkaar.

Als nu deze ‘werknemers verenigingen’ met dezelfde wapens moeten strijden als de patroons, dan is dat het einde voor beiden.

Ook hier is dit apenmand gebaseerd op het geduld der Vlaamse welvaartbrengers, de kleine patroons. Zonder hen wordt Vlaanderen, net als Wallonië, een 3de wereldlland.

Kunt U dat geloven, dat er ten jare 2017 nog mensen bestaan waarvan het enig doel in het leven er in bestaat de tak af te zagen waarop zij zelf zitten? Als de voortrekkers daarvan in Francofonia huizen, mag dat niemand verwonderen. Want, net als de Oude Belgen, leven ze daar van de krijg en drinken ze mede waar ze zich ook bevinden.

*

PS

Het ziekenhuis in Hermalle­-sous­-Argenteau bevestigt dat er tot op heden geen doodsbedreigingen zijn ontvangen tegen de Directie. Maar misschien wort er wel aan gedacht om politiebescherming aan te vragen…

*

(Digitalia)

De commentaren zijn gesloten.