17-03-18

4450

 

 iEDER VOGEL IN VRIJHEID

ZINGT ZOALS HIJ GEBEKT IS

*

Op de afbeelding bij de titel-beschrijving bovenaan, zag U de verpersoonlijking zien van ‘d Nieuwslezer’ die op elk TV-scherm in onze huiskamers uitleg komt geven over de dagelijkse beslommeringen van het Leven. In zijn ‘Arbeidscontract’ staat duidelijk zwart op wit gestipuleerd dat hij nooit mag verschijnen, zuigend aan een van zijn twee duimen, en al zeker niet al tastend aan een van zijn twee ellebogen. Hij leest alleen de autocue en mag pas adem halen bij een leesteken, punt, komma of vraagteken.

Wie die teksten op dat scherm zet, is een streng bewaard Staatsgeheim dat alleen maar mag circuleren in de Allerhoogste Regionen van elke discipline. Waar zelfs de in te ademen lucht streng gecontroleerd wordt.

**

Voilà, nu weet U dat ook, maar er wordt met aandrang gevraagd dat te willen stilhouden, want ‘Feind Hört Mit’.

*

** ** **

INGEHUURDE HOOFDSCHOTEL

*

Britse minister van Buitenlandse Zaken: “Poetin besloot persoonlijk tot gebruik zenuwgas”

*

De Britse minister van Buitenlandse Zaken Boris Johnson (L) en de Russische president Vladimir Poetin (R).

*

De Britse minister van Buitenlandse Zaken Boris Johnson noemt het “overweldigend waarschijnlijk” dat de Russische president Vladimir Poetin persoonlijk het besluit nam zenuwgas te gebruiken voor een aanslag op een vroegere spion in Groot-Brittannië. Rusland reageert woedend op de beschuldiging.

Johnson zei dat Londen niets tegen de Russische bevolking heeft. “Onze ruzie is met Poetins Kremlin en met zijn beslissing, en we denken dat het overweldigend waarschijnlijk is dat het zijn beslissing was om aan te sturen op het gebruik van zenuwgas in de Britse straten, in Europese straten, voor het eerst sinds de Tweede Wereldoorlog”, aldus Johnson.

Niet in hun eten, niet in de brievenbus en niet in de bloemen. Maar hoe werden Skripal en zijn dochter dan wél vergiftigd?

Rusland heeft tot nu toe elke betrokkenheid ontkend bij de aanslag op Sergej Skripal en zijn dochter. Moskou reageerde dan ook woedend op de uitlatingen van de Britse minister. Het Kremlin noemde het “een schokkende en onvergefelijke schending van diplomatieke regels en fatsoenlijk gedrag” dat Poetin wordt beschuldigd van betrokkenheid bij de aanslag.

 

Rusland start een strafrechtelijk onderzoek op naar “poging tot moord” op de dochter van de vroegere Russische dubbelspion Sergej Skripal, Joelia. Beiden zijn op 4 maart in het Engelse Salisbury vergiftigd aangetroffen. Het onderzoek zal lopen in overeenstemming met de “Russische wetgeving en het internationaal recht”, zei woordvoerster Svetlana Petrenko van de Russische Onderzoekscommissie. Moskou zegt ook bereid te zijn tot samenwerking met de Britse autoriteiten.

https://www.hln.be/nieuws/buitenland/britse-minister-van-...

*

AAN DE VRUCHTEN

KENT MEN DEN BOOM

*

En noemt die BuZa-Minister dan niet toevallig met de voornaam ‘Boris’, een mooie Russische naam! Net als Dimitri of Vladimir.

Al dat rumoer om die dubbelspion is gewoon dubbelzinnig. Toch nooit inder vrienden geen vuurtje on bij de Russische Bevolking de populariteit van de Poet, op te pompen? Naïviteit of vriendendienst, wie zal het zeggen?

Google leert ons het volgende over

*

Alexander Boris de Pfeffel Johnson (New York, 19 juni 1964) is een Brits politicus, historicus, schrijver en journalist. Hij diende van 2008 tot 2016 als burgemeester van Londen en is sinds 2015 lid van het Lagerhuis. Op 13 juli 2016 werd hij benoemd tot minister van Buitenlandse Zaken en het Gemenebest.

*

Zo zo, Meneer is kosmopoliet, hoog begaafd en dus… totaal onbetrouwbaar. Alleen nog geschikt voor de polletiek. Zou aan U zijn moeder verlopen waar ze bijstaat.

Zal dus ook geen onbekende zijn voor de Pet. De juiste persoon voor en spelletje stratego….

Om er, zoals de man zelf, koppijn van te krijgen!

*

Hemelrijker

 

De commentaren zijn gesloten.