07-03-18

4439

 

IEDER VOGEL IN VRIJHEID

ZINGT ZOALS HIJ GEBEKT IS

*

De profundis clamavi ad te, Domine;

Domine exaudi vocem meam.

*

En neen, dit mogen zeker niet de eerste woorden zijn, die bij U opkomen als U leest welke ‘Gedachten Gestapo’ er in de maak is, die het Internet zal afschuimen om alles en iedereen die niet politiek-correct denkt zoals ‘zij’ het willen, met zich de vloer laat vegen.

Wij mogen ons vooral niet vroegtijdig voelen als de Heilige Man JOB, de auteur van de klaagzang hierboven, waarop gelukkig geen auteursrechten gelden, die op zijn mestvaalt als een uitgeschudde dakloze bedelaar de Hemel om bijstand smeekt.

Het getij is aan het keren. Straks staan al die kaboutergrote nieuwe ‘Führers’ uit het OKW in Brüssel gekaplaarsd en als marionetten verkleed, helemaal alleen in de vuurlinie. Nota bene een vuurlinie die ze zelf hebben gezocht.

*

Die Gedanken sind frei

wer kann sie erraten?

Sie fliehen vorbei

wie nächtliche Schatten.

Kein Mensch kann sie wissen,

kein Jäger erschießen

mit Pulver und Blei:

Die Gedanken sind frei!

*

Dit uit 1842 en zelfs veel vroeger stemmend lied, als bij toeval weer in de Duitse Taal, is volgens Google van de hand van Hoffmann von Fallersleben en werd vooral bekend tijdens de eerste jaren van het Hitlertijdperk.Later zwegen die weer, want ondergebracht in ‘Strafkampen’.

INGEHUURDE HOOFDSCHOTEL

*

Censuur: EU wil dat providers ongewenste ‘haatspraak’ binnen uur verwijderen

*

Xander 05-03-2018 13:29-

De Extreemlinkse meningen-dictatuur staat op het punt met keiharde maatregelen te worden afgedwongen - Facebook verwijdert wekelijks reeds vele tienduizenden berichten.

Nu de linkse meningen-dictatuur ook officieel door de EU zal worden afgedwongen, is het binnenkort echt helemaal gedaan met de vrijheid van meningsuiting op het internet.

*

Nu in de Verenigde Staten de door links gedomineerde social- en massamedia een ware ‘crackdown’ of ‘purge’ zijn begonnen tegen onafhankelijke nieuwsverstrekkers zoals Infowars, heeft ook het Politbureau van Brussel, de Europese Commissie, nieuwe censuur richtlijnen gepubliceerd. Daarin staat dat van providers wordt verwacht dat zij in de toekomst ‘terroristische inhoud’ en ongewenste, niet politiek-correcte ‘haatspraak’ binnen een uur van het internet verwijderen, en tegelijkertijd zowel de politie als Interpol inlichten.

*

Met andere woorden: ook in Europa komt er een crackdown/purge van alle onafhankelijke en kritische –voornamelijk rechtse/conservatieve- media.

 

 

De één-uur richtlijn is weliswaar nog niet verplicht, maar kan dat wel worden. Naast ‘illegale haatspraak’ zijn officieel ook kindermisbruikers, internetoplichters en auteursrechtenschenders het doelwit.

 

Extreemlinkse organisaties dwingen censuur af

aanstaande harde censuur af te dwingen wil de Commissie ‘vertrouwde’ censoren inzetten, zoals YouTube dat in Amerika doet met de Anti-Defamation League (ADL) en het extreemlinkse SPLC. De laatste tijd is er veel ophef over het SPLC, omdat uitsluitend rechtse en conservatieve berichten, blogs en sites worden aangevallen. De verwachting is dat dit in Europa ook op deze eenzijdige wijze gaat gebeuren.

*

 

In Duitsland is men reeds begonnen met het uitdelen van straffen aan social media zoals Facebook en YouTube. Berichten waarin kritiek wordt geleverd op het regime Merkel en het massa immigratie / islamisering / pro-EU beleid, moeten binnen 24 uur worden verwijderd, op straffe van een maximale boete van maar liefst € 50 miljoen.

*

 

Zoals we al vaker schreven bepaalt de leider van de

extreemlinkse pro-islamitische ‘Amadeu-Antonio-Stiftung’,

de voormalige DDR-Stasi spion Annetta Kahane, wat verwijderd moet worden en wat niet. Facebook huurde voor alleen Duitsland maar liefst 500 mensen in om de verplichte censuur te kunnen afdwingen. De Duitse regering nam er 50 mensen voor in dienst.

 

Uitgelezen kans voor politieke vijanden

 

Voor politieke vijanden zijn de nieuwe regels in Duitsland en nu dus ook Europa een uitgelezen kans om elkaar met valse aangiften te bestrijden. Die worden weliswaar voor een groot deel automatisch, door een AI (Kunstmatige Intelligentie) beoordeeld, maar zodra het aantal klachten een zekere grens overschrijdt, moeten ze toch persoonlijk worden beoordeeld.

 

Facebook verwijdert wekelijks vele tienduizenden berichten

 

Facebook verwijdert iedere week reeds vele tienduizenden berichten vanwege ‘haatspraak’. Gebruikers van Facebook hebben sinds vorige maand extra bescherming tegen ‘stalkers’ gekregen, waarvan voortaan zaken zoals het IP adres worden vastgelegd en herkend, zodat deze stalkers na geblokkeerd te zijn niet langer heel eenvoudig met een andere account kunnen doorgaan. Ook Twitter is strenger geworden, door mensen die in hun gebruikersnaam en gegevens met woorden en/of symbolen ‘geweld en haat’ promoten, te dreigen met verwijdering van hun account.

 

Linkse meningendictatuur nu ook officieel een feit

 

Ook op Zero Hedge wordt geconstateerd dat -gezien de ervaringen in Amerika en Duitsland, en het feit dat de massamedia voor zo’n 80% door (extreem)links worden beheerst- Europese burgers die hun zorgen willen uiten over het verval van hun cultuur, het afpakken van hun democratie en zelfbeschikkingsrecht door de pro-EU elite, het exploderende migrantengeweld, de oprukkende islamisering, binnenkort voor altijd het zwijgen worden opgelegd.

 

‘1984’’s Ministerie van Waarheid is een feit geworden. We leven vanaf nu ook officieel in een totalitaire linkse meningendictatuur, en zullen daar al op korte termijn de gevolgen van moeten ondervinden.


Xander

(1) Zero Hedge

http://xandernieuws.punt.nl/content/2018/03/Censuur-EU-wi...

 

*

AAN DE VRUCHTEN

KENT MEN DEN BOOM

*

In paradisum deducant te angeli

*

Deze Latijnse psalm zong de koster bij elke uitvaart, als hoopvol eerbetoon, onderweg naar de Eeuwige Rust in dat pas gedolven graf in de schaduw van de dorpskerk.. Nadruk vanzelfsprekend niet op het stoffelijk overschot. Zie afbeelding een stuk verder in dit verhaal.

*

Ja, die moderne tijd! Laat er vooral geen twijfel over bestaan: het Ober Kommando v/d Wehrmacht in Berlijn Broekzele hat es geschafft. Alles wat goed uitkomt voor het individu, wordt verboten. Want slecht voor de anderen. Wat slecht is voor elk individu, wordt verplicht. In het Land van Mutti Merkel staat het niet alleen in vuurRode letters tegen de horizon, maar is het reeds in Wetteksten gegoten.

*

De Universele Christelijke Godsdienst is nog wel min of meer toegelaten, maar de islammerij past, inzake onderdrukking, beter in hun kraam. Zelfstandig denken is voor strikt persoonlijk en vooral streng binnenshuis gebruik. Na de fatale muis-klik weet U dus op voorhand van wie de klop op de deur zal zijn.

De stelling is duidelijk. Want vooral: de gehele globe is één groot bolrond Aards Paradijs, waar iedereen gelijk is aan iedereen. Gender-loze Frankensteiners, allemaal. Maar eerst moeten alle zogezegde ‘vaderlanden’ en vooral het afzonderlijk samenhorigheidsgevoel tussen groepen mensen in ‘Nationaliteiten’ en/of huidskleuren worden weggepraat.

*

Maar wat zijn de feiten op vandaag? ‘Eigen Volk Eerst’ is vele jaren des duivels geweest. Was ook ’n soort collectief socialisme, maar totaal ongewenst. Want concurrentie van Rechts. Verboten. Alleen concurrentie van SLinks is goed. Zoals Groen.

Tot het sedert ongeveer een jaar geleden, mondgemeen werd in de USA. “America First’. ‘Eigen Volk Eerst’ zijn daar inderdaad geen zeggende woorden meer, maar glasharde feiten. ‘Kolen en Staal’ waren ooit de toverwoorden voor de E.E.G., nu zijn ze het begin van orde op zaken stellen.

Voor onze export zal dat pijn doen.

Ja, en dan?!

*

Ondernemers, kleine maar vooral grote die teveel eieren in hetzelfde nest leggen, hadden het kunnen weten. De Amerika-manie duurt niet eindeloos. En aks het Grote China al gene blijf meer weet met zijn staalproducten, wat wilt U dan dat dit kleine Vlaanderen daaraan verandert? Wie meerdere pijlen op zijn boog had gehad, zou over dat invoerverbod eens rustig de schouders ophalen. Ja Ja, van zijn vrienden moet men het hebben!

*

We hebben, vooral in West-Vlaanderen, respectievelijk eerst de vlas-industrie en vervolgens de textiel-industrie weten teloor gaan. Het zijn echte wereldschokkende drama’s geweest. Maar is men bij de pakken blijven zitten? Integendeel, er zijn sindsdien onafgebroken werelden van opportuniteiten ontdekt, met o.a. de spraaktechnologie van L & H, die uiteindelijk op de meest onmeerlijke manier is gekaapt door de USA.

Maar omdat het slechts om ’n futuel West Vlaams belang ging, werd de misdaad van die gestolen wereldprimeur door de Machthebbers met de mantel der Liefde bedekt…. Zelfs het Koninklijk Hof in Broekzele stond in zijn hemd..

Ja Ja, van Uw vrienden moet ge ’t hebben! Flanders Language Valley; foetsie! Wereld omvattende tewerkstelling: foetsie!

Also sprach nicht Zarastrusta, maar was en is het al ‘America’ dat de klok slaat.

*

Hemelrijker

06-03-18

4438

 

 

IEDER VOGEL IN VRIJHEID

ZINGT ZOALS HIJ GEBEKT IS

*

O, was ik me daareven over de twee boksers, in de inleiding hierboven, toch wel bijna de scheidsrechter vergeten! De evl. komende Derde Wereldoorlog vergelijken met een boksmatch, is dus niet goed. Bij ‘gewapende conflicten’ zijn scheidsrechters totaal overbodig. Want het gaat niet om ‘punten’ zoals in een kampioenschap, maar om het Recht van de Sterkste.

 

In de Verenigde Staten van Rusland blijkt er méér gezond boerenverstand te bestaan dan in de Verenigde Staten van Amerika of die van Europa. Vandaar dat de Poet door onze ‘Media’ meestal afgeschilderd wordt als ‘despoot’.

Maar is het niet zo, dat er in ’s Lands bestuur, in de eerste plaats een gezonde daadkrachtige Leiding moet zijn, liefst zonder criticasters, die het altijd beter willen weten?

En ja, de grens tussen ‘gezond verstand’, ‘despotisme’ en ‘dictatuur’ is dan kwestie van persoonlijke smaak. Al naar gelang men, vooraleer het conflict losbarst, ‘vòòr’ of ‘tegen’ is. Achteraf gezien is de verliezer bij definitie de slechte…

Voorbeeld: Mussolini in Italië, die zijn land uit de lethargie heeft getrokken, maar achteraf als ‘fascist’ werd gemarkeerd, omdat hij slecht gokte door zich te laten meesleen met het Duitse Nat. Socialistisch avontuur.

Maar als ik nu ’n raket op m’n kop krijg, weet eenieder van direct dat de dader ne slechterik is.

Vandaar dat het gevaarlijk is, amateurs aan het werk te moeten zien, zoals in de twee voorgaande wereldoorlogen. Al die miljoenen doden omwille van de gloriol! De veel te veel besproken wereldleiders van vandaag, zowel Trump als Poetin, lijken inderdaad verder te kunnen (en te willen) kijken dan hun neus lang is. Wat niet wegneemt dat er altijd zoiets als toevalligheden in de lucht kunnen hangen. Een verdwaalde Noord Koreaanse raket bijvoorbeeld.

Maar de middelen voor de wereldomvattende communicatie tussen partijen is er de laatste 100 haar sterk op vooruit gegaan. Zodat verkeerd begrepen ‘allianties’ vroegtijdig zouden moeten kunnen ontmijnd worden.

Blijft over: systemen die intentioneel van slechte wil zijn. En ja, dan denkt iedereen spontaan aan ideologieën die des duivels zijn. Zoals de onnatuurlijk wreedaardige islammerij, het ‘Goddeloos Communisme’, ‘The Deeop State’ van de Amerikaanse C.C.C. – of een combinatie van een van deze (voorllipige) drie. Komt daarbij, dat net als in de Natuur zelf, er overal op de meest onverwachte plaatsen aardbevingen kunnen voordoen.

Aan bange afwachters dus geen gebrek.

*

INGEHUURDE HOOFDSCHOTEL

Putins ultimatum dwingt Westen te kiezen tussen vrede of oorlog

Westen vooralsnog onverdedigbaar tegen nieuwe Russische wapens

*

President Vladimir Putins jaarlijkse toespraak tot de natie bevatte naast een nuchtere analyse van de economische en demografische toestand van Rusland ook een ernstige waarschuwing aan het adres van het Westen. De formidabele nieuwe wapens die Rusland volgens hem heeft ontwikkeld zijn een reactie op het eenzijdige terugtrekken uit het ABM (anti anti-raketsystemen)verdrag 14 jaar geleden door president Bush, en de stapsgewijze agressieve militaire omsingeling van Rusland door de NAVO. Putin stelde zich tot nu toe over het algemeen terughoudend op, probeerde ons de hand te reiken, maar dat tijdperk lijkt definitief voorbij. Nu de VS en de EU zo duidelijk uit lijken op een militair conflict, heeft de Russische leider eindelijk zijn kaarten op tafel gelegd. En die zijn dermate sterk, dat het Westen zal moeten kiezen tussen vrede of een oorlog, die het vrijwel zeker zal verliezen.

*

Of het nu de door de CIA opgezette fascistische staatsgreep in Oekraïne was, of de door de Amerikanen, Turken, Saudi’s, Al-Qaeda en ISIS in gang gezette bloederige burgeroorlog in Syrië – Putin hield zich al die jaren in, en reageerde op deze door het Westen veroorzaakte escalaties met een strategie van ‘parallelle agressie’. Zo wist Rusland steeds kleine, maar belangrijke successen te boeken, zoals het overeind houden –en zelfs aan de winnende hand helpen- van de Syrische president Bashar Assad.

Westen heeft geen verdediging tegen nieuwe Russische wapens

Zijn aankondiging dat Rusland over hypersonische (kern)wapens beschikt, die alle Westerse anti-raketsystemen nutteloos maken, is het signaal dat Putin van voornamelijk verdedigen is overgeschakeld op de aanval. Zijn feitelijke ultimatum zou iedereen in het Westen zeer ongerust moeten maken, en dat doet het ook, getuige de bezorgde gezamenlijke reactie van president Trump, president Macron en bondskanselier Merkel gisteren.

 

Rusland heeft al diverse malen laten zien dat het bepaald niet bluft. De traditionele technologische superioriteit van het Westen is verdampt, en op sommige gebieden zelfs in een achterstand veranderd. Enkele jaren geleden wist Rusland met een elektronisch wapen een hypermoderne Amerikaanse destroyer in de Zwarte Zee compleet vleuggellam te maken. Door het inzetten van vergelijkbare elektronische wapens bereikten bij de Amerikaanse aanval op de Syrische Al-Shairat basis vorig jaar april meer dan 60% van de kruisraketten hun doel niet.

 

Kremlin wint ook informatie oorlog

 

Het Kremlin is ook langzamerhand de informatie oorlog aan het winnen, niet alleen ondanks, maar inmiddels ook dankzij de onophoudelijke extreem tendentieuze anti-Rusland hysterie in de Westerse media en politiek. Je kunt jarenlang allerlei valse beschuldigingen tegen ‘de vijand’ verspreiden, maar zodra ook de zoveelste ‘chemische wapen aanval’ niet blijkt te hebben plaatsgevonden, of – vaker nog- juist is uitgevoerd door de extremistische islamisten die door het Westen worden gesteund en bewapend, beginnen mensen de officiële propaganda niet langer serieus te nemen (en terecht).

 

Wat die anti-Rusland-hysterie betreft: uitgerekend degene waar wèl een wagonlading bewijs van is dat zij een geheime deal over de illegale verkoop van Amerikaans uranium aan Russen sloot, Hillary Clinton, wordt door de globalistische ‘Deep State’ niet aangepakt. Juist degenen die nu ‘de Russen! de Russen!’ schreeuwen, zijn de echte schuldigen, en in de media degenen die de ware dader nog steeds als een soort heilige behandelen waar geen woord van kritiek op mag worden geuit.

 

Alle anti-Russische plannen zijn mislukt

 

Dit alles is na Putins toespraak plotseling irrelevant geworden. De nieuwe Russische wapens hebben de situatie op het geopolitieke schaakbord een totaal ander aanzien gegeven, en wel duidelijk in het voordeel van Moskou. Het Westen heeft daar vooralsnog geen antwoord op, behalve het verplaatsen van nog meer inferieur Amerikaans oorlogsmaterieel naar Oost Europa (we besteedden er afgelopen week nog aandacht aan dat de Europese legers amper meer iets voorstellen, dus die vormen al helemaal geen bedreiging meer voor de Russen).

Ook de door de CIA en EU beoogde regime wisseling in Rusland is op een mislukking uitgelopen. Kreten vanuit de oppositie dat Putin ‘een verrader’ of ‘een Zionistische pion’ is, zijn nu in één klap van tafel geveegd. De Russische president is nog altijd mateloos populair onder zijn volk, en heeft de defensie van zijn land dermate krachtig gemaakt, dat de NAVO alle hoop op een eventuele militaire overwinning nu definitief kan laten varen.

 

Oorlog, of toch vrede?

 

Feitelijk heeft Putin nu al zijn bondgenoten onder de Russische nucleaire paraplu geplaatst, die door het Westen niet te verdedigen is. Dit zal Trump, Merkel en Macron dwingen om met hem om de tafel te gaan zitten om over vrede te praten, en ook alle andere partijen die erover denken om toch een oorlog te beginnen –van Hezbollah, Israël, Turkije tot Iran- nog eens diep laten nadenken of dat nu wel zo’n verstandige koers is.

 

‘Verwacht dit jaar een grote top tussen Trump en Putin,’ schrijft analist Tom Luongo. ‘Trump kan zich gezien Putins aankondigingen niet langer achter de krankzinnigheid van de Democraten verschuilen. Ze moeten nu formeel gaan praten over hoe ze de wereld weer kunnen weghalen van wat het randje van een oorlog lijkt te zijn.’

Xander

gebaseerd op (1) TomLuongo via Zero Hedge

http://xandernieuws.punt.nl/content/2018/03/Putins-ultima...

*

AAN DE VRUCHTEN

KENT MEN DEN BOOM

*

In feite heeft de Poet al antwoord gegeven nog voor de vraag werd gesteld of hij al-dan-niet wilde betrokken worden bij het zoeken naar een oplossing van het Westese Probleem.

Want dat is een waarheid als een koe: het Amerika van de ‘Democ RATS’ à la Clinton met daar boven-op de islamitische wereld-dreiging van Moh Bama, kan maar zichzelf in stand houden, door wereldwijd zoveel mogelijk brandhaarden aan te wakkeren. That keeps them going.

Met Trump is daar nu een einde aan gekomen. Al wil dat niet zeggen, dat alles van vandaag op morgen op z’n plaats valt. ’n Doodzieke man weer op de been helpen, vraagt kennis, durf en vooral veel geduld.

Overal ter wereld is het gezond verstand aan het doorbreken. Dat is af te meten aan de wijd verspreide terugval van de Linkxe Kerk. De kopstukken worden ontslagen (Martin Schulz – Duitsland), trekken zich terug ‘Olio di Poepo, SaxenCoburgia) of komen zelfs niet eens meer in aanmerking om als 5de wiel aan de waen mee te regeren (Renzi, Italia).

Zelfs Certrnim-Linx zoals in ons Land de Tsjeven, delen in de brokken. Al juicht iedereen nog zo luid, dat geen 50% van de kinderen nog Katholiek gedoopt wordt, me dunkt dat veel mensen dat omgekeerd begrijpen. Hoog tijd dat de ‘Wende’ zich doorzet, anders spreken en schrijven onze kleinkinderen straks allemaal Arabisch.

*

En a propost, iedereen weet toch dat Arabisch de achterste-voor taal is? De wereld in 6de Versnelling in ACHTERUIT…

Allez, vooruit!

*

Wat mij zo (relatief) zeker maakt dat Poetin niet uit is op oorlog en vernietiging, is omdat het Russisch Volk van zeer dichtbij de verheerlijking heeft gekend van het Goddeloos Communisme, wat gewoon een ander woord is voor ‘collectivisme’, wat gewoon dan weer een ander woord is voor ‘Globalisme’.

De Duitse Nat. Socialisten hebben miljoenen mensen vermoord, maar ze deden dat omdat Duitsland zelf wilde leven. Stalin heeft ook miljoenen burgers vermoord, meer zelfs dan Hitler, maar het waren in hoofdzaak de eigen mensen.

Non bis in idem, heet dat volgens mij….

*

Wanneer dat gestook nu eindelijk zal ophouden? Misschien als al de stemmen in Rome zijn geteld. Maar is dat nu niet, dan zeker in al onze Landen de eerstvolgende ‘burger-raadpleging’. Hoop doet leven!

 

Hemelrijker
04-03-18

4437

 

IEDER VOGEL IN VRIJHEID

ZINGT ZOALS HIJ GEBEKT IS

*

Het zal hopelijk, tegen Mei ’18, d.i.. na kop 50 jaar, grotendeels moeten over zijn met die mensonterende luxe-verdwazing. Dat onze intelligentsia zich daar nu nog altijd mee bezig houdt, spreekt boekdelen.

*

Waarlijk, een moment waarop zelfs bij hoge uitzondering, een spontane en totaal boekverbranding zout moeten kunnen.

Vroeger hen ik hier op dit bescheiden blogje al mijn mening over Johan Diabolorum gegeven, en daar is, spijts al zijn gloriol, niets aan veranderd. Zljn hoog gekwalificeerde talenten helpen de dwingende strijd voor de Vlaamse Onafhankelijkheid niet ver vooruit. Geef mij dan maar diene Hollander, die tenminste weet waarvan hij soreekt.

*

Weet U, de Weledele Heer Baader Meinhof ben ik nog altijd niet vergeten. Het was die man van Hoge Frranse Gisting, die in het openbaar er recht en onbevangen voor uit kwam, dat hij graag kleine meisjes op zijn schoot nam om die te vernozelen.

Ja, Ja, ook dàtt is, naast de Bietels, Mei ’68. Wèg met ons.

Maar de wereld staat niet stil. En vandaag ziet men inderdaad de gevolgen. Die zijn erger dan een oorlog. Want een oorlog die gaat over. En die vernietigt maar een heel klein beetje van onze Beschaving.

Mei ’68 is erger dan alle supersonische nieuwe Russische raketten samen. Maar ik laat U eerst over aan Benno…

Te be or not to be, that’s the question….

*

Wie ooit, in Frankrijk, boven de eindeloze velden met ruisend koren, zo ver het oog reikt, de machtige torens van de kathedraal van Chartres heeft zien oprijzen, begrijpt mijn afschuw voor dat soort decadentie.

*

Als U mij even toestaat te regenereren volgens de verheven basisregels van de Mei 68ër, is het sensueel realistischer een toilet met de blote handen proper te wrijven, dan de spoeling door te trekken.

En ze zouden nog wel eens gelijk kunnen krijgen ook. Bij de doorslee islammer bestaat er immers ook geen toilet-papier, maar gebeurt alles met de natte vinger. Het is toch daar dat we naartoe moeten?!

**

INGEHUURDE HOOFDSCHOTEL

*

Benno Barnard: ‘Het probleem van mei ’68 is dat mei ’68 nu al 50 jaar duurt’

*

Benno Barnard en André Gantman op de Mei '68-herdenking van N-VA.

foto: ©Pieter Paul Moens

*

Onlangs zag ik een paar zwart-witte filmpjes op Youtube, mij gestuurd door een vriend die mij graag van het werk houdt. Op het eerste filmpje, dat van 1958 dateerde, was een fragment uit een opera te zien; tegen het einde draaide de camera naar het publiek, en ik zag jacquetten, elegante japonnen, vosjes, glacés… ja, ik staarde naar een vitrine van kledingstukken uit de wereld voor Google, waar omgangsvormen bij hoorden, volzinnen, huwelijken, kerkbezoek… De wereld van mijn ouders, kortom, die in het banale Holland van tegenwoordig zich nog hier en daar onder een vergrootglas schuilhoudt.

 

De eerste naoorlogse generatie protesteerde; misschien zeiden veel studenten allereerst dat de uiterlijke restauratie van de vooroorlogse wereld schijnheilig was. Waarom gedroegen al die ouders zich alsof er niets gebeurd was, alsof de opera en de baljurk en de mis en de trouwring en noem maar op niet door de grote Europese verschrikking gelouterd moesten worden? Van de verzwegen oorlogstrauma’s begreep die generatie weinig.

 

De ouders staarden zich blind op de uiterlijke kenmerken van een tegencultuu

 

Uit baldadigheid identificeerde menige onschuldige post-adolescent zich met een of andere obediëntie van het communisme; daarna stuurde De Gaulle iedereen weer naar de les en recht en orde werden hersteld. Maar in de jaren nadien maakte het establishment – de macht, de bourgeoisie, zoals u het maar wilt noemen – precies dezelfde fout als de studenten. De ouders staarden zich blind op de uiterlijke kenmerken van een tegencultuur: het lange haar, de rockmuziek, de slordigheid als stijlvorm, de vrije liefde (ook een vorm van slordigheid). Dat wekte de nodige ergernis, en inzake de vrije liefde de nodige bezorgdheid, maar van wat daarachter gaande was begrepen de meeste ouders weinig.

 

Tweede filmpje: een flard polygoonjournaal uit juni 1967. Israël voerde een oorlog voor lijfsbehoud en Nederland steunde de Israëli’s massaal. Ik zag mensen bloed geven; ik zag tientallen keurig geklede mensen in Amsterdam bij het beeld van Anne Frank, waar een grote collectebus stond: ze verdrongen elkaar om te mogen doneren. In Frascati werden schilderijen en tekeningen van bekende kunstenaars geveild ten bate van Israël… En ik hoorde mijn vader helemaal vanuit 1967 roepen: ‘Ze hebben ze de woestijn in gejaagd! Ze hebben ze de woestijn in gejaagd!’ De tranen rolden over zijn wangen; opnieuw waren de nazi’s verslagen – woord en beeld zijn onvergetelijk…

Advertentie

Gramsci’s gelijk

 

Een jaar later zou het gestaalde neomarxistische kader – een kleine minderheid van die revolterende studenten – aan de sloop van de westerse beschaving beginnen, wat voorlopig verborgen bleef achter lang haar, gitaarmuziek en belachelijk veel kralen.

 

het extreemlinkse denken vrat de burgerij geleidelijk van binnenuit op

 

Het zou lang duren voordat sommige mensen, van uiteenlopende generaties, begonnen in te zien wat er na mei 1968 gebeurd was. Gramsci had gelijk gekregen, er waren stellingen veroverd, in de pers, in het onderwijs, vooral aan de universiteiten, burgerlijke instituten als kerk en huwelijk werden afgebroken en het extreemlinkse denken vrat de burgerij geleidelijk van binnenuit op. De leerlingen werden leraar; de stencildraaiers journalist; de seminaristen vader van weldra te indoctrineren kinderen…

 

Een meerderheid van de westerse intelligentsia houdt namelijk niet van intellectuele diversiteit

 

En zie, in 2009, bij een nieuwe aanval op Israël, bleek ik zowat de enige schrijver die met zijn schamele woorden de Joden verdedigde. Volgens de ene collega beschouwde ik de Palestijnen niet als mensen; volgens de andere moest ik eens een jaar lang mijn mond houden. Een meerderheid van de westerse intelligentsia houdt namelijk niet van intellectuele diversiteit. Zij demoniseert systematisch iedereen die tegenspreekt. Zij schuimbekt.

 

Ach, ik heb onze intelligentsia vaak doen schuimbekken! Voor de schuimbekkende intelligentsia geldt Ovidius: ‘Video meliora proboque, deteriora sequor’ – wat zoveel betekent als: ‘Ik zie het betere en sta erachter, maar toch volg ik het slechtere.’ Anders gezegd, ik ben voor tolerantie, maar gelieve te zwijgen.

Niet alles is slecht

 

het probleem van mei ’68 is niet mei ’68, maar wel dat mei ’68 nu al vijftig jaar duurt

 

Welnu, staat u mij toe dat ik, door tijdnood daartoe gedwongen, de geschiedenis aldus samenvat: het probleem van mei ’68 is niet mei ’68, maar wel dat mei ’68 nu al vijftig jaar duurt. Anders dan uw en mijn ouders, die niet wisten wat er eigenlijk gebeurde, kunnen u en ik het slagveld overzien – waar ik aan toevoeg dat er ook bloemen bloeien tussen het puin. Niet alle gevolgen van mei ’68 zijn slecht. Er is een grotere vrijheid van debat; de hiërarchische verhoudingen zijn minder vanzelfsprekend; meer kinderen krijgen toegang tot hoger onderwijs; er is een grotere afkeer van racisme; homoseksualiteit is voor de meeste mensen geen probleem meer. Etcetera. Maar laat ik kritisch blijven, want ik ben gekomen om Marx te begraven, niet om hem te prijzen.

 

De wereld is een gekkengesticht voor schrijvers; uit dat gesticht haal ik enkele recente anekdotes voor u aan.

Primo. De Britse conservatieve politicus Jacob Rees-Mogg gaf een lezing aan de universiteit van Bristol. Die lezing werd verstoord door vijf actvisten die ‘No platform for Tory scum!’ schreeuwden. Er ontstond een handgemeen. Met benijdenswaardig flegma begon Rees-Mogg de vechtersbazen uit elkaar te halen. Toen men hem na afloop vroeg of hij niet bang was geweest, verklaarde het parlementslid dat een interview met The Guardian een veel beangstigender ervaring was.

Secundo. De aanvoerder van de extreemlinkse actiegroep De Grauwe Eeuw riep op om Sinterklaas te doden tijdens de intocht in Dokkum. Hij zei op Facebook dat kinderen bedekt moesten worden onder stukken hersens en botsplinters. ‘We moeten een prijs op het hoofd van Sinterklaas zetten,’ zei hij. ‘Zo zijn we voorgoed van dat feest af.’

Tertio. Met een on-Engels gebrek aan ironie stelde een Engelse moeder voor om sprookjes als De schone slaapster van de basisschool te weren; immers, er is in dat infame verhaal sprake van ‘non-consensual kissing’, de prinses heeft op geen enkel moment de prins toestemming gegeven haar lippen met de zijne te beroeren… Dus laten we onze misogynie actief bestrijden, dat walgelijke product van de burgerlijk-kapitalistische maatschappij…

Narcisme

U meent dat de victorianen de wereld seksualiseerden door tafelpoten te bedekken (overigens een fabeltje dat door de zichzelf ijverig bevrijdende leden van de Bloomsburygroep is verzonnen); maar ons tijdsgewricht omhelst nu geestdriftig een nieuw puritanisme. Tegelijkertijd durft niemand hardop te zeggen dat het slikken van hormonen en het laten afsnijden van de eigen penis in het kader van het zoeken naar jezelf, ook in die gevallen waarin een echtgenote en kinderen daarmee misschien niet dolgelukkig zijn… dat dit identitaire narcisme nadrukkelijk een bepaald mensbeeld propageert, namelijk dat van de ego-bevrediging ten koste van alles. Wee de reactionaire smeerlap die durft te zeggen dat de bestemming van een mens in de verantwoordelijkheid tegenover anderen ligt!

 

Dat narcisme is geheel conform de geest van de identiteitspolitiek, die van iedereen een lid van een permanent beledigde minderheid maakt. Ook op deze manier, via de psychologie, infiltreert het neomarxisme in de burgerlijke salon; op de sofa ligt de westerse mens, met een hoofd vol verwarrende noties over zichzelf en de maatschappij, en hij merkt nauwelijks dat de waardevolle spullen waarmee zijn huis was gemeubileerd al naar buiten zijn gedragen en op de container gegooid.

Universiteiten

 

Wie de genius van mei ’68 wil ontmoeten kan aan onze universiteiten terecht, de instituten waar het allemaal begonnen is. Bepaalde faculteiten, vooral die van de sociale wetenschappen, zijn broeihaarden van de meest ongelooflijke ideologische onzin. Ik geef één voorbeeld.

 

heeft de geschiedenis ons niet geleerd dat alle ideologen pogen de taal naar hun hand te zetten

 

Een assistente aan Laurier University in Canada werd door de universiteit berispt omdat ze tijdens een college over het gebruik van specifieke pronomina voor transgenders ook de mening liet horen van Jordan Peterson, de beroemd en berucht geworden Canadese psycholoog die zich verzette tegen de invoering van een wet die mensen verplichtte genderneutrale, aan universiteiten bedachte woorden als ‘zir’ te gebruiken om naar ‘non-binaire’ medemensen te verwijzen.

Ik gun elk transgender en genderfluïde schepsel zhers eigen persoonlijk voornaamwoord, maar heeft de geschiedenis ons niet geleerd dat alle ideologen pogen de taal naar hun hand te zetten, en heeft George Orwell ons niet voldoende gewaarschuwd toen hij schreef dat er op het ministerie van Liefde druk wordt gemarteld?

 

De 20ste eeuw heeft ons begrippenapparaat gebombardeerd. Dwalend tussen de semantische puinhopen van een voorbije beschaving, buk ik me om een scherf van mijn moeders omgangsvormen op te rapen, een brokstuk van mijn vaders esthetica… en ziet u die scheefgezakte zuil van hun ethiek?

Is het denkbaar dat mensen als u en ik op een dag worden beboet of zelfs gearresteerd omdat ze geloven in verantwoordelijkheidszin, plicht, eergevoel, goede manieren, het huwelijk of andere curiosa uit het verleden? Is dat de uiteindelijke, nu nog ondenkbare consequentie van het ondermijnen van het burgerlijke samenlevingsmodel, dat om te beginnen niet bestand was tegen het geweld van de nazi’s en de communisten?

 

Hoe verloopt de geschiedenis? Geavanceerde samenlevingen verliezen op den duur hun innerlijke cohesie. Welvaart leidt tot individualisering; tegelijkertijd raken bindingsfactoren als religie en nationalisme op de achtergrond. Daardoor vallen ze ten prooi aan barbaarse stammen die wel een sterke sociale cohesie kennen. In de loop der eeuwen verfijnen de barbaren vervolgens hun samenleving en manieren, waarna ze zelf tot prooi worden. Ad infinitum.

U meent dat ik Der Untergang des Abendlandes van Oswald Spengler citeer, de bijbel van alle westerse doemprofeten? U vergist zich. Deze woorden zijn afkomstig van de jihadistische filosoof Ibn Khaldun, die van 1332 tot 1406 leefde…

Christendom

dat we het ons nog vreselijk zullen beklagen dat we het christendom zo nonchalant van de cafétafel hebben geveegd

 

Mijn conclusie luidt dat we het ons nog vreselijk zullen beklagen dat we het christendom zo nonchalant van de cafétafel hebben geveegd. Niet dat ik overal aan de horizon barbaarse stammen zie; de toestand is ingewikkelder: de grootste bedreiging komt uit onze eigen decadentie voort. Ik vraag u niet om in God te geloven – wat de meesten van u, gevormd in de mallen van Nietzsche, Sartre en Dawkins, ongetwijfeld te machtig is – maar wel om het volgende in overweging te nemen.

 

Willen we een contrat social? En hoe moet dat er dan uitzien? Moet de wijsgerige kern ervan niet een verticale verbondenheid van de levenden met de doden en de ongeborenen zijn, wat een bij uitstek christelijk idee is? Of willen we een door Rousseau geïnspireerde, oppervlakkige en vrijblijvende horizontale verbondenheid met iedereen op de globe?

 

De erfgenamen van mei ’68 zijn erin geslaagd het tweede als de enige moreel aanvaardbare ideologie te verkopen. Tegelijkertijd schilderen ze elk redelijk, op traditie gestoeld alternatief als fascistoïde af – bijvoorbeeld door een kalme rationalist als Jordan Peterson met de teerkwast van Alt-Right te bekladden, ook al verafschuwt Peterson die racisten.

De premisse van hun ‘horizontale ideologie’ luidt dat de mens anders is dan hij werkelijk is, van nature geneigd tot het goede, zeker in economisch ideale omstandigheden. Tegen die fictie keert T.S. Eliot zich al in 1934, wanneer hij de oppositie tussen de kerk (in zijn geval de anglicaanse) en het marxisme aldus samenvat:

 

She tells them of Evil and Sin, and other unpleasant facts.

They constantly try to escape

From the darkness outside and within

By dreaming of systems so perfect that no one will need to be good.

 

Ach, het christendom! Heeft Europa daar nog wel iets aan? Het is ongetwijfeld het punt in mijn betoog waarover u struikelt, zeker als u met een schoenlepel maat 68 uit het grote continuüm van de Europese geschiedenis bent losgewrikt…

De katholieke essayist G.K. Chesterton verklaart in zijn aanbevelenswaardige boek Orthodoxy dat religie iets monsterlijks is, maar ook iets onuitroeibaars, en dat alles bij elkaar de kerk die duistere kracht het beste heeft getemd. Het is 1908 en over de gevolgen van de vervreemding van het christendom in Europa schrijft deze visionair het navolgende:

 

‘Wanneer een religieus schema wordt verbrijzeld, ontsnappen niet alleen de ondeugden. De ondeugden ontsnappen inderdaad en richten schade aan. Maar de deugden ontsnappen ook; en de deugden dwalen in het wilde weg rond, en de deugden richten nog ergere schade aan. De moderne wereld is vol oude christelijke deugden die gek geworden zijn. De deugden zijn gek geworden omdat ze van elkaar geïsoleerd zijn en alleen ronddwalen. Zodoende bekommeren sommige wetenschapsmensen zich om de waarheid; en hun waarheid is genadeloos. Zodoende bekommeren sommige humanitair bevlogen lieden zich enkel om medelijden; en hun medelijden (het spijt me dit te moeten zeggen) is dikwijls onwaarachtig.’

 

Geen dief, geen roofmoordenaar kan zoveel ellende teweegbrengen als de echte idealist

 

Ruim honderd jaar geleden beschreef Chesterton ons onontkoombare traject richting mei ’68, richting 21ste eeuw dus al… De losgeslagen goedheid zou erger blijken te zijn dan de door egoïsme ingegeven slechtheid. Geen dief, geen roofmoordenaar kan zoveel ellende teweegbrengen als de echte idealist. Want de rover houdt op met moorden als hij zijn zakken heeft gevuld, maar de idealist stopt pas als het paradijs op aarde is gesticht.

 

Het komt hierop neer dat het nieuwe verhaal van de postrevolutionaire seculiere wereld de mens van zijn geschiedenis en de verhalen van zijn voorouders vervreemdt. Op de onttakeling van de christelijke wereld zal misschien geen neomarxistische economie volgen, maar wel een cultuur die een ontmoedigende en tegenstrijdige mengeling van neomarxistische, narcistische en islamitische elementen vormt… Ik vraag me af wat Gramsci daarvan gevonden zou hebben.

 

Ook in afgeschafte toestand lijkt het christendom voorlopig nog wel te functioneren – maar het functioneert in intellectuele kring op de manier die Chesterton beschrijft. De meeste intellectuelen verplaatsen zich op enkele stokpaarden, waarvan de Multiculturele Samenleving, de Klimaatpaniek en het Universele Medelijden de bekendste zijn. Die ideeën hebben een christelijke stamboom: ze vervangen het Nieuwe Jeruzalem, de Apocalyps en het Laat de Kinderen tot Mij Komen. Voorlopig werkt het christelijk geloof dus nog wel door, maar opgepast, het is gek geworden, om niet te zeggen van God los…

Dames en heren, dank u voor uw aandacht.

Ik heb dit alles gezegd op gevaar af dat ik zou klinken als Flaubert in zijn Dictionnaire des idées reçues – ‘TIJDPERK (Het onze). Tegen tekeergaan. Klagen dat het onpoëtisch is. Het een tijdperk van overgang noemen, van decadentie.’

 

*

Benno Barnard sprak deze tekst uit op de door N-VA georganiseerde herdenking van 50 jaar Leuven Vlaams en mei ’68 op 24 februari jl. Ook N-VA-voorzitter Bart De Wever en historicus prof. Louis Vos spraken op deze herdenkingsnamiddag.

Doorbraak-medewerker Johan Sanctorum trekt Vlaanderen rond met een mei ’68-lezing. In mei verschijnt zijn boek hierover bij Doorbraak.

*

AAN DE VRUCHTEN

KENT MEN DEN BOOM

*

Het is ver van mij, om er zelfs maar aan te denken kritiek te hebben op al due Hoge Heren. Heb alleen even m’n gedacht kunnen zeggen.

En ik wacht al heel lang, op dat tikkeltje Vlaamse strijdvaardigheid. Datik niet heb kunnen vinden…

Zo had ik graag gelezen, wat BDW daar is komen vertellen. Dat ‘Mei ’68’ heel nefast is geweest voor ons volk? Of juist niet? Is ‘Leuven Vlaams’ dan zo’n mislukking geweest?

Als ik denk aan al dat langharig werkschuw volk dat ik in die 50 jaar zag, dan weet ik het wel. Als ik terugdenk aan mijn Priester-Leraars die zijn moeten oud worden met het besef dat ze de laatsten geweest zouden zijn van hun generatie, dan weet ik het nog beter.

En in de eerste plaats weet ik het best, als ik aan de islamisering denk, die overal in de plaats is gekomen.

Het zijn grote woorden, maar Mei ’68 is nog erger (geweest) dan volksverraad waarop in oorlogstijd zoals nu, de doodstraf staat.

De vraag is dus: waarom gebeurt dat dan niet?

Enfin, wat U hierboven werd opgediend, is kost die de meeste mensen nog lang op de maag zal blijven liggen…

*

Hemelrijker