12-08-17

4247

OP DE IJTKIJK

 

*

Eerst de serieuze kant van het verhaal. En of die serieus is!

In de eerste plaats aandacht voor de echte slachtoffers, de eier-boeren van de vaak industriële kippenkwekerijen. Die zijn er ingetuind door beroepsmisdadigers en nu steken die de schuld op elkaar Over de landsgrenzen heen nog wel. Is gewoon een zaak van vrij verkeer van Kapitalen, Goederen en Diensten. Werk aan de winkel dus voor de JU88 van de Europese Commissie.

*

Met deze soort risico’s voor de ‘Volksgezondheid’ moet ik toch wel een beetje opkijken: daar is alleen risico als men ACHT eitje per dag verorbert. Euk!!! Als U die tenminste ergens zou gekocht hebben in een grootwarenhuis. Io eithes van ‘Eigen Kweek’ zou er dus niets te zeggen vallen. Acht eitjes per dag?! Op welke planeet leven die mensen?

Doe dus maar gerist verder met die verneveling van dat gif. onder hoge druk. Noch de mensen noch de kippen sterven er van!. Toch niet o staande voet…

Dat serieuze mensen (eierboeren maar ook de tussenhandel) weer eens te meer de dupe zijn van gewiekste zakkenvullers-ondernemers. Die jarenlang zo maar hun vrije gang konden gaan. Hadden dat soort vooruitziende polletiekers lijk die van ons nooit kunnen vermoeden! Maar die zijn allemaal van het niveau van Meneerke Peeters, de ‘Verantwoordelijke voor consumentenzaken’. Nog geleerd bij Den Haene, den Dikke van Diksia om maar problemen aan te pakken als die zich voordoen. Of tot ze het voor hun eigen ogen – in hun acteruitkijkspiegels nta bene –zien gebeuren. De ‘zullers’ zullen weer werk hebben om van alles te beloven. Let eens op dat Meneerke Peeters dat zich met de dag stunteliger gaat gedragen.

*

Net als het gat in de begroting ooit vanzelf kwam en dus wel weer vanzelf zou weggaan (Wijlen Guy Mathot, Waals Federale Dinges van Federale Dinges. Zo zal Vrouwe Justitia de struif wel wegwerken.

*

Maar een betere en dus sluitende Wetgeving, dat zit er niet in. Voedsel ‘Agentschappen’ bij de vleet. Postjes bij de vleet. Mandaten bij de vleet. Maar die doen als de Franse koninginnen die gevraagd werden om alleen maar mooi te zitten zijn en er verder het zwijgen toe te doen.

Soius belle et tais-toi, Marie Anrnette.

Allezè Stel U voor! Heel die kippenhistorie heeft niets maar dan niik helemaal niets te maken met de voering van die dieren, maar uitsluitend alles met de slechte Ça-va-Seul waarmee de hokken werden gekuist. En kijk eens aan: juist daar hebben onze Verlichte Grote Verstanden weer niet aan gedacht! Spijtig, hé Jérôme…

 

Och ja, dan is er nog het probleem der getallen. Stel U voor dat daar waar leefruimte is voor 40 polletiekers, er 50.000 gehuisvest worden. Zonder uitloop- mogelijkheden, gezien de besmette trek-ganzen in de lucht. Los van de financiële kant van de zaak (is biet te betaaleb) zouden daar toch ook, onder het motto ‘soort zoekt soort, luizen huizen!

Maar echt niet, hé. Ook niet aan quota gedacht! Neet as bij de Islam Invasie!

Op gelet dat ‘Europa’ ook van zich heeft laten horen? Er komen zelfs Duitse ‘waarnemers’ op inspectie naar onze streken, net zoals onder de Nazi’s. Iedere kip zal een persoonlijke ‘Schein’ moeten kunnen voorleggen. Anders worden die van direct vergast.

En nu het woord aan de lol-trapper van dienst.

*

Van 'fipronil' word ik eventjes heimelijk blij

Hugo Matthysen is schrijver, scenarist en muzikant.

*

Ik geef het niet graag toe, maar als ik een krantenkop met “fipronil” zie, dan word ik heimelijk blij. Heimelijk en héél eventjes maar. Want uiteraard dringt de zwaarte van de problematiek meteen tot mij door: kippenboeren met de handen in het haar, miljoenen hennen die sowieso al een zorgelijk bestaan leiden en dan ook nog eens het product dat ze trots maar met enige moeite uit hun cloaca hebben geperst in een afvalcontainer zien verdwijnen.

 

Ik heb ook een beetje medelijden met de schurken die al dat leed hebben veroorzaakt. Dat stamt misschien uit mijn kindertijd: ik kon het niet aan dat de Daltons, Krimson en Anatool altijd maar weer het onderspit moesten delven. Een te groot empathisch vermogen kan de kindertijd versomberen. Ik wil maar zeggen, hadden die jongens uit Weelde (daar komen ze toch vandaan?) niet gewoon marihuana kunnen kweken in hun hangar, zoals dat in die streken gebruikelijk is? Eventueel met een drugslabje in een bijgebouw, dan was al dat leed ons bespaard gebleven.

 

Nee, het gaat mij om het woord “fipronil”. Ik weet niet wie de namen voor geneesmiddelen en aanverwante producten verzint, maar af en toe zitten daar pareltjes tussen. Dafalgan is er zo eentje. Tolkien had die naam kunnen verzinnen. Een gothic metalband zou er ook een eind mee komen. Je voelt het meteen: dafalgan is een krachtig middel, en het zal geen kwaad berokkenen bij wie zuiver van hart is. Dat heb ik bijvoorbeeld niet bij perdolan. Dat is een naam die achterdocht oproept. Komt het door dat ‘perd’, waardoor het uit de sector van de paardenverzorging lijkt te komen? Of wekt dat ‘perdo’ de indruk dat de strijd tegen de ziekte al bij voorbaat verloren is? Daar vallen vele interessante bladzijden mee te vullen, maar hoe dan ook: perdolan komt bij mij niet in huis, hoewel het chemisch zowat hetzelfde als het poëtische dafalgan.

Vrolijk dansen de kippen

 

Fipronil dus. Het zou uit een sprookjesboek kunnen komen. Er was eens een prinselijke tweeling. Het jongetje heette Fipronil en zijn zusje Fipronal. Ze waren beiden vernoemd naar hun ocharme in het kraambed gestorven lieve moeder Fipronella.

Meteen weet je: het komt goed met die kinderen. Ze zullen vreemde avonturen meemaken, hun mama zal in hun dromen goede raad geven, en ze zullen allebei trouwen, kindjes krijgen en tot op hoge leeftijd samen wandelingetjes maken in het kasteelpark. Als ze halverwege het verhaal in de stad Buscopan terechtkomen, laten ze die tot op de grond afbranden, op aanraden van de geest van hun mama. De wijze vrouw weet maar al te goed dat in zo’n onwelluidende stad alleen maar misdaad en schurft woekert.

 

Een topnaam dus, dat fipronil. De kweker die zoiets aangeboden krijgt, ziet voor zijn geestesoog hoe zijn kippen met de dag fitter worden, dat de eieren een magische glans krijgen, en dat de diertjes op den duur stoppen met dat afgrijselijke kakelen, om over te stappen naar een zoet melodieus gefluit. Nee, niet meerstemmig, we moeten nu ook weer niet overdrijven.

 

Maar dan is er de realiteit! Fipronil is verboden in de pluimveesector, dat is algemeen bekend. Die arme pluimveehouders wisten helaas niet dat ze dat duivelse middel aangesmeerd kregen. Ze kozen spul dat Dega-16 werd genoemd, en gelijk hadden ze. Het is geen naam die tot de verbeelding spreekt, maar de betrouwbaarheid spat er van af. Als je een hogedrukreiniger wil kopen, of een warmwaterketel of een elektrische fiets, en de verkoper zegt: “als je goede prestaties wil combineren met weinig onderhoud en een aantrekkelijke prijs, neem dan de Dega-16!”

Dan aarzel je toch niet?

*

Brin https://www.demorgen.be/opinie/van-fipronil-word-ik-event...

**

NADER BEKEKEN

Dus toch weer in extenso een artikel uit De Morgen. ‘Et alors?’ zou Mitterand gezegd hebben en dat zeg ik dus ook. Bij DM beschikt men dus niet alleen over een opiniërende Chef Redactie, maar ook over talent.

 

Zo denk ik dan. De Morgen is Linkx en Digitalia is Rechts-Populistisch. De mixte van de twee is… recht door zee.

*

(Digitalia)

4244

OP DE IJTKIJK

 

*

Deze Titanic (Trump) voode Clinton Clan Club verbergt zich niet onder het wateroppervlak van de Oceaan, om op die manier laffelijk duizenden mensen te verrassen mert de verdrinkingsdood.

*

President Trump wil/wilde de President zijn van alle goed-menende Amerikanen van diverse pluimage, maar hij werd de vijand Nummer Een van de ontspoorde Elite, die al zes maand in het sof liggen te bijten. Gegokt en verloren. Niet door eigen schuld, maar door de schuld van Poetin! Door een verkiezins-nederlaag die deze slecht verliezers maar niet kunnen verteren… Zij, samen met hun zolenlikkers van de Media, zien het eigen Land en dus indirect ook ons, liever kapot dan de uitgestoken hand van hun nieuwe President te aanvaarden.

President Trump bestrijdt zijjn vijanden (waar hij nooit iom gevraagd heeft) met open vizier. En dat is zijn grote verdienste, dat hij daarbij vaart onder de vlag van het Gezond Verstand. En naar mijn bescheiden mening, is dat nog altijd hetzelfde voor het voornaamste deel van de Amerikaanse bevolking.

De speeltijd is inderdaad over… De maskers zijn gevallen. Wat voor de meeste valsspelers van o.a. de Islamisering, het begin van het einde zou moeten zijn.

Vergeet niet dat er in het Dritte Reich een tijd geweest is, zoals acht jaar lang voor de Bende van Houssein Barack Obama, waar Adolf Hitler ko,n bogen op meer dan 95%van de volksgunst. Zodat zojn kliek ongestoord de wereld kon begiinen te veroveren.

‘Non bis in idem’, zou de Führer der Nieuwe Vervloekte Arrogantie zeggen… Die gooit er graag hier en daar wa      t Latijn tussen, om zijn superioriteit te beklemtonen.

Opgepast: de hedendaagse De Morgen is nog altijd de heraut van de al vele jaren voorbij gestreefde en dode Karel Marx. En wel nog altijd in gevechtskledij. Want de Tekenen des Tijds zijn niet aan hen besteed…

Zij zoeken wel, net als Paus Franciscus en Herman De Croo, het goede doel, maar met de verkeerde middelen….. Maar dat is stof voor de volgende blogs….

*

Trumps goednieuwsshow Trump TV doet denken aan dictatuur

*

Ondanks de negatieve pers, blijft Donald Trump opvallend covfefe. Verspreiden de traditionele nieuwsmedia naar zijn mening te veel ‘fake news’, maakt de president voortaan zijn eigen propaganda-journaal. Daarvoor kan hij zelfs rekenen op een voormalige CNN-commentator.

ik ben Kayleigh McEnany... en dat is het échte nieuws.” Met deze woorden neemt het kersverse Trump TV-anker McEnany (29) afscheid van de intussen 35.000 kijkers die de anderhalve minuut lange goednieuwsshow op Facebook hebben uitgekeken.

De wekelijkse online show wordt opgenomen in de Trump Tower in New York en focust op de verwezenlijkingen van de president. “Want er is zo véél fake news”, zei Lara Yunaska – de schoondochter – een week eerder al in een poging tot nieuwsuitzending. Afgelopen zondag werd het online programma dus gepresenteerd door McEnany, pro-Trump-commentator bij de nieuwszender CNN waar ze zaterdag haar contract stopzette. Zij had het onder meer over de één miljoen jobs die Trump al gecreëerd heeft.

CNN = Clinton News Network

*

Volgens CNN is het onduidelijk of de show wordt gefinancierd door het Republican National Committee of door Trumps herverkiezingscampagne. De video wordt wel gretig gedeeld door Team Trump en gehost op de persoonlijke Facebook-pagina van Donald J. Trump. De president is evenwel verstandig genoeg om de show niet te delen via zijn officiële @POTUS pagina.

 

Trumps goednieuwsshow: Trump TV doet denken aan dictatuur

Ondanks de negatieve pers, blijft Donald Trump opvallend covfefe. Verspreiden de traditionele nieuwsmedia naar zijn mening te veel ‘fake news’, maakt de president voortaan zijn eigen propaganda-journaal. Daarvoor kan hij zelfs rekenen op een voormalige CNN-commentator.

Checks-and-balances

Propagandajournaals door een zittende president? Het is iets dat elders in de wereld met een dictatuur wordt geassocieerd. “Een dictatuur is te sterk uitgedrukt”, vindt Dries Lesage, professor internationale politiek aan de UGent. “Men bevindt zich wel op een hellend vlak. De grenzen tussen een democratie en een autoritair bewind zijn wazig geworden. Er zijn gradaties naar alles wat de andere richting opgaat en die zijn de laatste tijd wel wat verlegd. Maar in een dictatuur ligt de macht bij één man, zijn er geen checks-and-balances meer, en is er sprake van brutale repressie. Kortom, het type Assad of Kim Jong-un. Met Trump zitten we daar nog lang niet.”

In eigen land wordt N-VA weleens trumpiaanse communicatietechnieken verweten. Zien we hier binnenkort ook een soort Trump TV? Zeker, denkt Lesage. “De technologische middelen zijn er, dus men zal er gebruik van maken. Als je zelf medium speelt, heb je de boodschap in eigen handen. Maar de traditionele media mogen zich niet in een hoek laten duwen. Zij werken met professionals die gebonden zijn aan een deontologie, wat je van andere initiatieven niet kunt zeggen.

Bron https://www.demorgen.be/buitenland/trumps-goednieuwsshow-...

**

NADER BEKEKEN

*

Was dot stukje nu echt bedoeld als een soort ‘friendlly fire’ richting ‘de beste krant van het Land’? Ik meen van niet. Omdat daar meer dan één tros talentvolle scribenten de stier (die zeker MIJN stier niet is) kort en krachtig bij de horens vatten. Wat trouwens de deontologische plicht is van iedereen, om het even alsl die nu vòòr of teen zijn.

Andere nieuwbronnen doen daarover veel te huichelachtig en verdoen op die manier hun eigen ‘langjarig’ bestaan.

Een andere vraag is dus of DM het bij het rechte eind heeft. Neen, natuurlijk niet. Heel hun artikel is één opsomming naast de kwestie. Precies zoals de Leugenmedia de zoveelste terreur-aanslag van Moslims brengt, nooit bij de daders maar alleen en uitsluitend bij de gevolgen en bij de slachtoffers. Dat de zogezegde democratische Overheid dat doet, tot daar. Kujnnen wij alleen maar verhelpen door de volgende keren te stemmen op andere kandidaten. Het zou dus de rol van de 4de Macht moeten zijn, om te focussen op de oorzaken, namelijk de ongebreidelde import van mensachtigen van over de hele wereld. Met mondjesmaat had beter geweest, omdat de tijd dan beter zijn werk kan doen.

Want het is voor onze Beschaving een levende schande, al vele honderden jaren die ‘mensachtigen’ uit ‘de Kolonies’ zo stiefmoederlijk te hebben behandeld.

Een mooi voorbeeld van wat ik bedoel zijn de o zo gewezen Christelijke Broeders van Liefde die in het verzorgen van zieken, willen teruggrijpen naar de primitieve oplossing van neger-koniongen van een koppensnellers-stam. ’Gij zult niet doden’ is namelijk doorheen de eeuwen een der ankerpunten van het Christelijk Geloof. Al denkt de moderne ‘democratie’ daar natuurlijk anders over.

Alle fortuinen ter wereld er tegenaan gooien, om de ouderdoms-dementie aan banden te leggen, dàt is/was de oplossing.

Maar dat heb ik in mij lang leven nog nergens gehoord, of gelezen. Misschien lezen we dat (of ferme aanmoedigingen in die richting voor de wetenschappers) straks op die zogezegde 5de Macht. Macht à la Trump.

(Digitalia)

4243

OP DE IJTKIJK

 

*

Voorgaand stukje Nr 4242 was een nep-reactie op een nep-krantenartikeltje van tweemaal niemendalle. Had U toch gesnopen?

Al kan het natuurlijk nog altijd, dat de juist-niet dader van de Eiffeltoren vluchtter, niet omdat hij een soort steekwapen(tje) bij zich had, maar om heel andere redenen. Maar dat komen we lekker niet aan de weet, want ondertussen zijn al de blikken gericht op het achter-uitlaat van elke kip bij Boer en Tuinder. Zelfs onze Verlichte Grote Verstanden waren geschrokken, toen ze dat allemaal in hun achteruitkijjkspieg0les zagen gebeuren. Ze stonden er allemaal bij en keken er naar. Al achterom over de schouder kijkend..

*

Even over nadenken: niemand had er ooit van gehoord.

Kippen-huiden zijn dus net als mensen-huiden: wat op de huid komt, dringt bliksemsnel het lichaam binnen. Allez, dat beweren toch de cosmopologen van de cosmetica met allerhande huidzalfjes. Oplosing: elke afzonderlijke kip in een lucht & waterdicht plstic regenplunje laten rondlopen. Of misschien betere wetgevers aanstellen na de volgende verkiezingen?

En dat er in de bedrijven zelfs hokken voorkomen met honderdduizenden kippen op elkaar geperst, dat doet er niet toe . Is lekker gezellig!

Met het ei gaat het dus voor de Overheid en hun slippendragers van de Pers, de weg op van zowel de Opwarming der Aarde als de ‘verrijking’ door al die nieuw aangevoerde mensachtigen. Eierschandaal JA! Duizend keer groter Immigranten-schandaal: NEE.

Idem dito voor alle Linxks-Progressieven ter wereld, dus ook in Amerika onder President Trump: de Samenleving wordt met allemaal dezelfde zeep ingesmeerd zodat die morgen gratis kan geschoren worden. Dat is geen deontologie meer maar hersenspoeling.

Driekwart van de Amerikanen gelooft het Witte Huis niet meer

*

Donald Trump is nu zes maanden president van de Verenigde Staten, maar zijn populariteit en geloofwaardigheid staan op een absoluut dieptepunt. Dat blijkt uit een peiling van de Amerikaanse nieuwszender CNN (*). Maar liefst 75 procent van de ondervraagde Amerikanen zegt dat ze niet meer kunnen geloven wat het Witte Huis vertelt.

CNN (*): deze wereldzender is zoals U weet een der vurigste aanbidders van Donald Trump van lang voor die man was geboren….

CNN = Clinton News Network

*

Amper 38 procent staat achter het beleid van Trump, meer dan de helft (56 procent) keurt het af. Een ruime meerderheid van die laatste groep (47 procent) spreekt zijn sterke afkeer uit, terwijl slechts 24 procent erg positief is. Vooral bij zijn trouwe aanhang (blanke laaggeschoolden) taant de populariteit van de president, stelt CNN vast. Minder dan de helft gelooft nog dat Trump "de verandering kan brengen die het land nodig heeft".

Geloofwaardigheid

Zijn geloofwaardigheid is nog problematischer. Slechts een kwart van de ondervraagden zegt dat ze alles of het meeste gelooft van de officiële communicatie van het Witte Huis. Dertig procent gelooft "er helemaal niets van". Zelfs onder de Republikeinen zijn er nog slechts de helft 'believers'.

 

Trump beschuldigt traditionele media als CNN stelselmatig van 'fake news'. Nu heeft hij ook een eigen tv-zender, raakte gisteren bekend.

https://www.demorgen.be/

*

NADER BEKEKEN

*

Eigenlijk feitelijk is, waarschijnlijk wegens het teveel in herhaling vallen ervan, de grote helft van artikel moedwillig weggelaten. Iedere keer waar Trump zogezegd negatief uit hun ‘peilingen’ komt, had er moeten bijstaan ‘in tegenstelling tot Hilary Clinton’. Dat ware tenminste duidelijk geweest.

 

Maar er werd de voorkeur gegeven aan een ander kenmerk voor Slinxe hoernalistiek, d.i. naast de essentie redeneren. De vinger op de wonde leggen, en niet op het beeld dat men zich gevormd heeft door die wonde van alleen maar van dichtbij te bekijken om vervolgens ‘Hinein’ te interpeteren. Alleen maar zien wat men WIL zien. 57% negatief in een vooraopgezet scenario wil ook zeggen bijna de helft positieve stemmen.

 

Daar hebben de Duitsers het Duitse woord ‘Hineininrterpretieren’ voor. Al had Hitler zelf die oude truc niet eens nodig. Peilingen waren, eenmaal aan de Macht, VERBOTEN. Een beetje à la Steve Stevaert, die ooit voor het scherm verklaarde dat zin partij gewoon WIST ‘wat goed was voor de mensen’.

Het klimaat wordt verstoord? Al eens gezocht naar de werkelijke redenen? Al die duizenden vliegtuigen wereldwijd in de lucht. Al die turbulenties. Al die gerooide bossen of die duizenden ectare bossen die opgaan in vlammen.

 

En Trump wil de fossiele brandstoffen-handel. Is archie slecht voor de vrienden van de de pietrol-pompers. Want de miljarden hoeveelheden brandstof verbrandingsmotoren verdwijnt. Daar al aan gedacht? Massa-toerisme = massa verbra,ndings-gassen.

Islamitische Terreur-aanslagen: beschrijf ons AUB Dames en HerenHoernalisten, in de eerste plaats de juiste beweegredenen voor de daders. Liefst door de mond van de Leiders van daze ‘religie’, verbonden met een leugendetectie-machine.

(Digitalia)