30-03-18

4467

 

 

IEDER VOGEL ZINGT ZOALS HIJ GEBEKT IS

*

Stabat Mater dolorosa..

https://youtu.be/CVwne4YEN7A?list=RDCVwne4YEN7A

*

Aan het Kruis met wenend’ogen

Stond de Moeder Gods bewogen,

Wijl Haar Zoon te sterven hing..

Ach hoe leed zij

Ach hoe streed zij…

G. Gezelle

*

Toch wel weer toeval, zeker! Precies vandaag, Goede Vrijdag, komen de Sossen ook met een soort van ‘Lijdensverhaal’ op de proppen. Poets wederom poets !!! Deze keer lijk aan de kaarttafem, met ‘Harten Troef’.

Het moet voor beide ex-geliefden – toevallig als door Goed gezonden, juist vandaag heel toepasselijk – een hele kruisweg zijn. Om bijvoorbeeld de ochtendbladen voorgeschoven te krijgen. Stof om meteen alle Praat-programma’s met Rode Rozen te vullen. Te beginnen met ‘De Ochtend’, over ‘Terzake’ nnar ‘De Afspraak’, ‘De 7de Dag’, enz, enz. Tot en met Frank Deboosere met winterse buien in zijn weerpraatje. Om nog maar te zwijgen van de Vrt nijptang.

Echt een zwaar dilemma, zowel voor wat betreft de ware inhoud van het verhaal, de achtergrond als over de ‘geslachten’, al naargelang, het accent op ‘gebroken hart’ (voor de Dames) of ‘gebroken trots’ (voor de Heren) of voor de nostalgie van de vele ‘Nieuw Samengestelde Gezinnen, Neven of Nichten (de transgenderen). Komt daarbij aan ieders kant, het belang van de partijkaart, Zonder, Rood of Zwart& Geel.

Over de wederzijdse bedrogen ‘partners’ thuis: geen woord.

De wereld zit inderdaad vol verrassingen. Homansje toch! Ik heb echt met U te doen! In 2014 haalde U 163.502 voorkeurstemmen en dat gaat dis nu gewoon verdubbelen! Gaat U daarmee kunnen leven, of krijgen we straks een vrouwelijke Minister-President?

Als compensatie voor een alleenstaande moeder met twee opgroeiende kinderen, reeds 2 afgesprongen ‘relaties’, roddelen de kletswijven. Met als resultaat: nog resoluter op de bal spelen?! Doe wèl en ziet niet om. Naar Tabor gaat immers loov’ren zwaaiend een nieuwe Geslacht. En de weg loopt altijd naar omhoog!

De ‘relatie’ met Tommeke duurde van 2013 tot 2015. Hooguit drie maal negen maanden! In 2014 werd zij (na een fantastische stembus-uitslag) Vlaams Vice-Minister-President en werd hij Directeur bij De Lijn in Antwerpen. In 2016 stelde hij zich kandidaat voor het lokale voorzitterschap van SP-a, en outte hij zich als een belangrijke politieke tegenstander van.. Bart De Wever. Boeken toe.

Was het ene nu de reden of het gevolg van het andere, de ‘breuk’ tussen de ‘geliefden’? Zij was gescheiden en dus ‘vrij’, hij was gehuwd en stond dus voor de keuze om verder al-dan-niet van twee walletjes te eten. Wat vooral in de polletiek, niet kan blijven duren.

*

 

AAN HUIS GELEVERDE HOOFDSCHOTEL

    "Meeuws moet kapot om wat hij Homans heeft aangedaan"

 

"Stukgelopen relatie tussen Homans en Meeuws ligt aan de basis van politieke vete in Antwerpen"

Tom Meeuws en Liesbeth Homans. © Photo News/Belga

*

Sp.a is ervan overtuigd dat N-VA achter de "georkestreerde actie" tegen Tom Meeuws zit, en volgens Knack is intussen ook duidelijk waarom: Meeuws had van half 2013 tot 2015 een relatie met Liesbeth Homans.

In het begin was Meeuws directeur Samen Leven, terwijl Homans als OCMW-voorzitter en schepen van Sociale Zaken zijn politiek verantwoordelijke was. Dat veranderde toen Meeuws in 2013 naar De Lijn verhuisde. Pas later, in 2016, stelde hij zich kandidaat voor het lokale voorzitterschap van sp.a, en outte hij zich dus als een belangrijke politieke tegenstander van Bart De Wever.

 

Volgens Knack was de relatie tussen Meeuws en Homans geen geheim in de Antwerpse politiek: zowel sp.a als N-VA wisten ervan. Terwijl die eerste de afgelopen relatie als een strikt persoonlijke zaak beschouwde, trok De Wever zich het verdriet van Homans persoonlijk aan - wat resulteerde in een vete met Meeuws.

Een bron binnen N-VA bevestigt aan Knack dat de stukgelopen relatie tussen Homans en Meeuws de reden is van wat er de afgelopen weken in Antwerpen gebeurd is. Homans zelf zou met de jacht op Meeuws niets te maken hebben.

 

"We hebben Liesbeth keer op keer gewaarschuwd, maar zij dacht in Tom Meeuws de liefde van haar leven gevonden te hebben", zegt de bron. "Ze dacht echt dat hij zijn gezin voor haar zou verlaten. Dat is niet gebleken, maar het is niet vergeten. Bij ons wordt inderdaad gezegd: 'Meeuws moet kapot.' Om wat hij Liesbeth heeft aangedaan."

 

https://www.demorgen.be/politiek/meeuws-moet-kapot-om-wat...

*

AAN DE VRUCHTEN

KENT MEN DEN BOOM

*

Moest de lezer-kiezer het toestaan, zou er een Parlementaire Onderzoeks Commissie moeten komen om uit te zoeken of er een Wet kan komen, die m/v politici verplicht om een 2de paardenbril te dragen. De eerste is er al van vroeger, om te voorkomen dat er gelonkt wordt naar andere postjes. Denk daarbij aan de leegloop van de vroegere Volks Unie. Flaminganten om den brode werden Blauw (Somers, Gatz, Sauwens, Tommelein). Of werden helemaal niets meer (Anciaux). Alleen de allersterksten bleven bij hun overtuiging (BDW, Geert Burger). Vooral die twee laatsten konden te kaperen varen, want het waren mannen met baarden.

Ja Ja, had Hugo Schiltz, God hebbe zijn belgicistische ziel, maar zo’n paardenbril op gehad, de VU zou al lang – Samen Sterk - schoon schip gemaakt hebben met het Apenland coburgia !!!!

Die tweede paardenbril zou dus moeten beletten om personen te beletten buiten de huwelijksbanden of de ‘vaste relatie’ iets of iemand anders in het vizier te krijgen.

*

Kortom, ik bedoel dat publieke schoenmakers altijd bij hun leest moeten blijven. Er kunnen geen schoenen gemaakt of hersteld worden op een ander adres dan in de eigen speeltuin!

Hou privé en zaken gescheiden of er komen vodden van…. De eerste slag onder de gordel kwam van Tommekle tegen Bart, verfilmd voor de deur van een bevriend bouwpromotor op de koffie ging. Maar daar spreekt niemand meer over…. Is am een eeuwigheid geleden.

Ja Ja, dat is pitten maken om er vervolgens zelf in te vallen, samen met wat nog rest van de Partij…. Erg, zeer erg voor Kameraden die niet geloven in de Verrijzenis met Pasen….

*

Hemelrijker29-03-18

4466

 

 

IEDER VOGEL ZINGT ZOALS HIJ GEBEKT IS

*

Er is ooit, zoals in kindersprookjes van vòòr de geweldspelletjes, een tijd geweest waar het Socialisme synoniem was voor het belang van de gewone man, vrouw en kind in de straat , zij het dan dat die wel verder moest op de klompen van het tegen-natuurlijk belgicisme. Coburgia immers was gebaseerd op dart Socialisme van de Toekomst…. Maar beter dàt dan zwarte sneeuw zien vliegen, zoals in Aalst ten tijde van Priester Daens. Vandaar altijd al dat ranzige kantje, en geneigd naar het brutaal-vulgaire van de verstoten ondergeschikte. Die zich de zaterdag moest wassen in de pompsteen. Een dualiteit, die aan de top de laatste decennia radicaal gekeerd is. Maar spijtig genoeg niet ten goede. De ‘achterban’, de man, vrouw en kind in de straat daarentegen, zijn mens geworden, welstellende intellectuelen, vrij gevochten werkende handen. Ze zikjn, Vlaams-bewust geworden en kunnen eindelijk – meestal op hun oude dag - zelfstandig denken.

*

En daar is, net als in de jaren ’30, de Metropool daan weer. Om deze, mijn hierboven beschreven stelling, te bewijzen. Bijna 100 jaar lang bestuurd door ‘de ‘Sossen’; met ‘Patje Janssens’ als hekken-sluiter. En als orgelpunt, de Kanaalduiker uit Hasselt. Van Boer Bavo Claes helemaal boven aan de Navo tot onder de kiesdrempel: een heel stuk weg. Regelrecht met vallen en opstaan naar de Hel.

De o zo Christelijke Volks Partij als mede-schuldige achterlopers geworden, gaat trouwens dezelfde wg. Nadat de boeken over Arco binnen enkele dagen definitief gesloten zullen (moeten) worden. Na het verlies van zo’n dikke 800.000 ‘achterbanners’, zal de volgende morgen de zon opkomen aan een stralende politieke Hemel…

Ma.a.w. het einde van het Apenland Coburgia is nog nooit zo dichtbij geweest.

Zekerlijk niet getreurd. Want de BDWërs halen de absolute meerderheid. Eerst bij de Gemeentelijk, en samen met de Nieuwe Lente, het Nieuwe Geluid bij de landelijke kies-party.

Daar mag het wel wat beters zijn dan Spa-bubbels….

*

Kunnen we meteen Trump & Poetin uitnodigen, om de straks in Gent de grootste autobouwer ter wereld, te inaugureren….

** ** ** **

AAN HUIS GELEVERDE HOOFDSCHOTEL

Parket onderzoekt Tom Meeuws voor geknoei met facturen bij De Lijn

Bron: Belga

*

Tom Meeuws zou als directeur bij De Lijn in Antwerpen geknoeid hebben met facturen aan het Antwerpse cultuurhuis De Roma. Onthullingen daarover zorgden eerder al voor het einde van het Antwerpse kartel Samen.

 

Tom Meeuws © Belga

 

Het Antwerpse gerecht voert een strafrechtelijk onderzoek naar de Antwerpse SP.A-voorzitter Tom Meeuws. Dat meldt VTM Nieuws woensdagavond. Hij zou in zijn vorige job als directeur bij De Lijn in Antwerpen geknoeid hebben met facturen aan

 

het Antwerpse cultuurhuis De Roma.

*

De openbaarvervoersmaatschappij deed zelf aangifte van de zaak, waarop het parket een onderzoek is gestart.

 

Tom Meeuws kwam al eerder in opspraak voor de heisa met facturen bij De Lijn. Het Antwerpse SP.A-kopstuk keurde als directeur bij De Lijn in Antwerpen een factuur van 664.000 euro van cultuurhuis De Roma goed, voor de organisatie van het openingsfeest voor de Reuzenpijp van de Antwerpse premetro. In januari kwam dat verhaal naar boven in de media, wat niet veel later de doodsteek betekende voor het Antwerpse kartel met Groen, 'Samen'.

*

Het parket opende in februari al een onderzoek naar de zaak. Dat gebeurde na aangifte van De Lijn, bevestigt de woordvoerder van de openbaarvervoersmaatschappij Tom Van de Vreken aan VTM Nieuws. Aanvankelijk klonk het dat nieuwe elementen naar boven waren gekomen nadat Tom Meeuws in de pers gecommuniceerd had over de aantijgingen. Maar dat werd al snel bijgesteld. 'Het gaat om mogelijk strafbare feiten zoals ze in 2015 bekend waren, waarbij ik de nadruk leg op 'mogelijk'. Het is aan het parket om uit te maken hoe of wat.'

 

Het gerecht zal contracten en betaalde facturen tussen De Lijn en de Roma, tussen 2013 en 2015, verder analyseren.

Meeuws zelf en SP.A reageren voorlopig niet. Volgens VTM Nieuws was het Meeuws zelf die ervoor zorgde dat De Lijn aangifte deed. Hij had bij zijn vertrek immers een dading afgesloten met de openbaarvervoersmaatschappij, waardoor beide partijen de zaak stil moesten houden. Door zijn verklaringen in de pers had hij dat akkoord zelf geschonden en kon de Lijn niet anders dan naar het parket stappen, klinkt het.

Eerder op de dag had Meeuws Jinnih Beels voorgesteld als lijsttrekker van SP.A bij de verkiezingen in Antwerpen. Het nieuws van het gerechtelijk onderzoek naar Meeuws heeft Beels 'overvallen', zei ze woensdagavond in Terzake. 'Ik wist daar helemaal niet van, en hij waarschijnlijk ook niet. Het gaat om een gerechtelijk onderzoek, dat is geheim, dus het is niet onlogisch dat we dat niet wisten', stelt ze.

 

Beels blijft wel achter haar voorzitter staan. 'We hebben vandaag onze lijst voorgesteld, een fantastische lijst, en ik neem mijn verantwoordelijkheid als lijsttrekker op', zei ze. 'Ik geloof in hem, in ons en in ons verhaal. We gaan de vragen blijven beantwoorden en blijven benadrukken dat we een sterke ploeg zijn.'

Descheemaecker: ‘Meerdere dossiers tegen Meeuws’

 

Vandaag om 07:54 door Wle

Tweet

Delen

Mail

Print

Descheemaecker: ‘Meerdere dossiers tegen Meeuws’

Marc Scheemaecker Foto: Bart Dewaele

 

Het gaat in de klacht tegen voormalig De Lijn-directeur en SP.A-politicus Tom Meeuws niet alleen over het opsplitsen van facturen. Dat zegt De Lijn-voorzitter Marc Scheemaecker (N-VA) in een gesprek met De Ochtend op Radio 1.

 

Over de precieze kwalificatie wil Descheemaecker zich niet uitspreken, maar volgens hem zou het gaat over het niet respecteren van de wet op de overheidsopdrachten en het oneigenlijk gebruik van vennootschapsgoederen. Het opsplitsen van facturen waarvan sprake is, is volgens Descheemaecker slecht ‘een technisch elementje’. De feiten zouden dateren van 2014.Descheemaecker zegt dat het gaat om 'meerdere dossiers'.

 

De voorzitter van de De Lijn zegt dat het openbaarvervoerbedrijf op advies van zijn advocaten de zaak bij justitie heeft aangemeld. Hij zegt ‘met grote verbazing’ kennis te hebben genomen van kranteninterviews waarin Meeuws de dading die bij zijn vertrek werd gesloten, heeft publiek gemaakt. ‘Als hij de zaak op tafel gooit en dreigt een klacht in te dienen, kan je niet anders dan zelf de zaak te melden’.

 

Dat de zaak net uitgelekt is op de dag dat de SP.A bekendmaakte dat niet Meeuws maar Jinnih Beels de lijst bij de gemeenteraadsverkiezingen in Antwerpen zal trekken, is volgens Descheemaecker 'zuiver toeval'. Dat heeft ermee te maken dat een journalist via de wet op de openbaarheid van bestuur inzage in de correspondentie had gevraagd. De zaak werd afgewezen, maar in het vonnis werd de klacht tegen Meeuws wel vernoemd.

Carl Devos: 'Het is bijzonder eigenaardig dat een lijsttrekker geen partijkaart heeft'

http://www.knack.be/nieuws/belgie/parket-onderzoekt-tom-m...

*

AAN DE VRUCHTEN

KENT MEN DEN BOOM

*

Naast de decadentie van de Top, de bewustwording van de ‘Achterban’ is er bij deze twee Volks misleidende staas-meningen de verkeerde keuze voor de massa ‘nieuwe kiezers’.

Verkeerd om velerlei redenen, maar in hoofdzaak bedoeld om de getalsterkte aan kiezers op re vijzelen. Het internationaal mode-verschijnsel van de dag…

Deze aanpak zal, met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid er toe leiden, dat deze ‘verrijkers’ op zeker moment zelf de teugels zullen willen overnemen. Met de logische bedoeling goedschiks of kwaadschiks te overheersen. Niet als ‘gasten’, maar als ‘Veroveraars’.

Wat in (en boven) de grond, de bestaansreden is van de islammerij.

En neen, BDW is geen heiligenprentje; maar primo: hij is de eerste Vlaming die Coburgia tot in de kleinste haarvezels heeft doen huiveren, en secundo, hij wordt de eerste om voor eens en voor altijd de ‘vervreemding’ te stoppen en misschien met Gods hulp, wert terug te dringen.

Ook internationaal ziet men zijn ster rizen. En alles laat voorzien dat er binnen enkele decennia misschien wel bij leven, standbeelden van hem zullen verschijnen, maar wel veel… straatnamen.

Persoonlijk zou ik de voorkeur geven aan de afbeelding van ’n volautomatisch weefgetouw op blauwe achtergrond….

Hemelrijker

 

4465

 

 

IEDER VOGEL ZINGT ZOALS HIJ GEBEKT IS

*

Een hele opluchting, dat het Verre Oosten eindelijk weer blijkt samen te horen. Wij in het Vrije Westen, kunnen er maar ons voordeel bij doen.

Blijft over om ervoor te sidderen van vrees, de Ivans. Die huizen veel dichterbij. En blijken elkaar te ‘vergiftigen’ dat het een plezier is, of lijk Trotski, de kop ingeslagen te worden. Dar deert ons niet. Ook dààr is het ‘Eigen Volk Eerst’ en daar kunnen wij best mee leven.

*

Bij deze is mijn persoonlijk archief dus weer bijgewerkt. Their names liveth for ever more.


**

AAN HUIS GELEVERDE HOOFDSCHOTEL

Kim Jong-un heeft Xi Jinping in Peking ontmoet, 'bereid tot denuclearisatie'

*

De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un heeft in Peking een 'vruchtbare' ontmoeting gehad met de Chinese president Xi Jinping. Dat heeft het Chinese staatspersagentschap Xinhua woensdag 28 Maart 2018 (vandaag dus) bevestigd. De VS zeggen dat hun 'campagne van maximale druk' gewerkt heeft.

Over een bezoek van Kim Jong-un aan China staken al geruchten de kop op na de aankomst maandag in Peking van een speciale trein. Die was zondag via de grensstad Dandong China binnengereden vanuit Noord-Korea. Tot nu kwam er echter geen officiële bevestiging. © REUTERS

 

Tijdens het 'onofficiële bezoek', dat duurde van zondag tot woensdag, woonden Kim Jung-un en zijn vrouw Ri Sol-ju samen met Xi Jinping en diens vrouw Peng Liyuan een banket bij in de Grote Hal van het Volk, aan het Plein van de Hemelse Vrede in de hoofdstad.

Volgens Xinhua zei Kim dat de situatie op het Koreaanse schiereiland 'snel evolueert' en dat hij Xi 'uit kameraadschap en morele verantwoordelijkheid persoonlijk op de hoogte wilde stellen'. 'Het is ons consequent standpunt om geëngageerd te zijn voor denuclearisatie op het schiereiland, in overeenstemming met de wil van de overleden president Kim Il-sung en de overleden secretaris-generaal Kim Jong-il', zei de Noord-Koreaanse leider.

 

Bovendien is Pyonyang, nog volgens het Chinese staatsmedium, 'bereid om in dialoog te treden met de Verenigde Staten' en wil het regime een top organiseren tussen beide landen. 'Het probleem van de denuclearistie van het Koreaanse schiereiland kan opgelost worden als Zuid-Korea en de Verenigde Staten met welwillendheid op onze inspanningen reageren en een stemming van vrede en stabiliteit creëren, terwijl ze zelf progressieve en gelijktijdige maatregelen nemen voor de verwezenlijking van vrede', aldus Kim.

 

President Xi vertelde Kim dat China de 'belangrijke inspanningen' die Noord-Korea levert, op prijs stelt. Volgens het Noord-Koreaanse persagentschap KCNA aanvaardde het Chinese staatshoofd ook een uitnodiging van Kim om 'op een geschikt moment' een officieel staatsbezoek te brengen aan Noord-Korea.

 

VS: opvoeren druk werkt

 

Na het bezoek van Kim Jong-un aan China kloppen de Verenigde Staten zich op de borst. 'We zien deze ontwikkeling als bijkomend bewijs dat onze campagne van maximale druk de geschikte atmosfeer creëert voor gesprekken met Noord-Korea', zei Witte Huis-woordvoerster Sarah Huckabee-Sanders dinsdag.

 

Volgens Sanders heeft China de VS dinsdag (lokale tijd) ook eerst gebrieft gebriefd over de ontmoeting met Kim Jong-un en maakte Peking een persoonlijke boodschap van Xi Jinping over aan Amerikaans president Donald Trump. De woordvoerster benadrukte voorts nog dat de VS 'in nauw contact blijven met onze bondgenoten Zuid-Korea en Japan'.

 

Van de laatste land reageerde woensdag ook al de eerste minister. Shinzo Abe wil dat de Chinese regering een 'gedetailleerde briefing' van de gesprekken met Kim overmaakt. De Japanse premier wees ook nogmaals op het belang van Noord-Koreaanse denuclearisatie.

 

Het Japanse persagentschap Kyodo bericht op basis van anonieme bronnen ook dat Abe van 17 tot en met 19 april naar de VS zal afreizen voor gesprekken met Donald Trump, vlak voor die laatste een ontmoeting zou hebben met Kim Jong-un.

*

http://www.knack.be/nieuws/wereld/kim-jong-un-heeft-xi-ji...

*


1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende