31-07-17

4236

OP DE IJTKIJK

 

*

De dader werd (gemakkelijks halve) ‘am Ort und Stelle’ und ‘auf der Flucht ‘erschossen’: Duitsers zijn daar sterk in. – De ‘vermoedelijke’ dader is ondertussen piepedood verkllzrd. En dus kon er gemakkelijk officieel bij de latere autopsie aan de genitaliën vastgesteld worden dat het inderdaad ‘een man’ was geweest. Knap werk van de Poliesi om dat van direct gezien te hebben! We zullen dus nooit iets te weten komen over noch zijn ‘motieven’ noch over de voetbalclub waarvoor hij supporterde. Wat we wèl mogen weten, is dat de ‘schietpartij’ van start ging toen de modale burger al aan opstaan dacht…

Moraal van het verhaal: met danskoten trapt ne mens meestal ongezien in de val. Heb ik nog van onze Pastoor die ik in de jaren ’50 van op de kansel hoorde uitvaten tegen ‘danskoten’ met spiegels op de vloer…. Die waren daar niet geplaatst om naar de sterren te kijken….

Case closed. Boeken toe. En vooral: snaveltjes toe..

*

O ja. Omdat we vooral goed maar ook volledig zouden ingelicht zijn, geeft De Schandaard bij hun artikel over de ‘schietpartij’ in Konstanz, in de deelstaat Baden-Württemberg, er ter verduidelijking maar vooral om de aandacht af te leiden van de essentie van deze zoveelste molim-aanslag, een digitaal landkaartje van Google Maps bij.

In al hun haast om vooral kort op de bal te spelen en het ijzer te smeden terwijl het heet is, vergaten ze toch wel er bij er het Meer van Konstanz bij te betrekken! Of was de afspraak dat zoiets niet mocht van Mutti!, om de belangen van de plaatselijke horeca niet te schaden?

Wanneer gaan die van DS eens beseffen, dat ze door de waarheid en de feiten te bewimpelen, te bedekken en te bedoeken, hin eigen ruiten aan het ingooien zijn ?

*

Hio! Juto vooruit mijn paardje. Op naar de volgende zaak op de rol. De Duivel ter ere. Er zijn nog altijd moslims genoeg in het Land.

*

Schietpartij in discotheek Duitsland: 1 dode en vier gewonden, dader doodgeschoten

*

Afgelopen nacht zijn één dode en meerdere gewonden gevallen bij een schietpartij in discotheek 'Grey Club' in Konstanz, in deelstaat Baden-Württemberg. Ook de dader is omgekomen. Hij raakte zwaargewond tijdens een vuurgevecht met de politie en overleed in het ziekenhuis. Dat meldt de Duitse politie.

In een persmededeling laat de politie weten dat bij de schietpartij in de club één dode is gevallen en drie mensen zwaargewond zijn geraakt. "Veel bezoekers konden ontsnappen door naar buiten te vluchten of zich te verstoppen", zei een politiewoordvoerder.

 

Rond 4u30 vanmorgen kwamen de noodoproepen binnen. De politie kwam massaal ter plaatse en er werden ook speciale troepen ingezet, omdat in eerste instantie niet duidelijk was of er misschien meerdere daders waren. De dader zou een 34-jarige man zijn. Hij handelde

vermoedelijk

alleen. De schutter raakte zwaargewond na een vuurgevecht met de politie en is in een ziekenhuis aan zijn verwondingen bezweken. Over motieven is nog niets bekend.

 

Machinegeweer

Volgens ooggetuigen probeerde een uitsmijter de dader tegen te houden, maar begon die vervolgens met een machinegeweer in het rond te schieten. Volgens sommige bronnen is de portier overleden, maar dat is niet bevestigd. Tijdens de confrontatie met de verdachte liep een politieagent ook nog een schotwond op. Hij raakte ernstig gewond, maar verkeert niet in levensgevaar.

Club Grey reageert op Facebook met een zwarte coverfoto.

Bron http://www.hln.be/hln/nl/960/Buitenland/article/detail/32...

*

NADER BEKEKEN

*

Voor onze Zondag kregen we bij DS volgende kranenkoppen geserveerd, in hoofdzaak (buiten de rubrieken gebroken armen en benen) over de ‘verrijkingen’ ons door de Moslimwereld gebracht.

De Standaard Online

(10:11:42)

Man met machinegeweer opent vuur in Duitse discotheek: twee doden
Australische politie verijdelt bomaanslag op vliegtuig
Trump verliest geduld met Obamacare
Turkse vrouwen protesteren tegen ‘conservatieve dresscode’
Weerspannige jongeren breken arm van politieagente
Brand bij grootste Shell-raffinaderij van Europa
Tussen de regendruppels lopen (of even wachten)
Man en twee zonen vast in Marokko
Europa geeft zwaarste sanctie aan Polen
Eerste ‘betaalbare’ tesla overhandigd
Vliegtuigpassagiers mogelijk radioactief bestraald
Concert Boef op Sfinks stopgezet: 'Hij was zelf verrast'
‘Vliegtuigzitjes worden almaar krapper: een gevaarlijke evolutie’
Verdreven Pakistaanse premier nomineert broer
Russische jongeren kijken veel meer naar staatstelevisie dan gedacht
Clooney sleept paparazzi voor de rechter
En de winnaars van het zomerakkoord zijn... staatsbedrijven
Treinbegeleider arbeidsonbekwaam na agressie
Europese dieselboete dreigt voor Brussel en Antwerpen
Vrachtwagen rijdt Vlaamse vakantiegangers aan op Duitse snelweg: man overleden
meer...

 

Goed?

Dan kunnen we nu overgaan tot de orde van de dag. Over To.mrrowland. Neen, niet op De Schotte in Boom, maar in Australië. Sorry, weer ’n aanslag. Slaan we over. Verder naar de voetbal, waar de ‘competitie’ weer is gestart met in iedere ploeg Afrikaanders in de meerderheid…. Afrikaanders. Sorry. Is veel te racistisch. Ha, nemen we dan de velokoersen. Op de straatkeien is minder geld te verdienen dan op de grasmat, dus minder Afrkaanders. Goed zo. VROEM! Daar gaan we, recht de criteriums in. Kassa! Kassa! Kassa!

Juist; En de rest zien we dn deze avond wel. Goed ingekort. Kort en bodiig. Want iedereen is er al 30 dagen in verlof. En er blijven nog 30 daen te gaan.

En ook, als ze niets mogen brengen over de ‘verrijkers’, kunnen ze er ook niks verkeerds over zeggen. Nog wat zapzeveren over de half miljoen doden die precies 100 jaar geleden gesneuveld zijn elk voor zijn vaderland aan het Front in Passendale. Traantje + ansichtkaart met kapot geschoten bomen e de Ieperse Lakenhalle in farden. Precies of wij Vlamingen dat verdiend hadden.

En weet U het al? Koning Filip en Mattil zijn er ook naartoe geweest voor een soort familie bezoekje bij ‘de windsors’.. Ze waren zelfs het sieraad va d hele viering. Stel U even voor: de kleinkinderen van de Koning-Ridder, de Held van Veunre, in levenden lijve! Die staken met kop en schouders uit boven de hoofden van dat Engelse prinsenpaar, wie grootvader alleen maar op afstand naar de gevecten kon toegekeken. Terwijl die van ons tot aan de kniëen in de modder, meevocht om ons te bevrijden van dienen smerigen Duits.

Oei! Pardon! Weer datzelfde majesteitschendend taalgebruik vover diens nonkel, de ge-pinhelmde Keizer Wilhelm II von Preussen (1859-1941) uit het Huis Hohenzollern. Die in het land van zijn neef, Koning Albert I van Saxen-Coburg-Gotha, gehuwd met Elisabeth van Beieren (Ssissi) von Possenhofen, kwam vechten omdat hij persé naar Parijs wilde! Misschien wel naar Le Moulin Rouge…

Ter verduidelijking. Wilhelm II van Pruisen duidt op zijn vaderlijke afstamming. Maar zijn moeder was Victoria von Saxen-Coburg-Gotha, de dochter van de Engelse Queen Victoria en van haar vader, Albert van Saxen-Coburg-Gotha…. Waarbij het past te benadrukken dat de Duitse aanvaller wel degelijk de volle neef was van zowel Albert I von Saxen-Coburg-Gotha als van de Engerlse Koningin Victoria.

Met andere woorden: WO I was niets meer dan een soort uit de hand gelopen familie-vete. Meer zelfs: WO II was in de ogen der Duitsers niet meer dan de vergelding voor de onrechtvaardige gevolgen van Het Verdrag van Versailles dat volgens hen veel te zwaar was uitgevallen voor Duitsland.

 

Il begrijp dan ook niet goed waarom La Märkalina niet was uitgenodigd bij deze viering herdenking. Beter bewuhs voor Duitslands goede bedelingen met de eenmaking van Europa kon niet gegeven worden. Waaruit logischerwijze volgt dat er zware vermoedens rijzen dat Duitsland voor de 4de keer zijn dominante positie in Europa met alle mioddelen nastreeft…

Geen kanonnen gebulder deze kaar, maar opgestoken bij de poetrol-pompers) de Macht van het Geld….

 

, in mijn studententijd heb ik urenlang rondgezworven in de streek. Ik ben er geboren en getogen. Maar heb nooit begrepen waar al die gesneuvelde Duitsers naartoe zijn. Zijn die soms minderwaardig ten overstaan van Englesen, Canadezen, Fransen of Ausraliërs? O juist. Ja Die zijn gecollectioneerd in Vladslo. Om kosen te sparen. En ook in Lanemark. Op het ‘Studente Friedhof vindt U er sommigen terug. De rest? In rook opgegaan. Daar zijn de Duitsers sterk in….

*

(Digitalia)

30-07-17

4235

OP DE IJTKIJK

 

*

Ikzelf sta voor gezegde wolkenkrabber, verteerd door claustrofobie en hoogtevrees. Al die heerlijkheden van daar binnen, van de kelder tot de zolder, heb ik dus maar ‘van horen zeggen’. Eten van de vruchten der Boom van Kennis van Goed en Kwaad, zoals Adam en Eva in het Aards Paradijs, is mij niet gegeven. En dus mag ik daar blijven alle dagen van mijn leven.

‘Gebeten om te weten’ heette dat vroeger. En daar is sedert een paar decennia de digitale dimensie bijgekomen die voorwaar meerdere van die wolkenkrabbers kan bevatten. Die kennis halen we thans zelfs uit onze broekzak, even simpel als wij die als schhooljeugd daar collecties “santjs’ uit de chocolade-repen in bewaarden. Om die te verzamelen om met de vriendjes onderling te verwisselen. Zo dat in de bijhorende ‘Album’ alle lege plekjes opgevuld geraakten.

Dab was ons doel bereikt. Met wat thans uit de broekzak komt, is super-de-grande-luxewaarvan het eigenlijk doel nooit biinnen het menselijk bereik komt. Vroeger was alleen God oneindig, nu is Tinternet dat ook.

Zo had ik hier na het werk een paar dagen geleden ’n jong koppel op bezoek dat naar Italië zouden afreizen om tuingerief mee te helpen ‘repatriëren’. Daar ter plaatse de juiste weg vinden is niet zo simpel. Omdat de man tuinarchitect is, legde ik hem uit uit te kijken naar een zekere ‘vivao’, ’n tuincdentrum waar ons baantje tot diep in de bergen aansluit op de ‘cassia’, de oude heerweg der Romeinse Legioenen van Rome naar het Noorden. Wat ‘vivaio’ in het West-Vlaams dan wel mocht zijn, was de vraag. Rapper dan ik had kunnen nadenken voor het juiste woord, was Heidi daar met hun wel zeer geavanceerde GSM waarop reeds het woord ‘Kwekerij’ prijkte. Meer bepaald stond er bij: Kwekerij van Planten

*

En ik, die alleen die kleine Heidi heb gekend van mijn kinderjaren uit ‘Heidi en het Hertejong’, de dreumes die in de Zwitserse bergen bij Opa in verlof mocht komen om daar schaapjes te hoeden.. Kennis Ook nog van de ‘santjes’ uit de ochocoladerepen uit lang vervlogen dagen.

Ziet U wel, dat er om ‘bij te leren’, helemaal geen snelle liften in de intelligentie-torens nodig zijn? En zo vrees ik met grote veze, dat de EU-Superstaat Tinternet zal in beslag nemen, zodat de Burger nog alleen de buitenkant zal kunnen zien van die wolkenkrabbers vaan de Kennis van Goed en Kwaad. Voorbeeld: de waarheid over die nu weer doodgestoken Hamburger.

*

Hamburg: Opnieuw een dodelijke ‘Allahu Akbar’ steekpartij

*

Media verwarren zoals gebruikelijk Allah met God

Eigenlijk hoeft het er helemaal niet meer bij gezegd te worden: de ‘onbekende man’ die vanmiddag in een supermarkt in Hamburg plotseling om zich heen begon te steken, en daarbij één winkelende Duitser vermoordde en vier anderen verwondde, schreeuwde ‘Allahu Akbar’. Dat wordt er deze keer door de meeste media zowaar bijgezet, ware het niet dat met de vertaling tussen haakjes (‘God is groot’) opnieuw valselijk de indruk wordt gewekt dat dit dezelfde ‘god’ zou zijn als van de Joden en christenen. Niets kan echter verder van de waarheid afstaan.

 

De steekpartij vond plaats in een Edeka-supermarkt in de Fuhlsbütteler Strasse, vlakbij het centrum van de stad. Na zijn terreurdaad vluchtte de man weg, maar voorbijgangers wisten hem te overmeesteren.

 

Aanvankelijk dacht de politie nog aan een tweede dader, maar dat werd al snel ‘definitief’ bijgesteld naar één. De hulpdiensten rukten massaal uit, inclusief een reddingshelikopter. (1)

 

Ooggetuigen, waaronder een Turkse man die de dader in zijn kladden greep (3), zeggen dat de dader plotseling ‘Allahu Akbar’ riep, de strijd/oorlogskreet van moslims, en met een kapmes lukraak op mensen in de supermarkt begon in te steken. (4)

 

Bijbel: Allah = Satan

De vertaling die de media tussen haakjes (‘God is groot’) erbij zetten, klopt echter van geen kant, want de Allah van de moslims is een totaal andere ‘god’ dan de God in de Bijbel. Sterker nog, in het Oude Testament van de Bijbel (Jesaja 14:12-13) staat een profetie waar (in het oud Hebreeuws) letterlijk voorzegd werd dat Satan, de duivel, zich in de toekomst ooit als Allah zou laten aanbidden, en daarbij zijn eigen ‘tempel’ op Tempelberg in Jeruzalem zou (laten) oprichten:

 

‘Hoe zijt gij uit de hemel gevallen, O Lucifer* (* King James Version, American Edition (KJVA), zoon des dageraads; hoe zijt gij ter aarde geveld, overweldiger der volken! En gij overlegdet nog wel, Ik zal ten hemel opstijgen (Hebreeuws: alah, door moslims als Allah uitgesproken), boven de sterren Gods (engelen) mijn troon oprichten en zetelen op de berg der samenkomst (Tempelberg in Jeruzalem) aan de noordflank (= letterlijke betekenis van de Hebreeuwse grondtekst, foutief in het Nederlands vertaald met ‘ver in het noorden’ – Het islamitische Rotskoepelgebouw staat op de ‘flank’ van het noorden van de berg, ca. 100 meter ten noorden van de Klaagmuur).

 

Samengevat: in deze profetie staat dat Lucifer / Satan zich ooit als de ‘god Allah’ zou laten aanbidden, en –als een opperste trotsering van God- zijn eigen ‘troon’ of 'tempel' op de plek waar ooit twee Joodse Tempels stonden zou oprichten. En dat is exact wat er is gebeurd.

 

De nietsvermoedende Duitser die vanmiddag even naar de winkel ging voor wat boodschappen, maar nooit meer naar huis terugkeerde, verloor dan ook feitelijk zijn leven in naam van Satan. Gezien deze zoveelste zinloze ‘Allahu Akbar’ terreurdaad zullen vermoedelijk weinig mensen daar iets tegenin willen brengen.

Xander

(1) Focus
(2) T-Online
(3) Larry Hagler / Twitter
(4) Focus
(5) Afbeelding: Zelf samengesteld uit (en bewerkt):
* Bleeding wound on finger, Crystal (Crystl) from Bloomington, USA / WikiMedia Commons, CCA 2.0 Generic
* Knife with wooden handle, onbekende auteur / Bron: Tropenmuseum, Collectie Stichting Nationaal Museum van Wereldculturen / WikiMedia Commons, CCA 3.0
*TheTakbir"Allahuakbar"/https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Allahoakbar.png/ https://commons.wikimedia.org/wiki/User:Saudahmed97/CC 1.0 universal public domain

*

NADER BEKEKEN

*

Naast de vele onhebbelijkheden van het leven, o.a. hoogtevrees en claustrofobie is daar de laatste jaren bijgekomen de zeer aanstekelijke islammrtij-fobie die men ons door de strtot wil rammen. Ik zie voortdurend allemaal dat soort beestjes op het skelet van de wolkenkrabber die gebouwd wordt voor het moslim-monster.

Vroeger kon men tegen dergelijke ongemakken ‘gaan dienen’ in de omgeving bij een of andere heilige. Maar nu zijn al hun beelden verdwenen uit onze kerken. Mee gegeven met het groot huisvuil. Zelfs de biechtstoelen en de kruisbeelden zijn weg uit het kerkje waar ik gedoopt ben. De ‘verantwoordelijke’ van die plaats die van zichzelf zegt dat hij ‘diaken’ zou zijn, legt mij heel geduldig uit, dat zo’n kleine gemeente ‘de middelen’ niet heeft om voor ‘andersgelovigen’ een ‘gebedshuis’ te voorzien. En dat die voortaan hier welkom zijn. Dat is ook duidelijk tezien op de vloer. De stoelen zijn verdwenen en op de grond liggen nu tapijten….

Wat ik zinnens ben te doen met de grafsteen van inze ouders die daar al vele jaren in vrede rusten?

Och, die gewijde man mag van geluk spreken, dat ik geen kapmes bij de hahd had….

*

Ach jan ik zou het gehad hebben over die andere afwijking bij mij: de verzamelwoede voor boeken.

Zo lang ik die kon lezen, waren dat mijn beste vrienden. Met hen nooit van z’n leven ’n woord discussie gehad. Ze stonden daar gewoon te staan en ik wist dat op blz elfendertig of tweeënzestig de uitdrukking zou staan die ik zocht. Sedert de exodus naar het Land waar de citroenen groeien is daar verandering in gekomen. En heb uik nu mijn vrienden uit het oog verloren. Of zij mij door mijn. Door m’n quasi blindheid is alle contact verbroken. En is alleen de on-zeggelijke capaciteit der digitale wereld overgebleven. Waarvoor ik den Here op beide blote knietjes wil bedanken

Zo ben ik Xander dankbaar dat hij mij meegenomen heeft naar een der hoofste verdiepen in de intelligentie-toren, om aan de wereld te tonen dart ‘Allah’ inderdaad.. niet nieuw is. En dus oud vuil.

Mij niet gelaten. Als die zijn slippendragers met hun poten maar kunnen afblijven van slagersmessen die nog ongebruikt en maagdelijk blank in de etalage liggen te blinken.

En dan denk ik: Lieven Heerke, wa doede Gij nu, door Uwen eigen aartsvijand zo maar ineens op ons los te laten? Waarom zijn al onze ‘Goede Herders’ o.a. onze oud-leraars Priesters uit het ‘Bischappelijk College’ met de Zuiderzon verdwenen? Is dat een vooruitgang, nu uitdagende jonge meisjes tussen de jongens op onze schoolbanken zitten? Jaren geleden werden wij zelfs weggestuurd omdat een Leraar beweerde dat hij ons geizne had in ’t stad, terwijl we keuvelden met een of andere Jongedame van het vrouwelijk gesacht, zelfs als dat onze eigen zuster was…

Later hen ik het slachtoffer beroepshalve ontmoet, als Directerur van de KB in een belangrijke kuststad. Maar hij had wel zijn laatste jaar humaniora moeten afmaken in een ander al even ‘bisschoppelijk’ college.

*

O jusist, ja. Begin de jaren ’50 van vorige Eeuw (!) heb ik nog als jong broekje Monseigneur Lamiraoy, Bisschop van Brugge, ons weten toespreken 50/50 in de taal van Molière. Toen, ter dier gelegenheid, liepen onze leraars rond in soutane, met ’n soort stoffen ‘lattenstoor’ op hun rutg. Dat was toen waarschijnlijk ’n teken van hovaardigheid.

 

(Digitalia)

29-07-17

4233

OP DE IJTKIJK

 

*

Het AECI-verhaal leest als een misdaadverhaal van Agatha Christie. Eerst hun trouwste supporters een poot uitdraaien door hun als rijke aandeelhouders-coöperanten een pak centjes af te luizen en als dat uitkomt, het gestolene willen vergoeden door op grotere schaal het geld te stelen uit de Staatskas. Einde goed, alles goed zullen we maar zeggen. De goocheltruck is gelukt en de betrokken verantwoordelijken krijgen opslag.

 

Ja, dat is ‘Staatsmanskunst’ van de bovenste plank. D.i. de plank waarop de bokalen staan met op sterk water de gewetens van datzelfde kaliber van de andere Coburger criminelen.

Begrijp me niet verkeerd: voor de eventueel schadeloos gestelden heeft dat geld geen enkele reuk. Hebben is hebben en krijgen is de kunst. Hopelijk beseffen die nu luid en klaar met wie ze verkeren. En trekken ze daar de gevolgen uit…. Want met wie men verkeert, wordt men vereerd.

Maar er zitten, voor wie goed toekijkt, voetangels en schietgeweren voor het zove ris. De schuldigen geven de indruk heel zeker te zijn van hun zaak. Wat dus zou willen zeggen dat met ‘Europa’ om welke redenen dan ook (Schrik voor de Vlexit?) akkoordjes achter gesloten deuren zijn overeengekomen.

*

En wie zijn de eersten niet alleen om dat alles goed te praten, maar om het goede nieuws bij hun lezers van de daken te schreeuwen om dat goed te praten? U leest het hieronder.

*

U stelt het mij vast, dat niet alle criminelen voorzien van beenhouwersmessen er uitzien als bodybuilders…

Aandacht: net als alle beroepscriminelen hebben die van het A.C.W. met toestemming van de Minister van Justitie, een andere identiteit aangenomen. Dat zootje ongeregeld is dus, met de dood in het hart maar uitsluitend in ’s Lands belang, hoogst waarschijnlijk, onschendbaar.

Wie trouwens zou hun zonden nog kunnen vergeven? Er zijn geen pastoors meer.

*

Arco-factuur voor Beweging.net kleiner dan gedacht

*

Beweging.net, de koepel van christelijke werknemersorganisaties, moet veel minder neertellen voor het vergoeden van de Arco-gedupeerden dan gedacht. Allicht landt de eindfactuur op slechts 30 miljoen euro, berekende De Tijd.

 

Het zomerakkoord dat de federale regering vorige week sloot, bevat ook een oplossing voor het Arco-dossier. De Arco-coöperanten zullen kunnen rekenen op 600 miljoen euro. Daarvan moet 400 miljoen euro van de staatsbank Belfius komen.

Het resterende bedrag wordt bij Beweging.net en uit de vereffening van Arco gehaald. Omdat die vereffening niet veel zal opbrengen, leek het erop dat de arbeidsorganisatie 200 miljoen op tafel zou moeten leggen.

De boete, 146 miljoen euro, die Arco van Europa moest betalen wegens illegale staatssteun wordt afgetrokken van de 200 miljoen. Met de vereffening van Arco die 24 miljoen euro moet opleveren, zal de uiteindelijke rekening voor Beweging.net, de opvolger van ACW, nog 30 miljoen euro bedragen. Dat komt neer op slechts 5 procent, en dus geen derde, van de Arco-factuur.

Bron http://www.standaard.be/cnt/dmf20170729_02993361

*

NADER BEKEKEN

*

Niets is volmaakt op deze wereld. Zelfs DS niet, al beweren die van wel. In al hun voortvarendheid laten ze ook deze keer toch wel zeeer duidelijk in hun kaarten kijken. De voorgehouden oplossing is die van ‘spaarders’, die ook bij ARO van de Staatswaarborg moeten kunnen genieten. Maar DS verspreekt zich,n en spreekt van ARCO coöperanten, aandeelhouders dus. En aandeelhouders zijn wettelijk gezien kapitalisten en die vallen buiten de prijzen... Het Wetboek van Koophandel is terzake zeer duidelijk. Dat weet het kleinste kind.En voor wie twijfelt kan altijd ‘ns te rade gaan bij de gedupeerden van L & H…

Om kort te gaan: prijzen worden toegekend aan de meet. Het vel van de beer verkopen als die nog niet geschoten is, betekent risico’s nemen. De dierenbescherming is daar achie tegen.

Maar als Coburgia dat toestaat, is niets of niemand nog veilig in dit on-land. Want er zal lukraak mogen in de licht geschoten worden, in de hoop dat daar beren zijn…

*

(Digitalia)

1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende