10-01-18

4392

 

 

IEDER VOLGELTJE

ZINGT ZOALHET GEBEKT IS

*

Het verzonnen Soedanees verhaal rond de mens Theo Francken speelt zich af als in een ver koloniaal verleden. Soedan ligt dan ook diep in Donker Afrika De actoren van deze vertoning zijn dan ook de Kandidaat-Bestierders van Coburgia, een bananenrepubliek die leven van het profitariaat..

“Wie goed doet, goed ontmoet” is een voorvaderlijk spreekwoord dat al lang niet meer telt, en al zeker niet in Bestuurszaken die het Eigen Volk betreffen. Overal zijn er voetangels en schietgeweren verborgen, precies lijk die al eens voorkomen in verboden jachtgebieden. Aan polletiek doen, is voorbehouden aan de Meesters in de zoete taal van Molière, net voor het o,derworpen voetvolk. Dat is zo sedert 1830 en dat moet zo blijven.

*

Groen-Linx zit in de puree en daarom slaan ze wild om zich heen, in de valse hoop om samen met de Franstalige Blauwe Geschelpten op die manier dichter bij de Vetpotten te geraken. Enerzijds willen de Tsjeven dat ook, maar anderzijds hangt de ARCO-afrekening hen nog altijd boven het hoofd. Niemand spreekt er nog over, maar die 800.000 gedupeerden zullen dat verlies wel niet vergeten zijn in het stemhokje.

*

Maar de afbraak-afspraak van het monument Francken werd voortijdig afgeblazen, de daders hadden gehoopt dat luid trompen de baan zou vrijmaken. En ziedaar, de zoveelste misrekening in een niet-aflatende rij misbaksels. Met als ‘top of the bill’ de uitleg in en soort koeterwaals van Sjarel Premier. Zie hieronder. Die draait rond de pot, tot hij in de soep draait… De veel te hete Soedanese soep…

*

Premier Michel: “Francken heeft niet volledige waarheid verteld, maar ook niet gelogen”

*      

Dat vindt premier Charles Michel, die in een interview met RTBF terugkwam op de Soedan-kwestie. Daar benadrukte hij: “Het belangrijkste is dat er geen repatriëringen meer zijn naar Soedan tot het onderzoek duidelijkheid brengt.”

Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) kwam de voorbije weken zwaar onder vuur te liggen. Niet enkel omdat Soedanezen mogelijk gefolterd zijn bij hun repatriëring, waardoor de vluchten naar Soedan voorlopig werden opgeschort. Ook omdat hij niet volledig eerlijk was tegenover zijn premier. Volgens Francken “stonden er sowieso geen repatriëringen meer gepland tot het einde van augustus”, maar later kwam de staatssecretaris te weten dat er wel nog één vlucht gepland was, die Francken vervolgens liet annuleren. In de media verklaarde hij dat hij “zijn communicatielijn bleef aanhouden om geen aanzuigeffect te creëren”.

De voorbije weken werd er druk gediscussieerd of de aanpak van Francken voldoende reden was voor een ontslag. In het RTBF-programma Matin Première stelt premier Michel nu dat Francken “niet de volledige waarheid heeft verteld”, maar dat hij ook niet heeft gelogen, zo schrijft de VRT. “Toen hij me vertelde dat er geen repatriëringen meer gepland stonden was hij niet volledig”, zei premier Michel. “Maar dit heeft geen politieke impact. Het belangrijkste is dat er geen repatriëringen meer zullen zijn naar Soedan tot het onderzoek duidelijkheid brengt.” Premier Michel hoopt tegen eind januari de resultaten van het onderzoek te hebben, al is dat volgens sommigen te optimistisch.

Hoogspanning

De Soedan-kwestie heeft de voorbije weken voor hoogspanning gezorgd binnen de regering, maar de crisis lijkt nu enigzins bezworen. Of toch niet?

https://www.hln.be/nieuws/binnenland/premier-michel-franc...

*

AAN DE VRUCHTEN

KENT MEN DE BOOM

*

Dat is blijkbaar dan toch geen opgewarmd Soedanees soepje, maar een opgelaten ballonnetje om elkaars daadkracht te testen. Een test-case om dan daarna volle gas het kiesvee naar de stembus te jagen.

Het is volgens mij dan ook de zaak voor de kiezers om aan DeWever de rekening voor zijn koppigheid voor te leggen. Met iedere stem méér voor ‘Her Origineel’ zal die wel moeten tot het inzicht komen waar de hefboom voor een betere toekomst ligt. En dat is zeker niet bij de Franstalige belgicisten-zakkenvullers.

De kaart trekken van het Vlaams Belang staat gelijk met de deur toeslaan voor grijpgrage manipulatoren die als enig doel hebben de 6 miljoen Vlamingen in het gareel te houden om ze verder te kunnen aftroggelen.

*

En kijk, als een duivel uit een doosje, is daar in dat Wallo/brux landsgedeelte weer het spook van de (uitsluitend) Vlaamse collaboratie, opgedoken als voorhamer om de Vlaamse aspiraties de kop in te slaan. Maar deze keer laat de modale Vlaming zich niet meer ringeloren. De bal moet worden teruggekaatst door de hoofdreden ervan te beklemtonen. Namelijk de verwachting om na de oorlog van de Duitse Bezetter te verkrijgen wat zij ons tot heden ten dage nog altijd weigeren: de gelijkheid in rechte en in de feiten. Een Koninklijke Belofte die reeds dateert van vòòr WO I.

Het is een onderdrukking die begint van in de wieg. In het Lager Onderwijs is verplichte Franse Les vanaf 10 jaar het bewijs van Burgerdeugd. In Wallo/brus kiest men in doorsnee voor Engels als tweede taal.

*

En dat blijft maar duren. Net als koekoeksjongen in ’n leeg Vlaams mezennest. Met de bek wijd open voor de voedselbedeling van het ouderlijke mezenpaar…..

Stel U dus gerust maar voor, dat het geduld der Vlamingen waarop Coburgia is opgebouwd, opgebruikt is. Het kleine Vlaanderen ‘dat ooit Koningen deed beven’ is eindelijk, na eeuwen slavernij, eindelijk terg vrij gevochten. Er zijn alleen nog ’n paar dozijn figuren als Theo Francken nodig…

Tja, dat is wel ’n inzicht dat niet bedoeld was bij het lanceren van de boemerang-aanval op Francken.

*

 

 

 
De commentaren zijn gesloten.