15-03-18

4448

D

 IEDER VOGEL IN VRIJHEID

ZINGT ZOALS HIJ GEBEKT IS

*

‘Vliegende Schotels’ zijn op Aarde pas gespeurd toen het geweld van de Tweede Wereld Oorlog al ’n tijdje geluwd was. Precies alsof andere planeten of zelfs andere zonnestelsels zich met eigen ogen ervan wilden overtuigen, dat wij, aardelingen, hen voorlopig weer zouden gerust laten. Na de Ster van Bethlehem was het immers allemaal peus en vree geweest in de Ruimte. Al die ruimtereizen nadien en die vele micro-golven in de stratosfeer voor onze tele-communicatie kon hen niet veel schelen. Het raakte, om zo te zeggen, hun koude kleren niet. Toter onlangs zelfs van onze auto’s met de vlam in de pijp rondzwierven rond Jupiter…

*

De ‘aliens’ zijn dus weer daar. Met Mister Spock straks als een Engel Gods in het straatbeeld om de hoek van elke straat? Goed geweten. Echtig en techtig. Gefilmd uit de eerste hand door een of ander ‘onderzoekshoernalist’ als bijverdienste. U kunt het zich niet voorstellen, hoe verbazend die – ongrijpbare lichtsporen als bliksemschichten – door de donkere luchten schieten..

Mister Spock die de Duivels doet vechten….

*

En daar is dan de alledaagse realiteit van dit Tranendal.

Minder verbazend, want ‘de weg van alle vlees’, het heengaan op uitzonderlijk hoge leeftijd van het menselijk wrak-genie op 75 jarige leeftijd. Werkelijk hallucinant hoe die aan 21 van de Dokters nog maximum 2 jaar te leven kreeg. Wat totaal anders inde sterren stond geschreven. Was dat even de exacte wetenschap bij den bok gezet!

Stephen Hawking

https://www.hln.be/wetenschap-planeet/wetenschap/-de-were...

*

Is deze figuur nu het ultieme voorbeeld (geweest) hoe het geniale van zijn denkwereld werkelijk de verbeelding tart en maar al te dikwijls lijkt op zinsverbijstering, hallucinaties, om niet te zeggen dat het eerder lijkt op geschift zijn?

In ieder geval is zijn verhaal het bewijs van het bestaan van andere dimensies, waar de Mensheid op dit ogenblik slechts in staat is, om een minuscuul tipje van de sluier der Oneindigheid op te lichten. Waar gezegde oneindigheid als in ‘n “Zwart Gat’ in verdwijnt.

Wetenschappers lijk hondjes aan de ketting die blaffen naar de maan…. De maan, die een oogje trekt naar de sterfelijkheid.

Een rood ‘vlekje’ dat bij klaarlichte dag voor Uw neus op tafel weg en weer danst, en zich niet laat verjagen: was het een UFO of – ver zijn tijd vooruit - doodgewoon een infrarood speeltje in de handen van een kwajongen? Feit is, dat ik dat gezelschap na korte tijd woordenloos zin matten zag oprollen… Pas dan schaterde mijn buurjongen het uit van het lachen.

*

Mij verwondert het niet, dat 2.000 jaar na Christus er een nieuwe versie komt van wat bij benadering de menselijke verbeelding de ‘geest’ noemt. Iets dat zintuiglijk (voorlopig) niet te vatten is. Maar waarvan we als mens en ‘redelijk schepsel Gods’, toch deelachtig aan zijn.

Moest Stephan Hawkins voornoemd, bij leven en welzijn door het sleutelgat van de Kosmos hebben kunnen kijken, zou hij dan ook een glimp van de Eeuwigheid hebben gezien waar naartoe hij zou gaan na zijn dood?

Waarom blijft hij dan van daaruit, zoals via de digitale wereld elk goed bespraakt sterfelijk wezen, voor eeuwig zwijgen?

**

INGEHUURDE HOOFDSCHOTEL

Ministerie van Defensie VS geeft twee opnames van UFO’s vrij

*

Miljoenen voor Pentagon onderzoek van ‘onbekende metalen’ afkomstig van ‘ongeïdentificeerde objecten in de lucht’

De rode draad in de succesvolle 90’s (en recent weer opgestarte) serie ‘The X-Files’ is dat het bestaan van buitenaards leven al vele tientallen jaren lang door onderdelen van de Amerikaanse overheid verborgen wordt gehouden voor het publiek. Science fiction lijkt ineens toch de realiteit te kunnen zijn, nu twee officieel door het ministerie van Defensie vrijgegeven opnamen van UFO’s zijn geanalyseerd, en het Pentagon 10 jaar geleden een $ 22 miljoen kostend geheim programma opstartte om de ‘onbekende metalen en andere voorwerpen’ die afkomstig zijn van ‘ongeïdentificeerde objecten in de lucht’ te onderzoeken. De vraag is niet langer of UFO’s wel bestaan, maar waar ze vandaan komen: uit andere technologische grootmachten zoals Rusland, China of Israël, of heel misschien toch van andere planeten of een andere dimensie?

Analisten van The Star Academy of Arts and Science – met daarin de voormalige Clinton en Bush viceminister van Defensie voor Inlichtingen Christopher Mellon - onderzochten onder andere deze opname van piloten van een F/A-18 Super Hornet. gemaakt in 2004. Op de video is duidelijk de bekende ovale vorm van een razendsnel vliegende UFO te zien. ‘What the f*** is that thing?’ roept een van de piloten. ‘Wow, wat is dat, man?’ ‘Moet je ‘m zien vliegen!’ De UFO, die laag over het water scheert, heeft geen vleugels, geen staart, en laat geen uitlaatspoor na, wat ook bij een kruisraket het geval zou moeten zijn.

 

In december publiceerde de New York Times een andere officieel vrijgegeven opname van een UFO, beter gezegd ‘een hele vloot’, zoals F-18 piloten zeiden. Ook hier ging het om eivormige objecten van ongeveer 10 tot 15 meter doorsnee, die onmogelijke manoeuvres uitvoerden, zoals met supersonische snelheid afdalen van bijna 20 kilometer hoogte naar slechts 15 meter boven de oceaan, waar ze in plotsklaps stopten, om even later weer met onvoorstelbare snelheid te verdwijnen. Niet één land ter wereld beschikt zover bekend over dergelijke zeer geavanceerde technologie.

 

Geheim Pentagon programma onderzocht ‘onbekende metalen en voorwerpen’

 

Volgens Mellon ‘wil niemand bij het Pentagon de ‘alien’ jongen zijn.’ Met andere woorden: niemand bij Defensie durft openlijk te suggereren dat deze UFO’s bestuurd worden door buitenaardsen. De andere optie is overigens ook niet bepaald geruststellend, namelijk dat een ander land op aarde technologisch lichtjaren voorligt op het modernste materieel wat de VS nu kan maken. De enige landen die daarvoor in aanmerking zouden kunnen komen zijn Rusland, China en Israël.

 

Een eveneens door de NYT onthuld geheim Pentagon programma lijkt erop te wijzen dat de objecten niet ‘stiekem’ toch in Amerika gemaakt zijn (en bestuurd worden door ‘black ops’ organisaties). Dit $ 22 miljoen kostende programma, gericht op het onderzoeken van ‘onbekende metalen en voorwerpen’ afkomstig van ‘ongeïdentificeerde objecten in de lucht’ was een gezamenlijk project met ondernemer-miljardair Robert Bigelow, die op dit moment samenwerkt met de NASA bij het ontwikkelen van nieuwe ruimtevaartuigen.

 

Vorig jaar mei verklaarde Bigelow op TV dat hij ‘absoluut overtuigd’ is van het bestaan van aliens en UFO’s. De researchers van het geheime project richtten hun aandacht ook op ‘personen die hebben gezegd fysieke gevolgen te ondervinden van ontmoetingen met de objecten’, en tevens met militair personeel dat UFO’s heeft waargenomen.

Leonardo da Vinci (1452-1519)

*

‘Wij zitten ongeveer in de positie van Leonardo da Vinci die de afstandsbediening van een garagedeur in handen krijgt,’ zei Harold Puthoff, een ingenieur die voor de CIA onderzoek deed naar buitenzintuigelijke waarnemingen. ‘Eerst zou hij proberen uit te zoeken wat al dat plastic spul is. Hij zou niets weten van de elektromagnetische signalen die betrokken zijn bij het functioneren van het apparaat.’

 

UFO boven Tempelplein Jeruzalem

*

Een andere UFO die enkele jaren geleden flink de aandacht trok, was die boven het Rotskoepelgebouw op het Tempelplein in Jeruzalem in januari 2011. Diverse inwoners en toeristen filmden ’s avonds een onbekend lichtgevend voorwerp, dat na enige seconden doodstil blijven hangen plotseling pijlsnel en kaarsrecht omhoog schoot. Speculaties over wat dit geweest is variëren van een geheim Israëlisch defensie project tot een ‘alien’ UFO, een engel van God, of juist een engel van Satan.

 

Voor al degenen die net als Fox ‘X-Files’ Mulder ‘I want to believe’ willen zeggen: de afgelopen maanden heeft het Amerikaanse leger genoeg officiële opnames vrijgegeven om het geloof in UFO’s een stuk makkelijker te maken. En misschien, héél misschien, is de door sommigen al zo vaak voorspelde massale openbare verschijning van UFO’s aan de hemel wel nabij?

Xander

(1) Zero Hedge
(2) Afbeelding: Getty Images (vrij voor redactioneel, niet commercieel gebruik)

http://xandernieuws.punt.nl/content/2018/03/Ministerie-va...

*

AAN DE VRUCHTEN

KENT MEN DEN BOOM

 

Tot zolang de Hemel nog niet neerstuikt omdat die vol UFO’s hangt, is er aan geheimzinnigheid geen gebrek. Zelfs niet bij Leonardo da Vinci hemzelf aan die ge-automatiseerde garage poort. Denk maar aan de Mona Lisa. Was dat zijn maîtresse? Een zelfportret? Een of andere adellijke dame die hield van detective-verhalen??

Of is het gewoon Middeleeuwse olieverf op een Middeleeuws schilderdoek? Eerder merkwaardig dfat het ongeschonden de eeuwen eeft overleefd…

Ceci n‘est pas une pipe.

Waarmee ik maar wol zeggen dat ‘hinein interpretieen’ van alle tijden is. De menselijke fantasie is inderdaad on- uitputte ijk, om niet te zeggen quais goddelijk.

 

Is de ens inderdaad niet a.h.w. het evenbeeld van God-de-Vader?

 

Wat mij meer bekommert, is de realiteit die achter de verbeelding schuiil gaat. Een dubbelspion met nakomelinge in een vreemd land wordt zo maar vergiftigd op straat. Vaststelling: de daders hebben hun visitekaartje op de lichamen achtergelaten. ‘Virtuel realitey’ of mise-en-scène à la Goebbels? En waarom moet dat persé ’n dubbel-spion zijn? Is het zò al niet spannend genoeg?

Benieuwd wat betrokkene daar zelf over te vertellen zal hebben. Ha Ja, want in dat geval is die moord meteen geen ‘moord’ meer.

Intussen is heel de EU Naziestaat kwaad op de Poet en bloeit de liefde voor elkaar na de Brexit weer stralend open….

*

En nu die o zo verwenste ‘dienstplicht’ die in 1992 door Lewie Lawijt is terug ‘in de kast gezet. Mij heeft dat systeem 2 jaar van mij jong leven verwoest.

Twee derde van onze Bevolking vraagt om ‘Landsverdediging’ terug te her-bemannen met jong grut. Om die van de straat en de festivals weg te hoden?

Die her-invoering zou in ieder geval goed zijn voor discipline onder de jeugd, gesteld dat iedereen voordien zijn seksleven en seks-infrastructuur aan de corps- de-garde moet afgeven.

Zelfs als die voortplantings-kwestie al uit de baan zou zijn, gaat men dan de ‘verrijkers’ m/v op onze kosten ook bewust met wapens leren omgaan?

Of kiest men voor het alternatief, een leger met alleen maar schduw-figuren die om beurten ‘pang’ naar elkaar roepen? Als het budget maar volgt. Desnoods gaat iedereen in een hoekje naar de maan zitten blaffen.

De Poet lacht zich nu al ’n bult!

*

*

Hemelrijker

14-03-18

4447

! EDER VOGEL IN VRIJHEID

ZINGT ZOALS HIJ GEBEKT IS

*

Ook in 1933-1-43n de glorie-jaren (!) van het Duits Socialisme onder Nonkel Dolf waren en hip-hop carrière-springrrs. Maar toen werd daar zo geen misbaar over gemaakt. ‘Führerbefehl’ en daarmee was de kou

En dat is misschien wat (voorlopig) het grootste verschil uitmaakt met wat er nu in Broeksèl, het OKW van de Eu- Verenigde Nazeistaat gebeurt, namelijk geen absoluut Hoogste Gezag die als een God de lakens (èn de dekens) uitdeelt.

Maar wat niet is kan nog komen. En dat weten de Consorten Junker van de EVP (de Partij van Merkel, Marconi en van Kawouter Beke) ook. Ik kan het nog niet bewijzen, maar geloof me: er wordt aan gewerkt

*

Dat Führerbefehl ui de 1ste Nazitijd die amper 12 jaar durende (1933-1945) was dan ook zeer duidelijk gericht op oorlog. Maar als we het Gentse Liegebeest katoen horen geven tegen de Poet omwille van die vergiftigde spion in Salsbury (Engeland) en hem daar bezig zien in het (verplaatsbare) EU-Parlement Numero Du, dan weten we genoeg. Net als bij Hitler gaat het oorlogstoken door de EU Naziestaat, onverminderd door. Alle verzinsels zijn goed om de bevolking voor te bereiden op het vijandbeeld van de machtige maar vreedzame Russen.

*

Het is wraakroepend hoe de EU-Mini-Fïhrers, onder druk van de Amercian Deep State van de C.C.C. van Moh Bama-Clinton, tegen-in de wensen van de Europese Burger, handelen. Waar die bvb Minder Minder Minder ‘Verfrijkers’ willen, voert Broeksèl nu ook al strafmaatregelen in voor de ‘Lidstaten’ die weigeren hun opgelegd quotum op tee nemen. Wat nochtans noodzakelijk is voor de ‘tewerkstelling’ hoorde ik daarnet op de radio.

*

 

 

INGEHUURDE HOOFDSCHOTEL

*

Benoeming Europese topambtenaar onder vuur in Parlement

*

Bron: BELGA

 

In het Europees Parlement hebben zowat alle politieke families maandagavond forse kritiek geuit op de aanstelling van Martin Selmayr tot secretaris-generaal van de Europese Commissie. Eurocommissaris Gunther Oettinger hield staande dat alle regels gerespecteerd werden bij de veelbesproken promotie van de kabinetschef van voorzitter Jean-Claude Juncker, maar verscheidene parlementsleden weigerden zich als ‘kleine kinderen’ of ‘imbecielen’ te laten behandelen.

De JU88, Hitlers gevreesd Sturz-kampflugzeug uit de Junker-fabrieken

*

De flitsbenoeming van Selmayr tot de hoogste ambtenaar van de Commissie zorgt al weken voor ophef in de Europese instellingen. Selmayr had gekandideerd voor de functie van adjunct-secretaris-generaal. Toen de 47-jarige Duitser op 21 februari tijdens een vergadering van de eurocommissarissen die functie in de wacht sleepte, kondigde Juncker prompt het ontslag van secretaris-generaal Alexander Italianer aan en schoof zijn kabinetschef in één ruk door naar de hoogste functie binnen het 33.000 man sterke ambtenarenkorps. Sinds begin deze maand oefent hij die job uit.

De Euro-parlementsleden vroegen opheldering, maar bleven maandag op hun honger zitten. Eurocommissaris voor Personeelsbeleid Oettinger drukte de Europarlementsleden op het hart dat de hele benoeming volgens het boekje is gebeurd en dat alle fases van de procedure in de statuten van het Europees openbaar ambt strikt zijn opgevolgd.

 

‘Sprakeloos’

Sprakeloos Euro Parlementslid

*

De Duitse conservatief verzekerde ook dat nationaliteit of partijbanden geen rol hebben gespeeld en dat Selmayr over alle kwaliteiten beschikt om secretaris-generaal te zijn. ‘Hij heeft een ontwikkelde zin voor politiek en is een echte Europeaan. Daarom heeft hij het vertrouwen van de voorzitter en alle commissarissen’, zei Oettinger.

 

Het maakte weinig indruk. Zelfs Duitse christendemocraten en conservatieven weigerden de beslissing te verdedigen. Bijzonder scherp was de Nederlandse liberale

Sophie in ‘t Veld.

‘Ik ben sprakeloos dat 27 eurocommissarissen bij de neus worden genomen door een ambtenaar’, hekelde ze dat niemand bezwaar maakte tijdens de bewuste vergadering.

De Commissie moet volgens haar ‘kiezen wat ze het belangrijkst vindt: de carrière van Selmayr of de credibiliteit van de Europese Unie’.

*

http://www.standaard.be/cnt/dmf20180312_03405002

*

AAN DE VRUCHTEN

KENT MEN DEN BOOM

*

Het mag niemand verwonderen, dat het weer de ‘kwaliteitspers’ is die he muziekje van de Overheid speelt. Protest zou eigenlijk niet mogen, want wat het EU Parlement doet, doet het in het belang van de Bevolking. Daar twijfelt U toch ook niet aan?!

Net dezelfde redenering als deze van Goebbels, de gewezen Minister van Propaganda van Hitler. Hoge functies in dictaturen zijn per definitie Hus Masters Voive. Anders vliegen ze er uit!

*Naast deze wel unieke ‘bestuurs-misdaden’ (waaraan er alleen een einde kan komen na de eerstvolgende rechtstreekse EU-Verkiezingen van de kandidaten aangeduid door de Bevolking) zijn er ook de militaire miisdaen in voorbereiding. Zie de maniiulaties van de Nato tegen Poetin in het Hoge Noorden en in die Joekrien. Die zullen pas volle gestalte krijgen, van zodra de Nato het Opperbevel van een Eigen Legr verwerft.

*

Herinnert U het zich nog? ‘Vader, vergeef het hen. Zij weten niet wat ze doen’

**

 

Hemelrijker 

13-03-18

4446

IEDER VOGEL IN VRIJHEID

ZINGT ZOALS HIJ GEBEKT IS

*

In het Staatsmuseum van Peking prijken al honderden jaren, de uitvindingen van een Pittemse Pater SJ, de astroloog en Onder Keizers van China, die de toenmalige wereld – voor zover bekend - met verstomming sloegen. U las er op deze blog al meerdere keren over, want mijn buur-gemeente Pittem (West-Vlaanderen) is terecht fier op deze beroemde dorpsgenoot.

Pater Verbiest dateert indertijd uit de gouden jaren waarin ‘Vlaanderen zijn zonen uitzond’. En waaraan nu, dank zij de ‘secularisering’, een einde is gekomen.

Kardinaal Jan Schotte

(° 1928 Hrelbeke)

is voorlopig de laatste Vlaamse persoonlijkheid met (in Rome) en gevestidgde wereld-reputaie als gedoodverfde opvolger van Paus Woytilla. Hij overleed echter kort voordien en ligt begraven in Rome, in Het Kerkje der Vlamingen, un 1096 daar gebouwd als lazaret voor de Eerste Kruisvaarders.

*

Ik hoop maar dat de huidige Chinese Leiders met figuren als deze Pateer Verbiest hun (goedwerkend?) Staats-Socialisme maar nooit proberen uit te dragen tot bij ons.

En neen, Crombeen, U huldigt een totaal ander socialisme dan de Chinezen… Als U dat maar weet.

Het verschil, vraagt U?

In het systeem daar bestaan de Kopmannen voor de Kleine Man, en niet zoals overal elders, de Kleine Man voor de Kopmannen.

*

Kijk, naast deze inderdaad eerder raadselachtige Pater Verbiest, die naar China was gezonden om die arme Chineesjes tot het Christendom te bekeren, maar daar in de exacte wetenschappen terechtkwam, (en hoe!), is er op onze dagen ook de raadselachtige figuur ,

Kim Jong-un

de Sterke Leidersfiguur uit Noord Korea, een soort vazal-staat van het Grote Chinese Rijk van de Hemelse Vrede..

Dat uitgestrekte Chinese Rijk doet mij voor veel andere zaken denken aan Marco Polo (1254-1324), de Venetiaan die via de Bosphorus de handelsroute naar het Oosten bekend als de ‘Zijderoute’ voor Europa open legde.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Zijderoute

**

INGEHUURDE HOOFDSCHOTEL

China test slimme AI-bril en wil elke burger binnen drie seconden kunnen identificeren

       Bron: Business Insider, Reuters

*

Vorige maand testte de politie ook al slimme zonnebrillen uit aan een treinstation in Henan.

*

De Chinese politie testte vorige week een nieuw soort veiligheidscamera uit in Peking. Met een slimme AI-bril screenden de agenten gezichten en nummerplaten, die in realtime door een database van verdachte figuren gehaald werd. Op termijn wil China technologisch in staat zijn om elke burger binnen de drie seconden te identificeren.

 

De AI-brillen zijn gefabriceerd door LLVision, dat ook al instond voor de levering van de slimme zonnebrillen die vorige maand in een treinstation in Henan getest werden. Ditmaal scanden de AI-brillen bestuurders en hun nummerplaten aan een autosnelweg in de rand van Peking om al wie op een gecentraliseerde zwarte lijst staat eruit te pikken. Bij een ‘match’ kregen de agenten een rood waarschuwingssignaal. De nieuwe veiligheidsmethode werd afgelopen week getest tijdens het jaarlijkse Chinese Volkscongres in de Chinese hoofdstad.

*

REUTERS Een beeld uit een promovideo van LLVision dat de AI-brillen fabriceert.

Het land zet al langer in op moderne technologie om de ‘staatsveiligheid’ te verhogen. Onder

president Xi Jinping

- die nu levenslang aan de macht mag blijven - wil China de technologieën van artificiële intelligentie, gezichtsherkenning en big data zoveel mogelijk op punt stellen om al wat tegen de Communistische Partij ingaat de kop in te drukken. China telt nu al zo’n 170 miljoen beveiligingscamera’s, maar de overheid wil dat aantal meer dan verdrievoudigen tegen 2020. Dat zou dan ongeveer neerkomen op bijna één camera per twee burgers. Het finale doel is om elke burger binnen de drie seconden te kunnen identificeren.

 

Critici vrezen ervoor dat China zal evolueren naar een gesofisticeerde bewakingsstaat, waarin dissidenten het nog harder dan nu te verduren zullen krijgen. Volgens experts is dat een ernstige inbreuk op de privacy en op de mensenrechten. Maar

 

https://youtu.be/MPj5y61tkTI

LLVision

zegt dat burgers zich geen zorgen hoeven te maken om hun privacy. Omdat de overheid de AI-brillen enkel zou inzetten voor “nobele doeleinden”, zoals het vatten van verdachten en voortvluchtigen.

In de provincie Xinjiang maakt de overheid nu al gebruik van gezichtsherkenningscamera’s. Bijna de helft van de bevolking daar zijn Oeigoeren, een moslimminderheid die gewantrouwd wordt. Van de inwoners verzamelde de overheid, zonder hun medeweten, al persoonlijke gegevens als iriss-cans, vingerafdrukken en bloedtypes. In 2016 werd ook gestart met het aanleggen van een database van stemmen. Handig bij het afluisteren van telefoongesprekken.

 

Omdat er nauwelijks bescherming is van de privacy in China en omdat er zo veel ‘testpersonen’ rondlopen, kan dat soort technologieën zich er vrijwel zonder beperkingen ontwikkelen. Met alle gevolgen van dien voor de toekomstige Chinese maatschappij.

https://www.hln.be/nieuws/buitenland/china-test-slimme-ai...

*

AAN DE VRUCHTEN

MEN DEN BOOM

*

Wel wel wel! Wie had dat gedacht van die Chinezen. Niet alleen zijn ze in alle stilte uit de as van hun vroegere Grootheid verrezen, maar dat ze dat deden in onze dagen, eeuwen na de Val van het Communisme van onder de oksels van Kameraad Marx, moet de wereld met verstomming slaan.

Het doet me denken aan het gezegde, dat alle goede dingen (!) uit drie bestaan. Volksverheffing, uitstraling en…hoogmoed.

Tenminste, dat is waaraan we gewend zijn geraakt in het Westen. Maar de Chinese Cultuur is veel ouder dan de onze.

Er wordt dikwijls (met veel sarcasme, maar met een grond van waarheid) gezegd, dat Jezus Christus op aarde de eerste Communist is geweest. Maar dat Zijn theorie achteraf is gekaapt en misbruikt, net zoals het altijd met alle goede dingen gaat: de kopie wil altijd beter zijn dan het origineel.

Waar hebben we dat nog gehoord?!

Het grote voorbeeld van misbruik van goede dingen, is de uitvinding van Algtrf Nobel, het dynamiet. Bedoeld als hulpmiddel voor het Mensdom, is het eerder oorzaak van diens vernietiging geworden.

Ook de Katholieke Kerk is inderdaad niet altijd ’n doetje geweest. Zie de Reformatie. Zie de Inquisitie. Zie de ‘verknechting’ aan Rome onder Keizer Karel V. Alles natuurlijk met de beste bedoelingen, daar niet van. Er is veel kwaad gebeurd, maar het Goede is blijven hangen, o.a. in de totstandkoming van de ideale samenleving waar het begrip ‘naastenliefde’ het fundament van is. De ‘Caritas’.

Waarom zou het dan anders geweest zijn met dat andere ‘stelsel’ van begin vorige eeuw door die Duitse Jood in de Sovjet Unie uit de mouw geschud?

Net als het katholicisme, dat in wezen goed is, werd de basis-gedachte van het Communisme gekaapt door Leiders-Potentaten met speciale bijbedoelingen. Zie Stalin. Zie Mao. Zier Paus Borgia (1431-1503), die zelfs als Paus Alexander VI nakomelingen had bij zijn eigen dochter

 

Lucrezia.

*

Het is een pikant verhaal dat al vele eeuwen meegaat en zelfs verfilmd is en/of in TV-series verwerkt. Iedereen is kind van zijn tijd, en in het geval van die Paus Borgia (Alexander VI) let Spaanse roots is geen uitzondering. Want daar is het begrip’ nepotisme’ ontstaan, doordat hij de neef was van zijn oom, de voorganger-Paus en hij zijn 4 kinderen op zeer jonge leeftijd (9 jaar) met eigen handen tot Kardinaal benoemde.

Geld en macht: de erfzonde waaraan in de Geschiedenis zowat alle machtige mannen (en vrouwen) leden. Waarbij moet gezegd, dat in de 21ste Eeuw daar op het hoogste niveau verandering in zou gekomen zijn. Zie Poetin. Zie Xi Jinping. Zie Trump. Zie Paus Franciscus….

*

Ja, Walter, ‘k weet het! Om het Lagere Echelon is dat nog niet doorgedrongen. Zie Merkel. Zie de EU-bobo’s die lijk sprinkhanen elkaar voortdurend over het hoofd springen (Martin Selmayr tot secretaris-generaal van de Europese Commissie).

In Coburgia is aangaande het machtsmisbruik met de duik van Steve Stunt in het Albertkanaal waarschijnlijk voorgoed een einde aan gekomen…. Voordien de hulp van de Zelfmoord Hulplijn 1813 niet eens gevraagd omdat alles wat we zelf doen, beter gedaan wordt?

*

Ps

Wie ooit in Rome komt, moet zeker het vele hectaren grote park ‘Villa Borgèse’ in volle stadscentrum, bezoeken. Ik vond daar de recente trilogie over deze incestueuze verhouding, in het Italiaans geschreven verhaal. Dat boek, jaren geleden is it het laatste boek geweest dat ondergetekende nog kon lezen zonder vergrootglas. In mijn boekenkast prijkte al jaren een prachtige Nederlandse dichtbundel van


Louis Couperus (1863-1923),

en die was de directe aanleiding om verder te zoeken in het land zelf waar het allemaal begon. Toen was mijn Italiaans nog ondermaats, en om de haverklap moest het zakwoordenboekje geraadpleegd worden voor moeilijke woorden. Vandaar dat het 3de deel nooit uitgelezen geraakt is. Maar wat tevoorschijn kwam, was nog veel realistischer en hallucinanter dan het geromantiseerd verhaal in verzen van Couperus.

Zo o.a. de beschrijving van de sterfkamer van Borgia zelf, waar de (ontaarde) zoon dagenlang wagenladingen kostbaarheden wegsleepte uit het appartement van zijn vader, voor hij bekend maakte dat die intussen was overleden.

*

Ja Ja! We zullen moeten leren ermee te leven. Eerst de mond gesnoerd zoals nu al onder Merkel, om later nog alleen met onze ziel bloot onder de arm op straat te komen. Want overal zullen slimme camera’s staan die op ieder ogenblik filmeren wat erin ons hoofd omgaat.

Als die ‘slimme camera’s’ in de handen van tè slimme politieke leiders maar niet tè slim worden! Bewegende beelden perfect vervalsen schijnt inderdaad een makkie te zijn geworden. Mijn hoofd op Uw schouders, en het bewijs is geleverd!

*

Hemelrijker