21-06-17

4173

DAKVENSTER OP DE WERELD

 

*

Aanslag in Brussel-Centraal verijdeld:

*

Het Brusselse Centraal Station is gisteravond ontruimd na een kleine ontploffing. Een verdachte man werd door aanwezige militairen geneutraliseerd. De politie had de situatie snel onder controle. Het incident wordt behandeld als een terreuraanslag, zo heeft Eric Van Der Sypt van het federaal parket bevestigd. Betrouwbare bronnen melden aan De Morgen dat de aanslagpleger overleden is.

Rond half negen vond een kleine explosie plaats in het Centraal Station. Er waren enkele luide knallen te horen. Verschillende bronnen melden aan onze redactie dat er een trolley of een laptoptas tot ontploffing gebracht zou zijn op de tussenverdieping tussen de inkomhal en de perrons 3 en 4.

Daarop heeft de verdachte 'Allahu Akhbar' geroepen, iets wat bevestigd wordt door minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA). De minister bevestigt ook dat hij een zwaardere bom bij zich had, die niet ontploft is.

 

De verdachte werd neergeschoten. Betrouwbare bronnen melden aan De Morgen dat hij overleden is, al wil het federaal parket dat niet officieel bevestigen. De identiteit van de verdachte is gekend bij het parket. Er zijn geen andere gewonden.

Het station werd na het incident meteen geëvacueerd. Ook de omgeving van Brussel-Centraal werd volledig afgesloten. Politie en militairen waren massaal aanwezig.

Bron. https://www.demorgen.be/binnenland/aanslag-in-brussel-cen...

*

Ex-Digitaliaanse Bedenkingen

**

De 36-jarige Marokkaanse vermoedelijke dader uit Molenbeek die volgens de Leugenpers, waar of niet, helemaal alleen handelde, leefde al jaren onder de radar. Zoals de meeste laffe honden. Aan uitleg zal het wel niet liggen. Deze zoveelste oorlogsdaad pur sang wordt in de Media nog niet goedgepraat. Allen DM bewaart zo te zien de nodige afstand. Zonder evenwel uitgesproken hun afschuw te laten doorschemeren.

Allez, ik wil maar zeggen, dat hun spontane ‘onderwerping’ er zò van afdruipt. Er wordt niet eens gezocht naar medeplichtigen: neen, de dader, die trouwens mislukte, handelde moedermens alleen. Wat meteen als bewezen wordt verklaard door de vele teruggevonden schiettuigen, messen en meerdere gebruiksklare bommen. De man moet dus een soort van ’duizendpoot’ geweest zijn.

De Federale Moslim Executie Raad zorgt (mits de nodige subsidies) voor de repatriëring van het stoffelijk overschot, waar de ter aardebestelling van deze moedige ‘martelaar’ één groot feest wordt.

*

Kijk, de mensen gewoon wat schrik aanjagen met de terrorist uit te hangen: meer was dat niet. Wat doe je er aan? Wat nog meer dan tot de tanden gewapende par’s door de straten te doen slenteren? We gaan die arme verdreven ‘bootvluchtelingen’ toch geen trauma’s bezorgen?! Die lopen hier, liest met de handen in de zakken, doelloos rond, bezield met de beste bedoelingen om ons ten gepasten tijde te ‘verrijken’.

Zij ‘bidden’, en wij werken. Tenminste, dat is de bedoeling. Tot er eentje op zekere dag op de zaken wil vooruitlopen. En dan vliegen de spijkers in het rond…

Meer weten we niet, 12 uur na de feiten. Want ‘het onderzoek is geheim’, en morgen is er weer wat anders. Niets om ons zorgen over te maken. De Nationale Sjarel zegt dat we ons geen zorgen hoeven te maken: de Regering is op haar hoede.

(Digitalia)

20-06-17

4172

DAKVENSTER OP DE WERELD

 

*

‘Vreselijk incident’ is ‘mogelijke terreuraanval’

*

De Britse premier Theresa May en oppositieleider Jeremy Corbyn hebben maandagochtend hun medeleven uitgedrukt voor de slachtoffers van de aanrijding in de buurt van een moskee in de Noord-Londense wijk Finsbury Park. De politie behandelt het incident als een ‘mogelijke terreuraanval’.

 

De politie behandelt de aanrijding aan een moskee in de Noord-Londense wijk Finsbury Park als een ‘mogelijke terreuraanval’. Dat heeft de Britse premier Theresa May aan persagentschap Press Association gezegd. Later deze ochtend vind een crisisvergadering plaats, aldus de premier nog. De politie meldde in een persbericht dat het incident wordt onderzocht door de antiterreureenheid van de politie. Volgens de Britse Moslimraad is de wagen opzettelijk ingereden op de gelovigen, en deed de bestuurder dat uit islamofobie.

Bij de mogelijke aanslag viel één dode, tien anderen raakten gewond. Het incident doet denken aan de terreuraanslag van 4 juni aan de London Bridge, waarbij drie aanvallers eerst voetgangers aanreden en daarna mensen met messen aanvielen. Daarbij vielen, naast de aanvallers, acht doden. Volgens de Britse Moslimraad en getuigen zou een man opzettelijk gelovigen hebben aangereden, maar daarover werd nog niet officieel gecommuniceerd. Ooggtuigen melden dat het voertuig versnelde net voor de aanrijding.

‘Vreselijk incident’

May sprak van een ‘vreselijk incident’ en voegde toe dat ‘al haar gedachten uitgaan naar zij die gewond zijn geraakt, hun geliefden en naar de reddingsdiesten die ter plaatse zijn’. Op Twitter stelt Corbyn dat hij ‘volledig geschokt is door het incident aan Finsbury Park’. ‘Ik ben in contact met de moskeeën, de politie en de autoriteiten van Islington. Mijn gedachten gaan naar de mensen en de gemeenschap die zijn getrokken door dit afschuwelijke evenement.’

Bron http://www.standaard.be/cnt/dmf20170619_02930866  

**

Ex-Digitaliaanse Bedenkingen

*

Als op afspraak, De Schndaard op kop, springt de Leugenpers op ’n dode mug om er een olifant van te maken. Het is daarenboven een mug die geconcipiïeerd is in de warrige geest van de Muslim Welfare mensen. Die in deze periode van het Rammen van Madammen te lang en teveel ‘gevast’ hebben en in opdracht van de Profeet zelfs de hele dag niet één keer de liefde hebben mogen bedrijven. Ge zoudt voor minder!

Vandaar de bedenking van wat West-Vlamingen in hun sappig dialect uitdrukken als ‘een scheet in een netzak’… Maar allez kom: zij (de scheet) heeft luid en hard gekraakt in de dagbladwereld en ze siert, samen met een sliert papperige ontlasting, de Leugenpers ten voeten uit. Is trouwens helemaal de eigen on-navolgbare huis-stijl van heel de Corelia-Groep Leysen.. ’n Beetje slijmerig met een doordringende reuk van ontbinding die doet denken aan PS/cdH-kringen.

Wat er eigenlijk van aan is, van de hele geschiedenis, dient U tussen de lijntjes door te lezen. Of elders. Het is dan ook al dagenlang zo tropisch warm dat ’n mens al van heel wat minder in een ‘delirium tremens’ zou geraken.

Gelukkig kon zelfs de meest naïeve lezer ter wereld de volgende dag het ‘incident’ aan het nachtelijk Londense ‘Gebedshuis’ relativeren door de aanslag in volle daglicht aan de Parijse Arc de Triomphe. Daar ging het niet gewoon om ’n uitgeputte Mosim waarvan de stervensnood her-interpreteerd werd, maar om ‘n zwaar bewapende aanval op een rustige colonne politie-voertuigen, misschien wel onderweg om ’n Hoge Islam Piet te begeleiden naar het Middag-Gebed...

*

Och, en dat van die Tiende Kruistocht’ waarmee dit stukje begon: ik ben voldoende realist om te beseffen, dat zolang deze soort Verlichte Grote Verstanden aan de knuppel mogen blijven zitten, dat het van kwaad naar erger gaat.

De remedie ligt anders om te grijpen: samen met het uitgeteerde ‘Scciaal-Democratisch Model’ terug naar de levensbron van elk volk. Eigen Grenzen en net zoals voor het Nazisme: verbod om zelfs nog maar te zwijgen over de Islam. Desnoods moet de wereld draaien zonder motor of pedalen, want van piedtrol hebben we onze buik vol.

*

(Digitalia)

4171

DAKVENSTER OP DE WERELD

 

*

1917: totale oorlog in Vlaanderen

*

7 juni 1917. Na maandenlang tunnels graven tot onder de Duitse stellingen worden in Mesen 19 dieptemijnen tegelijk tot ontploffing gebracht. Deze Mijnenslag is de aanzet voor de verwoestende Derde Slag bij Ieper. Zes nieuwe tentoonstellingen in de Westhoek vertellen het verhaal van die oorlogswaanzin.

De hel van Passendale

De ‘groote oorlog’ woedt al bijna drie jaar. Ondanks het massale bloedvergieten en de inzet van alle middelen krijgt geen van de legers de bovenhand. Het wordt een einde

loze uitputtingsslag. Toch houden de leiders in beide kampen vast aan de idee van een totale vernietiging van de vijand. Generaal Plumer beveelt de ondermijning van de Duitse stellingen over een lengte van 15 kilometer. Het objectief is de inname van de heuvelrug van Mesen. Op 7 juni 1917 worden 19 dieptemijnen tot ontploffing gebracht. De verrassing en de chaos bij de Duitsers zijn compleet. Tachtigduizend soldaten veroveren met geringe verliezen de heuvelrug. Deze Mijnenslag (‘The Battle of Messines’ voor de Britten) is de inleiding op de Derde Slag bij Ieper, beter bekend als de Slag bij Passendale.

Op 12 juli 1917 bestookt het Duitse leger de Britten voor de eerste keer met een nieuw oorlogswapen: mosterdgas, ook yperiet genoemd.

Vier dagen later begint het geallieerde artilleriebombardement. En op 31 juli start de Derd Slag bij Ieper. De Britten willen de havens van Oostende en Zeebrugge heroveren, omdat van daaruit Duitse duikboten de geallieerde aanvoerlijnen verstoren.

Eind juli regent het pijpenstelen en het kapotgeschoten terrein verandert in een immense modderpoel. Manschappen en materieel raken amper vooruit. Grote en kleine aanvallen volgen elkaar op. De Duitse verdediging blijft grotendeels intact. Na honderd dagen zijn de Britten acht kilometer opgeschoven. De balans: een half miljoen slachtoffers en een totaal verdwenen landschap. Sindsdien is ‘Passchendaele’ synoniem voor de hel, voor de onbeschrijfelijke gruwel van de oorlog.

Volledig beeld

Honderd jaar later herdenken musea en sites in de zuidelijke Westhoek die maandenlange massaslachting. Dat gebeurt in zes tentoonstellingen. In het Flanders Fields Museum in Ieper krijgt de bezoeker een algemene introductie over de Mijnenslag in Mesen en over de Derde Slag bij Ieper.

Aangrijpend zijn de werken van de legendarische Australische oorlogsfotograaf Frank Hurley, die wat zich toen heeft afgespeeld in de Westhoek in ons geheugen brandt (zie afbeelding). Het Memorial Museum Passchendaele 1917 in Zonnebeke focust op de rol van het verwoeste landschap tijdens de strijd. De expo toont hoe de legers hun tactieken, aanvalsmethoden en logistiek dienden aan te passen.

Ook de fysieke en psychologische impact van het zompige kraterlandschap op de soldaten komt aan bod.

Het Bezoekerscentrum Het Heuvelland in Kemmel illustreert de materiële erfenis van de Mijnenslag en hoe er met oorlogserfgoed wordt omgegaan.

Nog in Kemmel, in de Sint-Laurentiuskerk, loopt de tentoonstelling ‘Iers bloed en Vlaamse modder’ over dat merkwaardige moment waarop de katholieke 16th Irish Division en de protestantse 36th Ulster Division in Mesen zijaan zij hebben gevochten. De enorme impact van de Eerste Wereldoorlog op Nieuw-Zeeland (tien procent van de bevolking trok naar de andere kant van de wereld om er te strijden) krijgt in het Toeristisch Informatiepunt Mesen een gezicht aan de hand van honderd individuele verhalen.

Ook de Maori’s die naar de Westhoek kwamen, hebben hier een plaats. Het Franse verhaal en de militaire luchtvaart tijdens de Slag bij Passendale zijn de thema’s van de dubbeltentoonstelling in het Guynemerpaviljoen in Poelkapelle.

Aanvullend bij deze tentoonstellingen zijn er diverse infomodules op belangrijke sites in de zuidelijke Westhoek, zoals het Hooge Crater Museum in Ieper, de bezoekerscentra van het Tyne Cot Cemetry en het Lijssenhoek Cemetry. Het is dus een bijzonder goed gestoffeerd programma dat een volledig beeld schetst van de ‘totale oorlog’ die in 1917 in Vlaanderen woedde. Om het voor de bezoekers overzichtelijk te houden, zijn thematische dagprogramma’s uitgewerkt. Wandelroutes, fietstochten en autoroutes wijzen de weg naar de littekens in het landschap en naar de talrijke herd oroutes wijzen de weg naar de littekens

in het landschap en naar de talrijke herdenkingsplaatsen.

MMMV ‘1917: totale oorlog in Vlaanderen’ loopt tot eind 2017, volledig programma en gratis bezoekersgids

*

Ex-Digitaliaanse Bedenkingen

*

Dit is de bijna vergeten Australische obelisk in het Polygone-veld in Zonnebeke, naast de ‘Nonnebossen’ van de Frezenberg. Dit is het zoveelste schrijnend lidteken dat voor de eeuwigheid de Vlaamse bodem ontsiert, waar iedere vierkante centimeter grond duizendvoudig met onschuldig bloed van over de hele wereld is doordrenkt.

Gezegd Polygone-veld was het vooroorlogse oefenterrein voor de kanonniers van Leopold II, waar het dus niet op een kratertje meer of minder ging.

Memento homo! Dezelfde inferno als toen in ‘De Verwoeste Gewesen’ staat ons te wachten, eenmaal de Islam het masker zal afwerpen….

*

Miel en Emma, dat waren mijn grotouders langs vaders kant, zouden nu ongeveer de gezegende leeftijd hebben bereikt van minstens 150 jaar. Onze Pa (°1904) zou er 120 kunnen zijn geworden, ware hij niet bij het uitvoeren van zijn opdracht voor de Bezetter, dodelijk ziek geraakt, aan 39 jaar gestorven zijn bij gebrek aan de nodige medicatie.

WO I, met daaruit (volgens A.H.), logisch volgende WO II), heeft hun levens verwoest, en het onze getekend. Naast de vele honderden miljoenen doden die er allemaal het slachtoffer van werden. Megaomanie van een ’Koningsfamilie die hun ‘onderdanen’ als slachtvee behandelt.

Bede oorlogen waren noch min noch meer, een soort verbeten familie-vete die elders werd uitgevochten. Met o.a. de gas-aanvallen, later massa-vernietigings wapens genoemd. Dat waren toen noch-min-noch-mar ‘Wunderwaffe’ (zoals de raket) ver hun tijd vooruit.

Zonder die alles verwoestende jaren, zou mijn geliefde ‘Heuvelland’ tussen de Zee en de Schelde, er niet voor eeuwig zo pokdalig hebben uitgezien. Elders de boel kort en klein oorlogen: dat is wat grootheidswaanzin vermag te doen.

*

Die ‘Spanboroekmolen’ waarover ook Golbrekers het onlangs hadden, bracht mij op de link met de ‘Sansculotten’, de soldaten van de (dwerg) Corsicaan Buonaparte, bijgenaamd Napoleon De Grote (!) die zulke rond de billen spannende kledij droegen. De Westhoek namelijk had ook toen al te lijden van niet te dulden Vreemde Meesters in ’t land, en misschien was die hoge richel in het Wijtschaatse landschap het toevluchtsoord geweest van een der onzen, die in zijn sansculotten-kledij Waterloo had overleefd en teruggekeerd was naar zijn geboortestreek….. Tijl Uylenspieghel deed de rest.

Neen, ik kan niet enthousiast zijn over dit ramptoerisme dat is losgebroken en zag zelfs veel liever de graven van al die Engelse, Franse, Duitse, Nieuw Zeelandse, Ierse, Australische sukkelaars overgebracht naar hun eigen land Waar ze tot in der eeuwigheid vereerd zouden mogen worden. Zodanig dat Vlaanderen weer het land wordt van weiden als wiegende zeeën en korenvedlden van horizon tot horizon. War ‘wereldoorlogen’ niets meer zouden zijn dan een vage herinnering aan vreemd geweld.

Zodat meteen al die ‘memorials’ die als uitgebroken zweren kunnen verdwijnen. Zij ontsieren de rijke Vlaamse velen, bij de gewone mensen, die dat allemaal in hun achtertuin hadden/hebben Die zouden eindelijk van een kolossale nachtmerrie verlost zijn. Het protest van de toerisme-industrie zou rap verstommen bij het zien van de vorstelijke schadevergoedingen die door de aanstichters hadden moeten betaald worden…. Want de uitbetaalde ‘oorlogsschade’ was slechts een aalmoes in de uitgestoken hand van de onmondige Vlaamse bedelaars Zoals mijn grootouders die geruïneerd hun leven moesten heropnemen.

Beide wereldoorlogen hadden nochtans spijts alles, één groot voordeel: ze brachten de Vlamingen eindelijk als Volk terug tot het de nodige zelfkennis.

*

PS

De hedendaagse problemen rond de Brexit zijn nog veel zwaarwichtiger dan ‘De Moord van Sarajewo’ op twee koningskinderen, wat de directe aanleiding was voor de verwoestingen van ’14-’18. En toch vliegen er nu geen obussen in het rond, maar wordt alles ‘op tafel gegooid’. Volgens mij omdat men aan weerskanten heel wat wijzer is geworden, maar ook en vooral omdat de krachten moeten gespaard worden voor de onvermijdelijke confrontatie die ons te wachten staat de dag de ‘religie’ van de Wrede overgaat tot actie…. Want volgens hun ‘Heilig Boek’ is de opdracht is van iedere Moslim, oud of jong, om alle ‘ongelovige honden’ te doden waar ze kunnen.

De SS-beulen v/d Nat. Socialisten van Het 3de Duitse Reich waren, in vergelijking, nog onschuldige Kerstekindjes.

*

(Digitalia)