08-04-18

4475

 

 

 

IEDER VOGEL ZINGT ZOALS HIJ GEBEKT IS

*

Heet fenomeen van ‘Rijke Russen’ die in Londen kwalen ‘overwinteren’ bestaat al langer dan ten tijde der Marx en Engels. Ze leefden er langer, leefden veel warmer en dus gelukkiger maar vooral veel luxueuzer. Moskou echter zagen ze nooit meer terug. Want die ‘ballingschap’ was de prijs voor hun vrijheid. Ja zelfs meestal voor hun leven.

Ik en versta het ook niet meer, Walter, want dezelfde soort vrijwillige ballingschap zien we ook zonder dat de vervaarlijke jacht op hun voorvaderlijk fortuin de reden is. Integendeel. Nu zijn het de hoogst geplaatsten in de Russusche Society die elders dan in het eigen land met vrouw, kind en meid, gaan leven. Bodyguards vinden ze ter plaatse.

Besluit. Ballingschap met de zegen van Poetin? Dan kan die toch zo gene slechterik zijn, me dunkt. Of juist wel. Wie zal het zeggen, want met de Russen weet men nooit. Dixit Pechtold in een moment van luciditeit…

Londen is kosmopoliet, da’s duidelijk. Met als gevolg, buiten het palet van de de kleurenrijkdom, meer nadelen dan voordelen.

So, let it be: ze hebben het zelf gezcht. Want anders dan op het Vasteland, leeeft iedereen er incognito want zonder ‘papieren’… Wat misschien wel de reden is, waarom al die ‘sans papiers’ er zo graag naartoe willen.

*

Maar om op die ‘dubbelspion’ terecht te komen; waarom mogen we niet weten waarvan die man daar in Salisbury leefde? Of stond die op de loonlijst van zowel de Brits-Amerikaanse Democrats als op die van Moskou? Ook komt er vanwege de Verkochte Merdia geen uitleg waarom die gas bijna-moord juist op 4 Maart moest gebeuren. Wat zou dan de reden geweest zijn? Verraad aan Moskou, of loslippigheid inzake de opgezette zogezegde onwettige beïnvloeding van de Amerikaanse Presidentsverkiezingen in het voordeel van den Donald? Dat spelletje viel als een kaartenhuisje in elkaar, dus moest er ‘geklapt’ geweest zijn!

Al aan gedacht, dat met al die Russisch klinkende namen in de Familie Trump, the Clinton Wife gemakkelijk op dat idee kon komen? Het zou er inderdaad wereldwijd moeten zijn ingegaan als zoete koek.

*

Kan ik het helpen, dat die Amerikaans Democrats zo simpel van geest zijn?

AAN HUIS GELEVERDE HOOFDSCHOTEL

*

In Londen kunnen de superrijke Russen ongestoord doorgaan met hun luxeleven

Sandra Donker 05 april 2018 14u43 Bron: AD

*

Anti-corruptiestrijder Roman Borisovitsj voor Whitehall Gardens in Kensington, de Londense wijk waar veel rijke Russen wonen.

Drie weken na de vergiftiging van een Russische oud-spion is de taal van Groot-Brittannië tegenover Rusland hard, maar de sancties blijven achter, vinden critici. Zo kan de superrijke inner circle van Poetin ongestoord doorgaan met hun luxeleven in de duurste huizen van Londen.

*

 

Anti-corruptie activist Roman Borisovitsj wijst naar boven: “Daar, de een na hoogste verdieping, die vijf ramen op rij. Dat appartement is van de Russische vicepremier.” Het majestueuze appartementencomplex staat in Whitehall Gardens, op een steenworp afstand van Downing Street.

https://www.hln.be/nieuws/buitenland/in-londen-kunnen-de-...

*

Superrijke Russen blijven luxe leven in vijandig Londen

Drie weken na de vergiftiging van een Russische oud-spion is de taal van Groot-Brittannië tegenover Rusland hard, maar de sancties blijven achter, vinden critici. Zo kan de superrijke inner circle van Poetin ongestoord doorgaan met hun luxeleven in de duurste huizen van Londen.

 

Suse van Kleef 05-04-18, 09:00

Anti-corruptieactivist Roman Borisovitsj wijst naar boven: “Daar, de een na hoogste verdieping, die vijf ramen op rij. Dat appartement is van de Russische vicepremier.” Het majestueuze appartementencomplex staat in Whitehall Gardens, op een steenworp afstand van

Downing Street.10

Het is de verzamelplek van de zogenoemde kleptocraten-tour: een bustrip langs peperdure panden die in handen zijn van dubieuze Russische investeerders. “Vice-premier Igor Shoevalov kocht dat appartement voor 11,4 miljoen pond”, zegt Rachel Davies van anti-corruptieorganisatie Transparency International. “Terwijl zijn officiële minister salaris 112.000 pond bedraagt. Het is dan ook totaal onduidelijk hoe hij zich dat heeft kunnen veroorloven. Het is meer dan 100 keer zijn jaarsalaris!”

 

Tijdens de busreis naar de volgende stop geeft Davies een minicollege ‘dirty money’ zoals ze het bij Transparency International noemen. Londen is een magneet geworden voor twijfelachtige rijken, die hun geld willen stallen vertelt ze. “Het is relatief makkelijk om een miljoenenpand te kopen op naam van een anonieme brievenbusfirma. In deze stad staan tienduizenden huizen waarvan we niet weten wie de eigenaar is. En wij faciliteren het hier zelf met onze advocaten, accountants en makelaars.

https://www.ad.nl/buitenland/superrijke-russen-blijven-lu...

*

AAN DE VRUCHTEN

KENT MEN DEN BOOM

*

Twee keer hetzelfde verhaal? Ja en neen0 Bij de bron waarnaar HLB verwijst, zijnde Algemeen Dagblad (NL) vond ik het ele verhaal. U heeft zelf kunnen oordelen. Als naar gweioont brengt HLN alleen geknipte boodschappen die de verkeerde indrukken nalaten

*

Ach die pré-oorlogse toestanden!

Als de rijkste Russen, waaronder de vice-president en dis het vriendje van Poetin, tot de dichtste buren horen van Theresa May, is heel die heisa rond uitgewezen diplomaten dan niet super verdacht? Er was immers keuze genoeg, om die met chloor-gas te vergiftigenof uit te wijzen….

Het hele verhaal doet mij denken aan de solo-vlucht in 1941van Rudolf Hess (1894-1987. Ook hij was de ‘vice’ führer. Ja, die stond zelfs te boek als de ‘Stellvertreter’ van Hitler. Hij vloog (in opdracht?) op zijn eentje met die speciale Messerschmidt voor lange afstanden naar Schotland, om daar de vertrouwenspersoon van Winston Churchill te ontmoeten. De boodschap was: laten wij twee vrede sluiten, want volgende maand gaan we Stalin aanpakken. Maar Churchill liet hem gevangen nemen en opsluiten in de Tower. Einde verhaal. Na de oorlog (1946) moest hij als ‘oorlogsmisdadiger’ toch verschijnen in Neurenberg, en kreeg daar levenslang. Die straf, als enige gevangene van de Spandau Gevangenis, duurde… tot zijn dood, meer dan 40 jaar later. Zonder dat hij ooit noch vrouw noch kind nocj kraai had willen terugzien…

*

Hemelrijker 

06-04-18

4474

IEDER VOGEL ZINGT ZOALS HIJ GEBEKT IS

*

U herkende hierboven toch Herr Flick uit ‘Allo Allo’, waar er ‘trotzdem’ nog mee gelachen kon worden. In WO II de Gestapo, de ‘Gesel Gods’ en moordmachine van de Duitse Socialistische Geheime Politie.

In Coburgia daarentegen hebben we van de weeromstuit nog altijd de scherts figuren Kalf-O en Almacy, om nog maar te zwijgen van (vlg ‘tSCHELDT)

Wouter Van Besien

*

Maar bij de Noorderburen loopt er ene

Alexander Pechtold

(D66, dus ruim overtijd) rond, die veel gevaarlijker is dan onze drie Groentjes samen. Er is weliswaar gerommel in de marge jegens hem voor gesjoemel met ‘gratis’ gekregen appartementen, maar wie, in het Land van de Mooie Molen, maalt daarom? Groen-Linx immers staat, net als de Gestapo, gewoon boven de Wet. Of die wordt aangepast. Zoals in de gouden jaren ’33-’45 in Gross Deeutschland.

Intermezzo

In de laatste dagen van Het Drotte Reicj kreeg ’n grappenmaker de oood met de kogel voor deze grap. Hij zou, na de oorlog er op de fiets des morgens uitgereden zijn, langs de buiengrenzen van das Deursches Reoch. Wat hij dan in de namiddag zou doen, was de bedenking van zijn wedervraag….

Even doordenken en U bent er.

Mooi vooruitzicht tevens voor de EU Naziestaat, als U het mij toestaat !!!!!

Op die ene voormiddag

de buitengrenzen van de EU doen

*

Amaai de opvolgers van het Hitler Rijk! We hebben het er allemaal moeilijk mee, maar het is nu eenmaal zo en ni anders. He doet me denken aan een mislukt huwelijk waar de partners oorspronkelijk vrijelijk zijn binnen gestapt en even later, tegen-in de wens van de ander, er weer uit willen. Wat dan meestal eindigt met moord en doodslag.

In de politiek echter, is dat anders. Want eenmaal die hun slachtoffers hebben gestrikt, willen die dat levenslang en nog langer zo houden. Want dat is nu eenmaal, in tegenstelling tot het huwelijk, de democratie.

** ** *** **

AAN HUIS GELEVERDE HOOFDSCHOTEL

*

Alexander Pechtold (D66) niet vervolgd voor uitspraak over Russen

 

Openbaar Ministerie: ‘Geen sprake van groepsbelediging’

*

De uitspraken van D66-leider Alexander Pechtold over Russen zijn niet strafbaar. Dat meldt het Openbaar Ministerie (OM). Er is volgens het OM geen sprake van groepsbelediging.

Zeven mensen hadden aangifte tegen Pechtold gedaan na zijn uitspraak “Ik moet de eerste Rus nog tegenkomen die zijn fouten zelf rechtzet.” Hij zei dat naar aanleiding van de verklaring van ex-minister van Buitenlandse Zaken Halbe Zijlstra, die erkende dat hij had gelogen.

Volgens het OM is de uitspraak van Pechtold strafrechtelijk gezien niet beledigend. Daarnaast moet de uitspraak volgens justitie ook in de ‘context van het maatschappelijk debat’ gezien worden. Ook is de tekst volgens het OM ‘niet onnodig grievend’.

 

PVV-leider Geert Wilders en zijn advocaat Geert-Jan Knoops opperden afgelopen weekeinde nog dat de strafzaak over Wilders’ uitlatingen over ‘minder Marokkanen’ uitgesteld moest worden, in verband met de aangiftes tegen Pechtold. Volgens hen vertonen de aangiftes ‘sterke parallellen’. Wilders moet zich vanaf half mei in hoger beroep verantwoorden voor de uitspraken die hij over Marokkanen heeft gedaan.

 

De politicus liet in maart 2014 zijn aanhangers op tv liet roepen dat ze ‘minder Marokkanen’ wilden. Eind 2016 werd de politicus veroordeeld voor groepsbelediging en het aanzetten tot discriminatie van Marokkanen. Hij kreeg geen straf opgelegd. Zowel Wilders als het OM ging in hoger beroep.

*

AAN DE VRUCHTEN

KENT MEN DEN BOOM

*

De ‘rechtsspraak’ bij de Noorderburen is al geruime tijd zo lek als een zeef. Maar ze verloopt – heel inventief - geheel en al naar de wens van de poco politieke Leiders die het tijdelijk voor het zeggen hebben. Hoe kan het anders, met een zekere Ahmed Aboutaleb als Burgemeester (Rotterdam), die buiten zijn eigen nationaliteit, de naam, de huidskleur en de religie, volbloed Marochaan maar toch ook ’n heel klein beetje Nederlander is.

Al op gelet dat Rotterdam ook ‘ flinke depzeehaven is, waar elke Veroveraar dus uiterst gemakkelijk voet aan wal kan zetten? Die zou er eventueel ontvangen worden met bloemenkransen en lid gejubel. Inch’ Allajh…

Hij is lid van de Partij van de Arbeid en praktiserend moslim

*

Dat vonnis in Eerste Aanleg, veroordeelt de Geert voor groepsbelediging en aanzetten tot discriminatie, zaken die inderdaad voortgaande op de feiten, helemaal gerechtvaardigd zijn maar jammer genoeg in het verkeerde keelgat schieten bij de Overheid. Want die staat aan de kant van de ‘Veroveraars’. Die uitspraak kan beschreven worden als ‘Mop van de Eeuw’. Vandaar ook dat er om het even welke straf werd geweigerd. Het is, om zo te zeggen, maar een half vonnis. Een vonnis die de twee uitersten wil verzoenen. Wilders is voor de Rechter moeten komen. Goed. Maar hij wordt niet gestraft. Is ook goed. Salomon zou het niet beer hebben gedaan!

Maar als er straks bevestiging komt in Hoger Beroep van dat noch mossel noch vis vonnis, is het doel bereikt. Er kan over Wilders voortaan geschreven worden als over een ‘veroordeeld crimineel’. Wat oorspronkelijk wel eens de bedoeling zal zijn geweest.

*

Hemelrijker

 

05-04-18

4473

 

 

IEDER VOGEL ZINGT ZOALS HIJ GEBEKT IS

*

Leest U eerst hieronder, om Uw ‘onderwerping’ duidelijk te maken, liefst na het afzetten van Uw hoofddeksel, tulband, hoed of pet, desnoods Uw pruik, dit schrijfsel van De Schandaard. Doe dat vooral uit eerbied voor wat men U daar probeert op te solferen.

Wat mij (reeds in de inleiding bovenaan) op het idee gebracht heeft om juist dàtgene te denken wat daar staat, blijkt uit de woorden van het Britse Militaire Laboratorium. Namelijk dat novitsjok’ niet ergens door particulieren, maar uitsluitend door een ’Staat’ kan worden geproduceerd.. Als dat niet Rusland is, dan Amerika? Of wie weet, Frankrijk. Dat land is terzake toch ook al vernoemd? En Macroni is beste maatjes met Merkel en met May. U weet wel, de 3M melk-brigade…De Leiders van de Vrdwaalden die zelfs in de drugwereld geen uitkomst meer zien.

*

HLN dan (op Google, niet op Kranenkoppen!) laat een heel ander geluid horen. De ‘bewimpeling’ is daar heel wat duidelijker. Minder subtiel. Het zijn enerzijds niet de Russen maar anderzijds zou het toch wel eens goed kunnen…. Wordt vervolgd. Maar eerst moeten de violen nog gelijk gestemd worden…. Zie

https://www.hln.be/nieuws/buitenland/-geen-bewijs-dat-zen...

*

Wat ik ook rechtuit vervelend vind, is dat er over dit alles in ‘Krantenkoppen’ zelf nergens anders dan bij DS iets te ‘zantekoren’ viel.

*

AAN HUIS GELEVERDE HOOFDSCHOTEL

*

Brits militair lab: ‘Geen bewijs dat zenuwgif uit Rusland kwam’

*

Gisteren om 19:31 | Bron: BELGA

 

Er is ‘geen bewijs’ dat het zenuwgif dat gebruikt werd voor de moordpoging op de voormalige Russische dubbelspion Sergej Skripal, uit Rusland kwam. Dat zegt het Brits militair laboratorium dat het gif onderzocht.

 

Het Britse militaire onderzoekscentrum Portdon Down heeft geen aanwijzingen over waar het zenuwgif novitsjok - dat gebruikt werd om de Russische ex-spion Sergej Skripal en zijn dochter Joelia te vergiftigen - vandaan komt. Er zijn dus geen bewijzen dat het gif uit Rusland komt, klinkt het.

 

Skripal en zijn dochter werden begin maart bewusteloos aangetroffen in het Britse stadje Salisbury. De Skripals werden vergiftigd met het zenuwgif novitsjok, dat volgens de Britten in Rusland wordt gemaakt. Rusland blijft elke betrokkenheid ontkennen.

 

Het Britse militaire onderzoekscentrum, het Defence Science and Technology Laboratory (DSTL) in Portdon Down, waar de stalen novitsjok zich bevinden, stelt nu dat er geen bewijs is dat het gif effectief uit Rusland komt. ‘We hebben het kunnen identificeren als novitsjok, een zenuwgif voor militair gebruik. Maar de precieze bron hebben we niet kunnen achterhalen’, zegt directeur Gary Aitkenhead.

 

Inlichtingendiensten

 

Om de bron te kunnen ontdekken is er ‘andere input’ nodig, klinkt het. Het gaat dan om informatie waarover de overheid beschikt, zoals die van inlichtingendiensten. Aitkenhead bevestigde wel dat de substantie alleen gemaakt kan worden ‘met extreem gesofisticeerde methodes’, die ‘alleen een staat’ kan beheersen.

 

Porton Down heeft de informatie overgemaakt aan de Britse regering. De Organisatie voor het Verbod op Scheikundige Wapens (OPCW) moet zich nog uitspreken over de afkomst van het gebruikte zenuwgif.

*

AAN DE VRUCHTEN

KENT MEN DEN BOOM

*

In een ‘Rechtstaat’ staat iemand voor zijn Rechter. Tableau. De angestelde ‘exprt’ stelt in zijn eindverslag dat de schud geenszins bewezen is noch kan bewezen worden. Dusn klopt de Rechter het hele zaakje af. Boeken toe.

In dit geval: case closed.

Niet zo, als Rusland de beklaagde is. Die moet nu eenmaal altijd en in alle omstandigheden gekleineerd worden. Da’s goed voor de spijsvertering en voor hun slanke lijn.

*

Stel, ik zeg wel ‘stel’, dat May, verstrikt in haar eigen leugens e/of ten einde raad, of afgeschrikt door de gevolgen van haar lichtzinnigheid, nota bene in staatszaken, geen kant meer op kan dat terug te krabbelen in achterwaartse richting. Zonder gezichtsverlies, uiteraard want ze blijft achteruitkijken. Vade retro, Satana…

*

Therasa May die verdwijnt. Goedschiks of kwaadschiks. Het toneel blijft, teneinde de hulpeloosheid van de Britse Regeriing te doen doordringen, even leeg. Weer tableau.

Dat zou toch kunnen ?!! Dan kunnen de plooien weer glad worden gestreken. Kunnen de uit gewezen diplomaten weer binnen gewezen worden en is er, na verloop van tijd, geen vuiltje meer aan de lucht. Die ‘dubbelspion’ overleeft het (of liever juist niet, omdat doden voor altijd hun mond houden), en het gewone leven gaat verder.

Het dochtertje Joelia overleeft met klank, wakker gekust door haar Ridder op zijn Witte Paard, vliegt in zeven haasten (want in haar 7de maand) in het huwelijksbootje in zijn armen en leeft nog vele jaren lang en gelukkig. Om vele kleine kindertjes te kopen. Ha ja, want als de islammers daar eventueel door Russen zullen vervangen zijn geworden, dan zijn er veel, heel veel nieuwbakken Kroostrijke Gezinnen nodig in Engeland.

*

Ja Ja, wat kan het leven toch mooi zijn. Als men leeft en er geen Clinton Wijven of Democrats in de omtrek gesignaleerd zijn….

*

ADDENDUM

Ben eerder toevallig (nog maar eens) en dan nog op aangeven van HLN die er een potje politieke correctheid aan toevoegden op het spoor gekomen van


*

Het wer, zoals U kunt zien, een leerrijke ervaring. Bij zodanig dat ik een proefabonnement denk in huis te nemen. Doet U mee? Voor maar € 2.50 per week bent U al geriefd met een blad die er minstens 10 waard is van de Coburger Zwansbladen.

Lees mee op https://www.trouw.nl/samenleving/londen-gruwt-van-gewelds...

 

Londen gruwt van geweldsgolf onder jongeren

SAMENLEVING

Romana Abels– 10:39, 4 april 2018

Dit jaar zijn de misdaadcijfers van Londen plots hoger dan die in New York. In januari vielen er door geweld 8 doden, in februari 15 en in maart 22. Gaat het zo door, dan komt het totaal aantal moorden van 2018 in de buurt van het totaal uit 2005, toen er in één jaar 180 doden vielen.

Het is een plotselinge geweldsgolf. Vorig jaar vielen er 116 doden door geweld. In dat aantal zijn de doden die vielen bij terroristische aanslagen niet meegerekend, omdat het nu gaat om een ander soort geweldsgolf, één waarin vooral jongeren niet lijken terug te schrikken voor het doodschieten of neersteken van leeftijdsgenoten.

Bezuinigingen

De Londense burgemeester Sadiq Khan gaf in een tweet de schuld aan bezuinigingen, die volgens hem een einde hebben gemaakt aan voorzieningen voor jongeren. Maar anderen wijzen juist beschuldigend naar Khan zelf, die als burgemeester verantwoordelijk is voor de politie. Gisteren verklaarde een eerstehulp-arts op Twitter dat hij en zijn collega’s de afgelopen tijd een verontrustend aantal jonge slachtoffers hebben moeten oplappen. Volgens deze arts, Jonny Scrimsaw, is er sprake van een ‘geweldsepidemie onder kinderen’. De politie onderzoekt de mogelijkheid dat de doden het gevolg zijn van een bende-oorlog.

Volgens Labour-parlementslid David Lammy is er meer aan de hand dan alleen een nogal gewelddadige bendestrijd. Volgens hem speelt op de achtergrond een strijd tussen drugsbaronnen over wie de baas is in welke wijk. In een ingezonden stuk dat in februari werd gepubliceerd in The Guardian schreef Lammy met gevoel voor drama dat er in de Britse hoofdstad sprake is van ‘infanticide’ – massale kindermoord. Volgens hem richt de politie zich in haar onderzoek ten onrechte alleen op de verantwoordelijke jongeren. Dat zou zich ook moeten richten op de volwassenen die er achter schuilgaan.

 

Na afgelopen weekeinde herhaalde Lammy zijn pleidooi. Volgens hem wordt Londen op dit moment overspoeld met cocaïne, die vanuit de hoofdstad zijn weg vindt naar andere delen van het land. Gewetenloze maffiabazen zouden in een soort oorlog om afzetgebied niet kijken op een paar jongeren meer of minder.

Ook de Lage Landen zijn nogal …

ge-havend…

*

Hemelrijker