02-03-18

4434

 

 IEDER VOGEL IN VRIJHEID

ZINGT ZOALS HIJ GEBEKT IS

*

Neen, ik geloof nooit dat de Poet er iets zou aan hebben in kennis gesteld te worden van wat ondergetekende terzake denkt. En den Donald nog veel minder. Wie er wel iets van zou kunnen van opsteken, dat zijn de Broodschrijvelaars-Hournalisten van de Verkochte Media.

Dat de Poet, met of zonder reden, zich op de borst klopt: zullen zij dit dan nooit begrijpen? Of hadden ze liever zo van direct een van die Zircon-speelgoedjes voor grote mensen op hun nek gehad? Wat mij dus helemaal niet zou verwonderen, als ‘onze’ bloedeigen Nato zo verder blijft hunkeren naar oorlog met ‘Het Oostfront’. U moet weten, dat wij, op aanstoken van het Pentagon van vòòr Trump, al vele decennia bezig zijn met Rusland het bloed onder de nagels te pesten. Het kind heeft zelfs een naam. ‘Embargo’. Weer een geleerd stadhuiswoord dat boven het begripsvermogen van veel mensen gaat. Ze weten het wel, maar beseffen niet dat daardoor in veel gevallen hun eigen broodwinning op het spel staat.

Hier dreigen industrieën te verdwijnen, omdat de grenzen naar Rusland voor in- of uitvoer gesloten zijn. Op bevel van Het Pentagon. Maar the Clinton Wife verkoopt wel kant-en-klaar verfrijkt uranium aan Moskou…

Langs de ene kant ‘Open Grenzen’ om hele (donkere) volksstammen binnen te lokken die onze welstand komen mee opeten, en langs de andere kant ons de welstand uit de handen te slaan door gezegd ‘Embargo’.

Dat is, met Trump nu hopelijk rap voorbij. Overal ter wereld is het geld rond. Het moet dus veel gemakkelijker kunnen rollen. Het mag vooral niet verdwijnen zoals overal ter wereld, in de zakken van de democrats

Trouwens, in een ander artikel (bij Xander), lees ik over de erbarmelijke toestand van onze gezamenlijke Europese Legers. Waar minder dan de helft van het oorlogsmateriaal nog zou kunnen ingezet worden. Denkt U dat de Russische Inlichtingendiensten dat niet zouden weten, of minstens voelen aan hun ellebogen .

*

En dan nog iets. De enigszins aanmatigende toespraak van Poetin wordt afgekraakt tot in de kleinste botjes. Maar in bewoordingen die die duiend keer zwaarder wegen dan de commentaren rond de vlerk in Noord Korea.

Het is dus wel duidelijk. Trump is ne slechterik, en zijn vriend Poetin is nog veel slechter. Om er koud van te krijgen. Daar waar er (hopelijk) precies een Warme Vrede op komst is.

INGEHUURDE HOOFDSCHOTEL

*

Poetin waarschuwt vijanden: “We hebben nieuwe supersonische raket die niemand kan stoppen”

*      

De Russische president Vladimir Poetin heeft in zijn jaarlijkse State of the Union gewaarschuwd voor een nieuw type nucleaire raket dat het land heeft ontwikkeld. De raket is door geen enkel land te stoppen, maakte de president zich sterk, en heeft een “eindeloos bereik”. “Niemand wilde naar Rusland luisteren, hoewel we een nucleaire grootmacht zijn. Wel, luister nu maar naar ons”, klonk het dreigend.

“Het gaat om nieuwe strategische raketsystemen, die we ontwikkeld hebben als reactie op de eenzijdige uitstap van de Verenigde Staten uit het verdrag over raketafweer en de de facto stationering van zulke systemen op het gebied van de Verenigde Staten en buiten de Amerikaanse grenzen”, zei Poetin. Hij zei dat Rusland de VS had gewaarschuwd niet voort te gaan met antiraketsystemen. “Niemand luisterde toen naar ons.”

*

Rusland ontwikkelde een nucleair aandrijfsysteem dat op een kruisraket kan worden geïnstalleerd. Zo zou de raket een reikwijdte hebben die tien keer groter is dan andere. Het nieuwste wapen is eind vorig jaar uitgeprobeerd en kan vrijwel elke plek op de wereld treffen. Poetin liet er vandaag beelden van zien.

“Een laagvliegende en moeilijk te spotten kruisraket gewapend met een nucleaire lading en met een praktisch onbeperkte reikwijdte, onvoorspelbaar vluchtpad en de capaciteit om bijna alle onderscheppingslijnen binnen te dringen, is onkwetsbaar voor alle bestaande en toekomstige raket- en luchtafweer”, aldus Poetin.

Poetin liet tijdens de State of the Union beelden van de nieuwe raket zien.

‘Zircon’

Het wapen zal niet ingezet worden om een land als eerste aan te vallen, aldus Poetin, maar enkel als verdedigingsmiddel. Doel van de nieuwe Russische verdedigingslinie is volgens de president om “de wereldvrede te garanderen”. De Amerikaanse wapenontwikkeling noemde hij “verontrustend”, maar zal “in het niets verdwijnen” tegenover de Russische nieuwe wapens.

Geruchten over een nieuwe raket doen al langer de ronde. Het wapen, vorig jaar Zircon gedoopt, zou zich kunnen voortbewegen met 6.000 tot 7.000 kilometer per uur, vijf tot zes keer de geluidssnelheid. De raketkruisers ‘Admiral Nachimow’ en ‘Pyotr Veliky’ zouden de ‘Zircon 3M22’ als eerste aan boord krijgen. Kostprijs: 1,4 miljard euro per schip.

*

Hij stelde ook een onderwaterdrone voor die door onderzeeërs wordt gelanceerd en eveneens met een kernkop kan worden uitgerust. Die drone is volgens hem in staat om onbeperkte afstanden af te leggen op extreme diepte. Rusland zal het westen informatie geven over de nieuwe wapens, zei Poetin nog.

Armoede halveren

Rusland moet daarnaast de komende zes jaar de armoedegraad halveren, zo klonk het ook nog. Zes jaar is de duur van een nieuw mandaat als Poetin op 18 maart de presidentsverkiezingen wint.

“We moeten een van de belangrijkste taken vervullen om een overtuigde, langdurige inkomensgroei van onze burgers te verzekeren en om in zes jaar tijd minstens de armoedegraad te halveren”, aldus Poetin in zijn jaarlijkse toespraak. Hij beklemtoonde dat het aantal mensen getroffen door armoede is gedaald van 42 miljoen in 2000 naar 20 miljoen nu.

 

“Iedereen is voor ons van belang”, zei de president nog. Hij wil dat de werkgelegenheid wordt opgetrokken. Meetlat voor het beleid moet het welzijn van de burgers zijn. Voor de begeleiding van gezinnen en kinderen moet 40 procent meer worden uitgegeven dan de afgelopen jaren, aldus nog Poetin. Vanaf 2020 moet jaarlijkse nieuwe woonruimte voor vijf miljoen gezinnen geschapen worden. Ook moeten de pensioenen regelmatig boven de inflatie worden verhoogd.

Vierde mandaat

Poetin is al bijna twee decennia aan de macht in Rusland. Hij wil deze maand een vierde mandaat als president binnenrijven. Vandaag zei hij dat het land zijn democratische instellingen moet versterken. “Om vooruit te gaan en dynamisch te ontwikkelen, moeten we de vrijheid op alle gebieden uitbreiden, en de democratische instellingen, de lokale regeringen en structuren van de burgermaatschappij en rechtbanken versterken”, zei hij. Volgens hem heeft Rusland zich “stevig gevestigd als een democratische samenleving” die het pad van “vrijheid en onafhankelijkheid” volgt.

 

Volgens de president is het ook zaak om te reageren op de uitdagingen van de technologische revolutie. “Wie ook tot president wordt verkozen, (...) we moeten allen voelen en begrijpen wat er rondom ons gebeurt.” Hij wil dat Rusland een van de belangrijkste hubs ter wereld wordt op vlak van de opslag en verwerking van ‘big data’. Hij wil meer vooruitgang bij de ontwikkeling van robots en kunstmatige intelligentie. Buitenlanders moeten aangemoedigd worden om in Rusland te studeren als een leidinggevend land op technologievlak.

 

Volgens Poetin heeft Rusland zich ‘stevig gevestigd als een democratische samenleving, die het pad van vrijheid en onafhankelijkheid volgt’

 

De Russische staatsleider zei ook nog dat het land omgerekend zowat 160 miljard euro moet uitgeven om het wegennetwerk te verbeteren. “De komende zes jaar is het noodzakelijk om de uitgaven voor de bouw en verbetering van de Russische wegen praktisch te verdubbelen.” Poetin hekelt vaak de afnemende kwaliteit van de wegen, die ook niet breed genoeg zijn voor het moderne verkeer.

 

Op 18 maart kiest Rusland een nieuwe president. Dat Poetin opnieuw zegeviert, staat zo goed als vast.

*

https://www.hln.be/nieuws/buitenland/poetin-waarschuwt-vi...

*

AAN DE VRUCHTEN

MEN DEN BOOM

*

Heb ik dat goed gelezen, dat de Poet alleen zal terugslaan?

Wat ik ook raar vind, is dat onze slinxe Media het bestrijden van de armoede niet staan toe te juichen.

Ja, ook waar! Voor de Clinton Clan Cluub moet dat ‘terigslaan’ wel degelijk bedreigend overkomen. Want die zijn in hun hoofd in de overtuiging de Waarheid in pacht te hebben.

*

En dan nog iets. Die schoonzoon van Trump. Raar dat Dady voor hem niet in de brfers springt. Dedju, daar moet de C.C.C. niet goed van zijn….

Nog zo jong en al zo bedorven!

*

PS

Ergens in mijn onderbewustzijn jagen de woorden ‘Moskou’ of ‘de Rus’ mij nog altijd op stang. Dat stamt nog uit mijn kinderjaren. Maar toen ik halfweg de jaren ’90 als toerist in St Petersburg kwam, leerde ik daar dat de Vlaamse Oostfronsrijders al lang verbroederd waren met oudgedienden van Het Rode Leger. Meer zelfs. Dat zij, die toen het ‘Goddeloos Communisme’ waren gaan bestrijden, de beiaard op die duizelingwekkende klokkentoten grotendeels uit eigen zak hadden betaald. Van dan af leerde ik de ziel van het Russisch volk beter waarderen

*

Die klokkentoren staat aan de oevers van de Neva waar er maandenlang en vruchteloos zo hard werd gevochten. Maar toen heette die stad nog Leningrad…

Hemelrijker

 

De commentaren zijn gesloten.