16-05-18

4491

Woensdag 16 Mei 2018

 

 

IEDER VOGEL ZINGT ZOALS HIJ GEBEKT IS

*

Onderstaande ‘Bijhdrage’ van een Collega wordt met aandrang en zonder kosten gratis aangeboden. Niets af te knabbelen of aan toe te voegen.

Niets aan gewijzigd, Guido, buiten de 3 aangebrachte afbeeldingen en de splitsing door het platte min-teken om

paternosterbollekensmakerijwoorden

die voor elke slechtziende wat kopzichtelijker te maken.

Dat mocht toch, hé Guido ???!!!!

*

SPIEKEN MAG WÈL

SEDERT MEI ’68 IS HET VERBODEN TE VERBIEDEN !!!!!

*

En dan zijn er nog de Catalanen

*

   Wat er ook allemaal gebeurt op het internationaal vlak, de Catalanen laten het blijkbaar niet aan hun hart komen en blijven zich in de eerste plaats bezig houden met hun eigen regio. De voorlopig laatste zet van Carles Puigdemont is dat hij toch afziet van het minister-presidentschap en hij meteen een opvolger heeft aangeduid, een zekere

Quim Torra,

die ondertussen door het Catalaanse Parlement is verkozen. De man is eerder een tweederangs figuur, maar – net zoals ‘Pokemon’ – een vurig nationalist die waarschijnlijk als schaduw-premier zal handelen met Puigdemont als ‘souffleur’. Een zoveelste slimme zet m.i., al blijft het natuurlijk afwachten wat die

Rajoy

in Madrid straks weer uit zijn mouw kan schudden. Wie in deze tijd in Europa nog mensen achter de tralies zet om hun politieke overtuiging is niet goed wijs. En dat er vanuit de E.U. nog steeds niet meer kritiek komt op deze manier van handelen, blijft een schande.

   Zouden we ‘onze’ Catalaan niet naar ginder kunnen sturen? Daarmee bedoel ik

groene Calvo

die zonet van een Rajoyke bevallen is. Hij wil vijf van onze zes parlementen afschaffen en het enige overblijvende laten bestaan uit twee regionale kamers. De man kan dan ondertussen wel Belg zijn geworden, waarom er vroeger in dit land gesplitst werd, lijkt hem te zijn ontgaan. Terug naar la Belgique à papa is geen optie, als men weet dat men daar vroeger vanaf is gestapt omdat men helemaal niks meer geregeld kreeg. Zelfs de traditionele partijen, die het toen voor het zeggen hadden, konden geen eenheid bewaren. Wat er de dag van vandaag wél geregeld raakt is wat op regionaal niveau gebeurt, niet op het federale vlak. Denk maar aan al die hangende zaken die de regering van onze nationale Charel over de verkiezingen wil tillen. Partijen zoals die van de groenen en van de communisten zijn in dit land nog unitair gezind, maar daar houdt het ook bij op.

http://blog.seniorennet.be/guvaal/

*

AAN DE VRUCHTEN

KENT MEN DEN BOOM

*

Na lezing, volhardt en ondertekent

*

Digitaliaanse Hemelrijker
Post een commentaar