21-07-17

4222

 

OP DE IJTKIJK

 

*

*

*

De latere Edward VII, harde Nazu maar gelukkig later afgezeet….

http://www.dailymail.co.uk/news/article-3173871/Was-Queen...

*

Om in de stemming van voorgaand stuklje te blijven over (met deze EU) de wedergeboorte van nog maar eens een Deutches Reich, het 4de   op rij sedert Kaiser Wilhelm II von Sachsen-Coburg-Gotha die WO I op zijn geweten heeft, een bijdrage over de verre voorloper van de hedendaagse Brexit. D.w.z. dat ook de eerste golf Nationaal Socialisten onder Hitler het gat van de timmerman gewezen kreeg toen ze Engelse Koning Edward VIII die net als Cameron aan de kant van Europa stond, moesten loslaten.

Op bovenstaande link geeft Wikipedia het Hoe? en het Waarom? over de gelijkenis waarop het fiere Albion opnieuw heeft gekozen voor ‘the splendid isolation’, ver weg van de tweede en verbeterde poging van Duitsland om de wereld t beheersen. In WO I hadden ze alleen maar de Islamitische Ottoaman; ttz de Turken als bondgenoot, nu de hele wereld-islam.

In mijn visie zijn wij ook in deze tweekamp de kleine David die het moet opnemen tegen de reus Goliath.

*

Winnston Churchill probeerde plannen te vernielen van nazi's voor invasie Groot-Brittannië

De oude waarschuwing, ditmaal voor de 2de poging van Nationaal Socialistisch Euriopa.

*

Winston Churchill was eerste minister van Groot-Brittannië van 1940 tot 1945 en opnieuw van 1951 tot 1955. ©photo_news

De voormalige Britse premier Winston Churchill heeft zijn uiterste best gedaan om alle sporen te vernielen van Nazi-Duitsland om Groot-Brittanië te veroveren en de voormalige koning Edward VIII terug op de Britse troon te krijgen. Dat blijkt uit recent opgedoken documenten.

In de Duitse documenten is sprake van de ontvoering van Edward VIII, de Britse koning die troonsafstand deed uit liefde voor een Amerikaanse vrouw. Hij deed in december 1936 na minder dan een jaar koningschap troonsafstand om te trouwen met de tweemaal gescheiden Wallis Simpson. Edward was sterk gekant tegen een oorlog met Duitsland en verstrekte geheimen van de geallieerden aan de nazi's.

Telegrammen

In een document dat vandaag door het Britse National Archives gepubliceerd werd, blijkt dat Churchill een beroep deed op de Amerikaanse president Dwight Eisenhower en de Franse regering om die Duitse telegrammen "zeker tien tot twintig jaar" geheim te houden. Volgens Churchill waren die onderschepte Duitse telegrammen, waarin ook sprake was van de Duitse invasie van Groot-Brittannië (Operatie Zeeleeuw), "tendentieus en onbetrouwbaar".

 

Volgens The Guardian slaagde Churchill erin de publicatie van de telegrammen slechts enkele jaren te vertragen. Toen ze in 1957 voor een select publiek toch aan het licht kwamen, bestempelde hij ze als "complete verzinsels".

 

Churchill (1874-1965) is voor de Britten het symbool van de Britse standvastigheid in de strijd tegen nazi-Duitsland tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Bron https://www.demorgen.be/buitenland/winston-churchill-prob...

*

NADER BEKEKEN

*

Wat er hier precies bedoeld wordt met de lijn door te trekken van de Brexit naar de jaren juist voor de WOII? Niet moeilijk om raden voor wie oren heeft om te horen en ogen om te kijken: de Verenigde Staten van Europa onder leiding van het herrezen Duitsland, doen een nieuwe poging om met de hulp van Mohammed, het Rijk van Marx opnieuw uit te vinden.

Tijdens de onzalige ‘repressie’ werd de term ‘Nieuwe Orde’, waarmee de goddeloze Nai-leer werd bedoeld, als hoofdreden aangevoerd om de uitwassen van de collaboratie aan te duiden. Nu spreekt men met verheerlijkte blikken over de Nieuwe Wereld Orde. En zijn deze keer de aanhangers hiervan de goeden Inde jaren ’44 en volgende, met denederlaag van Nazi-Duitsland in zicht, de slechten.

Let wel: tot eind januari ‘42 en de eerste nederlaag van het on-overwinbaar geachte Duitse leger bij Stalingrad, was de wereld overtuigd dat er (de woorden van de Engeklse Premier Chamberlain) ‘vrede zou zijn in onze dagen’.Krek dezelfde woorden als die waarmee de Euricraten stoefen ov er hun regeime…. De Westerse militaire nederlagen van het voorjaar ’40 waren verteerd, Engeland stond er alleen voor, de USA keek de kat uit de boom, en Hendrik DeMan, chef van de B.S.P. had de Belgische arbeider opgeroepen, om samen met de Duitse arbeider te werken aan de opbouw van het Nieuwe Europa.

Merkel, zegt ze van zichzelf, heeft het ‘geschafft’, inderdaad zonder bloedvergieten. Als men teninste aanvaardt, dat terreur-aanslagen alleen voor de lol gebeuren.

PS

King Eward VIII, Koning slechts van begin tot einde 1938, was van Het Huis Windsor. Wat ’n eufemisme is voor de kleinzoon van stamtvader Albert von Saxen-Coburg-Gotha en Queen Victoria (1837-1901).

*

PS

Samen met deze gekruide geschiedenis, is er nog het geheimzinnig verhaal van de familie ‘Battenberg’, een Duits adellijk geslacht dat naar Engeland uitweek en daar tot ‘Mountbatten’ werd omgedoopt. Op 27 Augustus 1979 werd aan de Ierse kust hun plezierboot door een geheimzinnige hand tot ontploffing gebracht, waarbij de ganse familie omkwam.

Over naar vandaag. Een van onze vaste haltes onderweg van en naar Italië, was jarenlang Hotel de la Poste in Battenheim (Mulhouse) Vandaar mijn interesse, maar Wikipedia is karig met gegevens. Wat vooral wordt vrijgegeven is dat zijn vader, toen nog ’n Battenberger’, als Admiraal van de Britse Navy, werd afgezet, omdqt die ‘teveel Duitse vrienden had’

Raar, hé. Vriend aan het Hof en teveek Duitse vrienden….

*

(Digitalia)

De commentaren zijn gesloten.