22-10-15

2962

***

Donderdag 22 oktober

Zon 8u17-18u37

H Ingbert

*

Morgen, 2310 herdenken we hoe in 1914 de Duitse Veldtocht te pletter liep tegen de ondergelopen IJzervlakte tussen Ieper en de Zee. Beide legers, de verdedigers en de aanvallers, hadden  zich de avond voordien overal in de velden  ingegraven, maar toen ze ’s morgens ontwaakten, stond het water van de Noordzee hen tot aan de knieën. Hun geschut stak vast in de modder en Morgen, 2310 herdenken we hoe in 1914 de Duitse Veldtocht tegen de ondergelopen Ijzervlakte tussen Ieper en de Zee te pletter liep. Beide legers, de verdedigers en de aanvallers, hadden  zich de avond voordien overal in de velden  ingegraven, maar toen ze ’s morgens ontwaakten, stond het water van de Noordzee hen tot aan de knieën. Hun geschut stak vast in de modder e de legers trokken zich noodgedwongen terug, elk aan hun eigen kant. Om onbegrijpelijke redenen hebben de Duitsers nooit geprobeerd dat sluizencomplex dat binnen hun bereik lag, te veroveren zodat zij het water georganiseerd hadden kunnen doen terugtrekken. Zowel in Londen als in Berlijn konden ze hun ogen niet geloven. Hoe een onnozel sluiswachterke (Karel Cogghe was zijn naam) zo’n almachtige vijand had kunnen vastpinnen, neen, daar hadden ze geen woorden voor e.. ze zwegen er dus over. Zo hadden zij meer woorden beschikbaar om de roem van hun respectievelijke legers te bezingen.

Wel kreeg Albert de Coburger, volle neef van de Duitse Keizer Willem II, hiervoor na de oorlog een wereldberoemd monument in Nieuwpoort. Op een plaats waar die man wegens gedurende de gevechten veel te gevaarlijk voor Duitse prinsen, nog nooit was geweest. Natuurlijk had die ondertussen zijn geheime onderhandelingen met de Duitsers familie relaties om achter de rug van zijn Geallieerden een afzonderlijke vrede te bespreken al stopgezet. Zo kon hij in het zog van zijn triomferende legers, tijdig in Brüksèl terug zijn om de vrede te vieren. Samen met zijn halve trouwboek, ene Elisabetha von Possenhofen, Prinses von Wittelbaach, Hertogin in Bayern. Een verre tante van de Lieve Sissi die we later op het Witte doek konden bewonderen.

 de legers trokken zich noodgedwongen terug, elk aan hun eigen kant. Om onbegrijpelijke redenen hebben de Duitshers nooit geprobeerd dat sluizencomplex dat binnen hun bereik lag, te veroveren zodat zij het water georganiseerd hadden kunnen doen terugtrekken. Zowel in Londen en Parijs als in Berlijn konden ze hun ogen niet geloven. Hoe een onnozel sluiswachterke (Karel Cogghe was zijn naam) zo’n almachtige vijand had kunnen vastpinnen, neen, daar hadden ze geen woorden voor e.. ze zwegen er dus over. Zo hadden zij meer woorden beschikbaar om de roem van hun respectievelijke legers te bezingen.

Wel kreeg Albert de Coburger, volle neef van de Duitse Keizer Wilhelm II, hiervoor na de oorlog een wereldberoemd monument in Nieuwpoort. Op een plaats waar die man wegens de aan de gang zijnde gevechten veel te gevaarlijk voor Duitse prinsen, nog nooit was geweest. Natuurlijk had die ondertussen zijn geheime onderhandelingen met de Duitshe familierelaties om achter de rug van den Geallieerden een afzonderlijke vrede te bespreken al stopgezet. Zo kon hij in het zog van zijn triomferende troepen, tijdig in Brüksèl terug zijn om de vrede te vieren. Samen met zijn halve trouwboek, ene Elisabetha von Possenhofen, Prinses von Wittelbaach, Hertogin in Bayern. Een verre tante van de lieve Sissi von Possenhofen die we later op het Witte doek konden bewonderen.

Na de oorlog werd aan het Hof alleen nog Frans gesproken, in plaats van Duits, de moedertaal van Koning en Koningin…. En toen kon de achteruitstelling van de Vlamingen pas voorgoed beginnen…. Als overwinnaars moest vanaf dan iedereen Frans beginnen spreken….

 

*

2962 - DE ZOETE STAM DER ZWARTE MADAM IN ABSURDISTAN

.

 

.

Groeten uit Kunduz (Afghanistan)

 

.

 

et land van de Muzelmannij, de ‘Taliban’ in optima forma.

.

*

INLEIDING

.

Deze bijdrage gaat over het land dat vlgens de Zwarre Ongelukskater uit de States, dak zij zijn inspaningen, ondertussen ‘op goede weg is’. Welke ‘goede seg’ die vlasbaard bedoelt, is evenwel niet duideijk.

Via deze link komt U in dat land terecht, en kun t U er zich van overtuigen, hoe het voelt als de Muzelmannerij eerstdaags bij ons de plak zwaait.

https://youtu.be/5mzT8kW8ErQ

Is niet geschikt vor gevoelige kijkers/iezers. U zou het dus beter naar al Uw vrienden en kennissen doorsturen, met deze waarschuwing erbij : ’Islam schaadt schaadt Uw gezondheid’ Voor U de video aanet, eerst kogelvrije vest aandoen, een hellm opzetten en een gasmasker voorbinden.

Uit het bereik van kinderen houden. Vooral uit het bereik van puberende jonge meisjes die al eens een begerig oogje laten valen op al die knappe Mustafa’s. Neem U liever een blanke ‘loverboy’ uit eigen rangen. Die zal U in veel langzamer tempo naar Uw ondergang leiden.

*

 

 

 

*

 

MIDDENSTUK

Onder voorname dankzegging

overgenomen door Digitalia bij

http://ejbron.wordpress.com/

&

http://newsmonkey.be/article/58011

*

Het nieuwe achterlijk: massaal meisjes indoctrineren in Afghaanse koranscholen

*

Ondanks 13 jaar westerse troepen en strijd tegen de Taliban, is in Afghanistan, dat Barack Obama “een land dat op de goede weg is” noemt, een nieuw fenomeen als een wild vuurtje om zich heen aan het grijpen: moslimmeisjes worden met de duizenden in private koranscholen gestoken. Daar worden ze de islam in z’n meest radicale vorm ingepompt.

Niet eens zo lang geleden was UNGEI, een organisatie die voor de Verenigde Natie ijvert om meisjes wereldwijd in school te krijgen, euforisch over Afghanistan. “Tijdens het Talibanregime gingen er minder dan een miljoen kinderen naar school; nu zijn dat er zes miljoen en ongeveer een op drie van de leerlingen zijn meisjes.”

 

Het ging effectief een poosje de goeie kant op. Maar de jongste twee jaar is er dan misschien niks veranderd in absolute cijfers, wel met het soort onderwijs waar die meisjes terechtkomen. Madrassa, koranscholen, specifiek voor meisjes, springen in Afghanistan als paddenstoelen uit de grond.

Drillen

Er zijn er ondertussen rond de 2.000, met tussen 1.000 en 6.000 leerlingen elk. En da’s een pak meer dan de 1.100 officiële overheidsscholen waar meisjes terecht kunnen. De koranscholen zijn privé-initiatieven. Meisjes in volledige hijab (verplicht) worden er dagelijks acht uur, soms 11 uur lang onderwezen in de koran. Ze krijgen er de islam in z’n meest extreme vorm ingedrild, met de sharia als leidraad.

 

Eén van de eerste zaken die de meisjes ingepompt wordt, is dat ze vroeg moeten trouwen, en dat ze zichzelf als “eigendom” van hun echtgenoot moeten beschouwen. Televisie kijken, naar de radio luisteren (muziek tout court) en zelfs thuis rondlopen zonder hijab is verboden.

Hijab

Eén van de gevolgen is al in het straatbeeld te zien: de traditionele, donkerblauwe boerka van Afghanistan, is plaats aan het maken voor de zwarte, iets dat komt overgewaaid uit Arabische landen. Meisjes worden verwacht handschoenen te dragen, en zelfs hun ogen te bedekken met een gaas nu.

Het lijkt of de Taliban nooit weggeweest is. Het meest extreem, en het meest succesvol zijn de Ashraf-ul Madares-scholen. Gestart met een eentje in Kunduz, waren er binnen het jaar 14 filialen van in die stad. Ondertussen is Ashraf-ul Madares zich over het hele land aan het verspreiden. De “leraars” drillen er hun lessen in vanachter een gordijntje dat hangt voor een gat in de muur: het is immers verboden voor de meisjes om te kijken naar mannen.

Ouders verraden

Mawlavi Abdul Khaleq, één van de leiders van de Ashraf-ul Madares-scholen, laat weinig illusies bestaan over wat ze willen bewerkstelligen: “"In the beginning of Islam, Muslim girls used to take part in religious activities. They even used to participate in wars… but we Muslims have now lagged behind." Met andere woorden: moslimvrouwen hebben ook een rol te spelen in de jihad, de heilige oorlog en de scholen dienen om dat te bewerkstelligen. In een reportage die Al Jazeera filmde in Kunduz, is te zien hoe meisjes aangemoedigd worden hun eigen ouders te “verraden” als die zich niet gedragen conform de strikte regels van de fundamentalistische islam.

De financiering van de Ashraf-ul Madares-scholen is voor een stuk terug te sporen naar Pakistan, voor een stuk worden ze betaald door drugsgeld van de Taliban, maar er zijn ook sporen die leiden naar de Golfstaten, Saoedi-Arabië op kop.

Vorig jaar draaide Al Jazeer al deze reportage, genaamd The Girls of the Taliban. De situatie is ondertussen alleen maar erger geworden.

*

UITLEIDING

*

Dubbeltjes kunnen raar rollen, Erocentjes des te meer. En ach, tot voor kort lag Afghanstan  ergens gewonnen veroren i de wijde wereld. En ja, de ‘Taliban’ hield daar lelijk huis. Maar wat gin g ons dat aan?

Jammer genoeg zijn al die verre landen rapper dan de snelheid van het icht, door het Internet bijna oebazarder geworden dan om het even welke buurgemeete in eigen land. Zelfs blijken er in eens van ‘onze jongens’ daar te zitten, erger en veel gevaarlijker dan de miliciens ten tijde van het Coburgs ‘Bezettingsleger’ in Duitsland.

En in al die nieuwe landen, blijkt de Isammerij overal het vuur aan de lont te zijn gaan aaansteken. Er estaat geen aln d ter wereld, waar de grnezen niet wilekeurig zijn getroken, of het moet Ausralië zijn omdat het nu eenmaal midden in alle mogelijke oceanen ligt. En daarebocven ver van ons huis is. Maar daar ondergetekede uit de Vervoeste Gewesten stamt, en als kind op al die Engelse begraafplaatsen heeft gestoeid (vooral in de oorlogsjaren), zijn de meeste landen hel bekend van op die witte soldatenzerkjes. ‘An.. soldier of the Grat World? Known unto God’. Alleen Hottentotosie kwam daar niet op voor. En op warme zomernamiddagen ging Meester met een groot bek met wereldkaarten, dan mee om te toenen waar die landen allelmaal lagen.

Maar Afghanen.. Neen, dergelijke graven kwamen er niet voor. En van kontheffers hadden we ook nog nooit gehoord.

Enfi,; ik serveerde U deze bijdrage, in de hoop Uw kennis van de ware Islammerij wat beter te kunnen belcihten. Zodat U niet de een of de andere dag dergelijke spookgestalten in volle dagicht tegen het lichaam loopt en met een vergiftigd mes in Uw keel krijgt;

*

Dit was de allerindividueelste expressie van de allerindividueeolste emotie van……

 (Get) Digitalia

 

*

EINDE

*

 

 

11:07 Gepost in POLITIEK | Permalink | Commentaren (0)

05-01-13

1126 - METROPOLITANE RONDBLIK OP SPORTING A

De dagklapper die wij (‘tSCHELDT) publiceren vindt u ook op de wandkalender van De Druivelaar, uitgave van de West-Vlaamse uitgeverij-drukkerij Strobbe.

Die wandkalender kent eenieder wel: u heeft hem toch ook aan de wand hangen?

(Get) A3AB, schrijver van blog-bubbels, die volhardt in de boosheid.

***

Zaterdag 5 januari

Zon 8u44-16u52

H Gerlachus van Houthem

                                                                                                                                                                                                                    .

 1126  - METROPOLITANE RONDBLIK OP SPORTING A

 

Nog maar 4 dagen ver,

 

 En al Wereldhoofdstad van heel 2013

***

 

 

“t Scheldt alarmeert, en nog geen klein beetje : Rubens verdwijnt uit Antwerpen, omdat het ACW via de Dikke van via Diksia en Leterminator onder hun beidjes het familie-patrimonium hebben verkwanseld. Hieronder, wat de media verzwijgen, de historiek van het verhaal.

 

 

***

Ter zake :

 

Verdwijnen er twee werken van Rubens uit Antwerpen ?

Laatste stunt van Patrick Parvenu

***

U heeft het allicht zijdelings vernomen. Dexia, of liever Belfius, gaat haar kunstcollectie verkopen. Althans alles ‘van voor 1830’. Zo deelde deze knappe bank die U en ik met ons belastinggeld rechthouden mee.

Niemand staat er kennelijk bij stil, doch dit treft ons Antwerps kunstpatrimonium zwaar. Ooit verzamelde bankier Maurits Naessens - een bewonderenswaardig selfmade man - een onwaarschijnlijke verzameling Antwerpse zestiende-eeuwse kunst. Hoogtepunten: twee werken van Rubens, ‘de Roof van de Sabijnse Maagden’ en ‘de verzoening tussen Romeinen en Sabijnen’. Momenteel nog steeds te bewonderen in de Kunstkamer van het Osterriethhuis, op de Meir. Samen met tientallen andere topwerken, o.a. enkele schitterende retabels.

De Bank waar Maurits Naessens voor werkte, eigenaar van deze kunstcollectie, was de Paribas. Deze werd overgenomen door Artesia, om tot slot - helaas - door Dexia overgenomen te worden. Kunstcollectie incluis.

Binnenkort wordt deze dus verkocht, met dank aan de Raad van Bestuur, met daarin ene Patrick J., ‘de Grootste Burgemeester van Antwerpen’.

Weer een ontmaskering van deze parvenu.

Een eenvoudige vraag : wat doet onze Schepen van Cultuur, Heylen? En onze nieuwe burgemeester? Ondernemen ze iets, of niet?

***

 

Over Lex Molenaar van GVA, de krant die iedere dag verder afslankt…..

***

Gaat hij zijn dochter helpen bij de vaat in De Zeven Schaken op de Grote Markt waar politiek Antwerpen samentroept met de bevriende journalistieke gilde?

 

***

 

 

 

Verre van mij te willen bemoeien met Antwerpse toestanden, heb ik er alleen aan gehouden deze twee zaakjes onder de aandacht te brengen van alle Sinjoren en Sinjoor-gezinden. De stormklok uit de Van Rijswijcklaan is verstomd, maar dat wil niet zeggen, dat zijn strijdbijl samen met hem is begraven.

U moogt gerust in de bovenvermelde tapperij op de Grote Markt voor mijn rekening een pint betalen aan de Grote Leider. Schol!  Kan die er nu misschien iets aan doen, dat de Pred’Homme op de Suikerrui heropent?  Ik zou al content zijn, moest ik binnen het kwartier lopen van daar, een parkeerplaatsje vinden.

O ja! Moest de Burgemeester niets kunnen voor die arme Sabijnse Maagden (net als voor de laatste Congo-boot, op rust-roest in Roesthok –Rostock - waarvoor er ook geen geld is, en zelfs geen plaats), kan er dan geen werk gemaakt worden om eindelijk na zoveel eeuwen, om de tweede toren op te trekken van de O.L. Vrouw Kathedraal? Als ik denk aan de Dom van Köln of aan de Parijse Nore Dame, met hun dubbele spitsen, ben ik beschaamd voor de afgeknipte stomp der middelmatigheid, daar op de fameuze Groenplaats. Op DeWinter moeten we niet mee rekenen. Dewever zal het moeten doen! Na Achitect Keldermans (van de teerste toren) nu Burgervader De Wever vereeuwigd als kathedraal-bouwer!

En zeggen dat men zo oploopt met de Dom van Milaan, een marmeren kantwerk door heel de wereld bewonderd. Het ding is gemaakt door een bijna vergeten Brugs architect. Het enige dat nog aan herinnert, is de inscriptie aan de muur van zijn parochie-kerk in Brugge.

Ben ik nu toch wel de naam vergeten, zeker! Zo gauw volgende zomer ons dochter tijd heeft, geraakt mijn boeken-voorraad eindelijk uitgepakt en geklasseerd. Beloofd. Dan geef ik hier (nogmaals) deze gegevens door.

 

 

 

 

 

12:17 Gepost in POLITIEK | Permalink | Commentaren (0)

03-01-13

1121 - BART DEWEVER IS HET KIND VAN HET CORDON SANITAIRE

                                                                                                                                                                                                                   

***

Donderdag 3 januari

Zon 8u45-16u50

H Genoveva

Wie op Sint-Genoveva snoeit, zijn boomgaard overmachtig bloeit

.

1121 - BART DEWEVER IS HET KIND VAN HET CORDON SANITAIRE

 

De Eerw. Heer (?) Rik Torfs, met trofee

 

Na het interview bij de RTBF

***

 

 

 

De woorden van de titel hier bovenaan, waren gisteren op de RTBF de diepste gedachten van Hoogleraar KUL Rik Torfs een der Kopstukken van de TjeeVeePee, tevens ooit aangezocht, samen met Ingetje Vervotje, dat dotje van een motje, om de CVP van binnen-in te her-ontdekken. Dat was vòòr Wouter Beekske zijn jonge spuiters had bijeengeraapt om dat werk over te doen, want veel hadden die tweeniet her-ontdekt.

Eerst wil ik – in alle nederigheid – het Hoge (maar half uitgesproken)  Woord redenering doortrekken.  Zoals elke Tsjeef, geraakt Rik Torfs nooit maar aan de koude buitenkant van de waarheid. Als Bart Dewever het kind is van het ‘cordon sanitaire’ en het ‘cordon sanitaire’ een uitvinding is tegen het Vlaams Blok/Belang, dan is Bart Dewever het kind van Filip Dewinter…. Ik geef toe dat afstamming en vaderschap voor een celibatair Perfesser Kerkelijk Recht geen dagelijkse kost is, maar toch.

Zou het kunnen dat, Rik Torfs op deze blog mee leest?  Of misschien zelfs het Partij Programma! Sedert de opgang van de NV-A werd hier quasi dagelijks volgehouden : zonder het VB zou de NV-A nooit bestaan hebben. Het Vb zei en schreef wat de meeste mensen dachten en elkaar daarin binnenskamers steunden, maar zich stil hielden. Ze sympathiseerden intussen wel met de Nieuwe Volks Unie, omdat ook die niet uitgespuwd konden worden. Zij waren, in tegenstelling tot het VB, de zachte extreem-rechtsen. Zij spraken zich toen ook nooit helemaal uit, net zoals hun voedster-vaders van de Tjeven.

Vandaag nog stond op de blog N° 1120 hiervoor, dat zelfs het beste koerspaard af en toe een zweepje moet voelen. Anders gezegd : zonder het VB zaten de Nieuwe Schiltzianen nu nog altijd onder de vleugels van de moedekloek.

Zou ondergetekende na deze eropenbaring Meneer de Pertfesser mogen aanspreken met ‘Beste Confrater’?  Of beter : geraak ik nu naast Martens en Dehaene ook op de vette loonlijst van de top-medewerkers van de Tjeven?  Ik kan zeer goed roepen ‘Iedereen Inbegrepen’, met of zonder haakjes. Misschien word ik wel ooit op de koffie gevraagd bij Mathilde Van Hoedegem en nog wat, de Landvoogdes der Rest-Belgen, om aan de Coburger hansworsten uit te leggen welke minwaarde ze voor ons volk hebben betekend?

Wel, ze mogen het weten. Ik ben niet zoals onzen Bart. Ik zou mij kat sturen. Want naar paleien en gaan ik niet. Paleizen zijn onze regel niet.

 

***

Ter zake :

Torfs: "De Wever succesvol dankzij cordon sanitaire"

02/01/13, 10u29  − Bron: belga.be

***

 "Het opleggen van het cordon sanitaire is een fout geweest, met erg negatieve gevolgen." Dat zei CD&V-senator Rik Torfs op de RTBF-radio. "Het cordon sanitaire verklaart mee het succes van Bart De Wever in Vlaanderen", meent Torfs.

Ik heb het cordon sanitaire lange tijd verdedigd, maar ik moet vaststellen dat er twee erg negatieve gevolgen uit voortvloeien", aldus Torfs. "Zo heeft het cordon geleid tot heel wat frustraties van de nationalisten in Vlaanderen. Ze werden uitgesloten en dat verklaart deels het gigantisch succes van Bart De Wever", zo zegt Torfs. "Bovendien heeft het geleid tot een volledig status quo binnen de traditionele Vlaamse partijen."

Volgens Torfs kan De Wever dan ook worden beschouwd als een kind van het cordon sanitaire. "Zonder het cordon sanitaire, zou hij nooit hebben gestaan waar hij nu staat, omdat de nationalisten beter vertegenwoordigd zouden zijn en omdat de traditionele partijen zich als gevolg beter hadden moeten organiseren."

 

Stap voor stap vergeten

Torfs bepleit het geleidelijk afschaffen van het cordon sanitaire. "Het moet stap voor stap worden vergeten, omdat het een groot deel van de Vlamingen stigmatiseert."

Het cordon sanitaire blijft in Vlaanderen problematisch, getuige onder meer het moeilijk politiek overleg in Denderleeuw. Vlaams Belang beschikt er over drie verkozenen en daarmee over een sleutelpositie voor het vormen van een meerderheid. .

 

 

***

 

 

Met pek en veren bekleed, de woestijn ingestuurd worden.  Zou dat principe niet voorkomen in het Kerkelijk Recht?

Over opportuniteitbeen gesproken : de dag dat Torfs het gat van de timmerman gekregen heeft bij de Tjeven via de vachterdeur, dat de Gerolf hem dan binnenhale langs de voordeur. Liefst onder het oog van de camera’s, en met een gouden lidkaart midden een bos rozen.

Dominee Gheysels en Lewie van Leuven mogen zich binnenkort (bij gebrek aan hoofdharen om uit t etrekken) de kleren van het lijf scheuren.

Persoonlijk ben ik de mening toegedaan, dat er al lang klacht bij het Europeess Hof voor de Rechten van de Mens moest ingediend geweest zijn. Wegens discriminatie van een paar miljoen Vlamingen. Dat zou, onafgezien van het resultaat, pas een Europese institutionele atoombom zijn. Daar tegenover zou de dodelijke rapier-steek  die het Gentse Liegebeest ooit vanwege Nigel Farage moest incasseren  (your own country is falling into pieces) klein bier zijn geweest.

 

 

 

10:20 Gepost in POLITIEK | Tags: politiek | Permalink | Commentaren (0)