28-04-18

4481

 

IEDER VOGEL ZINGT ZOALS HIJ GEBEKT IS

*

Ja, die ‘Wassende Maan’, is de letterlijke vertaling van de gekende Franse uitdrukking var ‘de Liegende Halve Maan’. La Lune Croissante, met de ‘C’ van ‘Croître’ (groeien), daar waar ze integendeel in het Laatste Kwartier staat.

Raar hé, hoe toen (1683) in Frankrijk de wereld van ‘de warme Bakker’ de verslagen en vernederde Islam in verband bracht met de letter ‘C’ van dat liegend islamitisch symbool…

**

Die kleur alleen al!!!!!

*

 

SPIEKEN MAG WÈL

SEDERT MEI’68 IS HET VERBODEN TE VERBIEDEN !!!!!

**

Venetië sluit straten en bruggen voor toeristen

Vandaag om 11:43 door rvs | Bron: Condé Nast Travel, The Independent

Tekst gevonden bij http://www.standaard.be/cnt/dmf20180427_03486120

Foto: REUTERS

Toeristen die dit weekend op de Strada Nuova in Venetië willen wandelen of de Ponte della Costituzione willen oversteken, zijn eraan voor de moeite. Omdat veel Italianen voor het lange weekend van 1 mei naar de Dogenstad trekken, heeft de burgemeester beslist om alternatieve routes voor toeristen aan te leggen. >

Aangezien de in Italië populaire feestdag voor de Dag van de Arbeid dit jaar op een dinsdag valt, nemen veel Italianen een lang weekend. Luigi Brugnaro, de burgemeester van Venetië vreest een overrompeling van zijn stad, nadat ook het paasweekend al uitzonderlijk druk was. Hij besloot daarom om bepaalde routes van 28 april tot 1 mei voor te behouden voor de plaatselijke bevolking.

Wie niet over een ‘Venezia Unica’-kaart beschikt, krijgt zo geen toegang tot de Strada Nuova, Venetiës populairste boulevard. Die wordt door veel toeristen gebruikt om het San Marco-plein te bereiken. Ook het Piazzale Roma-plein en de door Santiago Calatrava ontworpen Ponte della Costituzione zijn enkel bereikbaar voor locals. Toeristen worden omgeleid via achterstraatjes.

Ook in de zomer?

Wie met de auto de stad wil binnenrijden en niet op voorhand een parkeerplaats heeft gereserveerd, riskeert afgeleid te worden uit het centrum. Zelfs de ferry's zullen de toeristen niet afzetten aan de centraal gelegen Riva degli Schiavoni, maar aan de noordelijkere Fondamente Nuove.

Toeristen die de stad dit weekend bezoeken, wordt aangeraden om de Facebook- en Twitter-pagina van de stad in de gaten te houden. Daar worden alle omleidingen en andere maatregelen aangekondigd.

Voorlopig zijn de maatregelen beperkt tot het weekend van 1 mei, maar volgens de Corriere della Sera denkt de burgemeester eraan om de alternatieve routes ook in de zomer te gebruiken. Venetië ontvangt elk jaar 30 miljoen toeristen, en het plaatselijke bestuur heeft de bescherming van het erfgoed en de leefbaarheid in de stad hoog op de agenda geplaatst.

Ref: https://en.wikipedia.org/wiki/Luigi_Brugnaro

*

AAN DE VRUCHTEN

KENT MEN DEN BOOM

*

Trouwe lezers van dit (b)log-boekje werden al meer dan één keer getrakteerd op de Geschiedenis van de oorsprong van onze ‘croissant’. Een ècht waar gebeurd verhaal, geloof me!

Overal waar de Islam heerst, worden er waarschijnlijk dan ook geen ‘croissants’ gegeten….

Ik kan mij vergissen, maar de naam van de Burgervader van de Dogenstad Venetië Luigi Brugnaro zal ooit in gouden letters de wereld rondgaan. In de hierboven geciteerde gazet wordt vanzelfsprekend geen reclame gemaakt voor diens gedachten-wereld. Het zou immers zijn Collega’s in ons eigen Land op slechte gedachten kunnen brengen. Google is daarin veel eerlijker, zoals U heeft kunnen vaststellen    via de hierboven geciteerde link… Dubbelcheck dit voor alle zekerheid, nog maar eens bij

https://en.wikipedia.org/wiki/Luigi_Brugnaro

Van mij krijgt U er zelfs gratis een sprekende foto bij….’Centrum-Rechts’. Dat is wel duidelijk. Misschien wel iemand als Fluppe DeWinter, met de klauwende Zwarte Leeuw op Geluw Veld omhangen.

Vaya con Dios, my darling!

*

Enne, voor ik het vergeet, in de Middeleeuwen (ten tijde van de Kruistochten) was de Republiek Venetië een wereldspeler van formaat. De Poort naar het Verre Oosten, naar Indië. Naar China en zo.

Op Wikipedia leest U er alles over…

Het is dus inderdaad zo, dat de Geschiedenis zich voortdurend herhaalt. Want China is, naast het Tsarenrijk Rusland, thans de opkomende wereldmacht. En deze keer klopt het verhaal van de Wassende Halve Maan wel. Al op gelet trouwens dat de naam China begint met de letter ‘C’ van ‘croître’?????

Zou daar (de goede relaties met China) de reden kunnen liggen, dat de Franse President Macroni 3 dagen lang bij Trump op de koffie mocht blijven? In tegenstelling tot die Duitse feeks Angelina, de Kampleidster van The Deep State, die amper ‘n half dagje kreeg.

Ja Ja, die Trump heeft de ogen open!

*

 Digitaliaanse Hemel-rijker


De commentaren zijn gesloten.