12-01-18

4395

 

IEDER VOLGELTJE

ZINGT ZOALS HET GEBEKT IS

*

Opnieuw, anders en beter afgewerkt, van kop tot teen her-geboren worden…. Bvb in een miljonairswieg…. Wie wil dat niet?! Ander voortplantingsmateriaal? Kan ook. De ‘moderniteit’ is in de plaats gekomen van de…

Straks moeten al onze ziekenhuizen verbouwd worden om te voldoen aan de eisen van de Tijd.

 

Neen, dit is geen goedkoop lachertje, maar bittere ernst. Serieus, het is erg. Zeer erg. Ernstig, dermate ernstig, idat het probleem zelfs voor het Grondwettelijk Hof moet opgeklaard worden. De Noch Mossel Noch Vis-mens. Kiezen tussen man zijn, of vrouw, is zware discriminatie van de derde (niet bestaande) soort.. Een soort die nonchalant fluitend door het leven gaat…

*

Er blijken inderdaad mensen te zijn die noch man noch vrouw (willen) zijn. In de polletiek zouden ze, noch Linx, noch Rechts, gewoon Besluitlozen (Tsjeven) genoemd worden.

Anatomisch geen enkel probleem. Daar het om een on-lichamelijk, ja zelfs ‘n on-stoffelijk gedachtengoed gaat. Janus-kpoppen, in ’t diepst van hun gedachten.

**

*

Dat is dus wel even anders met de tastbare buiken zelf. Verbouwen kan altijd, desnoods door de sanitaire voor-uitgang af te leiden naar de achterin uitgang. Zoiets opent zelfs enorme perspectieven voor een nu al goed draaiende onderbroeken-industrie.

Bijkomend voordeel is ook, dat boven- broeken achterste-voor kunnen gedragen worden zonder dat het opvalt. Vroeger waren dat blauwe werkbroeken, de moderniteit heeft van werken ’n Gemeente gemaakt (Werken, West-Vlaandderen) en de hondjes heffen de poot tegen de bewegwiojzering.

*

Naast achterste-voor gedragen petjes en pullovers met ritssluiting op de rug (de nieuwste mode voor mannen én vrouwen) krijgen we de nieuwe Homo Sapiens, de rechtop lopende rats verkeerde mens.

Nu nog de pet aan de voeten, en de sportschonen op het hoofd, dan kan die gewoon helemaal onderste-boen door het leven gaan…

*

Çavaria stapt naar Grondwettelijk Hof: "Nieuwe transgenderwet is discriminerend"

*

Holebi- en transgenderbeweging Çavaria vindt dat de nieuwe transgenderwet tekort schiet. "Het is gemakkelijker geworden om je geslacht op je identiteitskaart aan te passen, maar man of vrouw blijven de enige opties." De beweging stapt naar het Grondwettelijk Hof.

 

Sinds vorige week is het makkelijker om het geslacht op je identiteitskaart te laten aanpassen. Dat kan voortaan zonder attesten van dokters of psychiaters, en ook medische ingrepen zijn niet langer een vereiste om je geslacht op officiële documenten te wijzigen.

Çavaria kan zich wel vinden in de nieuwe regeling, maar deze is volgens de beweging nog niet optimaal. "De Belgische Staat erkent enerzijds non-binaire personen door in deze nieuwe wetgeving en de parlementaire voorbereiding te stellen dat genderidentiteit een persoonlijke en fluïde aangelegenheid is. Maar door anderzijds enkel M of V te erkennen, blijft een groep mensen echter uitgesloten van een juridische en sociale erkenning. Dat is discriminerend”, stelt woordvoerder van Çavaria Jeroen Borghs.

"Wie zich noch man noch vrouw noemt, wordt uitgesloten. Die discriminatie klagen we aan. Er moet worden nagedacht over een systeem voor non-binaire personen, al dan niet met het symbool X", vertelt Borghs tegen VRTNWS.

 

Çavaria heeft daarnaast moeite met de onherroepelijkheid van administratieve geslachtswijziging. Iemand kan slechts één keer de procedure kan doorlopen om de M of V te veranderen. "Dat druist in tegen het zelfbeschikkingsrecht en sluit personen uit voor wie genderidentiteit niet eenduidig is."

 

Borghs hoopt, samen met Genres Pluriels en Rainbowhouse Brussels die mee naar het Grondwettelijk hof stappen, dat er tegen eind dit jaar een uitspraak ligt. Het Hof kan enkel oordelen of er sprake is van discriminatie of niet. "Of een eventuele X als volwaardige derde geslachtsoptie wordt toegevoegd, ligt in handen van de overheid."

https://www.demorgen.be/binnenland/cavaria-stapt-naar-gro...

*

AAN DE VRUCHTEN

KENT MEN DE BOOM

*

UNISEx is al de naam van onder- of bovenkledij die er voor de medemens het raden naar geeft welk vlees men in de kuip heeft.

Het zal je kind maar wezen!

Misschien kan ik hier het Grondwettelijk Hof bij deze een goede voorzet geven? Dat men maar eens gaat opzoeken wat met het geleerde woord hemafrodiet’ bedoeit wordt. Volgens Wikipedia zijn dat tweeslachtigen, bi-seksuelen met zowel mannelijke als vrouwelijke organen die normaal functioneren. Die dus zichzelf gewoon kunnen voortplanten. En die dat doen zonder de knop te moeten verzetten. In de dierenwereld geeft men als voorbeeld Als voorbeeld de ‘wandelende tak’. Slakken en regenwormen bijvoorbeeld zijn man en vrouw tegelijk….

Zie

*

*https://nl.wikipedia.org/wiki/Tweeslachtigheid

*

Veel geblaat om weinig wol. Maar men is wel in het Nieuws en op de TV fgekomen.

Mein Lebchen was willst du noch mehr?

 

 
De commentaren zijn gesloten.