18-06-17

4167

 

DAKVENSTER OP DE WERELD

 

*

Weyts: "De EU brengt onze frietcultuur in gevaar"

*

Binnenkort zouden onze typische Belgische frietjes heel anders kunnen smaken. De Europese Unie heeft immers plannen om een bepaalde stof te weren uit ons voedsel, meldt De Zondag. Vlaams minister van Toerisme Ben Weyts (N-VA) heeft al een brief gestuurd naar de bevoegde commissaris om onze frietcultuur te verdedigen.

*

Concreet gaat het om de stof acrylamide, die ontstaat bij het verhitten van producten, zoals bij het bakken van frietjes. De stof zit daarnaast ook in koffie, aardappelchips, ontbijtkoeken en kan voorkomen in brood en gebakken vlees. Uit onderzoek is gebleken dat de organische verbinding kanker kan veroorzaken. De EU wil de stof dan ook zo veel mogelijk uit ons voedsel weren.

"Ik steun die strijd volledig", schrijft Weyts in de brief naar de Litouwse eurocommissaris Vytenis Andriukaitis, die bevoegd is voor voedselveiligheid. Maar hij ijvert daarnaast ook voor onze typische frietjes. "Het is belangrijk om bedachtzaam te werk te gaan en geen maatregelen te nemen die onbedoelde en verregaande gevolgen hebben voor onze rijke gastronomische traditie."

Als er minder acrylamide mag zijn, zouden alle frietjes op voorhand geblancheerd moeten worden voor ze naar de frituren gaan. Met andere woorden: het ritueel van twee keer bakken zal niet meer kunnen. "Onze frietjes danken hun smaak aan het vakmanschap van onze frituristen die de frietjes rauw bakken en vervolgens nog eens afbakken. Ik begrijp dat men buiten ons land een andere cultuur kent, met voorgebakken, geblancheerde en/of diepvriesfrieten. Maar wij hebben een eigen culinaire traditie. Het zou zonde zijn als de Europese Unie die zou verbieden."

Bron: http://www.standaard.be/cnt/dmf20170618_02929644

*

Ex-Digitaliaanse Bedenkingen

Na in de jaren ’60 ‘de pil’ voor de kinderbeperking, straks de ruimtepil voor de maag?

*

Wordt dit, uiteraard met het oog op onze gezondheid, een zoveelste hongerkuur? Alles wat goed is en het leven aangenaam maakt, is slecht: de morgenkoffie met broodje-met-kaas en over de muddag de biefstuk-friet. De ‘goê’ boter was vroeger al verboden….

Ook gehoord of gelezen, dat er zelfs een drankje op de markt komt die ons traditioneel pintje schuimend blond moet vervangen? Honderd procent bier en nul procent alcohol. Waar zit die mensen hun verstand?

De ‘Wetenschap’ staat dus niet sil. Om voldoende progressief te zijn, ofwel om de Islam tegemoet te komen, wordt er door de EU in alle stilte hard gewerkt aan de menselijke genitaliën. Om het onderscheid man-vrow uit de wereld te helpen. Wat inderdaad zal meebrengen dat er op latere leeftijd geen transgenders meer zullen moeten bijgemaakt worden. Wat een hele slok op de borrel scheelt op de gelden van de ziekenkassen die deze ‘middelen’ inderdaad hard nodig hebben om luizen, schurft en andere tropische ziekten die opnieuw de kop opsteken, de baas te kunnen.

Het wordt dus hoog tijd, dat de man en de vrouw in de straat eindelijk voor zichzelf beginnen in te zien, dat we allemaal, zonder de goede zorgen van het eengemaakte Europa, hopeloos ouderwets zouden blijven. Zo erg, dat zelfs nog lijk bij de beesten, hun eigen kindjes willen kopen, in plaats van die kant en klaar via de E-commerce te bestellen op het Internet. Daar immers wordt er, mits een kleine vergoeding, aan huis geleverd binnen de 24 uur. En indien niet tevreden: geld terug.

Tot er op een zekere morgen, niet één ooievaar nog het luchtverkeer zal hinderen. Zodat iedereen 365/365 zijn of haar gebeente zal kunnen laten bleken onder de tropische zon.

*

Het is des duivels. Die acrylamide, waarvan haast niemand wist dat die al was uitgevonden ZOU (zeer voorwaardelijk en dus helemaal uit de lucht gegrepen) kankerverwekkend zijn. Ha ja, want kanker is de ziekte van onze tijd. Dat woord is ‘in’, net zoals de liedjes-kwelers die nu allemaal moeten ‘rappen’ om primitief succes te rapen. En hoe zou dat komen, denkte?

Van de wieg tot het graf wordt de mens tegenwoordig volgepropt met kunstmatige zaken. De kloeke gezonde landbouw van bij ons bestaat niet meer. De boerenstand, die ons in het zweet huns aanschijns allemaal in leven hield met gezonde producten, is gewurgd. Want de havens draaien op volle toeren om de vreemde aaneenhoudende sliert schepen te lossen. Met overzeese producten uit gebieden zonder God of Gebod, waar alleen de geldduivel heerst. Er is een tijd geweest in het Verne Ambachtse, waar de melk van de avond tevoren door vissersbootjes overgebracht, als boter de volgende morgen op de ontbijttafel kwam van de Londense ael. Dat maakte onze arme keuterboertjes rijk. Iedereen leefde gezond. De mensen stierven alleen van ouderdom.

Het zou nuttig zijn, moesen onze kostelijke ‘onderzoeks-hoernalisten’ eens nagaan aan wie al dat misdaadgeld ten goede komt. Toch weer niet aan de vele honderden, ‘mandaat-dragers’ van de Socialisten?!

Één goede raad. Leef gezond en stop gerust af en toe eens aan zo’n nachtelijk frietkot. Misschien ontmoeten we elkaar dan daar…..

*

Mensen lieve deugd! Wat zouden we doen zonder de EU!!!!! En geloof me: dat circus mag ons heel wat kosten, want anders waas de wereld al lang om zeep.

*

(Digitalia)

17-06-17

4166

DAKVENSTER OP DE WERELD

 

*

Trump geeft inkijkje in financiën, trok zich terug uit meer dan 500 ondernemingen

*

Donald Trump heeft zich vooraleer hij Amerikaans president werd, teruggetrokken uit 565 ondernemingen. Dat blijkt uit een financieel document dat (gisteren) vrijdag werd gepubliceerd.

Het is wel degelijk over deze man waarover we het hier hebben

*

Het document, dat minder gegevens bevat dat een belastingaangifte, geeft een inkijk in de financiën van Trump in het fiscale jaar dat liep tot 15 april 2017.

Er valt onder meer uit af te leiden dat Trump voor hij president werd, heerste over een netwerk van maar liefst 565 ondernemingen. De dag voor hij de presidentiële eed aflegde, nam hij ontslag uit de meeste. Hij had zich eerder al teruggetrokken uit andere ondernemingen.

 

De Amerikaanse president had voor 1,4 miljard dollar activa en inkomsten van minstens 528,9 miljoen dollar. Zijn hotels brachten honderden miljoenen dollars op en zijn luxeresidentie Mar-a-Lago, ook wel "The Winter White House" genoemd, zorgde voor 37 miljoen dollar inkomsten. Ook zijn boek "The Art of the Deal" (1987) bracht meer op dan het jaar voordien. Aan de andere zijde heeft Trump voor honderden miljoenen dollars schulden, onder meer bij Deutsche Bank.

Trump diende het financiële document van 98 pagina's op 14 juni in. Het werd vrijdag gepubliceerd door het Amerikaanse bureau voor regeringsethiek. De president was niet verplicht het document bekend te maken.

Trump weigert tot nu toe om zijn belastingaangifte, die een veel gedetailleerder beeld zou geven van zijn financiën, vrij te geven. Dat deed hij zowel in de aanloop naar de verkiezingen als sinds hij president is. Naar eigen zeggen kan hij dat niet omdat er een belastingaudit naar hem loopt. Het is nochtans al decennialang een traditie dat presidentskandidaten en presidenten in de VS die informatie publiek maken

*

Bron: https://www.demorgen.be/buitenland/trump-geeft-inkijkje-i...

*

Ex-Digitaliaanse Bedenkingen

**

Die man moet hersenen hebben als een fabriekshal, al was het maar om die namen van al die bedrijven te onthouden. Wat meer is: hij moet een fantastisch oordeelsvermogen hebben om zich al die jaren te omringen met een staff van vele duizenden medewerkers. Het mag dus niemand verwonderen, dat hij het ‘clubje’ rond ‘the Clinton-wife’ dat aan elkaar hing van amateurisme en graaizucht, even te… grazen heeft genomen.,

Neen! Iemand die op die manier gewerkt heeft voor de dagelijkse bete brood, verdient ten minste het voordeel van de twijfel. En wie het anders zegt, staat zelf niet recht in zijn schoenen.

Verlà. De Leugenpers is nogmaals gequoteerd. Gewogen en e licht bevonden.

*

Ben het al gewoon geworden: mijn favoriete krant, sedert een volle week in exil bij de gevestigde ‘Krantenkoppen’: die is veel gemakkelijker te raadplegen via Google.

Da’s één.

Punt twee is het tandengeknars dat opwalmt (ja ja, de reuk is erbij!) boven de redactie-lokalen van de hele meute der traditionele Leugen-knabbelaars. Al moet ik toegeven dat ook DM nog niet staat te juichen om de slag die Trump binnenhaalt.

Heel de roddel-bende van over geheel de Westerser Wereld zat al bijna 4 maand o vinkenslag om Trump een mes in de rug te planten. Ze zouden luid-op zijn zijn beginnen schruwelen bij het minste vermoeden van ‘eigenbelang’ bij een of andere presidentiële beslissing. Het wachten was alleen op een vermeend zuchtje ‘eigen belang’ bij al wat Trump zei of deed. Die man kon gewoon niet goed zijn: dat was hun uitgangspunt. Want ‘democratie is alleen goed, als die in hun voordeel uitdraait. Anders komen ze op straat en slaan onsder de dekmantel van juridisch niet eens bestaande schaduw-organisates, alles kort en klein….

Waarij die dan verwonderd zijn, dat criminele ’jongeren’ spontaan hetzelfde doen uit verveling.

*

En nu zijn ze er aan voor de moeite. Eigen schuld, dikke bult. Die moeten zich nu voelen als de fiere mamzèl die opeens vaststelt dat de deur van het (lanndelijk) toilet dat ze zo maar gratis gebruikte, heel de tijd rekkewijd was blijven open staan Kortim: een bescheten commissie, zoals wij dat in W-Vlaanderen zeggen..

Van ‘naar Canossa’ gaan kan er dan ook geen sprake zijn: Cetrum-Slinxe gazetten immers betalen (of begaan moorden, zoals bij GVA) om overal gelijk te hebben.

Maar ik denk dat de meeste mensen dat nu wel doorhebben. En trouwens, van zodra er een nieuw en deze keer eerlijk Bestuur zal zijn, worden de subsidies, hun levensader, afgesneden en vallen de dominosteentjes een voor een.

Kijk, het voelt lijk René Declercq zich voelde, toen die dichtte ‘Er ligt een Staat op sterven. Ik zal op de begrafenis zijn’.

*

Post Scriptum

Tegen al de namen van de Leugenpers zal er na hun verdwijnen een weder gebruiksverbod in de Grondwet ingeschreven staan.

(Digitalia)

4165

DAKVENSTER OP DE WERELD

 

*

Brussel is goed voor bijna 1.400 postjes

*

Pascale Peraïta en Yvan Mayeur Foto: belga

Het Brusselse bestuurlijke kluwen tart de verbeelding: 200 structuren, bijna 1.400 postjes. Die zijn ieder jaar goed voor minstens 1,2 miljoen euro aan zitpenningen. Philippe Close (PS) zet vandaag het kadaster van de Brusselse mandatarissen online. Dat moet de start worden van een schoonmaak-operatie. Eén die dringend nodig is, want het overzicht oogt hallucinant. De toekomstige burgemeester van Brussel geeft zelfs toe dat het onvolledig is. De stad wilde zo snel mogelijk transparantie bieden, maar het historisch gegroeide en vertakte labyrint viel niet zo maar te ontmantelen.

 

Voorlopig beperkt het kadaster zich tot de 343 betaalde mandaten bij de 27 Brusselse vzw’s en publiekrechtelijke verenigingen (ziekenhuizen).

Samusocial mag dan een publieke werking hebben (daklozen), het gaat om een privé-organisatie. Daardoor prijkt ze niet op de lijst en zijn ook de inkomsten van de bestuurders er niet in terug te vinden.

Boven op het kadaster komt een overzicht van 893 onbezoldigde plaatsen in 167 bijkomende, soms ­uiterst kleine, organismes van de stad. De balans komt daarom met een disclaimer: sommige bedragen zijn slechts een ‘benadering’, het gaat om een berekening van mogelijke verdiensten. Ook is de stad niet zeker dat de onbezoldigde mandaten van niet-gemeenteraadsleden onbezoldigd zijn.

Dat brengt het totaal dus op tweehonderd instellingen met bijna 1.400 postjes. Voor één stad met 180.000 inwoners oogt dat behoorlijk imposant. De totale kostprijs valt onmogelijk te berekenen. Voor de Brusselse vzw’s en publiekrechtelijke verenigingen alleen gaat het over bijna 1,2 miljoen euro per jaar.

Elke vzw haar systeem

De partijen van de meerderheid, PS en MR, hebben de grote brokken onder elkaar verdeeld. Samen souperen ze een miljoen euro per jaar op (verhouding: 65/35 procent). De andere partijen moeten zich met kruimels tevredenstellen. Ook de Vlaamse coalitiepartners, Open VLD en tot vorige week SP.A, komen er bekaaid vanaf. Al mag Sven Bousset, kabinetschef van voormalige schepen Ans Persoons (SP.A), niet klagen.

Het financieringssysteem oogt behoorlijk ingewikkeld. Elke vzw heeft haar eigen systeem. Soms gaat het om zitpenningen, vergelijkbaar met die van de gemeenteraad. Veel functies komen met een jaarlijkse forfaitaire vergoeding, waarbij de ene vzw flink beter betaalt dan de andere. Het is onduidelijk welke prestaties daar­tegenover staan.

Ook verplaatsingskosten, representatievergoedingen of telefoonkosten kunnen soms in rekening worden gebracht. Bij momenten levert een post een iPhone en een iPad op. De voorzitter van de Internationale Jaarbeurs, Philippe Close, mag een ‘auto in natura’ onder zijn achterste schuiven.

 

Jackpot

De vijf ziekenhuizen van de stad verdelen de meest lucratieve posten, tot 33.000 euro bruto per jaar. Ze typeren de Brusselse ziekte: versnippering. Uiteraard heeft elk ziekenhuis een raad van bestuur, boven die ziekenhuizen staan ook twee (!) overkoepelende structuren. In een ervan, Iris-koepel Faîtière, heeft waarnemend burgemeester Faouzia Hariche (PS) de jackpot gewonnen met net geen 50.000 bruto extra. Brussel telt drie huisvestingsmaatschappijen – opnieuw allemaal met een raad van bestuur.

Wie tot de meerheid behoort, moet niet wanhopen. Er zijn enkele grootverdieners, al komt niemand in de buurt van die exorbitante 204.000 euro die voormalig OCMW-voorzitster Pascale Peraïta (PS) ieder jaar opstreek. Maar talloze gemeenteraadsleden krijgen de kans om hun zitpenningen aan te dikken met een mandaat in de ontelbare vzw’s.

Dat lijkt ook de sterkte van het systeem te zijn. Niemand hoeft echt te klagen. De grootste apparatsjiks gaan met het meeste geld lopen, maar kleinere garnalen worden niet vergeten. Op zijn minst lag een mooi zakcentje klaar.

Bron http://www.standaard.be/cnt/dmf20170616_02928563

*

Ex-Digitaliaanse Bedenkingen

*

Alleen een paar vaststellingen.

Over de beriichtgever. Hoe groter schurk, hoe rapper de kar gekeerd.

Over de inhoud. Bij DS is en blijkbaar goed gedocumenteerd en spreekt men met kennis van zaken.

Over de draagkracht v/d inhoud. Namans de Brusselse Machthebbers is dit ‘reculer pour mieux avancer’. In de hoop dat de storm rap gaat liggen.

 

Besluit: C’est le moment!

Dit is het breekpunt van de hautaine Waals-Brusselse dominantie over het Vlaamse zweet van de gewone man en vrouw in de straat, en op de Vlaamse volksaard in het algemeen.

Wij dulden geen vreemde Meesters in ’t Land! Zo zingen wij met de hand op het hart in De Vlaamse Leeuw. Remeber?

De kortste weg om het ijzer te smeden terwijl het heet is, is in het Vlaams Parlement let gewone meerderheid de onafhankelijkheid stemmen om zo de Franstaligen (die geen kant op kunnen zonder ons Vlaams geld) voor voldongen feiten te zetten. Na de Brexit, nu de beurt aan de Vlexit

Nadien kunnen we altijd nog zien.

Één enkele seconde zou moeten volstaan om de Broedertwist even aan kant te zetten, zodat DeWever en Annemans het Zwaard der Gerechtigheid ter hand kunnen nemen. Om in de eerste plaats die ZES regeringen die ons Land rijk is, aan kant te zetten en te vervangen door een soort ‘Overgangsregering’ die de EU voor de keuze stelt: kiezen of delen. Verlaat onze Hoofdstad en trek U terug naar Berlijn, waar jullie thuishoren.

Bij Vaclav Klaus (https://nl.wikipedia.org/wiki/V%C3%A1clav_Klaus ) hebben wij, overtuigde Vlamingen, de les goed begrepen om bloedloos het land te her-indelen.

*

Een fantastisch visioen. Ware daar niet de wereldbekende Lamme Godzakkigheid van de traditionele Vlaamse voormannen. Drinken ’n glas. Plassen ‘n plas. Laten alles “t was…

Maar deze keer is die DeWever een goede practicus, en Annemans de bedachtzaamheid in persoon. Zijn ze de nieuwe Jan Breydel en Pieter DeConick? Ik wacht af. Om in de stuijl te blijven: met een visademke…

*

(Digitalia)