08-11-17

4330

 

 

O U V E R T U R E  

OPUs B A R D O L LI N O

(A N DANTE)

*

De gemaakte afspraken tussen de Dames en Heren Hoernalisten moeten dus niet duidelijk geweest zijn. De VRT telde er (op hun telraam?) 184, maar rondde dat getal om welke redenen dan ook, af naar boven, op 200. De veel directer DM spreekt als naar gewoonte veel duidelijker taal (die in hun kraam past) van ’n honderdtal. Wat dus duidelijk voor de heldft gelogen is. Als ’t goed is, zeggen we dat altijd op deze blog heel duidelijk. Want doorgaans heeft men daar een steengoede pen, de beste sedert wijlen Louis Delentdecker die i, de goede oude tijd schreef in Het Nieuwblad…. Maar veel liever stellen wij hun partijdigheid duidelijk in de kijker. Nee, nee: inzake tegenwerking tegen de EU-Nazistaat zoveel mogelijk de zaken minimaliseren is de boodschap. Dat ligt er wel altijd vingerdik op.

Wat niet wegneemt, dat 200 een behoorlijk aantal is van de 700 sjerpendragers die Catalonia telt. Het is duizend keer erger dan dit leugentje uit bestwil dat acht gewezen democratisch gekozen ministers al in een Spaanse cel zitten.

Als voorbereiding, Rajoy in actie

*

Zaan-Cloot JU88 ligt onder niet politiek-correct moordend vuur. Is geraakt tot in het ruggenmerg van zijn ziel. En, wat erger is, in eigen voet geschoten door het bewimpelen van de eigen sacrosancte principes die in ronkende verklaringen zijn vastgelegd. Over heilige huisjes, als daar zijn vrije meningsuiting en vrijheid van vergaderen. Benieuwd naar diens uitvluchten als antwoord. En ook ’n beetje naar die van het Gentsse Liegebeest. Want die spreekt als een surrealist. Ceci n’est pas une pipe, weet U nog?

Ach die Burgemeesters! Het moet gezegd: zdie allemaal, 200 in getal, doen opsluiten zoals de zes in Madrid, zou moeilijk gaan, vermits onze penitentiaire instellingen reeds overvol zitten met luxe gevangenen, echte of would-be Jihadi’s.

*

Catalaanse burgemeesters aangekomen in Brussel: "Wij eisen dat de EU haar eigen verdragen respecteert"

*

Redactie - Bron: Belga

In Brussel is een honderdtal (?!) Burgemeesters uit de Spaanse regio Catalonië aangekomen om hun steun te betuigen aan de afgezette Catalaanse regering, van wie premier Carles Puigdemont en vier ministers in Brussel verblijven. Ze klagen ook het optreden van de Spaanse regering, het gerecht en de politie aan.

 

Omstreeks 14 uur stapte een honderdtal burgemeesters van de in totaal 900 gemeenten in Catalonië van de bus in het hart van de Europese wijk. Ze zijn naar Brussel afgezakt om hun solidariteit te betuigen met de afgezette regering van Puigdemont, die wordt beschuldigd van onder meer rebellie en het uitroepen van de onafhankelijkheid. Acht gewezen ministers zitten al in een Spaanse cel.

"Zevenhonderd Catalaanse burgemeesters riskeren de komende dagen en weken vervolgd te worden omdat ze voor de onafhankelijkheid zijn", zegt Europees parlementslid Jordi Solé, die eveneens burgemeester is van de gemeente Caldes de Montbui. "We zijn naar Brussel gekomen om uit te leggen wat er ons boven het hoofd hangt. Nochtans heeft onze regering enkel het verzoek van de Catalaanse kiezers gevolgd. Wij hoopten met het referendum op een dialoog, in de plaats daarvan kregen we echter politiegeweld en vervolgingen", aldus Solé.

 

De Catalaanse vertegenwoordiging hoopt dat Europa zich eindelijk ferm uitspreekt over de gebeurtenissen in Spanje. "Wij Catalanen hebben altijd in de Europese zaak geloofd en wij hebben ook onze rechten. Door wat nu gebeurt, voelen we ons echter in de steek gelaten. De uitspraken van Commissievoorzitter Jean-Claude Juncker dat de Spaanse regering enkel de wet volgt, maken de ontgoocheling enkel nog groter. Maar het is niet nieuw dat de belangrijkste Europese instellingen aan de kant van Madrid staan."

Rustig

Volgens Ramon Tremosa, Balcells, Europees parlementslid binnen de Alde-fractie, verzaakt de Europese Unie aan de twee belangrijkste basisprincipes. "Wij eisen van de Europese Unie dat ze haar eigen verdragen respecteert. Het optreden van de Spaanse regering en de vervolgingen door het gerecht gaan in tegen het recht op vrije meningsuiting en het recht op vergadering.

Bovendien treedt de overheid ook het verbod op militair geweld tegen de eigen bevolking met voeten."

Aan de andere kant van het Schumanplein, gescheiden door de rotonde, verzamelden een dertigtal pro-Spaanse betogers. Ondanks wat heen-en-weergeroep bleef alles rustig.

Om 17 uur houden de Catalaanse burgemeesters een persconferentie in de Bozar.

Bron & Link

https://www.demorgen.be/buitenland/catalaanse-burgemeesters-aangekomen-in-brussel-wij-eisen-dat-de-eu-haar-eigen-verdragen-respecteert-bfbb1e52/?utm_campaign=newsletter&utm_medium=email&utm_userid=&utm_source=demorgen&utm_content=avond&ctm_ctid=4f30da1e1da77d62459839b653135f7a

*

T E   O N T H O U D E N

OP ONZE VASTE SCHIJF

*

Heeft U er ook op gelet dat het aantal anti-onafhankelijkheid lovers weeral verschilt naargelang de brond? De TeeVee spreekt van ‘een massa’ en DM spreekt van een30-tal.

Wetewa? Nu begin ik Guy Mathor te begrijpen met zijn gezegden over de Staasschulden: al wat Slinx is, is niet goed met cijfers. Ze weten in veel gevallen niet eens het verschil tussen ‘mijn’ en ‘dijn’… Erger dan Christus aan het kruis, hebben die gaten in handen en voeten…

*

Voor Madrid maar ook voor de EU zoals die verworden is tot Nazistaat, hangt er naar dit het einde toe van deze zaak, een ongelukkig visioen in de lucht. Het laat een dubieus persoon zien, die bezig is met putten graven…

Wie een put maakt voor een andere, valt er zelf in.

*

(Hemelreiker)

 

De commentaren zijn gesloten.