19-06-17

4170

DAKVENSTER OP DE WERELD

 

*

Bombardement op markt in Jemen: 25 burgers gedood

*

Bij een luchtbombardement op een markt in het noorden van Jemen zijn zondag zeker 25 burgers om het leven gekomen. Dat melden ooggetuigen en ziekenhuisbronnen.

*

De Jemenitische oorlog woedt sinds september 2014. De Houthi-rebellen, gesteund door de aanhangers van ex-president Ali Abdallah Saleh, vechten er tegen milities trouw aan huidig president Abd Rabbuh Mansur al-Hadi. Sinds maart 2015 mengt zich ook een coalitie van soennitische landen onder leiding van Saoedi-Arabië in het conflict, die luchtaanvallen uitvoert op de Houthi’s.

 

Het luchtbombardement van zondag op de markt in de provincie Saada werd vermoedelijk uitgevoerd door de Arabische coalitie geleid door Saoedi-Arabië.

 

Jemen staat aan de afgrond door een burgeroorlog, Saoedische bombardementen, de aanwezigheid van al-Qaida (AQAP), hongersnood en een cholera-epidemie die al bijna 1.000 levens heeft gekost. Ongeveer twee derde van de Jemenitische bevolking, 19 miljoen mensen, heeft dringend nood aan humanitaire hulp. Bij het Jemenitische conflict zijn volgens voorzichtige tellingen al ruim 8.000 doden gevallen, een groot deel daarvan door Saoedische raids.

Bron http://www.standaard.be/cnt/dmf20170618_02929832...

*

Ex-Digitaliaanse Bedenkingen

**

In de dierenwereld komt het zelden voor, dat soortgenoten (buiten de brontst-periode) elkaar naar het leven staan. Daarom spreken we ook van het dierenrijk. Terwijl de Mens, de Koning der Schepping, over zichzelf spreekt als over het mensdom.

Een afgezaagd ‘aitem’ zegt U? JaJa, maar des te meer ten gronde echt gegrond, naarmate men zich van de (hedendaagse dus onze) Westerse Beschaving verijdert. Zelfs een aap leert bij naarmate hij ouder wordt….

Iedereen die een Christelijke opleiging achter de rug heeft, weet dat broedermoord bestaat sedert het Begin der Tijden. Het gaat dan niet over ‘geesten’, engels of duivels die niemand ooit in levenden lijve heeft gezien, maar over Kaïn en Abel, de eerste nakomelingen van het erste mensenpaar Adam en Eva..

Of de Joods-Christelijke Bijbel het nu al-dan-niet bij het rechte eind heeft, weet ik niet. Al vermoed ik van wel. Wat ik wel weet en niemand kan tegenspreken, is dat het een der oudste geschreven bronen is waarover onze Beschaving beschikt. Of men dat nu graag hoort of niet.

In Italiano zegt men over dergelijke toestanden ‘ Si non è vero, è ben trovato’.

Het is inderdaad zodanig goed gevonden, dat het, als we rond ons kijken, wel waar moet zijn. Waarbij ondergetekende nogmaals de nadruk legt op het feit dat het origineel (de Bijbe) altijd veel beter is dan de vele duizenden jaren jongere namaak (de Koran). De Bijbel verhaalt van het begin tot het einde over het Leven, en de Koran op elke bladzijde, over de Dood.

In het Midden Oosten zelfs niet eens van bladzijde tot bladzijde, maar van minuut tot minuut.

En deze helle-belevenis willen onze Verlichte Grote Verstanden nu – louter uit eigenbelang - enten op onze Welvaart.

Het ons opgedrongen geweld anders willen uitleggen, is gewoon niet naïef, maar misdadig. Best te vergelijken met de bewakers van de Burcht, die massaal met handen en voeten de vijand binnehalen.

Van al dat gespuis, verlos ons, Heer.

*

(Digitalia)

4169

DAKVENSTER OP DE WERELD

 

*

Italië: Bankencrisis breidt zich uit

*

Twee Venetiaanse banken staan voor de financiële instorting. Nu grijpt de Italiaanse staat hen onder de armen.

Contra magazine

Rome heeft de termijn voor de terugbetaling van minder belangrijke leningen van de enorm aangeslagen bank Veneto Banco verlengd. Het gaat om papieren met een volume van € 86 miljoen. Weliswaar slechts een geringe som, maar deze beslissing heeft symbolische waarde. De Italiaanse regering geeft daarmee te kennen dat zij de aangeslagen banken van het land zal ondersteunen.

Alleen al de beide zieke Venetiaanse geldhuizen Veneto Banco en Popolare di Vicenza hebben in totaal € 6,4 miljard vers kapitaal nodig. Om aan (eigenlijk door de Europese Unie verboden) staatshulp te komen, moeten de beide banken in totaal € 1,2 miljard aan privékapitaal verzamelen.

Maar nauwelijks iemand wil in de zieke kredietinstellingen investeren – de angst voor een totaal verlies is te groot. In zijn totaliteit staat het Italiaanse bankenlandschap er vanwege wanbeheer, corruptie, maffiacontacten enzovoort extreem slecht voor.

Een instorting van de Italiaanse banken zou de hele financiële industrie van de EU mee de afgrond in sleuren, omdat veel andere banken (vooral Franse en Duitse) grote aandelen in de Italiaanse banken bezitten.

Bron:
www.contra-magazin.com
Door: Marco Maier

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

*

Ex-Digitaliaanse Bedenkingen

*

Met na vandaag, Macroni als succesvol (nu al, een paar uur na het sluiten der stembureau’s) Franse President, kan Cristine De Champetter er nu niet meer naast kijken. Ze moet alleen een nieuw kleedje – Merk Dior - aantrekken en de handen uit de mouwen steken om over de brug te komen…. Jawel, deze keer gaat het niet om Venetië, de oude ‘Dogenstad’ die in de late Middeleeuwen ooit de Bosphorus, de ‘Poort naar het Oosten’ in haar macht had. Maar dat lukt die Lagarde wel.

Tenware dat de Kas ondertussen leeg zou zijn en de persen te versleten om nog nieuwe miljarden Euro’s te draaien. De ECB zit gelukkig dicht onder de vleugels van Moederkip Merkel. Het na-oorlogse Duitsland zwemt immers weer in de welstand.

Het kan dus proberen voor de vierde keer (1870 –’14-’18- ’40-45) om Europa te domineren. Iets dat de overige Europeanen nooit hebben aanvaard. En dus ook deze keer niet.

Dat de Italiaanse oorlogsmarine een geregelde gratis overzetdienst verzekert tussen Zwart Afrika er hun eigen land, dankt het Italiaanse volk niet de koekoek maar Merkel. Hitler luisde er Mussolini in, en nu herhaalt zich gewoon de Geschiedenis. Misschien doet Mekel wel de suggestie dat de schatrijke Arabische pietrol-bazn ineens de Italiaanse Staat overnemen? Om het te bevolken met Emirs, Kaliefen, Sultans en andere rokkenjagers.

In een handomdraai is het Sint Pietersplein in Rome, dank zij de medewerking van deze Paus, omgevormd tot Nieuw Tahir en kunnen de poppetjes in de vuurhaarden beginnen dansen.

Neem van mij aan, dat ik mij begin zorgen te maken. Mijn lieve wederhelft is nu eenmaal per ongeluk in dat land weerhouden. Ze danst wel heel graag, maar liefst niet dat soort dansen dat de Jihadisten graag horen.

Vraag: verwondet het U ook, dat onze ‘Media’ Oost-Indisch stoof en dom blijven over deze dreiging? Zij zouden ‘de mesen’ immers kunnen aan het nadenken zetten, e dat is nefast voor de verkoopcijfers….

 

 

(Digitalia)

18-06-17

4168

 

DAKVENSTER OP DE WERELD

 

*

Europol: “Let op voor vrouwelijke jihadisten”

**

*

Het voorbije jaar is Europa geconfronteerd met 142 aanslagen. De overgrote meerderheid faalde of kon worden verijdeld. Naast de aanslagen in Zaventem en Maalbeek werden in ons land nog twee pogingen verijdeld, leert het jaarrapport van Europol. Steeds vaker krijgen vrouwelijke jihadisten van IS een uitvoerende rol toebedeeld.

Notre-Damekathedraal, hartje Parijs, september vorig jaar. Drie gesluierde vrouwen proberen een terroristische aanslag te plegen door gasflessen te doen ontploffen. Het plan faalt en de vrouwen worden tijdig ingerekend. Een aanslag wordt vermeden. In de marge volgen nog meer arrestaties.

Nog andere teruggekeerde jihadisten dromen van een soortgelijke aanval in West-Europa. Een van hen is Molly B. (24) uit Wevelgem. Hoe concreet haar plannen waren, blijft tot op vandaag onduidelijk. Wel is duidelijk dat haar warrige discours op sociale media Belgische speurders verontrustte. Ze leek helemaal in de ban van de vrouwen in Parijs en had contact met hun entourage.

Ook een andere Belgische ‘jihadiste’, Candide H. (23) uit Baaigem, zit hier in de cel. Zij keerde onlangs terug met twee kinderen, verwekt aan het Syrische front.

Europol: “Let op voor vrouwelijke jihadisten”

In september vorig jaar probeerden drie gesluierde vrouwen met gasflessen een terroristische aanslag te plegen nabij de Notre-Dame in Parijs. Foto: AFP

Elkaar inspireren

Europol, de Europees overkoepelende politiedienst, belicht in haar jaarrapport het fenomeen van de terugkerende vrouwelijke jihadisten. Fungeerden ze in het door Islamitische Staat (IS) gedroomde kalifaat vooral als grootbrengers van nieuwe, jonge jihadisten, dan treden ze volgens het rapport almaar vaker uit de schaduw. Met ‘dank’ aan de implosie van het kalifaat in Syrië en Irak.

“Vrouwen, kinderen en jongvolwassenen krijgen almaar vaker een operationele rol toebedeeld in terreurnetwerken. De vrouwen staan niet langer alleen in voor de ondersteuning, maar ook voor (pogingen tot) uitvoering van aanslagen”, klinkt het. Volgens Europol ervaren vrouwelijke militante jihadisten in het Westen minder obstakels dan mannen. “Bovendien kunnen al dan niet verijdelde aanslagen waar vrouwen aan deelnemen, ook anderen inspireren.”62 arrestaties, 127 veroordelingen, 4 aanslagen

 

Het rapport leert dat 2016 een gitzwart jaar was voor ons land inzake terrorisme. Dat heeft met twee woorden te maken: Zaventem en Maalbeek. Daarnaast waren er nog twee concrete, maar verijdelde aanslagen. Gisteren was niemand bereid daarover meer uitleg te verschaffen.

 

In totaal voerde het gerecht 62 arrestaties uit voor jihadistisch geïnspireerd terrorisme. In Belgische rechtszalen liepen 127 personen een veroordeling op die te maken had met terreur. Acht procent van de beklaagden in een terreurzaak werd vrijgesproken. Over heel Europa gezien werden 718 ‘jihadisten’ opgepakt, een record. Onder hen dus een “fel gestegen”, maar niet in absolute cijfers uitgedrukt, aantal vrouwen.

Bron http://www.gva.be/cnt/dmf20170618_02929643/europol-let-op...

*

Ex-Digitaliaanse Bedenkingen

**

Vandaag heb ik, voorlopig, alleen levend met mijn herdershond Obelix, feest gevierd, samen met mijn kleine teen. Dat gebeurde dus zoals U ziet, in zeer beperkte kring. De reden voor deze feesteliojkheden? De officiële bevestiging uit onversneden waarheidsbron die Interpol toch moet zijn. Namelijk dat de Moslim-moordenaar, zelfs die vriendelijke buurjongen of dat lief snoetje van daarnaast kan zijn. En neen, de Duivel hale hen niet, want het zijn naar buiten uit brave burgers lijk iedereen.

Mijn kleine teen schreeuwt dat al jààààren van de daken. Niet omdat mijn kleine teen zo wijs is, maar omdat dat al 1400 jaar niet anders is: waar de Islam is of komt, vloeit er on-ondrbroken veel bloed.

En kijk, als een boer niet weet welke patat juist onder de pel aan het verrotten is, kiepert hij de hele zak op de mesthoop. Zo ook zal een moeder niet twijfelen als ze de melkfles voor baby klaarmaakt: bij het minste verdacht geurtje giett ze de hele fles in de pompbak.

Elementaire gezondheidsleer. Of zelfs burgerplicht.

Daar is moed voor nodig. En geen papzakkerij.

*

Maar ‘wereldverbeteraars’ kennen geen remmen als het erom gaat hun verborgen bedoelingen na te jagen. De miljoenen doden zijn dan, zoals Stalin ooit zei, slechts een cijfer voor de statistieken. Europol doet trouwens net hetzelfde.

Het enige verschil is, dat Stalin zelf de dader was, maar dat Europol slechts optreedt namens de ‘Bazen’….

*

Als een sekte verdwijnt, gaat dat altijd gepaard met gerommel. Hoorde ik dus ook bij het overlijden van Helmuth Kohl. Hij deed wel veel goed, maar eindige met gesjoemel. De USSR verging door hetzelfde virus als die die nu het Internationaal Socialisme teistert namelijk de graaizucht en het persoonlijk profijt. Wat in wezen hetzelfde is. Het is ook de ziekte waaraan alle Eurocraten lijden en altijd geleden hebben, te beginnen met Het Vogelkopppeke en het Gentse Liegebeest.

*

Na deze laatste woorden begint mijnen kleinen teen op te spelen. Zeker omdat ik teveel op de lange tenen van al die Hovaardigheidsbekleders aan het trappen ben? Och ja, ’t is vandaag zondag en dus rustens recht….

(Digitalia)