12-03-18

4445

.IEDER VOGEL IN VRIJHEID

ZINGT ZOALS HIJ GEBEKT IS

*

Het Land van Trulpn de Numero Uno van Het Ondermaanse Tranendal, is al een heel tijdje gevloerd door het Oude Rijk der Tsaren. Maar doet er diplomatisch het zwijgen toe. Onze o zo snuggere ‘kwaliteits-pers, zwijgen mee. Neen hoor, uitgeteld zijn ze bijlange nog niet, is de boodschap. En, yes, indeed.

The proof of the pudding is the eating…

Wij, Het Westen, moet alleen stoppen met de Poet te treiteren en uit te dagen, in de hoop dat hij dan, in Finland, Noorwegen of in die Joekrien zou toeslaan. Dus ook tegen ons in al onze hulpeloosheid. Wij, die zijn vrienden willen zijn, net als in Waterloo toen die daar kwamen helpen om Napoleon en het Franse imperialisme te verslaan.

*

Dat zijn geen woorden die alle richtingen uitgaan, maar feiten die verankerd liggen in onze gezamenlijke Gezschiedenis.

Als het dan ooit toch zo ver zou komen… Dan zal, net als de vorige twee keer, De Nieuwe Wereld ons zeer genereus komen bijstaan. Zijjn eigen oorlogsindustrie ten bate natuurlijk. Wat gelukt is in ’14-’18 en ’40-’45 zal nu ook wel lukken, denken ze daar, in de zekerheid er alleen maar bij te winnen.

Maar is dat zo?

Het is voor ons niet eens koffiedik kijken. Een goede buur immers is beter dan een verre vriend.

Aangaande den Donald kan ik best Ben Crabé nadoen in ‘Blokken’, als die het publiek waarschuwt vertrouwen te hebben in de blokkenlegger. ‘Laat em doen. Laat hem doen’, klinkt het dan in de studio.

Trump weet best hoe dit zaakje te klaren. Heeft hij dat velletje van die half gekke Noord-Koreaan al niet op zijn zolder hangen? En is ‘de Vlad’ niet zijn goede vriend met wie er best zaken vallen te doen?

*

Mark my words! In Israël heeft hij (bijna) door zijn vastberadenheid water met vuur verzoend. Nog wat geduld en het mollenwerk van de wereld-vernietigers, de DemocRATS legt hij wel bloot. Waarbij hij, met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid, de islam bij de keel zal hebben. Pietrol of geen pierol!!!

Wait and see. Zo zong Vera Lynn indertijd. We will meet again…

https://youtu.be/cHcunREYzNY

*

INGEHUURDE HOOFDSCHOTEL

*

Democraten plannen Stalinistische coup in Verenigde Staten’

*

‘Amerika is – samen met zijn Europese vazallen - tweederangs macht geworden die ten onder dreigt te gaan aan eigen overmoed’

2018 zou wel eens een cruciaal jaar in de geschiedenis van de Verenigde Staten kunnen worden, zo denkt

Paul Craig Roberts,

hoofd van het Institute for Political Economy.

De Democratische Partij en het militair-industriële complex (MIC) blijven verwoede pogingen doen om president Donald Trump af te zetten, ook al is ‘Russiagate’ een complete, door de massa-media en leden van het voormalige Obama regime aangewakkerde hoax gebleken. De grote vraag is wie als winnaar uit deze strijd tevoorschijn zal komen. Zal het de Democraten, net zoals Stalin de bolsjewisten van Lenin verpletterde, lukken om een extreem-linkse coup in Amerika te plegen, waar vooral blanke conservatieven en christenen het doelwit van zullen worden?

Net zoals destijds Stalin malen de moderne media en de Democraten niet om de feiten – die verzinnen ze zelf, als het hun doelen maar dient. Het verschil is echter dat er inmiddels ook onafhankelijke nieuwsverstrekkers zijn, waardoor de gewone man de door links beheerste ‘reguliere media’ steeds minder is gaan vertrouwen. Niet voor niets is CNN een wanhoopsoffensief gestart tegen Infowars, nadat eerder al Breitbart op de korrel werd genomen.

Stalinistische coup tegen conservatief Amerika

 

Roberts en veel anderen begrijpen niet waarom president Trump zijn positie niet gebruikt om verraders zoals Mueller en Comey te arresteren en te berechten voor hun zo duidelijk bewezen misdaden. Is dat omdat Trump de media en de Democraten zichzelf van hun laatste restje geloofwaardigheid laat beroven, of is het omdat hij te zwak is om tegen hen op te staan, en niet weet hoe hij hen het beste moet aanpakken?

 

Is het eerste het geval, dan zal de VS daarna een veel rechtsere koers inslaan. In het andere geval dreigt er een heuse Stalinistische opstand, een ‘purge’ of coup door de inmiddels van iedere vorm van integriteit gespeende progressieve-links-liberale elite, die zich tegen de miljoenen Trump aanhangers – en vooral tegen blanke conservatieven en christenen - zal keren. Kortom: een rassen-, gender- en religieuze oorlog, bedoeld om traditioneel Amerika totaal te vernietigen.

Ook een financieel-economische crisis

 

Behalve op maatschappelijk vlak dreigt er ook een financieel-economische en een militaire crisis. De afgelopen 10 jaar hebben de centrale banken van het Westen en Japan onvoorstelbaar veel digitaal geld uit het niets gecreëerd, wat de belangrijkste beurzen zoals de Dow Jones tot ongekende hoogtes heeft opgedreven. Massale (hyper)inflatie van consumentenprijzen is er nog niet, maar is al wel duidelijk zichtbaar in onder andere vastgoedprijzen.

 

Kunnen de centrale banken ooit nog stoppen met het ‘bijdrukken’ van zoveel geld, en kunnen ze de rente weer laten stijgen zonder de vastgoedprijzen en pensioenfondsen te doen instorten? Want als ze zo doorgaan, zal de inflatie op zeker moment de waarde van de dollar en euro onderuit halen, en zullen de burgers de rekening moeten betalen in de vorm van extreem koopkracht-verlies en torenhoge prijzen.

Westen weerloos tegen Russische superwapens

 

Op militair vlak is de VS inmiddels ruimschoots ingehaald door Rusland. Amerika, Europa en de NAVO hebben voorlopig geen enkele verdediging tegen de superieure nieuwe Russische wapens. Dat betekent dat het blijven intimideren en vijandig benaderen van het Kremlin geen effect zal sorteren.

Als de VS en de EU hun eenzijdige en agressieve anti-Rusland koers weigeren om te keren, dan zou de dag weleens kunnen komen dat Rusland zich genoodzaakt ziet zich met zijn superwapens te verdedigen. We maken dan echter geen schijn van kans om die –vermoedelijk zeer korte- oorlog - te kunnen overleven (om het over winnen maar helemaal niet te hebben).

 

Hoogmoed komt voor de val

 

kogel is door de kerk: Amerika is niet langer de ‘enige supermacht’. Het is samen met de Europese vazallen afgezakt tot een tweederangs mogendheid, wier overmoed en arrogantie – in de allerhoogste regionenen resulterend in totaal verlies van integriteit en een schrijnend gebrek aan moreel besef - de voorbode voor een diepe en dramatische val dreigt te worden. Of het al in 2018 zover zal komen valt niet te zeggen, maar het is zeker mogelijk. We kunnen daarom alleen maar hopen dat het gezonde verstand in het Westen tijdig zal terugkeren, ook al zijn daar tot nu toe nauwelijks aanwijzingen voor.

Xander

(1) Paul Craig Roberts via Zero Hedge

http://xandernieuws.punt.nl/content/2018/03/Democraten-pl...

*

AAN DE VRUCHTEN

KENT MEN DEN BOOM

*

Vanzelfsprekend leiden onze Uitgekochte Media zoveel mogelijk de aandacht af. Naar ‘Brood en Spelen’. Of naar een nakende ‘handelsoorlog’ met Trump als aanstoker. Of naar uit hun duim gezogen problemen met ‘luchtvervuiling’, dieselmotoren, smeltende gletsjers. Met daartisse, noodgedwongen, de vele aanslepende ‘godsdienstoorlogen’ die het etiket krijgen van ‘burger-oorlogen’ daar waar het altijd gaat om veroveringsoorlogen door de primitieve pietrol-islammerij.

Die heten de ene keer Taliban, Boko Haram, Al Quada of ISIS, alles wat U maar wilt, als het woord moslim maar niet valt. Islammerij en bloederige wreedheid kan nu eenmaal niet, want het Westen moet leren inzien dat er maar één islam is: een bonte verzameling van ‘gematigde en vredelievende andersgelovigen’ die niets aders wensen dan (zonder tegenprestaties) als onze gelijken tussen ons te komen leven. Om mee te profiteren. Als ongenode gasten bij het uit de Hemel neerdwarrelende Goddelijke manna waarvoor onze Christelijke voorouders eeuwenlang voor gevochten hebben.

Inderdaad, 2018 belooft een Wonderjaar te zijn. De ‘Klimaat-saga’, door de strenge winter achterhaald, is stil gevallen. Islamitische Staat is verslagen. De economie draait als nooit tevoren.

Het weer is goed. De winter is vergangen, ik zie des Mei-en schijn. Ik zie die bloemetjes hangen, dies is mijn hart verblijd.

Mein Liebschen was willst Du noch mehr.

*

Hemelrijker

 

11-03-18

4444

IEDER VOGEL IN VRIJHEID

ZINGT ZOALS HIJ GEBEKT IS

*

Piieter DeCrem ws ooit onder Olio di Poepo Minister van Oorlog in Coburgia. Ben er nog altijd niet van uit0 was dat “Mini Ster” of ‘Mini Service Ster’.

Dat was voorheen.

Nu ss Crembo een ongeleid projectiel, ordinaire nestbevuiler, en eerder een wenkende Heils-Boodschapper die betere tijden in het vooruitzicht stelt? Teveel vragen voor één mn!

Als hijzelf (hieronder) geen antwoord geeft op deze vragen, moet ondergetekende dat ook niet doen. Wie dàn leeft, dàn zal zien. De Tesla snelt wel door het Heelal met oogverblindende snelheid, maar de richting-impulsen komen wel nog altijd van de instructeurs in de commandotoren op Aarde.

Voorlopig slechts één vraag. Waarom verzwijgt Crembo dat in 2014 geen 5 CVP-voorwaarden waren bij de Regeringsvorming Carlo Primo, maar zes, nl de schuldaflossing door het ACW van de ARCO-gedupeerden met belastinggeld. Omdat dit onderwerp te doorzichtig is als het kopen van meer tijd?? ARCO als de Ark van Noach om de Tsjeven over de Zondvloed te helpen? Te gevaarlijk glad ijs om er poten en oren op te breken? Redenen zou geven om naar de 1813, de hulplijn voor Zelfmoordenaars te bellen?

*

Crembo wil toch nooit als Allerdapperste der Dapperen, ja, als helderziende,

Kapitein Haddock

beginnen spelen? Om het Tsjeven-schip vroegtijdig te doen aanmeren, weg uit de gevaren-zone? Is dat de reden waarom hij waarlijk is komen optreden dicht bij de Oorlogshaven van BDW aan de monding van de Schelde?

*

INGEHUURDE HOOFDSCHOTEL

*

Pieter De Crem: ‘Deze valkuil-coalitie sleept zich voort’

9 maart 2018Karl Drabbe

‘Zonder hoop en zonder vrees’ kwam staatssecretaris spreken voor een select publiek van de denktank Libera in Antwerpen. ‘Nec spe, nec metu,’ zoals het op het belfort van Aalst prijkt, naar de

Vader des Vaderlands

Willem van Oranje.

*

Zoals altijd was De Crem ook nu niet mals voor zijn partij noch voor de regering waar hij als staatssecretaris voor Buitenlandse Handel deel van uitmaakt.

Valkuilcoalitie

De kamikazecoalitie, werd ze in het begin genoemd. Er werd geld op verwed dat de huidige federale coalitie nooit het einde van de legislatuur zou halen. Erik Meynen speculeert er haast dagelijks op in zijn gevatte strip in Het Laatste Nieuws: altijd is er wel een toppoliticus die aftelt naar de verkiezingen. Pieter De Crem had het over ‘metaalmoeheid’ bij de Zweedse coalitie, die hij van een nieuwe titel voorzag: de ‘valkuilcoalitie’.

er zit sleet op

‘We leven in een nieuw tijdsgewricht,’ zo stak de staatssecretaris van wal. In ‘the old days zouden we nu volop in verkiezingscampagne zitten’. Voorheen duurde een federale regeerperiode vier jaar, voortaan — sinds de zesde staatshervorming en de beslissing om regionale en federale verkiezingen te laten samenvallen — is dat vijf jaar. ‘Ik voel dat,’ ging De Crem verder, ‘er zit sleet op‘. Vijf jaar vindt hij duidelijk een jaar te veel, de ‘metaalmoeheid’ laat zich voelen. En wel bij alle coalitiepartners. Zeker nu iedereen in verkiezingsmodus zit voor de gemeenteraadsverkiezingen die voor de deur staan.

’t Stad

En pers en publieke opinie focussen nu al voornamelijk op Antwerpen. De Crem vreest dat de berichtgeving over de verkiezingen ondergesneeuwd zal geraken door de machtsstrijd om ’t Stad. Dat zal het ‘goede werk van vele lokale bestuurders doen wegdeemsteren’, vreest hij. ‘Het goede bestuur van Bart Somers in Mechelen komt in de schaduw te staan van de gepolariseerde verkiezingen in Antwerpen.’

Volkspartij

In zijn analyse van de huidige regering, spaart hij zijn eigen CD&V niet. Na de verkiezingen van 2014 zat de partij ‘in zak en as’. En trok ze met vijf punten naar de regeringsonderhandelingen. (1) De leiding nemen op één van beide niveaus, Vlaams of federaal, (2) geen prijs betalen voor een Europese Commissaris, (3) Open Vld ‘laten sudderen’ en niet opnemen in de Vlaamse regering, (4) op federaal niveau departementen nemen die dicht bij de mensen staan en waar je behoudsgezinde klemtonen kunt leggen, zoals Sociale Zaken, Economie of Binnenlandse Zaken en (5) géén Justitie nemen, want dan ben je vooraf verloren.

Terugblikkend op 2014 heeft de CD&V op géén van die vijf punten gescoord. (1) Géén regeringsleider, (2) de prijs was het premierschap, (3) Open Vld zit in de Vlaamse regering, (4) ‘de kabinetten van de socialisten’ geërfd en (5) dat van Justitie. En dat wreekt zich.

 

Een volkspartij zet de lijnen uit; in plaats van de meerderheidsagenda te volgen, wekken we nu de indruk de minderheidsagenda te volgen

 

Bovendien heeft de CD&V zich de eerste negen à twaalf maanden opgesteld als een oppositiepartij binnen de coalitie die haar bovendien ‘de patine heeft doen krijgen van een linkse partij’. De Crem zou toen intern hard gemaakt hebben dat dit moest stoppen. Wetende dat het centrumrechtse deel van de oude volkspartij haar de rug zou toekeren. Wat vandaag ook blijkt: ‘het heeft ons kiezerspubliek compleet verward,’ stelt de staatssecretaris en burgemeester van Aalter. ‘Een volkspartij zet de lijnen uit; in plaats van de meerderheidsagenda te volgen, wekken we nu de indruk de minderheidsagenda te volgen,’ en dan zeker op terreinen als migratie, vluchtelingen en islam, waar vandaag de strijd rond wordt gevoerd. ‘Het discours van de CD&V staat haaks op dat van een volkspartij en het linkse imago komt hard aan bij onze brede basis van ondernemers, zelfstandigen en gezinnen.’

Toekomst

Het stemt De Crem niet positief. Al troost hij zich met de gedachte dat geen enkele Vlaamse coalitiepartner op federaal niveau met veel goesting verder regeert. De N-VA heeft artikel 1 van haar programma in de koelkast moeten steken en van deze regering géén constituante gemaakt. ‘Het resultaat? van 2019 tot 2024 hebben we opnieuw een communautaire standstill.’ En de Open Vld verliet het oude pad van minder staat, minder belastingen en minder administratie en verruilde dat voor een ‘individualistische links-liberale agenda waar niemand op zit te wachten’.

wij geven niet de antwoorden waar mensen op zitten te wachten

Voor de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober voorspelt De Crem voor zijn partij, sp.a en Open Vld dat de dalende lijn verder wordt gezet, want ‘wij geven niet de antwoorden waar mensen op zitten te wachten.’ Realistischer — of pessimistischer — hoorden we een lid van de federale regering nog niet, tot op vandaag. Want op de vraag of er een alternatief is voor zijn partij, luidde het antwoord, kort en krachtig: NEEN.

*

AAN DE VRUCHTEN

KENT MEN DEN BOOM

*

De N-VA heeft artikel 1 van haar programma in de koelkast moeten steken.

in de koelkast moeten steken???

Willen steken, zeker. En graag willen steken. Met als enig doel eindelijk aan de Macht te geraken. Om als ‘Schaduwregering de krabbenmand Coburgia te leiden.

Aan de macht geraken? Om zodoende sneller tot de Onafhankelijkheid te komen, eerste en enige doelstelling van die Partij? Om om ervaring op te doen? Om tijd te winnen? Of tenslotte, bang om de tong te verbranden aan de veel te hete soep?


Regelmatige lezers van mijn schrijfsels zullen zich ongetwijfeld herinneren met hoeveel enthousiasme ondergetekende altijd heeft gesproken over Willem van Oranje. Dat begon al van in mijn kinderjaren, met de jongensverhalen van een zekere A. HANS, die toen belend stonden als ‘de Hansjes’. Zij stilden toen al nauwelijks, kort na de na de oorlog als plots de verboden Maldegemse ‘Duimpes’ van Uitgerij De Lille wegvielen, mijn leeshonger.


*

Sint Maria Horebeke. Dat was het dorp in Oost Vlaanderen waar ik later als adolescent de echte Abraham Hans (1882-1940) leerde kennen en waarderen. Stel U even voor. Dat dorp was een soort Nederlandse enclave, protestants, maar waem vol van Willem van Orange. Die zorgde voor zin onderdanen, zelfs na hun dood, stond er op de oude kerkhofmuur. Van Sint Maria Horebeke en Sint-Kornelis-Horebeke naar Hollands Glorie was slechts ’n klein stap.

Waarom, was de basisgedachte, er in ons land onder één paraplu diende te worden samengeleefd met ‘vreemden’, als er binnen het eigen volk dergelijke Leiders bestonden.

Zonder hoop maar ook zonder vrees. Ik zag liever ‘zonder vaar noch vrees’, maar zoiets bestond alleen in boeken.

Ziedaar wat onze beide volkeren in het verleden bijna persoonlijk met elkaar gemeen hadden. Het Noorden trok er toen alleen op uit, en het veroverde de halve wereld. Wij, in het Zuiden, aanleunend tegen La Mère Patrie’, werden onder allerlei voorwendselen, tot op de huidige dag, gewoon schatplichtig gemaakt en gehouden aan Parijs. Met woord en daad en vooral met veel geld.

Is het niet Parijs, dan is het opnieuw… Berlijn.. Maar dan deze keer via het Brabants Hellegat.

Het waren de laatste woorden, tussen Willem I en zijn twee Brabantse collega’s, Egmont en Hoorne. Vaarwel, Graff zonder Land, en Vaarwel, Graven zonder hoofd.

*

Rechtzetting

In voorgaand ‘kommetje’ zag ik in ’n droom Jacob Van Artevelde plaats maken in Gent voor BDW. Heb me van plaats vergist. Het is BRABO geweest die moest wijken voor BDW. Die was ook, net als BDW, in het ‘werpen’ van jandjes ’n hele crack. Brabo wierp handjes, BDW hengelt naar handgeklap.

Of vergis ik mij opnieuw, en bedoelde mijn droom niet BDW, maar Crembo?

Ze rijmen trouwens perfect op elkaar, Brabo & Cremo. Toeval?

Beide steden, Antwerpen en Gent, voeren trouwens onder druk van Groen-Rood een politiek om zoveel mogelijk toeristen weg te houden. De Gentse stadskas hield er verleden jaar maar liefst 4.3 miljoen aan ‘gasboetes’ aan over. Ja Ja, Rood-Groen weet van aanpakken. Of is het… van afpakken, dat ze zo straf in zijn?

Aandacht

De Gentse parkwachter Kawouter Beke is, onderweg naar zijn job, bij Crembo in Aalter aan huis de plooien van de man gaan wegwerken. De vouwen gestreken, alles netjes in de plooi, proper uitgedost en afgeborsteld als naar gewoonte, kan die nu ter stembus tiegen…

Zonder hoop, en met veel vrees...

 

**

Hemelrijker10-03-18

4443

IEDER VOGEL IN VRIJHEID

ZINGT ZOALS HIJ GEBEKT IS

*

De spreekwoordelijke zak en de as liggen dus al klaar om er binnenkort de 800.000 gedupeerden te doen gaan in zitten. Het ACW (Algemeen Christelijk Werkersverbond) – waarom denk ik nu zo ineens aan Kardinaal Cardijn? – is al enkele jaren, direct na het Diksia-verhaal van

Den Dikken uit Vilvoorde,

ter ziele gegaan. Nu kan eindelijk, beetje bij beetje de Waarheid aan het licht komen. De Waarheid, geheel de Waarheid en niets anders dan de Waarheid.

En voeg daar gerust aan toe, zoals het hoort: ‘Zo helpe mij God’. Het zal geen kwaad kunnen!

*

Gods molen maalt langzaam, maar zeker. Is tot op de draad versleten spreekwoord van ons Ma.

De ‘Kwaliteitsmedia’ en de TV doen er al twee lange dagen lang het zwijgen toe. Het is net alsof die – als op afspraak - niet willen ontwaken uit die nachtmerrie. Dat de tijd hen zal ter hulp schieten. Net als ondergetekende, vrezen ze, door het in elkaar stuiken van de Tsjeen, het einde van dit apenland…

En neen, enig leedvermaak is daar van mijnentwege niet bij. Ik denk uitsluitend aan die 800.000 onnozelaars die lijk lemmingen hun spaarcentjes gingen neertellen bij de o zo Christelijke Werklieden Bond. Nadenenken zal daar niet veel zijn bij geweest, en daarom spreek ik hen aan met dat speciaal zelfstandig naamwoord dat normaal is voorbehouden aan…. abnormalen. Niet alleen geloofden zij in de politieke kwaliteiten van dat soort voormannen, ze ondersteunde ze en liepen zo in de val van het ‘aandeelhouderschap’.

Stel U even voor: de Kleine Man was op slag mede-eigenaar van die geldkoepel die hen inzake ‘return on investment’, (zij het met mate), de hemel op aarde beloofden. Precies die door specialisten goed uitgekiende spaarformule was de oorzaak van de aantrekkelijke ongezien hoge interest. De toepassing was trouwens weeral zeer spitsvondig: de opbrfengsten moesten gewoon ‘gekapitaliseerd’ werden. Waardoor er interest op interest kon, betaald worden…

Te mooi om waar te zijn.

Mijn toen al oude Moeder had slechts tot haar 14de school gelopen, had als oorlogsweduwe ons kroostrijk gezin op koers gebracht, maar schudde met het hoofd, toen ze die ‘vrijgestelde’‘ op bezoek kreeg. Die, belust op haar schamele spaarcentjes, aan huis kwam uitleggen hoe eenvoudig alles wel was. En hoe iedereen toch verplicht was om iets terug te doen voor de vele jaren van welstand, sedert zijn partij de lakens uitdeelde… Ze beloofde erover na te denken. Wat wil zeggen, dat ze, de faling van de Boerenbond (1929) nog vers in het geheugen, naar de Pastoor zou gaan om raad.

En kijk, die was als overtuigde Flamingant, een soort ‘Onderpastoor van te Lande’, gewezen Leraar aan het College, meteen rechtuit en zoder nadenken antwoordde. Liever van direct aan de Zwartjes geven. En voor haar zalige penitentie (vertelde ze me) diende ze een paar tientjes meer te bidden op haar versleten Rozenkrans.

*

**

INGEHUURDE HOOFDSCHOTEL

Raad van State vernietigt waarborgregeling Arco

08/03/18 om 20:11 - Bijgewerkt om 20:20

Bron: Belga

 

De Raad van State heeft deze week twee koninklijke besluiten (kb's) vernietigd over de waarborgregeling die de regering-Leterme II in 2011 uitwerkte voor de 800.000 gedupeerde coöperanten van Arco.

*

Bij de ondergang van Dexia in 2011 ging ook Arco, de financiële poot van de christelijke arbeidersbeweging ACW en grote aandeelhouder van Dexia, ten onder.

 

De 800.000 coöperanten van Arco konden echter rekenen op een garantie van de overheid voor hun spaargelden. Tegen die waarborgregeling trokken een aantal Dexia-aandeelhouders samen met de Vlaamse beleggersfederatie VFB, het pensioenfonds Ogeo Fund en de gemeenten Sint-Agatha-Berchem en Schaarbeek naar de Raad van State.

Ze voelden zich benadeeld ten opzichte van de Arco-coöperanten. Ze voerden aan dat de regering, die toen in lopende zaken was, die beslissing niet mocht nemen. De Raad van State wees de beroepen destijds grotendeels af, maar stuurde de vraag of er sprake van discriminatie is door naar het Grondwettelijk Hof.

*

In juni vernietigde het Grondwettelijk Hof het wetsartikel dat de waarborgregeling mogelijk maakte. Volgens het Hof had de regering de maatregel moeten aanmelden bij de Europese Commissie om te zien of er sprake is van ongeoorloofde staatssteun. Omdat de bewuste kb's hun rechtsgrond vinden in het vernietigde wetsartikel, heeft de Raad van State die kb's nu ook vernietigd.

Regeerakkoord

Intussen is de regering op zoek naar een nieuwe manier om de Arco-coöperanten te vergoeden. Dat engagement staat, op vraag van CD&V, in het regeerakkoord. De regering bespreekt die kwestie momenteel samen met een eventuele (gedeeltelijke) beursgang van Belfius, de staatsbank die uit Dexia is voortgekomen.

*

Deze maand zou de regering daarover knopen doorhakken. De Europese Commissie oordeelde in juli 2014 al dat de waarborgregeling onverenigbaar is met de regels rond staatssteun. De toenmalige regering heeft tegen die beslissing wel beroep aangetekend bij het Gerecht van de Europese Unie.

Voor de Raad van State vroeg de Belgische staat om de uitspraak van het Gerecht af te wachten alvorens uitspraak te doen. De Raad van State gaat daar echter niet op in: het arrest zegt dat het administratief rechtscollege verplicht is zich te voegen naar het arrest van het Grondwettelijk Hof.

 

Arco hypothekeert beursgang van Belfius: Europa blijft bij bezwaren

Stavros Kelepouris

08/03/18 om 11:01 - Bijgewerkt om 11:00

*

Alles ligt klaar om een beursgang van Belfius op te starten, maar het lot van Belfius hangt af van de oplossing voor het Arco-dossier. Europa blijft voorlopig dwars liggen en wil geen euro staatsgeld naar de Arco-coöperanten zien gaan.

'De indicaties zijn niet zo positief,' geeft een regeringsbron toe. De gedeeltelijke beursgang van Belfius moet, volgens de kalender die de regering zichzelf oplegde, ten laatste begin volgende week opgestart worden. Wat Belfius betreft, staat alles klaar. Er moet maar op de knop gedrukt worden om alles in gang te zetten, klinkt het. Maar de bank sleept de erfenis van Arco met zich mee, en op politiek niveau is de beursgang op vraag van CD&V gekoppeld aan een oplossing van dat dossier. Die oplossing is nog steeds niet in kannen en kruiken.

*

AAN DE VRUCHTEN

 

KENT MEN DEN BOOM

*

Om 17 uur (vrijdag) op de radio – met verstikte stem – het Meneerke Peeters gehoord. De Arco-afhandeling staat in het Regeerakkoord en moet worden nagekomen. De beursgang van Belfius daarentegen… staat NIET in het regering akkoord. Belfius, dat is de Staat, en Arco, dat zijn wij.

Einde verhaal.

*

I too have a dream.

Listen very carefully. I say rhus only once!

Komt in beeld volksjury in een massa-bijeenkomst rond een Internationale Prijskamp met dominosteentjes.

*

Opgeblazen door de Tsjeven in stervensnood, de Regering Sjarel I valt. Da’s een.

Na de Val van de Regering, valt de huidige Staatsvorm. BOEM!

De NV-A, in alle staten, kraait victorie. Juicht en zoet toenadering tot de VVD van Geert Wilders. De Regering Merkel valt nu helemaal, omdat ze nooit heeft bestaan. De AfD zoekt toenadering tot de Lage Landen.

Vaclav Klaus, persoonlijke vriend van Gerolf Annemans

*

De Oostbloklanden V4 onder leiding van Vaclav Klaus, de Tsjech van ‘De Fluiwelen Scheiding van TsjechoSlowakije reiken de hand. Catalonië slaat toe.

In het Hellegat van de EU Naziestaat breekt er een paleisrevolutie uit. Sauwe qui peut! Junker dreigt met precisie bombardementen.

Italië, onder leiding van de Lega, stemt de Itxit. Theresa May wordt in triomf toegejuicht voor Het Forum in de voltallige Romeinse Senaat.

Merkel ontvlucht Europa richting Patagonië.. Poetin is de meestbiedende om The Hell Hole op te kopen in ruil voor de overname van de Staatsschuld. Zodoende, krijgt het hart van het Avondland de diepzeehaven voor atoom-duikboten waarnaar de geboren Brusseleir al zo lang heeft gesmacht..

Om zijn breeddenkendheid te bewijzen aanvaardt Trump om met eigen privé-middelen het Arco-debacle bij de slachtoffers te vergoeden. Op voorwaarde dat hij van de Haven van Antwerpen Amerikaans grondgebied mag maken. Bijbedoelingen heeft die man niet.

*

BDW stemt toe, en het standbeeld van Jacob van Artevelde op de Vrijdagmarkt in Gent wordt vervangen door het zijne. Kawouter Beke wordt bevorderd tot Parkwachter van het Vrijdagpark, dat daar is gekomen na de afbraak van Dee Vooruit, om de plaatselijke sfeer niet langer te verpesten. Hij is verantwoordelijk voor de dagelijks verse bloemen aan het voetstuk van dat ondertussen wereldberoemde monument.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Constant_Lievens

*

Met de geknielde negerfiguur voor het standbeeld van Pater Constant Lievens (Moorslede) – zie hierboven – als bron van inspiratie, wordt er werk gemaakt om voor het monument ter ere van BDW, eerbiedig buigend, maar rood van ingehouden woede, een afgietsel te zetten van Yves Leterminator (CVP), de man die dacht de Arco-draak te hebben getemd….

*

In al die tijd is de aarde altijd voort blijven rondjes draaien. Is het Mei geworden en leggen alla vogela nen ei. Hinase ich ende Du.

Hebben wel wat beters te doen….

*

Hemelrijker