23-06-17

4179

OP DE IJTKIJK

*

Ik wist het niet, dus pleit ik onschuldig, Meneer de Voorzitter.

Kunnen we van nu voort niet meer zeggen, want E.J. Bron heeft os het bestaan onthuld van

la 17e chambre correctionnelle du tribunal de grande instance de Paris.

En dat is andere pâté dan ons bliedeigen CGKR-ke dat onlangs verpluimd is tot UNIA, dat zegt te staan voor gelijke kansen en nog wat.

Eindelijk hebben wij, Vlamingen dus een officiële instantie die ons in dit land niet als tweederangs burgers wil zien behandelen. Maar waar we toch eerst nog moeten voorrang geven aan ‘nieuwkomers’. Die er notabene op staan bij ons en overal waar ze binnendringen, hun eigen herkomst met hand en tand, ja zelfs met bommen en granaten, te verdedigen, ja zelfs erop staan die achterlijkheid aan; op aandringen van de heersende elite, ons op te dringen als een ‘verrijking’.

Dat komt op hetzelfde neer, als de wereldbol naar links te willen doen draaien: van West naar Oost. Met zonsopgang in het Westen en Sunset in het Oosten. Bij de pietrol-boeren. Wat dus zonder te embrayeren, moet gepaard gaan met een hels gekraak dat tot in de sterren te horen moet zijn.

Dat heeft helemaal niets te zien met Beschaqving. Integendeel. Het heeft alles te maken met ‘Vooruitgang’.

Wie dat anders ziet, lijdt aan ‘islamofobie’ en zaait haat in plaats van distelpluisjes Le Petit Larousse Illusré, ‘qui sème à tout vent’, is ook Frans en moet dus dringend op zoek naar een nieuw devies, want er mag allen gezaaid worden als de wind goed zit. T.t.z. Linx…. Anders zwaait er wat.

*

Onder druk van de Duitse Kanselikerster zal de nieuwe Macroni de zaken ‘laten ‘tis’. Integendeel de Parijse donkere wolken waaien altijd over naar bij ons. Wat het gevaar voor blikseminslag alleen maar acuuter maakt.

Vraag: zou Mohamiofobie ook in de Petit Lrousse Illustré opgenomen staan? Indien niet, dan is ondergetekende safe.

*

En nu over naar de inspiratie-tekst Met erkentelijke dank aan http://cult.tpo.nl/2017/06/22/een-juridische-jihad-in-fra...

*

(Digitalia)

Er woedt een juridische jihad in Frankrijk, en ook islamkritiek buiten Frankrijk wordt berecht

Of: de Europese gedachtenpolitie in Parijs

Fransen waren vroeger gek op duelleren. Je hoefde maar iets te zeggen of iemand sloeg met een handschoen in je gezicht, als uitdaging voor een tweegevecht op leven en dood. Sinds het eind van de negentiende eeuw hoeft dat niet meer, maar kan de Fransman naar een speciale instantie om zijn eer te verdedigen: de 17e kamer van de Parijse rechtbank, voluit la 17e chambre correctionnelle du tribunal de grande instance de Paris. In plaats van die handschoen te gebruiken en je leven te riskeren, kon je voortaan zeggen: ik sleep u voor het 17e.

Oorspronkelijk werd deze kamer in het leven geroepen als ‘Perskamer’, en zo wordt hij soms nog wel genoemd: een rechtbank die de vrijheid van de pers en de vrijheid van meningsuiting moest afbakenen en bewaken. Die moest oordelen waar opinie eindigt en laster begint. Chambre d’opinion wordt ook wel gebruikt.

Kritiek op islam in de kiem smoren

In deze eeuw is de 17e kamer vooral een zeer geliefd instrument geworden voor radicaal islamitische en antiracistische belangenorganisaties, om iedere vorm van kritiek op de islam in de kiem te smoren. De meest venijnige en fanatieke van dit soort clubs is het CCIF: het Collectif Contre l’Islamophobie en France, een salafistische groepering, algemeen gezien als de uitvinder van het onzinnige begrip ‘islamofobie’, en gelieerd aan de Moslimbroederschap, onder meer via de Egyptische familie Ramadan.

Ja, die van Tariq Ramadan, kent u hem nog, de wetenschappelijke charlatan die de Erasmus Universiteit een flinke poot uitdraaide. Tariq is in Frankrijk veel en onaangenaam in het nieuws -Frans is zijn moedertaal-, op dit moment vanwege een tweet waarin hij zegt dat besnijden van vrouwen een ‘islamitisch cultureel dingetje’ is, waar moslims zelf over moeten discussiëren en anderen zich niet mee moeten bemoeien.

De hoop dat Frankrijk over 30 jaar een islamitisch land zal zijn

 

Om nog even verder de toon te zetten, de woordvoerder van het CCIF, een zekere Marwan Muhamed, deed deze uitspraak:

 

   Qui a le droit de dire que la France dans 30 ou 40 ans ne sera pas un pays musulman? Personne n’a le droit de nous nier cet espoir là. De nous nier le droit d’espérer dans une société globale fidèle à l’Islam. Personne n’a le droit dans ce pays de définir pour nous ce qu’est l’identité française.

 

Het komt hier op neer: ‘niemand heeft het recht ons moslims de hoop te ontnemen dat Frankrijk over 30 of 40 jaar een islamitisch land zal zijn, of dat de hele wereld trouw aan de islam zal zijn, en niemand heeft het recht ons als moslims voor te schrijven wat de Franse identiteit eigenlijk inhoudt.’

‘Aanzetten tot haat

 

In een vorig stuk noemde ik de Franse historicus Bensoussan, die zich voor de rechter moest verantwoorden. Hij had in een televisieprogramma de alleszins correcte opmerking gemaakt dat antisemitisme deel uitmaakt van de Arabisch-islamitische cultuur, en jonge moslims met de moedermelk wordt ingegoten(*).

 

Die rechter was er vanzelfsprekend één van de 17e kamer, de aanklacht kwam van het CCIF, en luidde zoals gebruikelijk in dit soort zaken: aanzetten tot haat en discriminatie van moslims. In zo ongeveer de enige krant die niet altijd meedoet aan het knuffelen van de moslim, de Figaro, werd deze zaak een ‘juridische lynchpartij’ genoemd.

 

Bensoussan werd vrijgesproken door de 17e kamer, maar het CCIF ging in beroep.

Feiten zetten aan tot haat

Robert Ménard, de Front National burgemeester van het Zuid-Franse Béziers, werd door de 17e kamer veroordeeld tot een geldboete, omdat hij in het openbaar had gezegd dat hij Franse schoolklassen met meer dan 90% islamitische leerlingen geen goed idee vond. Hij werd veroordeeld tot een boete van 5000 euro.

 

De journalist van Algerijns-joodse afkomst, Eric Zemmour, werd twee keer door de 17e kamer veroordeeld, in 2006 en 2014. De eerste keer had hij in een discussie op tv gezegd dat Franse gevangenissen voor meer dan 70% vol zaten met volk uit Noord- en zwart Afrika, een statistisch gegeven waar niets op valt af te dingen, maar dat niet in het openbaar mag worden uitgesproken, omdat het dan aanzet tot haat en discriminatie, aldus de rechtbank.

 

De tweede keer had hij in een interview met de Italiaanse krant Corriere della Sera gezegd dat moslims zouden moeten kiezen tussen de islam en Frankrijk. Zoiets verschrikkelijks mag natuurlijk al helemaal niet worden gezegd, zelfs niet als het alleen maar de mening van iemand is.

De straf was in beide gevallen een boete van een paar duizend euro.

Antisemitisme, de bosbrand

Ondanks het eerder gesignaleerde antisemitisme uit islamitische hoek, dat woekert als een bosbrand in Frankrijk en elders in Europa, is me niet direkt een geval bekend dat daar iemand voor werd vervolgd, in ieder geval geen moslim. De 17e kamer heeft wel ontkenners van de massamoord op joden aangepakt, een strafbare mening in Frankrijk en de meeste andere Europese landen, mits in het openbaar verkondigd, en mits door een niet-moslim, althans, zo lijkt het.

 

Nog één gevalletje van vrijspraak, de Seine is niet alleen met tranen gevuld.

 

De vooraanstaande filosoof en auteur Pascal Bruckner (lees die man!) werd door een paar radicaal islamitische organisaties voor het 17e gesleept, omdat hij had gezegd dat deze organisaties ideologisch medeschuldig waren aan de slachting bij Charlie Hebdo, door te weigeren die slachting te veroordelen, of door hem zelfs te vergoelijken. Daar zit natuurlijk wat in: als je zo’n massamoord weigert te veroordelen -zoals onze eigen clown Peter R. de Vries- gaat men in bepaalde kringen al snel denken dat er niets verkeerd aan is, en kun je wachten op het volgende abbatoir.

In de Franse taal publiceren is al gevaarlijk

Wat kan mij die 17e kamer schelen, hoor ik u denken. Het is hier Frankrijk niet en wij hebben al genoeg gezeur met die halfgare processen tegen de Geert.

 

Luister en huiver: vorig jaar werd een Zwitser aangeklaagd voor het 17e, omdat hij op een Zwiterse site een Tunesische islam-apostaat aan het woord had gelaten, die nogal wat had aan te merken op diezelfde islam. De aangeklaagde journalist schreef voor de site Riposte Laïque, dat zoiets wil zeggen als ‘niet-religieuze repliek’. Een site die zich vooral tot doel stelt tegengas te geven aan de islamisering van Europa, volgens hen in volle gang. En een site die dagelijks uitgespeld wordt door iedere gesubsidieerde club ter bescherming van de moslim en/of ter bestrijding van racisme, om te kijken of er juridisch iets valt te ondernemen.

De 17e kamer van de Parijse rechtbank achtte zich aldus bevoegd een Zwitserse journalist te vervolgen voor iets dat hij schreef op een Zwitserse site, en dat inhoudelijk niet direkt met Frankrijk had te maken. Hij gebruikte zijn moedertaal, Frans, en via het internet konden Fransen zodoende aangezet worden tot haat en discriminatie van moslims, volgens de redenering van deze rechtbank in Parijs.

 

Tja. Hoeveel Fransen begrijpen er Engels, zou iemand zich af kunnen gaan vragen. Of Nederlands? Hoelang gaat het nog duren voordat Geenstijl of TPO in Parijs voor de rechter wordt gesleept? Ik zie de Nederlandse justitie daar nog wel likkebaardend aan meewerken, zeg maar net zo snel als ze dat ooit deden toen het om joden ging.

* In feite had Bensoussan slechts een andere Marokkaanse geleerde geciteerd die deze wijsheden in een boek had opgeschreven.

 

Er woedt een juridische jihad in Frankrijk, en ook islamkritiek buiten Frankrijk wordt berecht

Of: de Europese gedachtenpolitie in Parijs

Fransen waren vroeger gek op duelleren. Je hoefde maar iets te zeggen of iemand sloeg met een handschoen in je gezicht, als uitdaging voor een tweegevecht op leven en dood. Sinds het eind van de negentiende eeuw hoeft dat niet meer, maar kan de Fransman naar een speciale instantie om zijn eer te verdedigen: de 17e kamer van de Parijse rechtbank, voluit la 17e chambre correctionnelle du tribunal de grande instance de Paris. In plaats van die handschoen te gebruiken en je leven te riskeren, kon je voortaan zeggen: ik sleep u voor het 17e.

Oorspronkelijk werd deze kamer in het leven geroepen als ‘Perskamer’, en zo wordt hij soms nog wel genoemd: een rechtbank die de vrijheid van de pers en de vrijheid van meningsuiting moest afbakenen en bewaken. Die moest oordelen waar opinie eindigt en laster begint. Chambre d’opinion wordt ook wel gebruikt.

Kritiek op islam in de kiem smoren

In deze eeuw is de 17e kamer vooral een zeer geliefd instrument geworden voor radicaal islamitische en antiracistische belangenorganisaties, om iedere vorm van kritiek op de islam in de kiem te smoren. De meest venijnige en fanatieke van dit soort clubs is het CCIF: het Collectif Contre l’Islamophobie en France, een salafistische groepering, algemeen gezien als de uitvinder van het onzinnige begrip ‘islamofobie’, en gelieerd aan de Moslimbroederschap, onder meer via de Egyptische familie Ramadan.

Ja, die van Tariq Ramadan, kent u hem nog, de wetenschappelijke charlatan die de Erasmus Universiteit een flinke poot uitdraaide. Tariq is in Frankrijk veel en onaangenaam in het nieuws -Frans is zijn moedertaal-, op dit moment vanwege een tweet waarin hij zegt dat besnijden van vrouwen een ‘islamitisch cultureel dingetje’ is, waar moslims zelf over moeten discussiëren en anderen zich niet mee moeten bemoeien.

De hoop dat Frankrijk over 30 jaar een islamitisch land zal zijn

 

Om nog even verder de toon te zetten, de woordvoerder van het CCIF, een zekere Marwan Muhamed, deed deze uitspraak:

 

   Qui a le droit de dire que la France dans 30 ou 40 ans ne sera pas un pays musulman? Personne n’a le droit de nous nier cet espoir là. De nous nier le droit d’espérer dans une société globale fidèle à l’Islam. Personne n’a le droit dans ce pays de définir pour nous ce qu’est l’identité française.

 

Het komt hier op neer: ‘niemand heeft het recht ons moslims de hoop te ontnemen dat Frankrijk over 30 of 40 jaar een islamitisch land zal zijn, of dat de hele wereld trouw aan de islam zal zijn, en niemand heeft het recht ons als moslims voor te schrijven wat de Franse identiteit eigenlijk inhoudt.’

‘Aanzetten tot haat

 

In een vorig stuk noemde ik de Franse historicus Bensoussan, die zich voor de rechter moest verantwoorden. Hij had in een televisieprogramma de alleszins correcte opmerking gemaakt dat antisemitisme deel uitmaakt van de Arabisch-islamitische cultuur, en jonge moslims met de moedermelk wordt ingegoten(*).

 

Die rechter was er vanzelfsprekend één van de 17e kamer, de aanklacht kwam van het CCIF, en luidde zoals gebruikelijk in dit soort zaken: aanzetten tot haat en discriminatie van moslims. In zo ongeveer de enige krant die niet altijd meedoet aan het knuffelen van de moslim, de Figaro, werd deze zaak een ‘juridische lynchpartij’ genoemd.

 

Bensoussan werd vrijgesproken door de 17e kamer, maar het CCIF ging in beroep.

Feiten zetten aan tot haat

Robert Ménard, de Front National burgemeester van het Zuid-Franse Béziers, werd door de 17e kamer veroordeeld tot een geldboete, omdat hij in het openbaar had gezegd dat hij Franse schoolklassen met meer dan 90% islamitische leerlingen geen goed idee vond. Hij werd veroordeeld tot een boete van 5000 euro.

 

De journalist van Algerijns-joodse afkomst, Eric Zemmour, werd twee keer door de 17e kamer veroordeeld, in 2006 en 2014. De eerste keer had hij in een discussie op tv gezegd dat Franse gevangenissen voor meer dan 70% vol zaten met volk uit Noord- en zwart Afrika, een statistisch gegeven waar niets op valt af te dingen, maar dat niet in het openbaar mag worden uitgesproken, omdat het dan aanzet tot haat en discriminatie, aldus de rechtbank.

 

De tweede keer had hij in een interview met de Italiaanse krant Corriere della Sera gezegd dat moslims zouden moeten kiezen tussen de islam en Frankrijk. Zoiets verschrikkelijks mag natuurlijk al helemaal niet worden gezegd, zelfs niet als het alleen maar de mening van iemand is.

De straf was in beide gevallen een boete van een paar duizend euro.

Antisemitisme, de bosbrand

Ondanks het eerder gesignaleerde antisemitisme uit islamitische hoek, dat woekert als een bosbrand in Frankrijk en elders in Europa, is me niet direkt een geval bekend dat daar iemand voor werd vervolgd, in ieder geval geen moslim. De 17e kamer heeft wel ontkenners van de massamoord op joden aangepakt, een strafbare mening in Frankrijk en de meeste andere Europese landen, mits in het openbaar verkondigd, en mits door een niet-moslim, althans, zo lijkt het.

 

Nog één gevalletje van vrijspraak, de Seine is niet alleen met tranen gevuld.

 

De vooraanstaande filosoof en auteur Pascal Bruckner (lees die man!) werd door een paar radicaal islamitische organisaties voor het 17e gesleept, omdat hij had gezegd dat deze organisaties ideologisch medeschuldig waren aan de slachting bij Charlie Hebdo, door te weigeren die slachting te veroordelen, of door hem zelfs te vergoelijken. Daar zit natuurlijk wat in: als je zo’n massamoord weigert te veroordelen -zoals onze eigen clown Peter R. de Vries- gaat men in bepaalde kringen al snel denken dat er niets verkeerd aan is, en kun je wachten op het volgende abbatoir.

In de Franse taal publiceren is al gevaarlijk

Wat kan mij die 17e kamer schelen, hoor ik u denken. Het is hier Frankrijk niet en wij hebben al genoeg gezeur met die halfgare processen tegen de Geert.

 

Luister en huiver: vorig jaar werd een Zwitser aangeklaagd voor het 17e, omdat hij op een Zwiterse site een Tunesische islam-apostaat aan het woord had gelaten, die nogal wat had aan te merken op diezelfde islam. De aangeklaagde journalist schreef voor de site Riposte Laïque, dat zoiets wil zeggen als ‘niet-religieuze repliek’. Een site die zich vooral tot doel stelt tegengas te geven aan de islamisering van Europa, volgens hen in volle gang. En een site die dagelijks uitgespeld wordt door iedere gesubsidieerde club ter bescherming van de moslim en/of ter bestrijding van racisme, om te kijken of er juridisch iets valt te ondernemen.

De 17e kamer van de Parijse rechtbank achtte zich aldus bevoegd een Zwitserse journalist te vervolgen voor iets dat hij schreef op een Zwitserse site, en dat inhoudelijk niet direkt met Frankrijk had te maken. Hij gebruikte zijn moedertaal, Frans, en via het internet konden Fransen zodoende aangezet worden tot haat en discriminatie van moslims, volgens de redenering van deze rechtbank in Parijs.

 

Tja. Hoeveel Fransen begrijpen er Engels, zou iemand zich af kunnen gaan vragen. Of Nederlands? Hoelang gaat het nog duren voordat Geenstijl of TPO in Parijs voor de rechter wordt gesleept? Ik zie de Nederlandse justitie daar nog wel likkebaardend aan meewerken, zeg maar net zo snel als ze dat ooit deden toen het om joden ging.

* In feite had Bensoussan slechts een andere Marokkaanse geleerde geciteerd die deze wijsheden in een boek had opgeschreven.

 

 
4178

OP DE IJTKIJK

*

Het Sjalooten Seizoen

Maar eigenlijk had ik het willen hebben over Londerzeel, dat eigenlijk Wonderzeel had moeten heten, omdat daar vandaag het bijzonderste ‘nep-nieuws’ vandaan komt. Driehonderd (300) werknemers in dienst, wat niet niks is, integendeel, en de vakbonden die willen dat hoofddoeken niet mogen verboden worden, alhoewel er uren in het rond geen dragers daarvan voorkomen. Noch mannen noch vrouwen. Als ze maar werken, zegt het ACOD, en ook dàt os wonderbaar.

Verder zijn in Brussel de duurst betaalde politici van de hele wereld aan het werk getogen, nou ja, ‘werk’, ze hebben de koppen bij elkaar gestoken, om de vereniging van het Verenigd Koninkrijk met het verenigd Europa zoveel mogelijk in stand te houden, nadat men Overzee democratisch had gekozen om te scheiden. En ik die dacht dat polletiekers er juist waren om te doen waarvoor het Volk heeft gekozen, en dat is uit elkaar gaan

*

Het ziet er dus naar uit als een soort ‘co-ouderschap’ bij een moderne echtscheiding: doen alsof.

Of de Britten nu al-dan-niet alle Mohamedanen waardoor het land terug weggezakt was naar de Middeleeuwen, zal ‘uitburgeren’ t.t.z. zal overgaan tot wat in de jaren 1400-1500 gebeurde op het Iberisch Schiereiland, de Reconquista, waarbij de Islammerij na honderden jaren bezetting, de wacht werd aangezegd. Dat fenomeen blijft onbesproken. Want het is maar al te duidelijk dat eilanders gemakkelijker hun stranden afsluiten en verdedigen dan vastelanders hun slagbomen.

Het Brits probleem ligt volgens mij voornamelijk bij de Britse Kroon. Al is het niet politiek-correct daarbij te verwijzen naar de huidige stokoude Queen Elisabeth, ook ’n Windsor, die als 12-jarig meisje samen met de hele familie, de Hitler-groet bregt. Wat haar Oom, de toenmalige King George was een uitgepsoken Nazi-fan. Reden trouwens waarom die werd afgezet.

Samengevat: Engelsen zijn bij definitie hekkendraaiers en kiezen altijd (zoals de meeste mensen) voor de kant van hun eigen profijt.

Ook dat is geen nieuws.

Verder zijn de kranten van Het Media Huis waarvan de Stichter een voormalige Hitler Junge is, na bijna 14 dagen van tropische hitte, tot de vaststelling gekomen dat er van een hittegolf in de echte zin van het woord kan gesproken worden. Wat werkelijk een openbaring moet zijn voor elke van de bijna 900.000 lezers die Het huis dagelijks zegt te hebben. Zie

https://nl.wikipedia.org/wiki/Mediahuis

Aandacht. Dat getal slaat op 2016 en biedt dus gee enkele waarborg voor volgende jaren met afkalvend publiek voor de Gevestigde Raddraaiers.…

Verder worden we onledig gehouden, met de reis-perikelen van Crootje in de Afrikaans rimboe, lezen we voor de elfendertigste keer zeer uitvoerig, dat de dader van de mislukte aanslag van Brussel Centraal die vogens zijn familie in Marokkp het zò niet kan gemeend hebben, dat er verkoeling in de lucht (lang en breed uitgelegd) en dat vooral de boeren klagen over de droogte.

En ja, niet te vergeten hoe er bijna met tranen in de ogen verhaald wordt over de Grote nu venieitgde Moskee van Mossul. Stel U voor: het ding, dat stamt uit de jaren 1200, is niet meer. Men is er zelfs nog niet aan uit of IS dat zelf heeft gedaan, of dat het de Amerikanen zijn. Of misschien wel die lelijke Russen, die de Kalief met de onmogelijke naam samen met maar liefst 300 ‘martelaren’ van IS in Rakkà hebben vermoord.

Om af te ronden nog een denk-oeening uit de koker van een zeer geleerd man, Perfesser aan de VUB. Volgens hem kan elke gedupeerde Vlaming die 2 jaar na elkaar de on-wettelijke Turteltaks heeft moeten betalen, die voor de Rechtbank terugvorderen. Dat in tegenspraak met een post scriptum bij het arrest zelf.

Wie dat zou doen, zegt de man, heeft enerzijds weinig kans op succes, maar anderzijds kan een ’groepsvordering’ wel vruchten dragen.

Ja, ik zei het al zo dikwijls: het zijn niet alleen Gods wegen die… Wonderzeelachtig zijn.

*

Wedet U, beste mensen, waarmee Digitalia de rest van de dag zal mee bezig zijn? Met, in samenspraak met zijn trouwe Duitse Herder, voor de rest van de dag bezig te zijn met mijn lochting. Zelfs de spinazie valt dood waar ze staat, en de regenput is leeg.

Verlà, dat is wat de mensen interesseert: geraken mijn boontjes er nog door en waarom is de openbare watervoorziening niet alleen zo slapkels, maar wordt ze bovendien verboden?

*

(Digitalia)

22-06-17

4177

OP DE IJTKIJK

*

Is het met ogen of met haken, met haken of met ogen, den Belziek blijft aaneen klitten. Gewoon de normaalste zaak in de maffia-wereld, waar hoernalisten politiekers, criminelen en Mohamedanen elkaar als ‘brothers in crime’ beschermen.

Ik overdrijf, zegt U?

Maar wat zegt U dan van die terrorist van Brussel Centraal, die in dat wel zeer speciaal interview met zijn familie in Marokko, op TV kwam vertellen dat de feiten één groe vergissing zijn. Hun zoon en broer zou – snik - zelfs nog geen appel – snik -stelen die niet van hem was….En z

o moeten neergeschoten worden zonder dat ie ’n woordje uitleg kon geven. Die par’s in de straten zijn echte moordenaars! Heel de Marokkaanse ‘Gemeenschap’ – Allah Akbar -zegt dat.

Dat ‘beschermen’ en ‘elkaar rug krabben’ pleegt zo te zijn, zien we in de recente Coburger Franse ‘Geschiedenis’ met maar liefst drie ‘Regeringen’, tot voorbij de Taal-en Armoe-grens, de eerste dominosteen valt. U leest de kranten beter dan ik, dus weet U het ook beter. Want kranten liegen nooit. Toch niet zolang dat hen goed uitkomt. Of tot het Grondwettelijk Hof een onverwachte uitspraak doet die daarenboven de Vlamingen goed uitkomt. Allez, toch op het erste zicht.

En dakannie. Freya zal in melkstaking aan, want het enige wat ze bezat, haar unieke twee uitstekende punten, zijn door die boemerang in volle borst, in gevaar gekomen. De Mohamedanen Executie Raad lijdt met haar. Evenveel handen op dezelfde buik. In nood kennen die hun vrienden en vooral hun Rode Vriendinnen.

*

De achtbare Burger doet er dus goed aan, zijn boontjes niet te rap in de week te leggen. Het Blauwe Fabriekje, bij monde van Bart Tommelein is nog zo rap niet klaar met de ontbrekende 2 miljard die aldus aan zijn neus voorbijgaan. Maarvan twee zaken één: het blijft in de Blauwe Familie.

Maar waarom al dat lawijt? Freya heeft nog geen kik gegeven, want ze is van haar melk….

Ge zoudt voor minder.

Alles is bij har even echt, net zoals haar met eigen door andere handen gemaakte thesis opde Gentse Universiteit

*

Ook gehoord van de VRT Tanghe om 19 uur, dat er NIET wordt terugbetaald, maar dat er integendeel verwoed gezocht wordt naar een ‘veiliger’ formule, zodat de Vlaming kan blijven betalen tot in alle eeuwen der eeuwen. Amen

 

Goed, hé….

*

(Digitalia)