08-04-18

4475

 

 

 

IEDER VOGEL ZINGT ZOALS HIJ GEBEKT IS

*

Heet fenomeen van ‘Rijke Russen’ die in Londen kwalen ‘overwinteren’ bestaat al langer dan ten tijde der Marx en Engels. Ze leefden er langer, leefden veel warmer en dus gelukkiger maar vooral veel luxueuzer. Moskou echter zagen ze nooit meer terug. Want die ‘ballingschap’ was de prijs voor hun vrijheid. Ja zelfs meestal voor hun leven.

Ik en versta het ook niet meer, Walter, want dezelfde soort vrijwillige ballingschap zien we ook zonder dat de vervaarlijke jacht op hun voorvaderlijk fortuin de reden is. Integendeel. Nu zijn het de hoogst geplaatsten in de Russusche Society die elders dan in het eigen land met vrouw, kind en meid, gaan leven. Bodyguards vinden ze ter plaatse.

Besluit. Ballingschap met de zegen van Poetin? Dan kan die toch zo gene slechterik zijn, me dunkt. Of juist wel. Wie zal het zeggen, want met de Russen weet men nooit. Dixit Pechtold in een moment van luciditeit…

Londen is kosmopoliet, da’s duidelijk. Met als gevolg, buiten het palet van de de kleurenrijkdom, meer nadelen dan voordelen.

So, let it be: ze hebben het zelf gezcht. Want anders dan op het Vasteland, leeeft iedereen er incognito want zonder ‘papieren’… Wat misschien wel de reden is, waarom al die ‘sans papiers’ er zo graag naartoe willen.

*

Maar om op die ‘dubbelspion’ terecht te komen; waarom mogen we niet weten waarvan die man daar in Salisbury leefde? Of stond die op de loonlijst van zowel de Brits-Amerikaanse Democrats als op die van Moskou? Ook komt er vanwege de Verkochte Merdia geen uitleg waarom die gas bijna-moord juist op 4 Maart moest gebeuren. Wat zou dan de reden geweest zijn? Verraad aan Moskou, of loslippigheid inzake de opgezette zogezegde onwettige beïnvloeding van de Amerikaanse Presidentsverkiezingen in het voordeel van den Donald? Dat spelletje viel als een kaartenhuisje in elkaar, dus moest er ‘geklapt’ geweest zijn!

Al aan gedacht, dat met al die Russisch klinkende namen in de Familie Trump, the Clinton Wife gemakkelijk op dat idee kon komen? Het zou er inderdaad wereldwijd moeten zijn ingegaan als zoete koek.

*

Kan ik het helpen, dat die Amerikaans Democrats zo simpel van geest zijn?

AAN HUIS GELEVERDE HOOFDSCHOTEL

*

In Londen kunnen de superrijke Russen ongestoord doorgaan met hun luxeleven

Sandra Donker 05 april 2018 14u43 Bron: AD

*

Anti-corruptiestrijder Roman Borisovitsj voor Whitehall Gardens in Kensington, de Londense wijk waar veel rijke Russen wonen.

Drie weken na de vergiftiging van een Russische oud-spion is de taal van Groot-Brittannië tegenover Rusland hard, maar de sancties blijven achter, vinden critici. Zo kan de superrijke inner circle van Poetin ongestoord doorgaan met hun luxeleven in de duurste huizen van Londen.

*

 

Anti-corruptie activist Roman Borisovitsj wijst naar boven: “Daar, de een na hoogste verdieping, die vijf ramen op rij. Dat appartement is van de Russische vicepremier.” Het majestueuze appartementencomplex staat in Whitehall Gardens, op een steenworp afstand van Downing Street.

https://www.hln.be/nieuws/buitenland/in-londen-kunnen-de-...

*

Superrijke Russen blijven luxe leven in vijandig Londen

Drie weken na de vergiftiging van een Russische oud-spion is de taal van Groot-Brittannië tegenover Rusland hard, maar de sancties blijven achter, vinden critici. Zo kan de superrijke inner circle van Poetin ongestoord doorgaan met hun luxeleven in de duurste huizen van Londen.

 

Suse van Kleef 05-04-18, 09:00

Anti-corruptieactivist Roman Borisovitsj wijst naar boven: “Daar, de een na hoogste verdieping, die vijf ramen op rij. Dat appartement is van de Russische vicepremier.” Het majestueuze appartementencomplex staat in Whitehall Gardens, op een steenworp afstand van

Downing Street.10

Het is de verzamelplek van de zogenoemde kleptocraten-tour: een bustrip langs peperdure panden die in handen zijn van dubieuze Russische investeerders. “Vice-premier Igor Shoevalov kocht dat appartement voor 11,4 miljoen pond”, zegt Rachel Davies van anti-corruptieorganisatie Transparency International. “Terwijl zijn officiële minister salaris 112.000 pond bedraagt. Het is dan ook totaal onduidelijk hoe hij zich dat heeft kunnen veroorloven. Het is meer dan 100 keer zijn jaarsalaris!”

 

Tijdens de busreis naar de volgende stop geeft Davies een minicollege ‘dirty money’ zoals ze het bij Transparency International noemen. Londen is een magneet geworden voor twijfelachtige rijken, die hun geld willen stallen vertelt ze. “Het is relatief makkelijk om een miljoenenpand te kopen op naam van een anonieme brievenbusfirma. In deze stad staan tienduizenden huizen waarvan we niet weten wie de eigenaar is. En wij faciliteren het hier zelf met onze advocaten, accountants en makelaars.

https://www.ad.nl/buitenland/superrijke-russen-blijven-lu...

*

AAN DE VRUCHTEN

KENT MEN DEN BOOM

*

Twee keer hetzelfde verhaal? Ja en neen0 Bij de bron waarnaar HLB verwijst, zijnde Algemeen Dagblad (NL) vond ik het ele verhaal. U heeft zelf kunnen oordelen. Als naar gweioont brengt HLN alleen geknipte boodschappen die de verkeerde indrukken nalaten

*

Ach die pré-oorlogse toestanden!

Als de rijkste Russen, waaronder de vice-president en dis het vriendje van Poetin, tot de dichtste buren horen van Theresa May, is heel die heisa rond uitgewezen diplomaten dan niet super verdacht? Er was immers keuze genoeg, om die met chloor-gas te vergiftigenof uit te wijzen….

Het hele verhaal doet mij denken aan de solo-vlucht in 1941van Rudolf Hess (1894-1987. Ook hij was de ‘vice’ führer. Ja, die stond zelfs te boek als de ‘Stellvertreter’ van Hitler. Hij vloog (in opdracht?) op zijn eentje met die speciale Messerschmidt voor lange afstanden naar Schotland, om daar de vertrouwenspersoon van Winston Churchill te ontmoeten. De boodschap was: laten wij twee vrede sluiten, want volgende maand gaan we Stalin aanpakken. Maar Churchill liet hem gevangen nemen en opsluiten in de Tower. Einde verhaal. Na de oorlog (1946) moest hij als ‘oorlogsmisdadiger’ toch verschijnen in Neurenberg, en kreeg daar levenslang. Die straf, als enige gevangene van de Spandau Gevangenis, duurde… tot zijn dood, meer dan 40 jaar later. Zonder dat hij ooit noch vrouw noch kind nocj kraai had willen terugzien…

*

Hemelrijker 

De commentaren zijn gesloten.