27-08-17

4269

Zondag 27 Augustus 2017

https://www.google.be/search?source=hp&q=hartgeld.com+-+home&oq=

OP DE IJTKIJK

 

*

Het is een hele zaak om in onderstaand artikel tussen de bomen door, nog het bos te zien. Het is ook een werk van lange adem als men meteen wil luisteren naar hoe al die vogeltjes die men er hoort fluiten, zingen zoals ze gebekt zijn. Vooral als daar ook kleine kwakkels tussen piepen die zich verbergen tussen het riet …

Wat er ook van weze, door licht of zelfs zwaarder te overdrijven , blijft de essentie veel beter tussen onze oren hangen.

Wie niet horen wil, zal wel voelen

*

Westen op rand financiële instorting en uitbreken terreuroorlog’

*

‘Russisch leger staat klaar om militair in te grijpen in Europa’

Wij hopen met u dat dit niet meer dan een wilde complottheorie zal blijven.

We hebben er lang aan getwijfeld of we er een artikel aan moesten wijden, maar hebben besloten dit alsnog te doen, onder de uitdrukkelijke waarschuwing dat het hier om onbevestigde bronnen en geruchten gaat, en het complottheorie-gehalte daarom hoog is. Desondanks zijn er ook volgens officiële analisten en commentatoren al geruime tijd signalen dat het Westerse financiële systeem op de rand van totale instorting staat. Walter Eichelburg van het veel gelezen Hartgeld.com verwacht dat deze supercrash mogelijk nog binnen een week, maar anders uiterlijk in september of oktober zal plaatsvinden. Deze instorting zal volgens hem gepaard gaan met het uitbreken van de lang gevreesde, door de elite gewilde islamitische terreuroorlog tegen de Europese bevolking.

 

Eichelburg beroept zich op tal van soms hooggeplaatste bronnen in de financiële wereld, de politiek, het leger en de politie. Naar aanleiding van inside informatie van een ex-bankier, die zou hebben gezegd dat het ‘financiële systeem dood is’ en ‘dat was het dan!’, reageert hij dat de banken mogelijk aanstaande maandag al dicht blijven, en de terreuroorlog van duizenden door de Europese politiek naar onze landen gehaalde, als ‘vluchtelingen’ vermomde moslimterroristen dan zal losbreken. In zijn artikel van 20 augustus werd nog gesproken van eind september / begin oktober.

Het zal enkele dagen duren voordat het leger kan of mag ingrijpen. In de tussentijd zullen minimaal enkele honderdduizenden Europeanen door de terroristen worden afgeslacht, verwacht Eichelburg. Het aantal slachtoffers zou ook eenvoudig in de miljoenen kunnen gaan lopen, omdat de banken en winkels dicht zullen blijven, en er al heel snel een tekort aan voedsel e.d. zal ontstaan. Volgens een Duitse bron zal het zelfs ‘erger worden dan tijdens de Tweede Wereldoorlog.’

‘Russisch leger klaar om in te grijpen’

Van zijn Russische contacten heeft hij begrepen dat het Russische leger in de hoogste staat van paraatheid is gebracht, en bij de beginnende terreuroorlog en aanverwante totale instorting van Europa zal ingrijpen. Moslims in Europa beweren vaak dat ‘dit straks allemaal van ons zal zijn’, maar ze houden er geen rekening mee dat Rusland nooit een islamitisch, met kernwapens bewapend Europa zullen toestaan, omdat zij dan het volgende doelwit zullen worden.

Jarenlang heeft het Kremlin geprobeerd om de economische en politieke banden met Europa aan te halen, maar de EU koos juist voor de agressieve Amerikaanse koers gericht tegen Rusland, en pro-islam / immigratie. Die keus voor een alliantie met de islam zal ons continent dermate zwaar gaan opbreken, dat het maar zeer de vraag is of we daar ooit van zullen herstellen.

‘Huidige politici naar strafkampen’

Hoe dan ook, volgens Eichelburg zullen alle politici die de massale immigratie van grote aantallen jihadstrijders mogelijk hebben gemaakt, na afloop wegens volksverraad en hulp aan de vijand worden berecht en in strafkampen worden gestopt. Voor die tijd zullen de terreur zaaiende moslims tot op de laatste man worden uitgeschakeld of permanent naar hun thuislanden worden teruggeslagen.

‘Moslimaanval op Israël’

Eichelburg vermoedt dat de terreuroorlog in Europa gepaard zal gaan met het uitbreken van een moslimoorlog tegen Israël, die wel eens op de Derde Wereldoorlog zou kunnen uitlopen. In de Verenigde Staten zullen de maatschappelijke spanningen kunnen uitbarsten in een nieuwe burgeroorlog.

Complottheorie

Tot slot benadrukken we nogmaals dat het om onbevestigde geruchten gaat, en dat Walter Eichelburg deze systeemcrisis de afgelopen jaren al meerdere malen vergeefs heeft voorspeld. Onder zijn artikel heeft hij op aanraden van zijn advocaat een disclaimer gezet waarin hij zegt dat zijn teksten ‘pure fictie zijn, die echter een morele waarschuwing zijn, en geen aanleiding voor ‘zieners’ zijn.’ Desondanks laten alle zorgwekkende ontwikkelingen in Europa zien dat een supercrash vrijwel niet meer te vermijden is, en bij ongewijzigd beleid vroeg of laat onherroepelijk zal komen.

Xander

(1) Hartgeld (Afbeelding: Hartgeld)
(2) Hartgeld (PDF artikel)

*

NADER BEKEKEN

*

*

Dat de verantwoordlijken van ak deze toestanden pas achteraf na een soort van Nürenberg II naar ‘strafkampen’ gaan, is geen goede zaak. Want het is altijd beter te voorkomen, dan te genezen. Ze gaan dus best voordien gezgde ‘kampen’ in. Of erger.

(Digitalia)

4268

 

 oP DE IJTKIJK

 

*

Over het “incident’ bij de poorten van Buckingham Palace zullen we verder wel nooit meer iets horen. Londen is ook zo ver van ons bed.

Maar Bruxellbad, da’s andere paé.. Daar zijn doden gevallen Ten getalle van één. Maar aan de verkeerde kant. Moslims zojn er om te doden en niet om zelf gedood te worden.

Het is dan ook godgeklaagd dat racistische politie-luyden zomaar mogen geweervuur afgeven om iemand van het lijf te houden die gewapend is met en pennemesje. Zoiets eist gerechtigheid. Zulks niettegenstaande Jan Achterhesp spreek van wettige zelfverdediging. Daar waar wij, rechtgehaarde medeburgers, spreken van vettige zelfverdediiing. Het slachtoffer verdiende niet te moeten sterven. Hij was een zeer godvruchtige man, die zelfs geen appel zou stelen die niet van hem was.

En al de rest is achterklap en leugen!

*

Man valt politieagenten aan voor Buckingham Palace

*

In Londen is ‘een man’ opgepakt die politieagenten aanviel aan Buckingham Palace. Twee agenten raakten gewond.

De man werd gearresteerd op verdenking van het aanvallen van personen en het toebrengen van ernstig letsel. Hij werd tegengehouden buiten het grondgebied van Buckingham Palace.

De twee agenten liepen volgens de Metropolitan Police lichte verwondingen op terwijl ze de man arresteerden. Hij was in het bezit van een mes. De politiemannen werden ter plaatse verzorgd, maar moesten niet naar het ziekenhuis. De politie is ter plaatse en het onderzoek loopt, aldus de Metropolitan Police nog.

Bron http://www.standaard.be/cnt/dmf20170825_03035964...

*

NADER BEKEKEN

*

Ach! Warum weinst du, kline Tamara, ‘t is allemaal nog goed afgelopen. Morgen? Da’s dan weer ’n andere dag. A sakke zoer suffie sa peine. Wat wil zeggen:’t is genoef voor vandaag. ’t Weekeind staat voor de deur.

Eigenlijk is al die miserie onze eigen stomme schuld. Die ‘Nieuewelingen’ willen ni eenmaal ons land: waarom geven wij hen dat niet? Desnoods voor het Ambt van een goede Notaris, dat voor wat betreft de rechtszekerheid.

En wij, de ‘autochtonen’ trekken er uit met pak en zak. Op die manier brengen we de vee bootjes terug waarmee die Nieuwelingen hier zijn beland.

‘Omvolkiing’ hoeft dan niet meer zo armlastig te verlopen. En wete wa? We laten onze Verlichte Grote Verstanden gewoon achter op het strand van Blankenberge. Aan het Blanklenbergse strand. An het strand van Blankenberge, aan het Vlankenbergse strand… In een eindeloze herhaling… En kunnen we net heimwee daar nog vele jaren aan terugdenken.

(Digitalia)

26-08-17

4267

OP DE IJTKIJK

 

*

Opgepast! Tot U spreekt hieronder de ‘opiniërende’ Paus van de Slinxe ‘Kerk’. Hij spreekt met een tuitmond met samengeperste lippen deze samengeperste volzinnen, die namens de Syndicaten als uit één mond schruwelen NO PASSERAN! Ge moet mijne maot zijn, of we sloan up joen tote!

Gaat dat nu over de NMBS of eerder oer Het Verdriet van België, wat net hetzelde is? Want het is een geschiedenis nog ouder dan de straat!

Ik herinner me nog als de dag van gisteren, dat er eer ‘ns staking was, omdat, sedert de elektrische treintjes reden, er geen stokers voor de stoom locomotieven meer nodog zouden zijn. De syndicaten vochten toen als leeuwen voor het behoud van die vele honderden ‘jobs’ op al die rijdende ‘werkvloeren’.

Van hetzelfde voor de ‘kaartjesknippers’ als er al lang geen ‘kaartjes’ meer waren, maar ‘tickets’ uit de computer. Ziet U ze ook nog staan, aan de UITGANG van ieder station, om die ‘kaartjes’ in te zamelen: strenge oudere man met Hoge Spoorweg Pet waarop dat gevleugeld wiel…

 

*

Onder de toekomst van de NMBS tikt een tijdbom

En zo wordt deze landerige, laatste volle vakantieweek de week waarin de tegenstelling tussen links en rechts zich weer in volle glorie aandient. Ditmaal botsen de gedachten niet over straatnaam-bordjes of boerkini’s, maar over kwesties die er, vooruit maar, toe doen.

Dit was immers de week die begon met een PS-voorzitter die de belegering van zijn positie poogde te doorbreken met een selectie onbeschaamd linkse ideeën. En dit is de week die eindigt met een N-VA-minister die de even onbeschaamd rechtse wens uit om de nationale spoorwegmaatschappij te privatiseren. Boeiend!

NMBS-ballonnetje

Natuurlijk komt die privatisering er niet meer in deze regeerperiode. In die zin is het nog voorzichtig geformuleerde NMBS-ballonnetje van minister Vanovertveldt even realistisch als de invoering van pakweg de vierdaagse werkweek.

Dat neemt niet weg dat het verlangen om de markt op te gaan wel degelijk leeft in regeringskring. Dat is, in al zijn eenvoud, nieuw. Dat intrigeert. Want wat niet is, kan nog komen.

Onder de toekomst van de NMBS tikt een tijdbom. Tegen 2023 gaat de Europese spoormarkt open. Lidstaten kunnen de liberalisering wel nog afhouden als ze aantonen dat hun publieke spoorbedrijf performant – klantvriendelijk, stipt, comfortabel – genoeg is.

Dat betekent, althans in België, dat de kat de beheerder van de melkfabriek wordt. Immers, als een regering privéspelers op haar spoor wil, kan ze de noodzaak daartoe in de hand werken door te desinvesteren in haar eigen overheidsbedrijf. Het klinkt ietwat cynisch, maar het is wel wat we in dit land zien gebeuren.

Dat is niet het gehele plaatje. De NMBS heeft geen rechts mobiliteitsbeleid nodig gehad om een reputatie op te bouwen van geldverslinding, onbetrouwbaarheid en klantonvriendelijkheid. Het spoor zou het hart moeten vormen van het hedendaags, duurzaam vervoersbeleid waar dit verstikte land zo naar smacht. In werkelijkheid is het er helaas de achillespees van.

Dure affaire

Hopelijk krijgt de nieuwe CEO, Sophie Dutordoir, meer vooruitgang in het bedrijf. Maar, na de bekentenis van minister Van Overtveldt, is het maar de vraag hoeveel ruimte ze nog zal krijgen.

Het Britse voorbeeld toont aan dat een volledige privatisering een dure, voor de klant onaantrekkelijke affaire is. Maar er zijn ook andere opties: een privéconcurrent, een minderheidsaandeelhouder...

Wie die toch wil vermijden, zal sterke argumenten moeten aandragen. En kan het emotionele effect van de huidige reputatie van de NMBS bij het publiek maar beter niet onderschatten. Deze coalitie zal, als ze doorgaat na 2019, niet nalaten om die reputatie in te zetten als haar hoofdargument. Een gewaarschuwd NMBS-liefhebber is er twee waard.

BRON https://www.demorgen.be/dmselect/onder-de-toekomst-van-de...

*

NADER BEKEKEN

Eigenlijk is dat goed gezien van den Arbiter: het gaat inderdaad om de Staatsschuld. Zoals naar gewoonte gaat het dus om de poen.

Bijzaak voor Slinx, hoofdzaak voor een gezonde portemonnee. Het Spoor is er niet voor de Cheminots, maar de Cheminots voor het spoor!

Als de Syndicaten dus in het Algemeen Belang onteigend worden van het Spoor, verliezen die na de Post en de RTT, inderdaad het overgrote deel van hun ‘leden’. Wat meebrengt dat de treinen dan tenminste op tijd zouden rijden.

Als die dingen inderdaad rijden zoals ze daarvoor gemaakt zijn, nl om treinreizigers te vervoeren, dan wordt de put niet meer dieper. Integendeel: met elke Eurocent van de ticjetverkoop daalt de Staatsschuld van astronomisch hoog tot normae hoogte. Het maximum waartoe deze generatie Polilici in staat zijn.

Wat meer is: als de treinen (en bussen) rijden zoals het hoort, zal de omzet stijgen. Gevolg: honderden ‘jobs’ er bij.

‘Cheminots’ content, iedereen content. ‘Tuut’ zei de trein, en de statie reed voort!

*

(Digitalia