08-11-17

4331

 

O U V E R T U R E  

OPUs B A R D O L LI N O

(A N DANTE)

*

Als de werkelijkheid de verbeelding overtreft, kan er dan misschien gezegd worden dat wij in ‘Utopia’ leven?

Voor Vlamingen is, sedert 1830, dit verhaal het zoveelste ontwaken uit nachtmerries zonder begin noch einde.. Maar deze keer zou het in principe moeten genoeg zijn, om de faling vast te stellen. De vis stinkt niet alleen in Laken aan de kop, maar de ontbinding is doorgedrongen tot alle vezels van het Openbaar Ambt. Daarvoor circuleert er al een tijdje het begrip ‘graaien’…

*

Belgische staat duikt zelf op in Paradise Papers

Bron: Belga

*

De Belgische Maatschappij voor Internationale Investering (BMI), die gecontroleerd wordt door de Belgische overheid en de Nationale Bank van België, is betrokken bij een postbusconstructie op de Britse Maagdeneilanden. Dat berichten De Tijd, Le Soir en Knack vandaag op basis van de Paradise Papers.

 

De BMI is voor 64 procent in handen van de Belgische staat. Toch blijkt de investeringsmaatschappij al twintig jaar betrokken te zijn bij een constructie op de Britse Maagdeneilanden, via een postbusvennootschap die alleen op papier bestaat. Die kreeg op het eiland Tortola het plaatselijke adres van het advocatenkantoor Appleby, van waaruit de Paradise Papers zijn gelekt.

"Vergissing"

De BMI verzweeg de constructie al die jaren in haar jaarrekeningen. Er werd alleen een adres in Vietnam vermeld, omdat via de Britse Maagdeneilanden wordt geïnvesteerd in een groot havenproject in het noorden van het Zuidoost-Aziatische land. De investeringsmaatschappij geeft toe dat haar jaarrekeningen niet correct waren. "Een vergissing", luidt het.

 

Vier jaar geleden werd boven op de constructie op de Maagdeneilanden een vennootschap opgericht in Hongkong, dat België sinds halverwege vorig jaar officieel als een belastingparadijs bestempelt.

 

Belastingjager bestuurder bij BMI

 

Hans D'Hondt, de grote baas van de belastingadministratie die zelf moet jagen op constructies in belastingparadijzen, was lang bestuurder bij de BMI. Hij zat ruim tien jaar in de raad van bestuur, tot in juni vorig jaar. Hij beweert dat niemand hem ooit verteld heeft dat het project via een postbusvennootschap op de Britse Maagdeneilanden liep.

*

Janssen Pharmaceutica, Nike en Ageas kostten de Belgische staat al miljarden door postbus op Bermuda

Volgens De Tijd is "de Belgische staatskas al voor miljarden euro's aan belastingen misgelopen door de duizenden constructies op Bermuda", waar de postbus van het advocatenkantoor Appleby gevestigd is. Zo zou Ageas, de grootste verzekeraar van ons land, een postbusconstructie hebben via (onder meer) Bermuda. Ageas zou er ruim 1,2 miljard euro aan verdiend hebben, zonder één euro belasting te betalen.

 

Ondanks belastingvoordeel

 

De groep Janssen Pharmaceutica op zijn beurt geniet in ons land al een groot belastingvoordeel en betaalt nog geen 3 procent belasting. Toch zou ze via Ierland miljarden versluizen naar een postbus op Bermuda. En ook het zwaar gesubsidieerde distributiecentrum van Nike in Laakdal betaalt via Bermuda amper belastingen in België, klinkt het.

 

Voorts blijkt uit de gelekte documenten hoe het Amerikaanse bedrijf Whirlpool zijn interne bank in België aanwendt in een constructie om zijn wereldwijde belastingfactuur te drukken.

Bron & Linlk

https://www.demorgen.be/economie/janssen-pharmaceutica-ni...

*

T E   O N T H O U D E N

OP ONZE VASTE SCHIJF

*

Niettegenstaande al die poespas, is het relatief goed leven in dit land. Wat zou het dan niet zijn, als er noch ‘dotaties’, noch ‘transfers’, noch graaierij zouden bestaan, zaken die uiteraard liever vandaag dan morgen uitgeroeid moeten worden met wortel en tak.

Maar dat is een droom die pas zal kunnen bewaarheid worden, als we doen zoals de Catalanen en de ‘gevestigde orde’ vervangen door een… Forza Nuova…. Uit het Italiano te vertalen als De Nieuwe Kract.

Pas op: als we ons niet haasten zal de kans verwateren in het begrip ‘Nieuwe Wereld Orde’ en dan zijn we voor altijd gebetonneerd.

Steek ik nu mijn nek uit, denkt U? U denkt aan de ‘repressie’?!

Mis Poes!

We kunnen misschien beter kijken naar de overkant der Alpen, waar die Forza Nuova bestaat waar we nog veel kunnen van leren.. Niet alles, dat ook weer niet. Maar de bestraiaffing zoals bij Mussolini rn/of Hitler is een must aan het worden. Zelfs een appel stelen van de Staat staat gelijk met een halsmisdaad en wordt als dusdanig bestraft. Tot de dood er op volgt.

Wedden dat er op slag veel minder gegadigden zouden zijn om ‘mandatenop te nemen’?!

*

Als ik nog even ma? Want om bezig te zijn in de tuin is het veel te koud in Vlaanderen.

Bij E.J. Bron vond ik vandaag onderstaande afbeelding die als gegoten past bij de halsmisdaad van het stelen van de Staat van een appel…

*

(Hemelreiker)

 

De commentaren zijn gesloten.