29-03-18

4466

 

 

IEDER VOGEL ZINGT ZOALS HIJ GEBEKT IS

*

Er is ooit, zoals in kindersprookjes van vòòr de geweldspelletjes, een tijd geweest waar het Socialisme synoniem was voor het belang van de gewone man, vrouw en kind in de straat , zij het dan dat die wel verder moest op de klompen van het tegen-natuurlijk belgicisme. Coburgia immers was gebaseerd op dart Socialisme van de Toekomst…. Maar beter dàt dan zwarte sneeuw zien vliegen, zoals in Aalst ten tijde van Priester Daens. Vandaar altijd al dat ranzige kantje, en geneigd naar het brutaal-vulgaire van de verstoten ondergeschikte. Die zich de zaterdag moest wassen in de pompsteen. Een dualiteit, die aan de top de laatste decennia radicaal gekeerd is. Maar spijtig genoeg niet ten goede. De ‘achterban’, de man, vrouw en kind in de straat daarentegen, zijn mens geworden, welstellende intellectuelen, vrij gevochten werkende handen. Ze zikjn, Vlaams-bewust geworden en kunnen eindelijk – meestal op hun oude dag - zelfstandig denken.

*

En daar is, net als in de jaren ’30, de Metropool daan weer. Om deze, mijn hierboven beschreven stelling, te bewijzen. Bijna 100 jaar lang bestuurd door ‘de ‘Sossen’; met ‘Patje Janssens’ als hekken-sluiter. En als orgelpunt, de Kanaalduiker uit Hasselt. Van Boer Bavo Claes helemaal boven aan de Navo tot onder de kiesdrempel: een heel stuk weg. Regelrecht met vallen en opstaan naar de Hel.

De o zo Christelijke Volks Partij als mede-schuldige achterlopers geworden, gaat trouwens dezelfde wg. Nadat de boeken over Arco binnen enkele dagen definitief gesloten zullen (moeten) worden. Na het verlies van zo’n dikke 800.000 ‘achterbanners’, zal de volgende morgen de zon opkomen aan een stralende politieke Hemel…

Ma.a.w. het einde van het Apenland Coburgia is nog nooit zo dichtbij geweest.

Zekerlijk niet getreurd. Want de BDWërs halen de absolute meerderheid. Eerst bij de Gemeentelijk, en samen met de Nieuwe Lente, het Nieuwe Geluid bij de landelijke kies-party.

Daar mag het wel wat beters zijn dan Spa-bubbels….

*

Kunnen we meteen Trump & Poetin uitnodigen, om de straks in Gent de grootste autobouwer ter wereld, te inaugureren….

** ** ** **

AAN HUIS GELEVERDE HOOFDSCHOTEL

Parket onderzoekt Tom Meeuws voor geknoei met facturen bij De Lijn

Bron: Belga

*

Tom Meeuws zou als directeur bij De Lijn in Antwerpen geknoeid hebben met facturen aan het Antwerpse cultuurhuis De Roma. Onthullingen daarover zorgden eerder al voor het einde van het Antwerpse kartel Samen.

 

Tom Meeuws © Belga

 

Het Antwerpse gerecht voert een strafrechtelijk onderzoek naar de Antwerpse SP.A-voorzitter Tom Meeuws. Dat meldt VTM Nieuws woensdagavond. Hij zou in zijn vorige job als directeur bij De Lijn in Antwerpen geknoeid hebben met facturen aan

 

het Antwerpse cultuurhuis De Roma.

*

De openbaarvervoersmaatschappij deed zelf aangifte van de zaak, waarop het parket een onderzoek is gestart.

 

Tom Meeuws kwam al eerder in opspraak voor de heisa met facturen bij De Lijn. Het Antwerpse SP.A-kopstuk keurde als directeur bij De Lijn in Antwerpen een factuur van 664.000 euro van cultuurhuis De Roma goed, voor de organisatie van het openingsfeest voor de Reuzenpijp van de Antwerpse premetro. In januari kwam dat verhaal naar boven in de media, wat niet veel later de doodsteek betekende voor het Antwerpse kartel met Groen, 'Samen'.

*

Het parket opende in februari al een onderzoek naar de zaak. Dat gebeurde na aangifte van De Lijn, bevestigt de woordvoerder van de openbaarvervoersmaatschappij Tom Van de Vreken aan VTM Nieuws. Aanvankelijk klonk het dat nieuwe elementen naar boven waren gekomen nadat Tom Meeuws in de pers gecommuniceerd had over de aantijgingen. Maar dat werd al snel bijgesteld. 'Het gaat om mogelijk strafbare feiten zoals ze in 2015 bekend waren, waarbij ik de nadruk leg op 'mogelijk'. Het is aan het parket om uit te maken hoe of wat.'

 

Het gerecht zal contracten en betaalde facturen tussen De Lijn en de Roma, tussen 2013 en 2015, verder analyseren.

Meeuws zelf en SP.A reageren voorlopig niet. Volgens VTM Nieuws was het Meeuws zelf die ervoor zorgde dat De Lijn aangifte deed. Hij had bij zijn vertrek immers een dading afgesloten met de openbaarvervoersmaatschappij, waardoor beide partijen de zaak stil moesten houden. Door zijn verklaringen in de pers had hij dat akkoord zelf geschonden en kon de Lijn niet anders dan naar het parket stappen, klinkt het.

Eerder op de dag had Meeuws Jinnih Beels voorgesteld als lijsttrekker van SP.A bij de verkiezingen in Antwerpen. Het nieuws van het gerechtelijk onderzoek naar Meeuws heeft Beels 'overvallen', zei ze woensdagavond in Terzake. 'Ik wist daar helemaal niet van, en hij waarschijnlijk ook niet. Het gaat om een gerechtelijk onderzoek, dat is geheim, dus het is niet onlogisch dat we dat niet wisten', stelt ze.

 

Beels blijft wel achter haar voorzitter staan. 'We hebben vandaag onze lijst voorgesteld, een fantastische lijst, en ik neem mijn verantwoordelijkheid als lijsttrekker op', zei ze. 'Ik geloof in hem, in ons en in ons verhaal. We gaan de vragen blijven beantwoorden en blijven benadrukken dat we een sterke ploeg zijn.'

Descheemaecker: ‘Meerdere dossiers tegen Meeuws’

 

Vandaag om 07:54 door Wle

Tweet

Delen

Mail

Print

Descheemaecker: ‘Meerdere dossiers tegen Meeuws’

Marc Scheemaecker Foto: Bart Dewaele

 

Het gaat in de klacht tegen voormalig De Lijn-directeur en SP.A-politicus Tom Meeuws niet alleen over het opsplitsen van facturen. Dat zegt De Lijn-voorzitter Marc Scheemaecker (N-VA) in een gesprek met De Ochtend op Radio 1.

 

Over de precieze kwalificatie wil Descheemaecker zich niet uitspreken, maar volgens hem zou het gaat over het niet respecteren van de wet op de overheidsopdrachten en het oneigenlijk gebruik van vennootschapsgoederen. Het opsplitsen van facturen waarvan sprake is, is volgens Descheemaecker slecht ‘een technisch elementje’. De feiten zouden dateren van 2014.Descheemaecker zegt dat het gaat om 'meerdere dossiers'.

 

De voorzitter van de De Lijn zegt dat het openbaarvervoerbedrijf op advies van zijn advocaten de zaak bij justitie heeft aangemeld. Hij zegt ‘met grote verbazing’ kennis te hebben genomen van kranteninterviews waarin Meeuws de dading die bij zijn vertrek werd gesloten, heeft publiek gemaakt. ‘Als hij de zaak op tafel gooit en dreigt een klacht in te dienen, kan je niet anders dan zelf de zaak te melden’.

 

Dat de zaak net uitgelekt is op de dag dat de SP.A bekendmaakte dat niet Meeuws maar Jinnih Beels de lijst bij de gemeenteraadsverkiezingen in Antwerpen zal trekken, is volgens Descheemaecker 'zuiver toeval'. Dat heeft ermee te maken dat een journalist via de wet op de openbaarheid van bestuur inzage in de correspondentie had gevraagd. De zaak werd afgewezen, maar in het vonnis werd de klacht tegen Meeuws wel vernoemd.

Carl Devos: 'Het is bijzonder eigenaardig dat een lijsttrekker geen partijkaart heeft'

http://www.knack.be/nieuws/belgie/parket-onderzoekt-tom-m...

*

AAN DE VRUCHTEN

KENT MEN DEN BOOM

*

Naast de decadentie van de Top, de bewustwording van de ‘Achterban’ is er bij deze twee Volks misleidende staas-meningen de verkeerde keuze voor de massa ‘nieuwe kiezers’.

Verkeerd om velerlei redenen, maar in hoofdzaak bedoeld om de getalsterkte aan kiezers op re vijzelen. Het internationaal mode-verschijnsel van de dag…

Deze aanpak zal, met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid er toe leiden, dat deze ‘verrijkers’ op zeker moment zelf de teugels zullen willen overnemen. Met de logische bedoeling goedschiks of kwaadschiks te overheersen. Niet als ‘gasten’, maar als ‘Veroveraars’.

Wat in (en boven) de grond, de bestaansreden is van de islammerij.

En neen, BDW is geen heiligenprentje; maar primo: hij is de eerste Vlaming die Coburgia tot in de kleinste haarvezels heeft doen huiveren, en secundo, hij wordt de eerste om voor eens en voor altijd de ‘vervreemding’ te stoppen en misschien met Gods hulp, wert terug te dringen.

Ook internationaal ziet men zijn ster rizen. En alles laat voorzien dat er binnen enkele decennia misschien wel bij leven, standbeelden van hem zullen verschijnen, maar wel veel… straatnamen.

Persoonlijk zou ik de voorkeur geven aan de afbeelding van ’n volautomatisch weefgetouw op blauwe achtergrond….

Hemelrijker

 

De commentaren zijn gesloten.