04-11-17

4322

 

 


O U V E R T U R E  

OPUs B A R D O L LI N O

(A NDANTE)

*

En neen, de letters PP staat niet voor PaardenPis! De P van de PP (Madrid) zal er niet in slagen een soort nieuwe Hertog van Alva –de bloedhond – naar onze contreien te sturen.. Al vergaat die van de goesting om dat wè te doen. Met P van de PP is bedoeld President Rajoy van de Partite Popular, zeer dicht verwant met de PS van Di Pipo. Zij het zonder homo te zijn. Zelfs niet eens ’n homo sapiens, da”s duidelijk….

Over de Costa del Sol, de Zonnekust dus, trekken zich donkere onweerswolken samen en in de verte rommelt het schribarend. Gewone donder of kanonnen-gedonderl, is de vraag. Misschien zelfs mitrailleurvuur als knetterende brandstapels zoals ten tijde van de onzalige Inquisitie? Wat komt er op ons af?

Wait and see: woorden die Louis De Funès in ‘La Grande Vadrouille’ ooit op slag wereldberoemd maakte.

*

Wie ook dreigt in dezelfde Spaanse mallemolen terecht te komen, en dat desnoods met zijn of haar leven zal bekopen, zijn de vele zonnekloppers richting Costa Brava. Gaan die dan maar liever naar de zon van Magniecosta. Is meteen stukken goedkoper.

Of het springtuig, de moordende trcuk of de dood en vernieling spuwende Kalasnikov nu van extremistische allochtone moslisms of van autochtone extremistische Spanjaarden, het resultaat blijft hetzelfde. Oorlogsslachtoffers zijn en blijven het. Met terugbetaling van alle kosten door de medeplichtige Overheid.

Mede dank zij de verdienstelijke beroemdheid van President Puigdemont, de opstandioge Catalaanse keikoppigaard, spelen onze Lage Landen opnieuw een sleutelrol zoals eeuwen geleden. Dat werkt zelfs bij Geert Burger(mannetje) van de NV Arrogantie. Het rustige provinciestadje Tielt, hartje West-Vlaanderen, vormt dus a.h.w. een ruim tegengewicht voor het kolossale hellegat dat Bruxellabad dank zij de EU-Nazistaat geworden is. Moet ons dat verheugen? Moet ons hart in onze borst nu van ‘eedle fierheid’ beginnen kloppen als Klokke Roeland? Ik denk het nie. Want in mijn hoofd spelen de namen van de Graven Egmont en Hoorne, die onder Alva ook meenden een sleutelrol te kunnen spelen in de vrijheidsstrijd om zich los te trekken van Spanje en Keizers Karel V in Extremadura, afscheid nemende van ‘zijn Rijk waar de zon nooit onderging’. Ze bekochten het door onthoofding op de Brusselse Grote Markt dat toen nog ’n echt verzopen moerrassig boeregat zou geweesdt zijn.

Ook toen werd op internationaal niveau politiek van de bovenste plank bedreven. Met in de hoofddrol

Filips II, de Spaanse koningszoon uit het Geslacht der Habsburgers van gezegde Keizer Karel V. ‘n Halve…. Gentenaar, geboren in de uitgangsbuurt ‘Het Parershol’. Zoals L.P. Boon het zo kernachtig op z’n Vlaams uitdrukte: door zijn moeder opgevist tussen de piss en de kak op de grond….

Waren de Graven Egmont e Hoorn misschien vergeten, dat het gevaarlijk is om samen met Hoge Heren kersen te eten?

*

Paul Bekaert, even de beroemdste advocaat ter wereld: “Nee, ik vertrouw het Spaanse gerecht voor geen haar”

 

Paul Bekaert zal de verdediging van de afgezette Catalaanse minister-president Carles Puigdemont op zich nemen.

In het Tieltse kantoor van meester Paul Bekaert (68) staat de telefoon al dagen roodgloeiend. Van Reuters tot ‘El Pais’: iedereen wil hem spreken. Momenteel is hij even één van de beroemdste advocaten ter wereld. Maar Bekaert neemt niet meer op. “Ik ben niet de woordvoerder van Carles Puigdemont”, zegt hij. “Ik ben gewoon zijn advocaat.”

 

“Jazeker, wij hebben elkaar hier ontmoet”, zegt advocaat Paul Bekaert in zijn West-Vlaamse kantoor. “Carles Puigdemont zat op de stoel waar u nu zit. Een charismatisch man, welbespraakt en zeer gedreven. Ik denk dat ze nog niet van hem verlost zijn in Spanje. En als ze hem laten aanhouden, dan maken ze van hem een martelaar.”

Bron & Link

https://www.hln.be/nieuws/buitenland/paul-bekaert-even-de...

*

T E   O N T H O U D E N

OP ONZE VASTE SCHIJF

*

Moest ik het hebben, ik zou er veel geld voor over hebben om even ’n babbeltje te slaan met die andere Gentse naar de zon vliegende Icarus, die hier op deze blog steevast betiiteld wordt als ‘Het Gentsche Liegeveest’; de Heer Vrhfsdt, de Blauwe Konijnentand.

Ik zou hem namelijk hoogst persoonlijk de vraag willen stellen, waarom hij niet zoals in Kiev (Oekraïne), op de nachtelijke barricaden springt in de winterse vrieskou, om bij de omstaanders aan te dringen dat zij in opstand zouden komen tegen het Wettelijk Gezag om hun mensenrechten, waaronder het Recht op Zelfbestuur door straatgeweld af te dwingen. Of verschillen die ‘MMensenrchten’ of men al dan niet binnen de Schengen-Zone belastingen betaalt?

Wedden dat zijn breed uitgesponnen antwoord, vergezeld door breed gezwaai van allerlei ledematen als van een bronstige hengst, duurt tot het krieken van de volgende morgenzon?

ZHetstilzwijgen van het EU-Parlementis beangstigend. Waaruit er kan besloten worden dat eerstdaags er een JU88 met huilende sirenes en vuurspuwende boordwaens uit de wolken neerduikt met aan boord precisie-bommen zoals in Mei ‘40 ….

En ach, weet U, de Brusselse Grote Makrt is een voortreffelijk decor voor nieuwe onthoofdringen. In dit geval met het blote kromzwaard…

(Hemelreiker)

 

 

De commentaren zijn gesloten.