21-01-18

4399

IEDER VOLGELTJE

ZINGT ZOALS HET GEBEKT IS

*

Ja, Ma, ‘k weetent. Leedvermaak om andersmans tegenslagen is ’n onchristelijke ondeugd die we met alle mogelijke middelen zouden moeten tegengaan…Met dezelfde middelen, wettelijke en niet-wettelijke, als Lowie van Leuven de Vlaamse Nationalisten wilde tegengaan.

Allez dan. ‘k zal het dus anders proberen uit te leggen, mij steunend op

https://nl.wikipedia.org/wiki/Belgische_Socialistische_Pa...

een soort ezelsbruggetje dat den Djon Crombeen best in zeven haasten grondig zou uitproberen. Zodat hij op het Partijcongres niet verkeerdelijk een stuk Vlaamse Leeuw moet citeren – ze zullen hel niet temmen – maar naar de woorden van zijn verre voorvader (Assiel Sarbon?) die over het dynamiteren van de IJzertoren deze historische woorden spraak: ‘Hij ligt er en hij ligt er goed’….

De Belgische Socialistische Partij (BSP-PSB), de vroegere BWP – Belgische Werklieden Parti - was al sedert vele jaren in twee stukken uiteen gevallen. De raddraaiers huisden beneden de taal- e armoegrens, de meelopers van de Nederlandse Taalrol bleven daarboven. Die hielpen zorgen als grootste groep voor bevoorrading van de Staatskas, en de eerste maar ook kleinste groep zorgde voor het leeroven ervan. De Kleine Man content, iedereen content.

Dit verhaal eindigde met André Cools, die in Namur aan de arm van zijn lief door gangsters werd afgeknald, en met Karel Van Miert (1942-2009), die in alle eenzaamheid uit zijn kriekenboom morsdood ter aarde stortte. Hij werd even later teruggevonden door Carla Galle (van Bloso), die samen met Lowie van Leuven voornoemd in nauwe schoentjes kwal in het Agusta-Schandaal dat aan Willy Claes de kop kosrte als Kopstuk van de Nato…

*

De SPA-a en nog meer de PS en de PTB, een nog bloederiger verhaal dan dat van de Tien Kleine Negertjes waarvan er op het laatst, niet één meer overschoot…

*

Na Di Rupo’s noodkreet ‘Miserie! Miserie! Miserie! op zijn laatste partijcongres over de afgrond waarin zijn Parti Scandale (als slot van alle rekeningen) is ingetuimeld, nu tweelingsgewijze dezelfde valkuil voor de Vlaamse wederhelft van zijn “Belgische Werklieden Partij”, de BWP van wijken

Hendrik de Man (1885-1953).

*

De leergierige lezer wordt dingend aangeraden om deze Top-Socialist van vooroorlogse kwaliteit, via onderstaand bruggetje na te trekken. Gewoon om daar de gelijkenis met de gebeurtenissen van vandaag te ontdekken.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Hendrik_de_Man...

*

Eigenlijk verklap ik bij deze een stevig verzwegen ‘Staatsgeheim’, want wonder boven wonder, Het Land heeft dat hele verhaal overleefd. Wat met zwanzers als Di Rupo (d.i. het Italiaanse woord voor “afgrond”) en Termont (d.i. Ten Berghe) zekerlijk niet het geval zal zijn. Nu is er inderdaad geen Nonkel Dolf meer zoals in Mei ’40 om de aandacht gewapenderhand af te leiden.

*

Ja, ik weet dat dit de zoveelste herhaling is van de elf-en-dertiogste keer dat Mei ’40 erbij betrokken wordt.

Mag ik daarvoor verwijzen naar de stokoude biechtelinge die in de biechtstoel bekende seks te hebben gehad met een slanke blonde jonge God. Neen, lichtte zij dat toe, het is inderdaad een stokoude al lang vergeten zaak die ik al wel 100 keer heb gebiecht. Maar ik spreek er toch zo graag nog eens over’.

*

Laat vooral één ding duidelijk zijn: dit land ontstond in 1830, ten tijde van Nijklaas Houten Been in het Brussels eWaranda Park, in een zee van bloed. En het zal dus in ongeveer dezelfde identieke omstandigheden moeten vergaan. God Stief Steevaert gaf het goede voorbeeld, zodat er geen ongelukken gebeuren.

Ik geloof nooit dat een gezellige bosnimf als elke Sleurs de Gente Nieuwe Allianters ooit genoeg wind in de zeilen krijgt, om het tij daar, na het Ghelamco-drama, te doen keren.

Wat er ook van zij: ins Gent zullen er koppen rollen. Maar de mijne zal er niet bij zijn.

*

 

Doorbraak verkoopt de persvrijheid niet

*

Reactie van Karl Drabbe Uitgever Doorbraak op de uitspraak van Paul Gheysens eerder vandaag:

 

'Met verbazing las ik de aantijgingen vanuit de hoek van Ghelamco en meer bepaald Paul Gheysens m.b.t. wat hij blijkbaar noemt 'afkoop van de persvrijheid' - lees het niet verschijnen van het boek De illegale Ghelamco arena bij Doorbraak. Nooit ofte nimmer werd enig voorstel geformuleerd om het boek niét te publiceren. Wat in de pers verschijnt is een grove leugen.'

 

Veel meer woorden moeten daar niet aan vuil worden gemaakt.

*

AAN DE VRUCHTEN

KENT MEN DE BOOM

*

Zal het stof rond de Ghelanco Arena ooit optrekken? Ik mag het betwijfelen. Om de heel eenvoudige reden, dat een beerput blijft stinken, tot hij gesloopt wordt. De verluchtingsgaten toeknijpen is dan ook altijd maar lap- & tapwerk.

Na Gent komt ook Brugge, weeral met een Rode Burgemeester, traag maar zeker n beeld. Het is voor mij dus de ideale gelegenheid om DOORBRAAK als geheel te promoten. Bij eenvoudige navraag krijfg U dagelijks in Uw ‘meelboks’ de vers gebakken heerlijke croissants van bij de Bakker, zijnde een verantwoord overzicht van alles wat de ‘Elite Media’ probeert te verzwijgen.

Een citaat als borrelnootje…

*

“Als deze week iets duidelijk heeft gemaakt dan is het dat de (linkse) culturele en socio-culturele wereld en al wat daar rond hangt, wordt samengehouden door een kluwen van subsidies en voordelen. Soms openlijk en soms omgeven door heel wat geheimdoenerij en gebricoleer. Soms zijn die voordelen te dik aangezet en gaat het mis, elders worden subsidiereglementen op maat geschreven. Er hangt een ‘ons kent ons sfeertje’ tussen (centrum-)linkse politici en hun achterban, gestructureerd in vzw’s allerhande. Je kan er je leven lang in leven en werken. Het is een systeem dat in Vlaanderen te weinig in vraag wordt gesteld. Een manier van werken die een heel ecosysteem overeind houdt dat voornamelijk links georiënteerd is. Echte verandering begint misschien daar.

 

 

 

 

 

De commentaren zijn gesloten.