30-03-18

4467

 

 

IEDER VOGEL ZINGT ZOALS HIJ GEBEKT IS

*

Stabat Mater dolorosa..

https://youtu.be/CVwne4YEN7A?list=RDCVwne4YEN7A

*

Aan het Kruis met wenend’ogen

Stond de Moeder Gods bewogen,

Wijl Haar Zoon te sterven hing..

Ach hoe leed zij

Ach hoe streed zij…

G. Gezelle

*

Toch wel weer toeval, zeker! Precies vandaag, Goede Vrijdag, komen de Sossen ook met een soort van ‘Lijdensverhaal’ op de proppen. Poets wederom poets !!! Deze keer lijk aan de kaarttafem, met ‘Harten Troef’.

Het moet voor beide ex-geliefden – toevallig als door Goed gezonden, juist vandaag heel toepasselijk – een hele kruisweg zijn. Om bijvoorbeeld de ochtendbladen voorgeschoven te krijgen. Stof om meteen alle Praat-programma’s met Rode Rozen te vullen. Te beginnen met ‘De Ochtend’, over ‘Terzake’ nnar ‘De Afspraak’, ‘De 7de Dag’, enz, enz. Tot en met Frank Deboosere met winterse buien in zijn weerpraatje. Om nog maar te zwijgen van de Vrt nijptang.

Echt een zwaar dilemma, zowel voor wat betreft de ware inhoud van het verhaal, de achtergrond als over de ‘geslachten’, al naargelang, het accent op ‘gebroken hart’ (voor de Dames) of ‘gebroken trots’ (voor de Heren) of voor de nostalgie van de vele ‘Nieuw Samengestelde Gezinnen, Neven of Nichten (de transgenderen). Komt daarbij aan ieders kant, het belang van de partijkaart, Zonder, Rood of Zwart& Geel.

Over de wederzijdse bedrogen ‘partners’ thuis: geen woord.

De wereld zit inderdaad vol verrassingen. Homansje toch! Ik heb echt met U te doen! In 2014 haalde U 163.502 voorkeurstemmen en dat gaat dis nu gewoon verdubbelen! Gaat U daarmee kunnen leven, of krijgen we straks een vrouwelijke Minister-President?

Als compensatie voor een alleenstaande moeder met twee opgroeiende kinderen, reeds 2 afgesprongen ‘relaties’, roddelen de kletswijven. Met als resultaat: nog resoluter op de bal spelen?! Doe wèl en ziet niet om. Naar Tabor gaat immers loov’ren zwaaiend een nieuwe Geslacht. En de weg loopt altijd naar omhoog!

De ‘relatie’ met Tommeke duurde van 2013 tot 2015. Hooguit drie maal negen maanden! In 2014 werd zij (na een fantastische stembus-uitslag) Vlaams Vice-Minister-President en werd hij Directeur bij De Lijn in Antwerpen. In 2016 stelde hij zich kandidaat voor het lokale voorzitterschap van SP-a, en outte hij zich als een belangrijke politieke tegenstander van.. Bart De Wever. Boeken toe.

Was het ene nu de reden of het gevolg van het andere, de ‘breuk’ tussen de ‘geliefden’? Zij was gescheiden en dus ‘vrij’, hij was gehuwd en stond dus voor de keuze om verder al-dan-niet van twee walletjes te eten. Wat vooral in de polletiek, niet kan blijven duren.

*

 

AAN HUIS GELEVERDE HOOFDSCHOTEL

    "Meeuws moet kapot om wat hij Homans heeft aangedaan"

 

"Stukgelopen relatie tussen Homans en Meeuws ligt aan de basis van politieke vete in Antwerpen"

Tom Meeuws en Liesbeth Homans. © Photo News/Belga

*

Sp.a is ervan overtuigd dat N-VA achter de "georkestreerde actie" tegen Tom Meeuws zit, en volgens Knack is intussen ook duidelijk waarom: Meeuws had van half 2013 tot 2015 een relatie met Liesbeth Homans.

In het begin was Meeuws directeur Samen Leven, terwijl Homans als OCMW-voorzitter en schepen van Sociale Zaken zijn politiek verantwoordelijke was. Dat veranderde toen Meeuws in 2013 naar De Lijn verhuisde. Pas later, in 2016, stelde hij zich kandidaat voor het lokale voorzitterschap van sp.a, en outte hij zich dus als een belangrijke politieke tegenstander van Bart De Wever.

 

Volgens Knack was de relatie tussen Meeuws en Homans geen geheim in de Antwerpse politiek: zowel sp.a als N-VA wisten ervan. Terwijl die eerste de afgelopen relatie als een strikt persoonlijke zaak beschouwde, trok De Wever zich het verdriet van Homans persoonlijk aan - wat resulteerde in een vete met Meeuws.

Een bron binnen N-VA bevestigt aan Knack dat de stukgelopen relatie tussen Homans en Meeuws de reden is van wat er de afgelopen weken in Antwerpen gebeurd is. Homans zelf zou met de jacht op Meeuws niets te maken hebben.

 

"We hebben Liesbeth keer op keer gewaarschuwd, maar zij dacht in Tom Meeuws de liefde van haar leven gevonden te hebben", zegt de bron. "Ze dacht echt dat hij zijn gezin voor haar zou verlaten. Dat is niet gebleken, maar het is niet vergeten. Bij ons wordt inderdaad gezegd: 'Meeuws moet kapot.' Om wat hij Liesbeth heeft aangedaan."

 

https://www.demorgen.be/politiek/meeuws-moet-kapot-om-wat...

*

AAN DE VRUCHTEN

KENT MEN DEN BOOM

*

Moest de lezer-kiezer het toestaan, zou er een Parlementaire Onderzoeks Commissie moeten komen om uit te zoeken of er een Wet kan komen, die m/v politici verplicht om een 2de paardenbril te dragen. De eerste is er al van vroeger, om te voorkomen dat er gelonkt wordt naar andere postjes. Denk daarbij aan de leegloop van de vroegere Volks Unie. Flaminganten om den brode werden Blauw (Somers, Gatz, Sauwens, Tommelein). Of werden helemaal niets meer (Anciaux). Alleen de allersterksten bleven bij hun overtuiging (BDW, Geert Burger). Vooral die twee laatsten konden te kaperen varen, want het waren mannen met baarden.

Ja Ja, had Hugo Schiltz, God hebbe zijn belgicistische ziel, maar zo’n paardenbril op gehad, de VU zou al lang – Samen Sterk - schoon schip gemaakt hebben met het Apenland coburgia !!!!

Die tweede paardenbril zou dus moeten beletten om personen te beletten buiten de huwelijksbanden of de ‘vaste relatie’ iets of iemand anders in het vizier te krijgen.

*

Kortom, ik bedoel dat publieke schoenmakers altijd bij hun leest moeten blijven. Er kunnen geen schoenen gemaakt of hersteld worden op een ander adres dan in de eigen speeltuin!

Hou privé en zaken gescheiden of er komen vodden van…. De eerste slag onder de gordel kwam van Tommekle tegen Bart, verfilmd voor de deur van een bevriend bouwpromotor op de koffie ging. Maar daar spreekt niemand meer over…. Is am een eeuwigheid geleden.

Ja Ja, dat is pitten maken om er vervolgens zelf in te vallen, samen met wat nog rest van de Partij…. Erg, zeer erg voor Kameraden die niet geloven in de Verrijzenis met Pasen….

*

HemelrijkerDe commentaren zijn gesloten.