20-03-18

4454

 

 IEDER VOGEL ZINGT ZOALS HIJ GEBEKT IS

 

*

In de inleiding hierboven schreef ik over de 4de ambtstermijn van President Poetin, dat deze verkiezing-uitslag was ‘om er jaloers op te zijn’, en blijkbaar is iedereen in het geval. Paniek bij de 3 M Euro-Bonzen (Merkel, Macroni, May) zowel als bij hun slippendragers van de ‘Kwaliteits-Media’.

Ligt de schuld bij mij of bij hen, maar ik hen nog nergens iets gelezen dat de richting uitgaat van gelukwensen…En dat zegt héél veel.

Dat er feest gevierd werd op het Rode Plein wordt overal met veel achterdochtige tegenzin beschreven. Dat het er op dat ogenblik minus 15° onder nul was, was voelbaar aan hun commentaar. Niet aan het enthousiasme van de samengelopen menigte.

Die was er immers opzettelijk naartoe ‘gelokt’ met allerlei aardigheidjes..

‘Poetin begint fluitend aan een vierde ambtstermijn’… Er stond nog net niet ‘met de handen in de broekzakken’.

*

Zie ik spoken, als mij hierbij spontaan de schim van The Clinton Wife voor ogen komt, de dag na haar nederlaag, als ze ‘den Donald’ de hand drukte? Het was de dag dat zij aan het hoofd van haar ‘Democrats’ de strijd op leven en dood aanging met de Winnaar. Lijk overal ter wereld, slechte verliezers, ja? Zie de ‘spontane stakinhen’ bij ons, en de Brexit, twee keer het gevolg van door Slinkx verloren democratische verkiezingen, die dus ‘bevochten’ moeten worden, omdat zij die verkiezingen verrloren hebben.

Die ene flits was zelfs niet genoeg om dat ander geval, de bijna vermoorde Russische ‘dubbelspion’ stond meteen scherp afgelijnd tegen de Amerikaanse achtergrond: die man had haar opzet voor de gefingeerde Russische inmenging ten voordele van Trump verraden, en dus… wilde…. Poetin hem weg. Allemaal zo doorzichtig, eenmaal haar duivelse bedoelingen àl te duidelijk werden.

En Poetin, heel sarcastisch, stelt nu zijn hulp voor om de opdrachtgevers te helpen zoeken. Anders gezegd: hij speelt dus ten aanzien van de ganse wereld, het bewaarschool-spelletje mee. Alles wat ge van mij zegt, dat zijde zelf….

*

Ben ik dan de enige die zich realiseert dat Russische medemens die het ‘Goddeloos Communisme’ voorgoed heeft afgezworen?! Gewoon omdat zij er decennia lang ‘de voordelen’ van aan den lijve hebben mogen ondervinden. Mij is reeds kort na de Val van de Muur, door onze Moskouse reisleidster ter plaatse uitgelegd, dat Rood in Rusland een soort van Nnationale Voorkeur Kleur is, van lang voòr Karl Marx. Het Rode Plein in Moskou was/is dus het Ere Plein waar iedere Rus terecht fier op moet zijn. Maar ‘Triomfbogen’ die altijd herinneren aan bloedige veldslagen, komen er niet voor…

** ** ** **

 

INGEHUURDE HOOFDSCHOTEL

*

Poetin begint fluitend aan vierde ambtstermijn: met monsterzege herkozen als president

*

Bron: Belga

Vladimir Poetin bedankt de Russische bevolking voor de steun en het in hem gestelde vertrouwen.

*

De Russische president Vladimir Poetin is, zoals verwacht, her verkozen. Hij kan een vierde en laatste ambtstermijn aansnijden. Met 99 procent van de stemmen geteld, behaalde hij 76,67 procent. Dat is het beste resultaat uit Poetins carrière. Om een tweede ronde te vermijden, moest een kandidaat meer dan 50 procent van de stemmen halen.

 

Vladimir Poetin heeft de Russische bevolking tijdens een feestelijke verkiezingsbijeenkomst in de buurt van het Rode Plein bedankt voor de steun en het in hem gestelde vertrouwen. De zittende president kreeg in de stembusgang, waarvan het resultaat eigenlijk al bij voorbaat vaststond, een vierde termijn als leider van Rusland. De 65-jarige Poetin blijft tot 2024 president en ging zijn achterban voor in de feestvreugde met de kreet: “Rusland, Rusland”.

Poetin zei dat de uitslag een erkenning is van het electoraat voor wat er de afgelopen jaren ondanks de moeilijke omstandigheden allemaal is bereikt. Eensgezindheid is wat hem betreft daarbij een sleutelwoord. Door samenwerking is in de toekomst nog veel te bereiken.

Economische hervormingen

Zijn nieuwe ambtsperiode wordt niet méér van hetzelfde. Poetin zei het tijd te vinden voor een doorbraak, maar denkt daarbij vooral aan economische hervormingen en niet aan een grondwetswijziging. Die zou nodig zijn om nog langer aan de macht te kunnen blijven. “Denken jullie dat ik wil blijven zitten tot ik honderd ben?”

 

Na eigen zeggen denkt Poetin nog niet aan 2030, het jaar waarop hij zich opnieuw herverkiesbaar zou kunnen stellen. “Wat je zegt is een beetje grappig”, antwoordde het staatshoofd op een vraag van een journalist. “Denk je dat ik hier honderd jaar lang ga zitten? Nee!”

 

Poetin ging ook nog even in op de Britse bewering dat het Kremlin achter de moordpoging op een voormalig Russische dubbelspion zit. “Het is onzin dat Rusland zoiets zou doen. Als het inderdaad een militair zenuwgas was dan zouden er nu verscheidene mensen dood zijn in Engeland. We hebben dat soort chemische wapens niet”, aldus Poetin, die de Britten hulp aanbood bij het onderzoek naar de aanslag.

De opkomst lag volgens de centrale kiescommissie beduidend hoger dan in 2012. Dat jaar won Poetin de stembusgang met 63,6 procent van de stemmen en bracht 65 procent van de kiesgerechtigden zijn of haar stem uit.

“Teken van vertrouwen en hoop”

Voor enkele honderden aanhangers vlakbij het Kremlin in het centrum van Moskou heeft Poetin zijn verwachte, maar ongemeen grote verkiezingsoverwinning beschreven als een teken van “vertrouwen en hoop” van de Russische bevolking. “Ik zie in mijn zege het vertrouwen en de hoop van ons volk. We zullen hard werken, op een verantwoorde en doeltreffende manier”, zei de president. “Jullie zijn ons team. Ik ben lid van jullie team en allen die vandaag hun stem hebben uitgebracht, zijn leden van dit team”, luidde het nog.

 

Dat zoveel Russen zijn opgedaagd om hun stem uit te brengen, iets wat niet werd verwacht wegens het “gebrek aan spanning”, is volgens Andrej Kondratsjov, woordvoerder van Poetins campagneteam, indirect aan het Russofobe optreden van het Westen te danken. De verbale oorlog met Groot-Brittannië over Ruslands veronderstelde verantwoordelijkheid voor de aanval met zenuwgas op een voormalige dubbelspion heeft volgens Kondratsjov de patriottistische gevoelens in Rusland opgezweept. Op ironische wijze “dankte” Kondratsjov de Britse regering voor haar bijdrage aan Poetins overwinning.

 

Op de tweede plaats staat de kandidaat van de communistische partij. Debutant Pavel Groedinin klokt af op tussen de 15 en de 16 procent. Groedinin gaat dan weer nummer drie, Vladimir Zjirinovsky, ruim vooraf: de nationalistische stokebrand, die voor het eerst opkwam in 1991 (maar de duimen moest leggen voor Boris Jeltsin) haalt net geen 7 procent. Ksenia Sobtsjak, die opkwam “tegen iedereen”, verovert met 1,39 procent de vierde plaats. Grigori Javlinski, oprichter van de Jabloko-partij, blijft onder de 1 procent.

Vierde termijn

Poetin werd voor het eerst voor het Kremlin verkozen in 2000. Vier jaar later haalde hij opnieuw de zege. Daarna nam hij, omdat hij geen derde opeenvolgende termijn mocht aansnijden, vier jaar lang de honneurs waar al premier, met Dmitri Medvedev als president. Wanneer zijn vierde ambtstermijn is afgelopen, in 2024, mag Poetin dus opnieuw niet kandideren. Hij zal dat jaar 72 worden.

Kiesfraude

Volgens westerse persagentschappen werpen beschuldigingen van kiesfraude een schaduw over Poetins triomf. Het Westen en Rusland zijn de jongste jaren flink op weg, een nieuwe Koude-Oorlogstijd aan te snijden - al is die dit keer niet meer ideologisch. De centrale kiescommissie stelde zondagavond enkel kleine overtredingen te hebben vastgesteld, het door het Westen financieel gesteunde ngo Golos (Stem) zegt zowat 2.500 overtredingen te hebben gespot.

 

De presidentsverkiezing werd door meer dan 1.300 buitenlandse waarnemers gevolgd. Ongeveer de helft van hen deed dat in opdracht van de Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa (OVSE). Die waarnemers zullen morgen/maandag hun bevindingen meedelen.

Hoge opkomst

De Russen zijn vandaag in duidelijk hogere getale naar de stembus getrokken dan bij de vorige presidentsverkiezingen. Om 17 uur (plaatselijke tijd in Moskou) maakte de centrale kiescommissie gewag van een opkomst van meer dan 50 procent. Vier uur later sluiten de laatste kiesbureaus, in de enclave Kaliningrad. “In de meeste regio’s ligt de opkomst significant hoger dan in 2012”, stelde voorzitter Nikolaj Boelajev van de kiescommissie vast.

 

Russisch president Vladimir Poetin had eerder zondag zijn stem uitgebracht in de hoofdstad. Poetins populariteit zweeft in Rusland al enkele jaren rond de 70 procent. De hoge opkomst is een teleurstelling voor Aleksandr Navalny, de pro-Westerse kandidaat die door een veroordeling wegens financieel gesjoemel niet aan de verkiezingen kon deelnemen. Navalny had zijn aanhangers gevraagd de stembusgang te boycotten. In de peilingen was de zelfverklaarde corruptiejager goed voor twee tot drie procent van de stemmen.

https://www.hln.be/nieuws/buitenland/poetin-begint-fluite...

*

AAN DE VRUCHTEN

KENT MEN DEN BOOM

*

Precies vandaag, dinsdag, klinkt de toon in De Schandaard al iets bescheidener. De woorden van het Kremlin worden zelfs ongewijzigd objectief doorgegeven….

Het Kremlin eist dat Londen ‘vroeg of laat’ bewijzen levert of zich verontschuldigt voor de beschuldigingen dat Rusland betrokken is bij de vergiftiging van de gewezen dubbelspion Sergej Skripal in Groot-Brittannië.

Nog volgens Peskov betekent de situatie niet dat de relaties met het Westen algemeen verslechterd zijn. “Het gaat om een moeilijk te verklaren, ongemotiveerde stroom aan laster tegen Rusland van de kant van Groot-Brittannië”, aldus Peskov.

Sergej en Joelia Skripal verkeren nog steeds in een kritieke toestand. Ze werden op 4 maart bewusteloos aangetroffen op een bank in een park in Salisbury. Londen gaat ervan uit dat Moskou achter de gifaanval zit, en wordt daarin gesteund door landen als Frankrijk, Duitsland en de Verenigde Staten

Vooral die laatste alinea begint te rieken naar de trog. Om nog.

**

*

De slachtoffers zijn dus nog ‘kritiek’. Met andere woorden: ze zouden het ondferzoek op zeker ogenblik kunnen helpen.

Of moet er integendeel soms – met ’n beetje ‘hulp’ - voor hun leven gevreesd worden?

We hebben het geleerd bij Agatha Christin Sherlock Holmes en bij Witse: zoek uit wie bij de misdaad profijt heeft, en U vindt de dader….

Maar er is meer. Namelijk niet alleen gaat het om moordpoging, maar ook om wraak. Waarom treft men immers iemands oogappel, en was eliminatie van alleen maar de schuldige niet voldoende?

Dubbelspion en dubbelmoord, romantisch op een bank in het park… Grzllig in den denker en in de winterse koude…

‘Moord op de Oriënt Express’ zou een heel wat spannender titel zjn geweest…. Maar die bestond al en zou dus plagiaat zijn geweest.

*

Hemelrijker

19-03-18

4453

IEDER VOGEL IN VRIJHEID

ZINGT ZOALS HIJ GEBEKT IS

*

Bovenstaande afbeelding van de grafzerk met kiespotloden geeft perfect weer, hoe er in Coburgia wordt omgesprongen met ‘cordons’ die het effect hebben van grafkelders voor Vlaamse Belagen van allerlei aard. Met dank aan Jos Goebbels van Agalev. We zullen hem gedenken in onze gebeden.

*

De hiernavolgende overgenomen tekst in ‘tSCHELDT van de hand van Karel Anthonissen, Inspecteur-Directeur Geet Bijzondere Belasting Inspectie, slaat nagelkoppen met een voorhamer..

Deze persoon en ondergetekende waren destijds beroepsmatig (op respectabele afstand) elkaars opponenten en daarom stel ik zelfs vandaag nog zijn woorden des te meer op prijs.

Ook ‘de plaats delict’, zijnde het Gentse Hof van Beroep valt netjes op zijn plaats. Typisch Coburgsiaans! En geloof men ook ik spreek uit ervaring! ‘Nous nous connons is trouwens een spreuk die daar thuishoort. In alle eeuwen der eeuwen. Amen.

U zult lezen over de Arresten die daar tegen het Vlaams Blok (9/11/2004), werden uitgesproken, waar ondergetekende, zoals trouwens de meesten van de ‘zwijgende meerderheid’ toen de kant kozen van Filip DeWinter en tegen Konijnentand, dat Gentse Liegebeest dat tot op heden nog altijd dezelfde kuren vertoont.

Ga tezelfdertijd ook naam.maar eens na hoe en waar die man gehuisvest is in de Stad van Jacob van Artevelde en van Daniël Termont. En let in ’t passant op waar en hoe de naam Jeroen Piqueur voorkomt, de man met de voorbestemde familie-naam. Maar kijk goed uit Uw diooen, want Skinx en Slechts vindt U ook Ethias-struikelblokken.

Ja, Walter, waar is der Vaad’ren fierheid nu gevaren…

*

Sedert begin 2002 woonden we al aan de (warmere) overkant der Alpen, meer dan 1.000 Km verwijderd van de praktijk in dat verre Vlaanderen. Dank zij de anonimiteit van het Internet kon dan eindelijk openlijk e vooral vrijelijk de Coburger politiek op de korrel worden geenomen. Al die tijd kreeg ik op mijn persoonlijk adres (via tussenpersoon) ’t Pallieterke en daar kreeg ik toevallig kennis van het bestaan van ‘tSHELDT. En ook van ‘Kort Manifest’, dat op bovenste beste wijze Vlaamse & Christelijke standpunten verdedigt. ‘Peper & Zout’ van Alexandra Colen, echtgenote Paul Beliën, was ondertussen gestopt.

Het was de tijd dat we dikke vrienden werden met MRM, waardoor we trouwens zelfs (ten onrechte), tijdelijk geschrapt werden van de lezerslijsten van ’t Pallieterke.

*

U zult zeggen: toeval bestaat niet. Maar deze ‘biecht’ van een eerlijk man sluit als een peperbus aan bij mijn persoonlijke commentaar op het Chinese Big Brothr-verhaal.

Feitelijk is dit hetzelfde verhaal als mijn (Voltooid Verleden Tijd) standpunt tegenover de BBI: wie recht in zijn schoenen staat, hoeft (buiten het tijdverlies) niet bang te zijn van grondige controles. Integendeel, men kan er altijd wat van opsteken.

Anders gezegd: eerlijk duurt niet alleen het langst, het duurt tot lang na elk mensenleven. Bewijs: de aarde (zoals deze hieronder), is rond en klokvast…. Ook daar zijn geen verborgen hoeken of kanten te vinden!

*

**

*

INGEHUURDE HOOFDSCHOTEL

Het nut van ’t Scheldt

*

In het nummer 560 van 19 november 2004 schreef ik mijn allereerste stukje voor 't Scheldt onder de titel 'Het nut van België'. Het was eigenlijk een lezersbrief en dus stond mijn naam eronder, wat in het blad niet gebruikelijk is.

 

Het Hof van Cassatie had even voordien, op 9 november 2004, precies op de dag dat in Nederland Theo van Gogh begraven werd, een arrest geveld waarmee het doek viel over drie vzw's van het Vlaams Blok. Die waren door het hof van beroep in Gent veroordeeld voor een paar onnozele uitspraken. Iedereen weet dat ik niets met het Blok te maken heb maar die veroordeling was een paar stappen te ver.

Met de moord op Van Gogh kwam een eind aan het nut van Nederland en met het cassatiearrest kwam een einde aan het nut van België. Hoewel het een kunstmatige staat mag genoemd worden, had België sinds zijn ontstaan in 1830 een grote waarde gehecht aan de vrijheid van meningsuiting. Uit de buurlanden waren onder vele anderen Victor Hugo, Multatuli en Karl Marx naar Brussel gekomen om vrijuit te schrijven en te publiceren. Dat was het nut van België geweest, in de voltooid verleden tijd.

Mijn stuk was niet alleen voor 't Scheldt bedoeld maar was als lezersbrief naar alle 'serieuze gazetten' gestuurd. Maar die namen dat niet op en die bewezen daarmee ook hoezeer het nut van België verdwenen was en hoe groot het nut van 't Scheldt geworden was.

Sinds die eerste keer heb ik precies geteld 210 stukjes voor 't Scheldt geschreven, een heel boek dus.

Ere wie ere toekomt: de eerste die mijn stukjes in bredere kring bekend maakte, was Karel de Gucht (Open VLD). Hij signaleerde het aan mijn bazen, aan zijn vriend Yves Desmet en zo wellicht ook aan het Antifascistisch Front. Die wisten er niet goed raad mee. In 2012 verschijnt op hun site een stukje onder de titel "directeur belastinginspectie in raar vaarwater". (Het staat er nog steeds: http://aff.skynetblogs.be/archive/2012/02/08/belastinginspectie-in-raar-vaarwate.html ). "In vergelijking met 't Scheldt is 't Pallieterke een links blaadje" schrijft de commentator en dan bespreekt hij met nogal wat instemming mijn stukje van die week over de intrestsprong (nummer 1035 van 7 februari 2012). Ik moet toegeven, dat was inderdaad nogal een 'links' stuk. Ik pleitte ervoor dat het kapitaal een intrestsprong van 2 procent zou inleveren telkens als de loontrekkenden een indexsprong van 2 procent moesten laten vallen.

Karel de Gucht heeft in 2015 al mijn stukjes neergelegd in zijn fiscaal dossier voor het hof van beroep in Gent. Hij wilde daarmee aantonen dat ik partijdig was. Op het proces bleek dat de raadsheren ze allemaal gelezen hadden en ik heb dan maar bekend dat ik niet van dezelfde partij was als de appellanten. Ik heb aan de hoge rechters gevraagd of zij dat misschien wel waren, want dan zouden zij wellicht ook de enige rechters zijn die de Europees commissaris onpartijdig zou vinden. In hun arrest van 17 december 2015 schreven zij deze prachtige overweging:

 

"Op basis van de stukken uit het dossier kan het hof slechts besluiten dat de appellanten (KDG en zijn echtgenote) niet bewijzen dat de beslissing van de gewestelijke directeur zou ingegeven zijn door enige vooringenomenheid of partijdigheid. Het is onmiskenbaar en niet betwist dat de betrokken ambtenaar een forum heeft in 't Scheldt, maar in wezen moet daarvan worden vastgesteld dat de betrokkene er, weze het met een sarcastische ondertoon, zeer uiteenlopende opvattingen in kwijt geraakt en daarbij in het algemeen van leer trekt tegen het Belgische politieke en gerechtelijke establishment. De keer dat de betreffende ambtenaar daarin de naam van de appellant liet vallen, richtte hij zich duidelijk niet alleen tegen de persoon van de applellant, maar tegen een bepaalde attitude in de Belgische politiek en tegen verschillende politici die zich namens hun partij op uitdrukkelijke wijze hadden uitgelaten over een kwestie waarvan de ambtenaar in vraag stelde hoe één en ander te rijmen was met de democratische principes zoals hij ze zag."

 

Die kwestie ging met name over het cordon, waar ik de heer De Gucht geassocieerd had met 'cordon bleu', maar anderen evenzeer met 'cordon vert' of 'cordon rouge'. Voor één keer waren in dit prachtig arrest het nut van België en het nut van 't Scheldt in één overweging verenigd. Het Gentse hof heeft zijn vergissing van het Vlaams Blok-arrest een klein beetje kunnen goedmaken.

 

Veruit het nuttigste financiële stuk schreef ik in nummer 1084 van 5 maart 2013 onder de titel 'Streng voor de vrienden'. Naar aanleiding van een klacht van Peter Dedecker (N-VA) ging het over de vrienden van het ACW en hun abnormaal fiscaal gerommel met de vzw Sociaal Engagement. Dit stuk heeft mij een blaam van Hans D'Hondt en John Crombez opgeleverd maar wat er in stond is later precies uitgekomen: de vzw betaalde 9,5 miljoen euro aan de fiscus. Die stond toen onder beheer van Koen Geens, de vroegere advocaat van het ACW. Van hem moet gezegd worden dat hij als minister van Financiën en later als minister van Justitie nooit erg happig was om zijn vrienden en vroegere klanten aan te pakken. Daarmee was het nut van 't Scheldt nog eens extra aangetoond: de vrienden betaalden dan toch 9,5 miljoen.

 

Een dikke merci Bert, voor alles.

 

De Belgische, vooral Vlaamse belastingbetaler dankt u.

 

En vooral, ik heb me geamuseerd.

Karel Anthonissen

**

AAN DE VRUCHTEN

KENT MEN DEN BOOM

*

Ook ‘toeval’ dat een eerlijk man in Rusland meer dan ¾ van de stemmen haalt om aldus voor de vierde leer tot President verkozen te worden? Of is dit eerder, zoals in de USA en in China, het werk van de Voorzienigheid? Stel dat die even zou terug zijn van nooit weggeweest?!

Deze samenloop van omstandigheden lijkt mij eerder te wijzen op een Nieuwe Koers richting Oude Normen & Waarden. Waar, in onze Beschaving, het voorvaderlijk Christelijk Geloof een der vaste pijlers van is.

Niet de zeemzoeterigheid van onze kinderjaren, maar de harde realiteit van elke dag. ‘Eigen Volk Eerst’. Voor het volle pond.

*

En daarom is ‘aanpassen’ of opkrassen’ een misdaad tegen de eigen Menselijkheid. Want zo helpt men in het nest van het zich dood wroetend vogel ouerpaar, alle rondfladderende vreemde koekoeksjongen re slapen e leggen.

*

Ja, Walter, ‘k weet het. Het klinkt hondsbrutaal. Maar om alleen maar op Afrika terecht te komen: die arme negertjes hebben dus blijkbaar niets opgestoken van wat onze voorouders hen geleerd hebben?

En bij uitbreiding. In de pietrol-landen zijn wij nooit in de gelegenheid geweest (want verjaagd) om daar ook maar iets aan te leren.

En dus zouden de consequenties zijn dat wij ad vitam aeternam die koekoeksjongen in ons eigen veilige nest zouden moeten onderhouden?

In welk Evangelie staat dat, dat wij moeten opdraaien voor andermans fouten?!

*

Hemelrijker4452

 

IEDER VOGEL IN VRIJHEID

ZINGT ZOALS HIJ GEBEKT IS

*

Vóór U overgaat tot het degusteren van de hoofschotel, even zeggen dat er bij de geboorte voorlopig geen vaste schijf in de Chinese babyhoofdhes komt. Er zijn zelfs niet eens proefnemingen in die zin geweest. En toch werkt het. Wordt gezegd.

‘Vasste schijven’ , zo hoor ik, zijn de dag van vandaag niet groter dan mini-camera’s. Er gaan er van elk van die dingetjes tientallen op één enkele speldenkop… Een gouden tijd voor alle soorten ‘voyeurs’…

*

Stel U even voor: Uw eigen dorp of stad. Als voetganger nog vlug door het oranje licht gelopen. Niemand heeft het gezien. Geen enkele flik in de buurt! Maar je GSM begint te rinkelen, dat U voor de 17de keer gezien en genoteerd bent … Schuldig aan Misdrijf N° 126… BPost brengt morgen de rekening.

Of als Vrije Burger heb je op de hoek van de steeg wat ‘spul’ ingekocht, en weer gaat Uw GSM, dat U voor de 2de keer gezien en genoteerd bent voor druggebruik … Schuldig aan Misdrijf N°3… Gevolgd door de vraag U binnen het uur aan te melden op het Politiekantoor in de buurt, waar U geconfronteerd wordt met een opgetrommelde Rechter in volle ornaat, die U zegent met een zware boete, maar U ook meteen stevig geboeid voor jaren meegeeft met de dievenwagen naar de Staatsgevangenis. Op water en droog brood.

Op ’t Schoon Verdiep bij BDW moet men, bij de gedachte alleen al, aan het kwijlen zijn geslagen.. Een paar duizend ‘slimme camera’s’ met gezichtsherkenning, en klaar is Kees Chinees.

Of nog anders. Niemand weet het, maar U bent als politieker ’n vulgaire graaier. Camera-herkenning, rood knipperlicht in Uw persoonlijke database en 10 meter verder nemen twee in burger geklede mannen U bij de schouders, en klikken U in de beien.

Verdraaid handig op dat gebied en dus nooit van toepasding in Coburgia.


*

  1. Niemand mag helemaal niks meer mispeuteren of die krijgt op staande voet lik op stuk. Met bewijzen op papier. Het is net alsof de Chinezen zich gebaseerd hebben op… de Mechelse Catechismus. Zou best hebben gekund, maar dan werd de Biecht en de Vergiffenis daarbij opzettelijk weggelaten. Iets dat zelfs voorkomt bij de Christelijke volks Partijn dat ook daar het Geloof “vergeten’ wordt… Ha ja, als moslim-partij mag er niet gediscrimineerd worden tegenover de islammerij… Dus is ‘niets zeggen’ gelijk aan….zwijgen.

Eigenlijk zou dat huidig Chinees systeem best opperbest kunnen zijn voor een perfect gezonde samenleving. ‘God ziet en hoort alles’. ‘God is overal, in de hemel, op de Aarde en op alle plaatsen’. ‘God ziet mij. Hier vloekt men niet’.

Het hing vroeger in al onze huiskamers

*

Zo’n wereld, waar er weer respect heerst en zin voor orde en regelmaat: die mag er best zijn. Waren daar niet, zoals met alles, de vele misbruiken. Zie de voornoemde Leer van de Zachtmoedige. Zie het Socialisme als georganiseerde zorg voor elkander. Zie die zovele ‘Volkspartijen’ die na korte tijd alleen nog voor zichzelf en hun eigen kandeleer, bestaan. Zie de economie, zo broodnodig voor de welvaart van iedereen, waar er maar al te dikwijls meer misbruiken zijn, dan goede kanten. Net alleen het vlees voor menselijke consumptie degenreert, maar ook de Overeidscontrole daar op.

 

Is nog niet vermeld de vraag, of ‘immuniteit’ ook in dergelijke databasen kan ingebouwd worden, zodanig dat minstens de gedachten vrij blijven. En dat onze privé binnenshuis niet mag geschonden worden…

*

**

INGEHUURDE HOOFDSCHOTEL

China rangschikt alle inwoners: wie slecht scoort, mag trein of vliegtuig niet meer op

(en dat is nog maar het begin)

*      

China voert in mei een systeem in dat inwoners kan verhinderen trein- of vliegtuigtickets te kopen. Het gaat dan om mensen die slecht scoren in het zogenaamde ‘sociaalkrediet-systeem’ van de overheid, een obscure ranglijst waarbij je score zelfs zou zakken als je je fiets op de stoep parkeert. Aan de grondslag ligt het adagium ’Eens onbetrouwbaar, altijd ingeperkt’ van president Xi Jinping.

 

Met het sociaalkrediet-systeem stopt de Chinese overheid alle burgers in een gigantische database. Daar worden ze gerangschikt volgens criteria als crimineel gedrag of financieel gesjoemel, maar ook op basis van wat ze zeggen, kopen of doen. De Nationale Commissie voor Ontwikkeling en Hervorming zet enkele voorbeelden van dergelijk gedrag online, meldt Reuters.

De dienst vermeldt mensen die valse informatie verspreiden over terrorisme, heisa veroorzaken op vluchten, mensen die vervallen tickets gebruiken of roken op treinen. Het gaat bijvoorbeeld ook om werkgevers die nalaten sociale zekerheid te betalen of mensen die hun boetes links laten liggen.

Bureaucratische bekrompenheid

Het systeem is echter niet transparant, meldt The Verge. Mensen krijgen net zo goed slechte punten voor kleine inbreuken, zoals het plaatsen van fietsen op het trottoir, of het aanbieden van verontschuldigingen die als “niet oprecht” worden bestempeld. Het zou vaak niet eens duidelijk zijn waarom iemand überhaupt op een zwarte lijst terechtkomt, laat staan wat eraan te doen valt.

 

“De Chinese overheids-instanties hopen duidelijk een realiteit te ontwerpen waarin bureaucratische bekrompenheid de rechten van mensen aanzienlijk kan inperken”, schreef Maya Wang van de non-profitorganisatie en ngo Human Rights Watch in december.

 

Hoewel op de website van de Nationale Commissie voor Ontwikkeling en Hervorming staat dat de nieuwe regeling pas ingaat op 1 mei, zijn er aanwijzingen dat het gebruik van sociaalkrediet-scores op binnenlands transport al jaren geleden begon. Begin 2017 liet het Volks-hooggerechtshof van China weten dat 6,15 miljoen Chinese burgers werden geweerd van vliegtuigen omwille van sociaal wangedrag.

Technologie

Het sociaalkrediet-systeem dat president Xi Jinping wil opzetten is gebaseerd op het principe “eens onbetrouwbaar, altijd ingeperkt”, meldt Reuters. Vorige maand schafte de regerende Communistische Partij in China de beperking op het aantal ambtstermijnen voor de president overigens af, waardoor Jinping langer aan de macht kan blijven dan de oorspronkelijke twee termijnen in de grondwet. Volgens critici wil hij zich ontpoppen tot de nieuwe Mao Zedong, die meer dan twintig jaar over het land regeerde. En hij heeft iets wat Mao niet had: hypermoderne technologie.

De Chinese President Xi Jinping.

Met artificiële intelligentie, gezichtsherkenning en big data wil China al wat tegen de Communistische Partij ingaat de kop indrukken. China telt nu al zo’n 170 miljoen beveiligingscamera’s, maar de overheid wil dat aantal meer dan verdrievoudigen tegen 2020. Dat zou dan ongeveer neerkomen op bijna één camera per twee burgers.

In de provincie Xinjiang maakt de overheid al een tijd gebruik van gezichtsherkennings-camera’s. Bijna de helft van de bevolking daar zijn Oeigoeren, een moslimminderheid die gewantrouwd wordt. Van de inwoners verzamelde de overheid, zonder hun medeweten, al persoonlijke gegevens als irisscans, vingerafdrukken en bloedtypes. In 2016 werd ook gestart met een database van stemmen, handig voor het afluisteren van telefoon-gesprekken. Enkele weken geleden raakte bekend dat in Xinjiang burgers preventief werden opgepakt omdat het systeem hen aanduidde als staatsgevaarlijk of niet aangepast aan de maatschappij.

Een bewakingscamera hangt voor een portret van voormalig leider Mao Zedong op het Tiananmen-plein in Peking.

Orwelliaans

 

Vorige week testte de Chinese politie nog een slimme AI-bril uit waarmee agenten gezichten en nummerplaten screenden die in realtime door een database van verdachte figuren gehaald werd. Op termijn wil China technologisch in staat zijn om elke burger binnen de drie seconden te identificeren.

De Nederlandse documentaire-maker Ruben Terlou zag in de miljoenenstad Shenzhen onlangs ook een toepassing met gezichtsherkennings-software in het verkeer. Wie zelfs te voet (!) een rood licht negeert, krijgt een slechte score. Wie vijf keer een rood licht negeert, komt op een zwarte lijst. En wie op die zwarte lijst staat, kan niets meer doen in de stad in kwestie. “Je kan geen lening meer krijgen, niet meer reizen met bus of trein, je kinderen kunnen niet meer naar de goeie privéscholen en je kunt geen baan meer krijgen bij de overheid”, zei Terlou eind januari in De Afspraak. Terlou noemde het “een Orwelliaanse maatschappij” en verwees naar George Orwells boek 1984, waarin de auteur een totalitaire maatschappij beschrijft onder het goedkeurende oog van een big brother.

https://www.hln.be/nieuws/buitenland/china-rangschikt-all...

*

AAN DE VRUCHTEN

KENT MEN DEN BOOM

*

Stel U voor dat de Wife Clinton en Frau Merkel op de huidige dag al zover zouden zijn als Xi Jinping. Ik hoef het U niet voor te zeggen, U weet het ook evengoed als ik.

Niet één Republikeir waar ook ter wereld zou nog op vrije voeten zijn, en bij Merkel zou vooral de AfD al lang in vernietigingskampen zijn ondergebracht. Marine La Plume zou al lang als ’n kieken zijn kaalgeplukt. Geert Wilders en Filip DeWinter zouden al alng verbannen zijn naar de maan, en er zouden splinternieuwe 3-vaks autosnelwegen in beide richtingen voor voetgangers worden aangelegd tussen de pietrol-landen en de onze. Een richting voor de ‘Verrijkers’, en een richting voor de ‘autochtonen’ die het eigen land ontvluchten. Zoals in Syrië..

Wel bestaat het gevaar, als het syssteem eenmaal ‘werkt’, dat uiteindelijk de koppen van die twee Wijven zelf tot gehakt zullen verwerkt zijn.

Want, net als God, zou dat systeem toch rechtvaardig moeten zijn…

*

Hemelrijker