15-01-18

4397

 

IEDER VOLGELTJE

ZINGT ZOALS HET GEBEKT IS

*

De Linxe Pers, met de van pure goesting bloed druipende rode VRT op kop, staan pal in ’t geweer, nu een van hun burchten dreigt onder de voet te worden gelopen. En het ziet er al zo somber uit!

VTM van de Vlaamse Afvalstoffen Maatschappij echter was deze keer uitzonderlijk de uitzondering op de afgesproken regel. Die legden de nadruk, niet op eventueel gesjoemel met bouwvergunningen (heel normaal in Regeringskringen), maar op elke thuismatch om de 14 dagen op de gratis vertroeteling van

het voltallige Schepencollege

 

in een speciale daartoe bestemde geluiddichte ‘Loge’ met veiligheidsslot. Met ruime vensters van veiligheidsglas, knusse eethoek met zachte kussens en afzonderlijke discrete pees-ruimtes. Gratis paeking, gratis vreten, gratis zuipen (en de rest) in de besloten ruimtes van die speciale ere-tribune, hoog boven het klootjesvolk. Diep beneden drumt dat gepeupel samen, hoog daarboven troont Termont, de on-aantastbare Getnsche Meester-na-God in al zijn glorie.

*

Aan bereidwillig vrouwelijk schoon, open en bloot, op de loonlijsten van ’t Stad, geen gebrek, het is toch de Kiezer die betaalt.

Alleen spijtig dat er daarover zoveel geroddeld moet worden… Ja, zelfs boeken over geschreven moeten worden. In de straten van de Gentsche binnenstad doen aan de lopende band binnen gedrongen immigranten-bokken op 2 poten precies hetzelfde. Waarom dan zou de Linxe Elite de kansen laten voorbijgaan? Hebben is hebben en krijgen is de kunst!

Dat roddelen duurt immers toch maar tot binnenkort de pietrol-cultuur overheersend zal zijn. Dan zullen de broeksriemen voorgoed los gegooid worden, en de monden gesnoerd. Dan wordt die ‘Loge’ in het Ghelamco Stadium als peeskamertje specifiek voor het Stadsbestuur meteen erkend in de Gentsche cenakels. Met, als vuil van de straat, Herman Brusselmans als ‘Stadsdichter’…

*

AA Gent-fans bedreigen auteur Ghelamco-boek: boekvoorstelling afgelast

*

Bron: Het Laatste Nieuws

 

Voor de bouw van de Ghelamco Arena, het stadion van voetbalclub AA Gent, zou het stadsbestuur de wet op de overheidsopdrachten niet gevolgd hebben. © BELGA

AA Gent-supporters hebben Ignace Vandewalle, de auteur van het boek 'De Illegale Ghelamco Arena', bedreigd. De man is zo onder de indruk, dat hij in samenspraak met Standaard Boekhandel de boekvoorstelling heeft afgelast. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

 

AUTEUR IGNACE VANDEWALLE

De voorpublicatie van het boek 'De Illegale Ghelamco Arena' in Het Laatste Nieuws maakt veel emoties los in Gent, zo blijkt. In het boek stelt auteur Ignace Vandewalle onder meer dat het stadsbestuur de wet op de overheidsopdrachten niet gevolgd heeft en dat de Ghelamco Arena daardoor illegaal gebouwd is. Iets wat het stadsbestuur tegenspreekt.

Verscheidene mensen - die zich identificeren als Gent-supporters - hebben de voorbije uren de auteur via email en sociale media belaagd. De teneur van de berichten is van die aard, dat Vandewalle beslist heeft om de boekvoorstelling komende woensdag af te gelasten.

"Er komen ook familie en vrienden, ik wil hen niet in gevaar brengen." In de berichten wordt ermee gedreigd om Vandewalle 'een lesje te leren' en er wordt ook aangekondigd dat er een manifestatie zou georganiseerd worden aan de winkel van Standaard Boekhandel. "Ik betreur dat er op zo'n manier op een boek wordt gereageerd", aldus Vandewalle.

https://www.demorgen.be/binnenland/aa-gent-fans-bedreigen...

*

AAN DE VRUCHTEN

KENT MEN DE BOOM

*

Wat absoluut niet mocht bekend worden, is het aandeelhouderschap van ’t Stad van de NV Ghelamco, waardoor vrienden altijd zeer goed geplaatst zijn om elkaars ruggen (met andermans zeep) te wassen.

Een verhaal waar nog vele vervolgen op zullen gemaakt worden. Die kunnen doodeenvoudig niet vergeten worden, want die Balen Tempel is iedere avond tot een stuk in de morgen, verlicht als in de Hel. Of als U wilt, een schrijnend verwijt aan de Gentsche konkelfoezelarij…

 

Waarom doet heel deze geschiedenis mij denken aan Berten Rodenbachs ‘Fierheid’ ùet de onvergetelijke beginverzen als volgt

 

“ Sins lang bevocht de Grave

Gent de Vrije Stede.

En Graaf en Gentenaars verlangden

Naar de Vrede…

*

Ziede gij al Termontie, te paard in volle galop, de NV-A tegemoet rijden op kop van zijn rood Stadsbestuur genaamd ‘De Witte Kaproenen’ om de Stad Gent over te geven aan de Klauwaards? Daar zal zeker meer volk komen nar kijken dAn naar de marchen van den A.A.

KortOm. één pot nattigheid met vangarmen-uitlopers tot in Broekzèl, Parking C…

*

De commentaren zijn gesloten.