09-03-18

4442

IEDER VOGEL IN VRIJHEID

ZINGT ZOALS HIJ GEBEKT IS

*

Zou BDW echt zo’n blindengeleidehond nodig hebben, om te doen zoals Salvini van Lega, in Italia? Diplomatie (Forza Italia, Berlusconi), duidelijke standpunten (de Lefga) en idealisme (Fratemid’Italia) en het broodje van +50% is gebakken. Italia First. En de rest is larie en apekool

*

Als – bedoeld is ‘indien’, ‘voor het geval dat’ - Het Hoofdstedelijk Gewest de stoelgang afgang van Merkel in Duirsland volgt, is meteen het lot van Coburgia bezegeld. Zijn de Francofonen eenmaal verdreven van de Macht, de Tsjeven (Arco) gedecimeerd (*) en machteloos, kan er eindelijk werk gemaakt worden aan de genezing van de zieke patiënte, de (Griekse) Godin Europa.

*

(*) Decomeren. Begrojp me AUb verkeerd. In de Romeinse krijgskunde was decimeren om de 10 man, negen goed te keuren en de 10de tekens in de afgrond te duwen. Bij de eerstvolgende ‘federale verkiezingen’ zie ik dat lichtjes anders. Één behouden en 9 aan de kant gezet…

http://blog.seniorennet.be/guvaal/archief.php?startdatum=...

*

INGEHUURDE HOOFDSCHOTEL

*

Het beleg van Brussel

*

   Paniek in Broekzele! Daar zijn ze er nl achter gekomen dat de N-VA blijft stijgen in de peilingen en riskeert straks in Brussel de volstrekte meerderheid te halen in de Nederlandse taalgroep, waardoor ze in staat zou zijn de politiek en haar instellingen daar te blokkeren. E.e.a. heeft te maken met de ingewikkeldheid van het Brusselse kiessysteem, wat vroeger in het voordeel speelde van de francofonen, maar nu andersom dreigt te zullen werken.

 

   Om een Brusselse regering te vormen is nl een meerderheid nodig in elke taalgroep. Daar er naar schatting maar zo’n 50 à 60.000 Brusselaars zijn die normaal Vlaams stemmen, volstaat het 30.000 stemmen te halen om die meerderheid te behalen. Volgens de laatste peilingen haalt de N –VA er 6% op een totaal aantal kiezers van meer dan één miljoen en zou de partij, als dat zich doorzet, in Brussel zelfs groter worden dan het CdH. De reden van de stijging is dat, na alle schandalen en lijken die er uit de kast gevallen zijn, er ook steeds meer francofonen en anderstaligen zeggen dit jaar voor de N-VA te zullen stemmen, dit dank zij de successen die Jambon en vooral Francken er behalen met de harde aanpak in hun strijd tegen terrorisme en illegaliteit, die niet meer in te dijken is met de klassieke linkse politiek van alleen maarl preventies. Daarbij komt nog dat de N-VA én het VB de enige partijen zijn die in Brussel tot nu toe niet meegespeeld hebben en dus ook geen rekenschap moeten geven voor alles wat er misliep en nog misloopt. Het VB heeft vroeger, met de kandidatuur van de Schaarbeekse politiecommissaris Johan Demol al eens geprobeerd Brussel te blokkeren, maar is daar toen niet in geslaagd, omdat ze binnen de Vlaamse kieslijsten geen absolute meerderheid behaalde.

 

   Als het de N-VA dit jaar wél zou lukken, is dat voor de meeste Brusselse politici een nachtmerrie. Komt daar nog bij, dat Didier Reynders (MR) niet zinnens is een francofone tegenaanval in Brussel te steunen. Hij gaat ervan uit dat zijn partij, die vrij goed samenwerkt met de N-VA in de federale regering, dat ook moet kunnen in Brussel.

 

   Enfin het kan daar nog spannend worden, al moeten we het vel van de beer niet verkopen vóór hij geschoten is. In het vinden van uitvluchten zijn onze francofonen ook niet van gisteren. Het zou de eerste keer niet zijn dat ze zelf de politiek blokkeren als het hen niet uit komt. Denk maar aan de ‘institutionele atoombom’ van Flup Moustache in tempore non suspecto toen zijn Molenbeeks rijk nog geen (slecht) wereldnieuws was.

*

AAN DE VRUCHTEN

KENT MEN DEN BOOM

*

Verlà. Dat is dan weer eens geschied. De opslag in de archieven, en gelijktijdig de verspreiding van deze sublieme kennis.

Afspraak begin 2019 voor de rest.

*

O ja. Nog iets zeer persoonlijks. Mijn persoonlijke voorkeur gaat zeker niet uit naar Europa, die     antieke afgodin uit de Oudheid, maar naar de warm aanvoellende aanwezigheid van De Maagd van Vlaanderen…

*

Hemelrijker

 

De commentaren zijn gesloten.