31-07-17

4236

OP DE IJTKIJK

 

*

De dader werd (gemakkelijks halve) ‘am Ort und Stelle’ und ‘auf der Flucht ‘erschossen’: Duitsers zijn daar sterk in. – De ‘vermoedelijke’ dader is ondertussen piepedood verkllzrd. En dus kon er gemakkelijk officieel bij de latere autopsie aan de genitaliën vastgesteld worden dat het inderdaad ‘een man’ was geweest. Knap werk van de Poliesi om dat van direct gezien te hebben! We zullen dus nooit iets te weten komen over noch zijn ‘motieven’ noch over de voetbalclub waarvoor hij supporterde. Wat we wèl mogen weten, is dat de ‘schietpartij’ van start ging toen de modale burger al aan opstaan dacht…

Moraal van het verhaal: met danskoten trapt ne mens meestal ongezien in de val. Heb ik nog van onze Pastoor die ik in de jaren ’50 van op de kansel hoorde uitvaten tegen ‘danskoten’ met spiegels op de vloer…. Die waren daar niet geplaatst om naar de sterren te kijken….

Case closed. Boeken toe. En vooral: snaveltjes toe..

*

O ja. Omdat we vooral goed maar ook volledig zouden ingelicht zijn, geeft De Schandaard bij hun artikel over de ‘schietpartij’ in Konstanz, in de deelstaat Baden-Württemberg, er ter verduidelijking maar vooral om de aandacht af te leiden van de essentie van deze zoveelste molim-aanslag, een digitaal landkaartje van Google Maps bij.

In al hun haast om vooral kort op de bal te spelen en het ijzer te smeden terwijl het heet is, vergaten ze toch wel er bij er het Meer van Konstanz bij te betrekken! Of was de afspraak dat zoiets niet mocht van Mutti!, om de belangen van de plaatselijke horeca niet te schaden?

Wanneer gaan die van DS eens beseffen, dat ze door de waarheid en de feiten te bewimpelen, te bedekken en te bedoeken, hin eigen ruiten aan het ingooien zijn ?

*

Hio! Juto vooruit mijn paardje. Op naar de volgende zaak op de rol. De Duivel ter ere. Er zijn nog altijd moslims genoeg in het Land.

*

Schietpartij in discotheek Duitsland: 1 dode en vier gewonden, dader doodgeschoten

*

Afgelopen nacht zijn één dode en meerdere gewonden gevallen bij een schietpartij in discotheek 'Grey Club' in Konstanz, in deelstaat Baden-Württemberg. Ook de dader is omgekomen. Hij raakte zwaargewond tijdens een vuurgevecht met de politie en overleed in het ziekenhuis. Dat meldt de Duitse politie.

In een persmededeling laat de politie weten dat bij de schietpartij in de club één dode is gevallen en drie mensen zwaargewond zijn geraakt. "Veel bezoekers konden ontsnappen door naar buiten te vluchten of zich te verstoppen", zei een politiewoordvoerder.

 

Rond 4u30 vanmorgen kwamen de noodoproepen binnen. De politie kwam massaal ter plaatse en er werden ook speciale troepen ingezet, omdat in eerste instantie niet duidelijk was of er misschien meerdere daders waren. De dader zou een 34-jarige man zijn. Hij handelde

vermoedelijk

alleen. De schutter raakte zwaargewond na een vuurgevecht met de politie en is in een ziekenhuis aan zijn verwondingen bezweken. Over motieven is nog niets bekend.

 

Machinegeweer

Volgens ooggetuigen probeerde een uitsmijter de dader tegen te houden, maar begon die vervolgens met een machinegeweer in het rond te schieten. Volgens sommige bronnen is de portier overleden, maar dat is niet bevestigd. Tijdens de confrontatie met de verdachte liep een politieagent ook nog een schotwond op. Hij raakte ernstig gewond, maar verkeert niet in levensgevaar.

Club Grey reageert op Facebook met een zwarte coverfoto.

Bron http://www.hln.be/hln/nl/960/Buitenland/article/detail/32...

*

NADER BEKEKEN

*

Voor onze Zondag kregen we bij DS volgende kranenkoppen geserveerd, in hoofdzaak (buiten de rubrieken gebroken armen en benen) over de ‘verrijkingen’ ons door de Moslimwereld gebracht.

De Standaard Online

(10:11:42)

Man met machinegeweer opent vuur in Duitse discotheek: twee doden
Australische politie verijdelt bomaanslag op vliegtuig
Trump verliest geduld met Obamacare
Turkse vrouwen protesteren tegen ‘conservatieve dresscode’
Weerspannige jongeren breken arm van politieagente
Brand bij grootste Shell-raffinaderij van Europa
Tussen de regendruppels lopen (of even wachten)
Man en twee zonen vast in Marokko
Europa geeft zwaarste sanctie aan Polen
Eerste ‘betaalbare’ tesla overhandigd
Vliegtuigpassagiers mogelijk radioactief bestraald
Concert Boef op Sfinks stopgezet: 'Hij was zelf verrast'
‘Vliegtuigzitjes worden almaar krapper: een gevaarlijke evolutie’
Verdreven Pakistaanse premier nomineert broer
Russische jongeren kijken veel meer naar staatstelevisie dan gedacht
Clooney sleept paparazzi voor de rechter
En de winnaars van het zomerakkoord zijn... staatsbedrijven
Treinbegeleider arbeidsonbekwaam na agressie
Europese dieselboete dreigt voor Brussel en Antwerpen
Vrachtwagen rijdt Vlaamse vakantiegangers aan op Duitse snelweg: man overleden
meer...

 

Goed?

Dan kunnen we nu overgaan tot de orde van de dag. Over To.mrrowland. Neen, niet op De Schotte in Boom, maar in Australië. Sorry, weer ’n aanslag. Slaan we over. Verder naar de voetbal, waar de ‘competitie’ weer is gestart met in iedere ploeg Afrikaanders in de meerderheid…. Afrikaanders. Sorry. Is veel te racistisch. Ha, nemen we dan de velokoersen. Op de straatkeien is minder geld te verdienen dan op de grasmat, dus minder Afrkaanders. Goed zo. VROEM! Daar gaan we, recht de criteriums in. Kassa! Kassa! Kassa!

Juist; En de rest zien we dn deze avond wel. Goed ingekort. Kort en bodiig. Want iedereen is er al 30 dagen in verlof. En er blijven nog 30 daen te gaan.

En ook, als ze niets mogen brengen over de ‘verrijkers’, kunnen ze er ook niks verkeerds over zeggen. Nog wat zapzeveren over de half miljoen doden die precies 100 jaar geleden gesneuveld zijn elk voor zijn vaderland aan het Front in Passendale. Traantje + ansichtkaart met kapot geschoten bomen e de Ieperse Lakenhalle in farden. Precies of wij Vlamingen dat verdiend hadden.

En weet U het al? Koning Filip en Mattil zijn er ook naartoe geweest voor een soort familie bezoekje bij ‘de windsors’.. Ze waren zelfs het sieraad va d hele viering. Stel U even voor: de kleinkinderen van de Koning-Ridder, de Held van Veunre, in levenden lijve! Die staken met kop en schouders uit boven de hoofden van dat Engelse prinsenpaar, wie grootvader alleen maar op afstand naar de gevecten kon toegekeken. Terwijl die van ons tot aan de kniëen in de modder, meevocht om ons te bevrijden van dienen smerigen Duits.

Oei! Pardon! Weer datzelfde majesteitschendend taalgebruik vover diens nonkel, de ge-pinhelmde Keizer Wilhelm II von Preussen (1859-1941) uit het Huis Hohenzollern. Die in het land van zijn neef, Koning Albert I van Saxen-Coburg-Gotha, gehuwd met Elisabeth van Beieren (Ssissi) von Possenhofen, kwam vechten omdat hij persé naar Parijs wilde! Misschien wel naar Le Moulin Rouge…

Ter verduidelijking. Wilhelm II van Pruisen duidt op zijn vaderlijke afstamming. Maar zijn moeder was Victoria von Saxen-Coburg-Gotha, de dochter van de Engelse Queen Victoria en van haar vader, Albert van Saxen-Coburg-Gotha…. Waarbij het past te benadrukken dat de Duitse aanvaller wel degelijk de volle neef was van zowel Albert I von Saxen-Coburg-Gotha als van de Engerlse Koningin Victoria.

Met andere woorden: WO I was niets meer dan een soort uit de hand gelopen familie-vete. Meer zelfs: WO II was in de ogen der Duitsers niet meer dan de vergelding voor de onrechtvaardige gevolgen van Het Verdrag van Versailles dat volgens hen veel te zwaar was uitgevallen voor Duitsland.

 

Il begrijp dan ook niet goed waarom La Märkalina niet was uitgenodigd bij deze viering herdenking. Beter bewuhs voor Duitslands goede bedelingen met de eenmaking van Europa kon niet gegeven worden. Waaruit logischerwijze volgt dat er zware vermoedens rijzen dat Duitsland voor de 4de keer zijn dominante positie in Europa met alle mioddelen nastreeft…

Geen kanonnen gebulder deze kaar, maar opgestoken bij de poetrol-pompers) de Macht van het Geld….

 

, in mijn studententijd heb ik urenlang rondgezworven in de streek. Ik ben er geboren en getogen. Maar heb nooit begrepen waar al die gesneuvelde Duitsers naartoe zijn. Zijn die soms minderwaardig ten overstaan van Englesen, Canadezen, Fransen of Ausraliërs? O juist. Ja Die zijn gecollectioneerd in Vladslo. Om kosen te sparen. En ook in Lanemark. Op het ‘Studente Friedhof vindt U er sommigen terug. De rest? In rook opgegaan. Daar zijn de Duitsers sterk in….

*

(Digitalia)

De commentaren zijn gesloten.