16-05-18

4491

Woensdag 16 Mei 2018

 

 

IEDER VOGEL ZINGT ZOALS HIJ GEBEKT IS

*

Onderstaande ‘Bijhdrage’ van een Collega wordt met aandrang en zonder kosten gratis aangeboden. Niets af te knabbelen of aan toe te voegen.

Niets aan gewijzigd, Guido, buiten de 3 aangebrachte afbeeldingen en de splitsing door het platte min-teken om

paternosterbollekensmakerijwoorden

die voor elke slechtziende wat kopzichtelijker te maken.

Dat mocht toch, hé Guido ???!!!!

*

SPIEKEN MAG WÈL

SEDERT MEI ’68 IS HET VERBODEN TE VERBIEDEN !!!!!

*

En dan zijn er nog de Catalanen

*

   Wat er ook allemaal gebeurt op het internationaal vlak, de Catalanen laten het blijkbaar niet aan hun hart komen en blijven zich in de eerste plaats bezig houden met hun eigen regio. De voorlopig laatste zet van Carles Puigdemont is dat hij toch afziet van het minister-presidentschap en hij meteen een opvolger heeft aangeduid, een zekere

Quim Torra,

die ondertussen door het Catalaanse Parlement is verkozen. De man is eerder een tweederangs figuur, maar – net zoals ‘Pokemon’ – een vurig nationalist die waarschijnlijk als schaduw-premier zal handelen met Puigdemont als ‘souffleur’. Een zoveelste slimme zet m.i., al blijft het natuurlijk afwachten wat die

Rajoy

in Madrid straks weer uit zijn mouw kan schudden. Wie in deze tijd in Europa nog mensen achter de tralies zet om hun politieke overtuiging is niet goed wijs. En dat er vanuit de E.U. nog steeds niet meer kritiek komt op deze manier van handelen, blijft een schande.

   Zouden we ‘onze’ Catalaan niet naar ginder kunnen sturen? Daarmee bedoel ik

groene Calvo

die zonet van een Rajoyke bevallen is. Hij wil vijf van onze zes parlementen afschaffen en het enige overblijvende laten bestaan uit twee regionale kamers. De man kan dan ondertussen wel Belg zijn geworden, waarom er vroeger in dit land gesplitst werd, lijkt hem te zijn ontgaan. Terug naar la Belgique à papa is geen optie, als men weet dat men daar vroeger vanaf is gestapt omdat men helemaal niks meer geregeld kreeg. Zelfs de traditionele partijen, die het toen voor het zeggen hadden, konden geen eenheid bewaren. Wat er de dag van vandaag wél geregeld raakt is wat op regionaal niveau gebeurt, niet op het federale vlak. Denk maar aan al die hangende zaken die de regering van onze nationale Charel over de verkiezingen wil tillen. Partijen zoals die van de groenen en van de communisten zijn in dit land nog unitair gezind, maar daar houdt het ook bij op.

http://blog.seniorennet.be/guvaal/

*

AAN DE VRUCHTEN

KENT MEN DEN BOOM

*

Na lezing, volhardt en ondertekent

*

Digitaliaanse Hemelrijker
15-05-18

4490

 

 

IEDER VOGEL ZINGT ZOALS HIJ GEBEKT IS

*

No comment.

*

SPIEKEN MAG WÈL

Het is de wil van Hierboven…

*

Nog geen premier in Italië

Gisteren om 18:08 | Bron: BELGA

Tweet / Delen / Mail / Print

Luigi Di Maio. Foto: AP

*

In tegenstelling tot wat werd verwacht, zullen we vandaag de naam van de nieuwe premier in Italië nog niet kennen.

De Italiaanse anti-establishmentpartij MS5 - of Vijfsterrenbeweging - heeft president Sergio Mattarella enkele dagen extra gevraagd om een regering te vormen met de rechtse Lega, zo heeft haar leider Luigi Di Maio bekendgemaakt. ‘Wij hebben de president enkele dagen extra gevraagd om onze gesprekken goed af te ronden, opdat wij ons land een regering van veranderingen kunnen geven’, zei Di Maio na zijn gesprek met de president. 'De komende dagen zullen fundamenteeel zijn om een (coalitie-)akkoord te kunnen afsluiten', aldus nog Di Maio. 'Gezien wij bezig zijn neer te schrijven wat het programma van de regering voor de volgende vijf jaar zal zijn, is het belangrijk dit zo goed mogelijk af te werken. Daarom hebben wij enkele dagen meer gevraagd.'

Gisteravond hadden Luigi di Maio van de Vijfsterrenbeweging en Matteo Salvini van de Lega na een weekend intens onderhandelen een akkoord bereikt over een nieuwe regering. Althans, er werd bericht dat ze het eens waren geraakt over een premier. Een naam werd niet bekendgemaakt. Die zouden ze vandaag voorstellen aan

President Sergio Mattarella,

maar dat is dus niet gebeurd. De president had de twee leiders tot zondagavond de tijd gegeven om eruit te komen, zo niet zou hij ingrijpen. De Italiaanse president is een erg koele minnaar van de twee partijen, die hij veel te eurokritisch vindt. Hij waarschuwde hen dit weekend opnieuw dat de grondwet hem het laatste woord geeft over de benoeming van de premier. Hij is niet verplicht de kandidaat te accepteren die de twee partijen voorstellen.

Wie de premier zou worden, bleek lang het grootste struikelblok. Waarnemers gokken op een onbekende technocraat.

*

AAN DE VRUCHTEN

KENT MEN DEN BOOM

*

Goed lees- en verstaanbaar geschreven vanwege de Redactie van De Standaard, die zichzelf met recht en reden een waarachtige kwaliteitskrant noemt.

Een toegewijde en erkentelijke maar naamloze burger die deze bijdrage, na die te hebben opgedragen aan Allah – Zijn Naam weze geheiligd – van het Internet heeft geprobeerd weg te halen4489

 

 

IEDER VOGEL ZINGT ZOALS HIJ GEBEKT IS

*

No comment.

*

SPIEKEN MAG WÈL

Het is de wil van Hierboven…

*

Burgemeester Brussel wil imamschool Grote Moskee enkel sluiten op verzoek van federale regering

*

Gisteren om 21:12 door pvm | Bron: BELGA

Tweet / Delen / Mail / Print

Foto: AFP

*

De Brusselse burgemeester Philippe Close (PS) sluit niet uit dat de imamschool die in de Grote Moskee huist, wordt gesloten. De enige voorwaarde is dat premier Michel om de sluiting zou vragen, en dat die deel zou uitmaken van een gecoördineerde actie.

De imam-opleiding in de Grote Moskee kwam recentelijk onder vuur te liggen nadat een vertrouwelijk rapport van het coördinatie-orgaan voor de dreigingsanalyse (OCAD) aan het licht bracht dat sommige Saudische handboeken die gebruikt worden bij de opleiding van imams, antisemitisch zijn en oproepen tot de jihad.

David Weytsman, fractieleider van de MR in de Brusselse gemeenteraad, riep op tot een onmiddellijke sluiting van de school. ‘Ik deel uw zorgen, het was fout om het beheer van de school in Saudische handen te leggen’, zei Close maandag in de gemeenteraad.

Verder wil de Brusselse burgervader geen conflicten met het federale niveau, dat eigenaar is van het gebouw. De stad Brussel zal het dossier van nabij opvolgen, beloofde hij.

Woensdag is er nieuw overleg gepland. Een sluiting volgt dus enkel met goedkeuring en op vraag van het federale niveau.

http://www.standaard.be/cnt/dmf20180514_03512405

*

AAN DE VRUCHTEN

KENT MEN DEN BOOM

*

Geen commentaar. Het KMI voorspelt beter weer, Club Brugge wordt Landskampioen voor de 15de keer op rij en Melania Trump, 3de echtgenote van, terminaal zijnde, is in Amerika verplicht opgenomen voor haar eigen welzijn.

Een toegewijde en erkentelijke maar naamloze burger die deze bijdrage, na die te hebben opgedragen aan Allah – Zijn Naam weze geheiligd – van het Intgertnet heeft geprobeerd weg te halen.

*